Literally! Spoiler alert!...


...για δύο θαυμάσια επεισόδια, κατά σειρά "How I Met Your Mother" και "Weeds".

How I Met Your Mother:
Μπορεί να είχαμε μεμονωμένα awesome-ότερες στιγμές φέτος, και μπορεί τέτοιες ακόμα να επίκεινται (τσεκάρετε τον μετρητή!) αλλά σε διάρκεια αυτό το επεισόδιο πρέπει να ήταν το πιο αστείο της σεζόν ως τώρα. Βασικά από τη στιγμή που έσπασε το πρώτο γυαλί μέχρι το τελευταίο (ξεκαρδιστικά, επρόκειτο για το βουβό σπάσιμο) και μετά, δε σταμάτησα να γελάω. Και ειδικά τη στιγμή που ο Ted διόρθωσε το "literally" της Robin, κυριολεκτικά σηκώθηκα όρθιος και χειροκρόταγα ενώ γελούσα, καθότι πρόκειται για το απόλυτο γραμματικοσυντακτικό φετίχ μου. (Όπως συμπτωματικά διαβεβαίωσε και ο dim πριν λίγες μέρες, προσφέροντας αυτό το διαμάντι προς απόλαυση του κοινού.)

Highlights ήταν οτιδήποτε είχε να κάνει με τη Lily και το μασούλημα (
"Why do you think I call her Chewbacca?") και φυσικά το obligatory Canada joke ("Don't they teach vocabulary in Canada?" "They literally don't!"), και όσο για παράπονα έχω ένα και μοναδικό, αλλά είναι σημαντικό, σχετικά. Ενώ κάποιες από τις αποκαλύψεις γνωρίζουμε πως αποτελούν πραγματικότητα (τα catch-phrases του Barney) ή έστω είναι απόλυτα συνεπείς με τους χαρακτήρες (οι διορθώσεις του Ted), με ψιλοενόχλησε το οτι πήγαν και δημιούργησαν αδυναμίες από το πουθενά, όπως το μασούλημα της Lily, που αν και ξεκαρδιστικό... ξέρετε, παρακολουθώ τη σειρά δυόμισι χρόνια και ξέρω πολύ καλά οτι δε μασουλάει έτσι, you know?

Weeds:
Δεν έχω κάτι ιδιαίτερο να σχολιάσω για αυτό το προτελευταίο επεισόδιο, και αυτό νομίζω ενισχύει τις πιθανότητες για ένα εκρηκτικό φινάλε, καθότι για όλη την ώρα εδώ παρακολουθούσαμε ουσιαστικά wheel-spinning. Η Nancy ολοκληρώνει την πορεία της προς την (τον) U-Turn με τη θριαμβευτική συμμαχία της, ο Shane τα έχει χάσει τελειώς σε ένα subplot που μπορεί και να αποτελέσει το μέσο της συνειδησιακής αναγέννησης της Nancy στο φινάλε, όποιος άνθρωπος έχει ανταλλάξει δυο κουβέντες μαζί της αυτή τη στιγμή βρίσκεται με κάποιο τρόπο μπλεγμένος στην παραγωγή/διακίνηση, το FBI βρήκε το σταυρό της εκκλησίας, και μια φωτιά απειλεί να κάψει τα πάντα.

Η αίσθηση κρεσέντου που νιώθω αυτή τη στιγμή από τη σειρά είναι τόσο μεγάλη και σχεδόν αποκλειστικά character-driven, που αν δεν είχε ήδη ανανεωθεί για 4η σεζόν θα θεωρούσα απολύτως πιθανό αυτή η φωτιά να κάψει μέχρι και την ίδια τη Nancy, η οποία έχει φτάσει σε τόσο σκοτεινά βάθη, που το μόνο που μπορεί να κάνει αυτή τη στιγμή είναι να συνειδητοποιήσει το βάθος και το σκοτάδι-- για σκαρφάλωμα, ούτε λόγος. Τώρα, ίσως το "φάντασμα" του Judah να την ταρακουνήσει και να την υποχρεώσει να δει τον U-Turned εαυτό της. Ίσως να αποχωριστεί οικειοθελώς αυτά που με βρώμικο χρήμα έχει καταφέρει να χτίσει. Και ίσως να πληρώσει το ηθικό της ολίσθημα με μια εγκυμοσύνη, ή απώλεια αυτής. Γιατί ειλικρινά, πότε ήταν η τελευταία φορά που σχετική αναφορά σε τηλεοπική σειρά απεδείχθη false alarm? Η ουσία είναι πως ψοφάω από ανυπομονησία αυτή τη στιγμή...

8 σχόλια:

  1. You -literally- said it all (Canadian-related joke included)...

    Μου αρέσει που τα πράγματα είναι εντελώς in place για την εισαγωγή ενός theme που θα μας κρατήσει τη σεζόν (specifically, το νέο love interest του Ted), γιατί νομίζω πως είμαστε στη φάση να δούμε μία πιο σοβαρή σχέση από τη γκόμενα-που-μιλάει-διαρκώς, που θα μείνει στην παρέα για περισσότερα από ένα 20λεπτα.

    Όλοι μοιάζουν φυσιολογικοί ξανά, ενώ ο Marshal νομίζω ότι είναι τώρα στα καλύτερά του ("...because she is loyal, wears shiny belts and I resemble a young Harrison Ford" -πόσο καλύτερος να γίνει ο ρόλος του;)

    Α! Και την ερχόμενη Δευτέρα έχουμε Slap Bet episode! Woo Hoo!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το slap countdown πάντως λήγει Δευτέρα 19:30 ώρα Ελλάδος...

    Γιατί έτσι? Λάθος τα υπολόγισαν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λογικά δεν θα ήθελαν να πέφτει ακριβώς την ώρα που αρχίζει το επεισόδιο, αλλά γενικά κι αόριστα κάπου εκεί κοντά. Θα έχω πάντως το νου μου να επισκεφθώ τον μετρητή όαν φτάσει στο μηδέν!...

    Για το νέο love interest του Ted, συμφωνώ οτι έχει εξομαλυνθεί αρκετά η σχέση του με την Robin και παρουσιάζεται ως λιγότερο desperate πλέον, οπότε δεν θα με εξέπλητε αν πριν το τέλος της σεζόν γνωρίσει τη μητέρα. Αυτό πριν την απεργία, βέβαια, τώρα αυτό στο οποίο έχουμε να ελπίζουμε είναι η σειρά να γυρίσει του χρόνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τώρα το σκέφτηκα... Αφού ο ίδιος ο μετρητής είχε εμφανιστεί στη σειρά, ίσως είναι η "πραγματική" ώρα που θα φάει το χαστούκι ο Barney εκείνη τη μέρα. 12:30 δεν πάει με την διαφορά ώρας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. korifeo to episodio HIMYM!
    apo ta kalitera tis siras! to latrepsa,ke anipomono gia to epomeno!

    literally! :D lol

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Hmm min orkizesai gia tin Lily giati eimai sigouri oti den exeis proseksei to paromoio diko mou habit ola auta ta xronia (kai an to exeis proseksei, please don't say it in public giati ntrepomai! LOL)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. latremeno. eidika to siopilo glass! ennoeitai oti molis ton edekse ton typako fonakasa 'DEAF!' prin prolaboun na poun alli koubenta :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή