House: Whatever it Takes


Πέρσι ο Tritter... Spoilers για το House μετά το άλμα.

Όσα κι αν είχα ακούσει για τη Michael Michele στα τόσα χρόνια που παρακολουθώ και διαβάζω για την τηλεόραση, τίποτα δε με είχε προετοιμάσει για το φρικτό θέαμα που αντίκρυσα όταν άνοιξε για πρώτη φορά το στόμα της επί της οθόνης. Τελικά κανείς δεν υπερέβαλε-- η ηθοποιός που έχει συνδέσει το όνομά της με την ποιοτική κατρακύλα του "Homicide" είναι όντως όσο κακή υποτίθεται πως είναι, καταφέρνοντας καθ'όλη τη διάρκεια του επεισοδίου να απορροφά όλη την ενέργεια και το χιούμορ που έστελνε στην ατμόσφαιρα ο Hugh Laurie.

Και είναι κρίμα που οι παραγωγοί έκαναν μια τόσο φριχτή απόφαση για το cast, διότι οτιδήποτε άλλο στο επεισόδιο δούλεψε ιδανικά. Ένας νέος, τόσο δυναμικός και με αυτοπεποίθηση χαρακτήρας δεν είναι καθόλου κακή ιδέα, και το House πάντα θα χωράει περισσότερους χαρακτήρες. Μια αμφιβολία την είχα, για το πώς θα λειτουργούν τόσοι πολλοί γιατροί σε μία ομάδα (ο Foreman, η Cameron που ήδη παραδέχτηκε οτι θέλει να επιστρέψει, η Charisma Void, οι 3 νικητές του reality competition) αλλά ο τρόπος που οι συγγραφείς έσπασαν εδώ δύο παράλληλες ιστορίες με κάνει λιγότερο ανήσυχο. Στην τελική, η σειρά λειτουργεί φέτος λίγο-πολύ με καμιά δεκαριά regulars και έχει το καλύτερο run επεισοδίων της εδώ και χρόνια.

Μερικές stand-out κωμικές στιγμές:
  • H παδική αφέλεια και ο θαυμασμός του Wilson για το γεγονός οτι ο House όντως δούλευε για τη CIA.
  • "They’ve got a satellite aimed directly at Cuddy’s vagina. I told them the chances of invasion were slim to none."
  • Το κίνητρο και το σχέδιο του απολυθέντα του επεισοδίου. Δεν ξέρω αν ήταν εκ πρόθεσεως, επιλέγω να θεωρώ πως ναι.
  • "I happen to have a position available on my penis," η οποία πρέπει να είναι η single most hilarious line της φετινής σεζόν. Το γύρισα και το ξαναείδα στα καπάκια άλλες δύο φορές, το delivery του Laurie είναι απίστευτο. Απλώς και μόνο επειδή τον θεωρούμε πλέον δεδομένο, δεν πρέπει να ξεχνάμε οτι είναι ένας από τους πιο αστείους ανθρώπους που αναπνέουν αυτή τη στιγμή. :P

Όλα ωραία και καλά δηλαδή, με τη διαφορά οτι αυτό το κινούμενο αγγούρι κατέστρεφε κάθε σκηνή της και δε βλέπω τι θα αλλάξει στην υπόλοιπη σεζόν. Dammit.

3 σχόλια:

  1. Δεν ξέρω, εμένα δεν μου άφησε τόσο αρνητική εντύπωση η Michele.
    Ίσως είναι το γεγονός ότι την είχα συνηθίσει να τη βλέπω ως γιατρό σε μερικές από τις αγαπημένες μου σεζόν του ER. (η γκόμενα του Benton για όσους το έβλεπαν και δεν την θυμούνται).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι εγώ το απόλαυσα το επεισόδιο. Και όντως οι στιγμές που βλέπω το House φέτος είναι οι πιο γεμάτες της φετινής σεζόν.

    Οσο για την michele, έχω κι εγώ τις αμφιβολίες μου, αλλά ..she is hot!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή