Lost: Bringing Up Baby


Spoilers για το 4ο επεισόδιο Lost.

Well, ήταν αναπόφευκτο φαντάζομαι. Το πρώτο μέτριο 40λεπτο της σεζόν, και πάλι βέβαια ανώτερο από τη μισή 2η και τη μισή 3η σεζόν, αλλά μέτριο nontheless για τα νέα δεδομένα της σειράς. Το focus (αντίθετα με την αρχική παραπλάνηση) δεν ήταν στον Locke αλλά στην Kate, έναν από τους πλέον αδιάφορους χαρακτήρες της σειράς. Εκτιμώ τη δουλειά που γίνεται με αυτήν στα πλαίσια της ανάπτυξης του Jack ή του Sawyer, αλλά οι συγγραφείς στη διάρκεια των χρόνων την έχουν κάνει τόσο εξαρτημένη από τη σχέση της με αυτούς τους δύο, που απομονωμένη έκανε για ένα πολύ αδιάφορο spotlight επεισόδιο.

Μπορεί βέβαια κάποιος σε αυτό το σημείο να υποστηρίξει πως αδιάφορη-ξεαδιάφορη η Kate, στο flash-forward μάθαμε πολλά πράγματα, αλλά σε αυτό έχω ένσταση. Οι διάφορες μικροπληροφορίες είναι πράγματα που υποπτευόμασταν από πριν: η επίσημη ιστορία θέλει όλους τους επιβαίνοντες να πεθαίνουν στη συντριβή, κάτι που υπονοήθηκε υπέροχα στην πρεμιέρα, όταν ο πρώην συνάδελφος της Ana Lucia ρώτησε τον Hurley αν ήξερε την Ana, προσθέτωντας οτι ίσως την γνώρισε στην πτήση, υπονοώντας άρα οτι δε θα μπορούσε να την είχε γνωρίσει μετά. Αλλά δεν μάθαμε τι συνέβη πραγματικά στους υπόλοιπους, ή γιατί έμειναν πίσω. Η νέα πληροφορία ήταν οτι για κάποιο λόγο η ψεύτικη ιστορία μιλάει για 8 επιζήσαντες πριν οι Oceanic Six αποδράσουν από το νησί, το οποίο ομολογουμένως είναι αρκετά περίεργο για να με ιντριγκάρει. Τώρα, η μεγάλη αποκάλυψη ήταν προφανώς η apparent υιοθεσία του Aaron από την Kate.

Αυτό θα ήταν φοβερά σοκαριστικό αν δεν είχε τηλεγραφηθεί στη σκηνή της μπουγάδας.

Από εκεί και πέρα, εγείρεται το ερώτημα γιατί ο Jack δε θέλει να δεχθεί το μωρό στη ζωή του, καθώς όπως καταλαβαίνουμε αυτός ο καφές που συμφωνήθηκε στο τέλος, δε θα συμβεί ποτέ. ΟΚ, είναι ανιψιός του ο Aaron, αλλά τι με αυτό; Μπορεί όντως να αισθάνεται μια κάποια αηδία στην προοπτική να μεγαλώσει τον ανιψιό του σαν γιο του, αλλά μοιάζει τραβηγμένο. Οπότε τι; Η σκηνή μπήκε εκεί απλώς για να μας κάνει να νομίσουμε οτι το παιδί είναι του Sawywer, ή μήπως ο Jack έχει κάτι να κάνει με την απουσία της Claire; Να υποθέσω οτι είναι νεκρή και μεγαλώνει τον γιο της η Kate; Αλλιώς, γιατί; (Θερμή παράκληση: επειδή καταλαβαίνω πως τα spoilers υπάρχουν εκεί έξω για όποιον θέλει να τα ψάξει, αν κάποιος γνωρίζει τους υπόλοιπους των Oceanic Six, άρα εμμέσως και την απάντηση σε κάποια από αυτά τα ερωτήματα, θα ήθελα να μην γίνει σχετική αναφορά στα σχόλια.)

Να γυρίσω τώρα λίγο στα του νησιού, όπου είχαμε δείγματα του παλιού καλού Lost, με πολύ τρεχαλητό γύρω-γύρω αλλά πολύ λίγα προς δικαιολόγησιν αυτού. Η Kate κλασικά, αφού έτρεξε από τον Jack στον Sawyer, μετά μάλλον θα τρέξει από τον Sawyer στον Jack. (Ωραίο touch στο flash-forward το πώς άρπαξε την -εντελώς unlikely, να προσθέσω- προσφορά της κατηγόρου όταν άκουσε οτι απαγορεύεται να φύγει από την πολιτεία.) Στο μεταξύ προκάλεσε μπόλικη ανακατωσούρα για κάτι που σε εμάς τους θεατές ήταν χάσιμο χρόνου. Δηλαδή καταλαβαίνω την αγωνία της για το αν ο έξω κόσμος ξέρει γι'αυτήν, αλλά εμείς ξέραμε οτι ξέρει, λόγω του οτι το μισό επεισόδιο διαδραματιζόταν σε ένα μελλοντικό δικαστήριο!

Το ενδιαφέρον στοιχείο ήταν η διαπραγμάτευση του Miles με τον Ben, και το γελοιωδώς ακριβές ποσό των $3.2 που απαίτησε ο ghostbuster από τον ηγέτη των Others. (by the way, τι γίνονται αυτές οι ψυχές;) Επειδή τίποτα στο Lost δεν είναι τυχαίο, περιμένουμε τώρα να μάθουμε τι θέλει να κάνει ο Miles με αυτά τα λεφτά. Ή, κυρίως, τι θα κάνει ο Locke για να μην τα πάρει. Διότι εντάξει, πείτε ό,τι θέλετε, αλλά ο καράφλας ήταν όλα τα λεφτά στη σκηνή με τη χειροβομβίδα.

Τέλος είχαμε και αυτό το περίεργο "What friends?" σχετικά με το ελικόπτερο των Sayid και Desmond, το οποίο θα έπρεπε να με κάνει να σκεφτώ "Cool! Κάτι ενδιαφέρον θα τους συνέβη!" και αντ'αυτού έμεινα απλώς σε ένα *groan*. Μπορούμε απλά να φτάσουμε στο freighter; Βαρέθηκα να ακούω την Zoe Bell από το τηλέφωνο και να βλέπω μόνο στα credits τα ονόματα δύο εκ των regular cast-members!

Random ερωτήσεις: O Dan Faraday είναι psychic; Η Charlotte τον δοκίμαζε με τις κάρτες;
Για να ξεπεράσετε εσείς το θάνατο του αγαπημένου σας θα χρειαζόσασταν δύο μέρες όπως η "Charlie? Charlie Who?" Claire ή ίσως ακόμα λιγότερες; Τι έπαθε το ελικόπτερο των άλλων; Πού είναι οι Άλλοι; Θα μπορούσε ο Locke να κάνει λίγη περισσότερη φασαρία σπάζοντας πράγματα για να δείξει στον Ben πόσο πολύ δεν αντέχει άλλο τα mindgames; Πόσο γαμάτος είναι ο Hurley; ("You Scooby-Do'ed me.") Και κυρίως, τι δουλειά έχει η Kate να μεγαλώνει τον Aaron; Και προς τι το σκάλωμα του FutureJack;

22 σχόλια:

  1. Απολαυστικότατο το επεισόδιο. Μια παρατηρησούλα: ο Jack δεν ξέρει ότι ο Άαρον είναι ανιψιός του. Αφού δεν έμαθε ποτέ ότι η Κλαίρ είναι αδερφή του. Εκτός αν δεν θυμάμαι κάτι σωστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι, δίκιο έχεις, απλά υπέθεσα εγώ οτι το έμαθε στο ενδιάμεσο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Βαρέθηκα να ακούω την Zoe Bell από το τηλέφωνο".Έκανα ακριβώς ένα τέτοιο σχόλιο σε ένα φόρουμ που συχνάζω...Αλήθεια πότε θα την δούμε και θα δείρει κανέναν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. telio to episodio!!!to latrepsa!!!ti telos ki afto,fovero!!!
    o Aaron??ma pos..?!!
    i evangeline lilly/kate itan ekpliktiki pantos e..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να ρωτήσω κάτι άλλο εγώ?

    Πότε είχε υπονοοηθεί ότι η Kate μπορεί να είναι έγκυος?

    Δεν θυμόμουν κάτι τέτοιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Cotsos, otan pairnotane sta kloubia me ton Sawyer I guess :P

    Egw eixa mia ypo8esh gia to ti symbainei me ton Aaron, mhpws kati egine k epa8e kati h Claire (sthn arxh skefthka K ton Aaron k apla edwse to onoma tou sto paidi ths alla ths bghke kataksan8o opws ths Claire ara den paizei) k to phre. O Jack einai apla mala*as. Katalabe te to epitelous! O,ti skalwma k na exei kanei sa mwro synexeia. Den ton antexw. Anti8etws, I love Dan. Apaitw ki allo Dan!

    Locke + Grenade = AWESOME! xD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πότε είχε υπονοοηθεί ότι η Kate μπορεί να είναι έγκυος?

    Είχα κι εγώ την ίδια απορία σχετικά με την Kate. Κάποια στιγμή μου πέρασε από το μυαλό η σκέψη οτι είναι απλά κλείσιμο του ματιού προς το κοινό, σε συνδυασμό και με κάτι fake spoilers που είχαν διαρρεύσει, αλλά μάλλον τραβηγμένο το βρίσκω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Oni, όχι πότε μπορεί να έμεινε έγκυος, αλλά πότε στη σειρά μάθαμε ότι το έχει σκεφτεί η ίδια.

    Θυμάμαι ότι ενδιαφερόταν στα περσινα΄τελυταια για τη Sun, ότι είχε ένα δύο ατάκες ο Ben με την Juliet για την Kate αλλά δεν είχε ειπωθεί κάτι... Και να πεις να το έχασα εγώ, στάνταρ θα είχαν αρχίσει συζητήσεις "Τίνος είναι το παιδί" κλπ...

    Α, στις σκηνές του δικαστηρίου κλπ, είδαμε μήπως κάνα Hint για το βρισκόμαστε χρονικά? Αν είναι αρχές 2005, ή πιο μπροστά στο μέλλον?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν πρόσεξα κάτι. Όπως τον κόβουμε ηλικιακά τον Aaron μόνο. 3 χρονών; Και φυσικά έχουμε και την εφημερίδα Απριλίου του 2007 από το περσινό φινάλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Pote ypoti8etai pws egine to atyxhma? Posa "xronia" emeinan sto nhsi???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. dark .exeis apolito dikio.otan emfanizetai h keit pagonei h othoni.h skini me ton jack sto garaz eno eixe dinamikh katasrefetai apo to blemma tis.next week its brotha time.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "Να υποθέσω οτι είναι νεκρή και μεγαλώνει τον γιο της η Claire;" Φαντάζομαι εννοείς "Kate".

    Η απορία μου αφορά τους Oceanic Six -- έχουμε και λέμε: Jack, Kate, Hurley, Sayid και Aaron; Καλώς τον μετράω;

    Αν ναι, έχουμε πέντε από τους 6. Που σημαίνει ότι δεν υπάρχει χώρος για Sun και Jin (που νόμιζα ότι θα τη βγάλουν καθαρή), ή για το παιδί τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τα συγγραφικά ζευγάρια θα μείνουν έτσι όπως είδαμε στα 4 πρώτα?

    Cuse-Lindelof
    BKV-Goddard
    Kitsis-Horwitz
    Nations-???(δεν θυμάμαι τον άλλον)

    Έχει κι άλλους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κωνσταντίνε, thanks, fixed.

    Τον Aaron υποθέτω πως πρέπει να τον θεωρούμε έναν από τους 6. Αφού γύρισε μαζί με τους υπόλοιπους, και ο κόσμος ξέρει γι'αυτόν...

    Για το timeline έχω ήδη αρχίσει να έχει πονοκεφάλους! (LOL) Αν θεωρήσουμε οτι το περσινό φινάλε ήταν στο 2007 και το ατύχημα φυσικά στο 2004, τότε η επιστροφή τους πρέπει πράγματι να συνέβη εντός του 2004. Αλλά τότε γιατί ο Aaron έμοιαζε να είναι μερικών ετών; Τόσο πολύ καθυστέρησε η δίκη ή όντως κάτι παίζει με το χρόνο;

    Cotso, ο Nations από όσο ξέρω δεν είναι στο staff. (Κάθε scripted network show είναι υποχρεωμένo σε κάθε σεζόν να δίνει έναν αριθμό σεναρίων σε freelancers, δεν θυμάμαι τον αριθμό.) Εκτός από τους 7 που έχουν ήδη γράψει είναι ακόμα η Christina Kim, συνολικά 8 συγγραφείς. Από αυτούς το μόνο στάνταρ ζευγάρωμα είναι οι Kitsis/Horowitz, και συνήθως γράφουν μαζί και οι Cuse/Lindelof. BKV, Goddard, Sarnoff και Kim γράφουν σε διάφορους σόλο ή μη συνδυασμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Konstantinos είπε...
    Η απορία μου αφορά τους Oceanic Six -- έχουμε και λέμε: Jack, Kate, Hurley, Sayid και Aaron; Καλώς τον μετράω;

    Ο Sayid δεν νομίζω να είναι στους Oceanic Six. Αν κρίνουμε και από το προηγούμενο επεισόδιο, πιθανόν να έμεινε κρυφό ότι επέζησε και αυτός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δεν αυτοσυστήνεται όμως ως ένας από τους Oceanic Six στην αρχή του επεισοδίου; Εκτός αν θυμάμαι λάθος.

    Συμπαθητικό επεισόδιο, μ'άρεσε η αλλαγή τόνου από το προηγούμενο. Θα ήθελα όμως ή να αρχίσουν να γράφουν καλύτερα τα "mindgames" του Ben ή να σταματήσουν να κάνουν το Locke να τσατίζεται με επιχειρήματα που δε θα έπειθαν ούτε 15χρονο emo kid.

    Ο χαρακτήρας της Kate παραμένει αλλοπρόσαλλος και εκνευριστικός όσο πάντοτε, αλλά she cleans up real nice. :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καταπληκτικό επεισόδιο. Εξαιρετική ισορροπία στην (ακόμα συνεχιζόμενη) ανάπτυξη των χαρακτήρων και στην δράση στο νησί. Φοβεροί και ultra-cool διάλογοι από το πρώτ οως το τελευταίο λεπτό, πάλι φινάλε-δυναμίτης και ένας σωρός θέματα για να παίζουμε για όλη τη σεζόν...

    Μια παρατηρησούλα:

    Ο Άαρον δε νομίζω ότι πρέπει να θεωρείται ένας από τους Oceanic Six, αφού δεν υπήρχε στην πτήση παρά μόνο στην κοιλιά (είχε εισιτήριο; Δε νομίζω, χοχο) της Κλερ. Γεννήθηκε στο νησί και, ως εκ τούτου, δεν πρέπει να θεωρείται επιζών, όπως και ο Μπεν. Πούλο, δηλαδή.

    Κάτι ακόμα:

    Ο/Η Konstantinos είπε...

    (...)δεν υπάρχει χώρος για Sun και Jin (που νόμιζα ότι θα τη βγάλουν καθαρή) (...)

    Είπαμε, όχι σπόιλερς. Άκου "νόμιζα"...
    Give us a break...

    Σας φιλώ, επιστημονική ομάδα του Λοστ. Σκίζετε ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η εγκυμοσύνη της Κέιτ υπονοήθηκε τρόπον τινά όταν άκουσαν στην κασέτα ότι η Τζούλιετ είπε ότι θέλει να πάρει δείγμα από την Κέιτ. Απλά από τότε άρχισε να το "στριφογυρνά" στο μυαλό της το Κατερινάκι...

    Απολαυστικό πάντως το επεισόδιο.
    Και κατά τη γνώμη μου, ο Τζακ δε θέλει να δει το παιδί γιατί ενδεχομένως είναι υπεύθυνος για το θάνατο της Κλαιρ... Θα το δείξει αυτό το μέλλον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Θα ήθελα όμως ή να αρχίσουν να γράφουν καλύτερα τα "mindgames" του Ben ή να σταματήσουν να κάνουν το Locke να τσατίζεται με επιχειρήματα που δε θα έπειθαν ούτε 15χρονο emo kid.

    Amen, brotha.


    Πανο, νομίζω οτι ο Κωνσταντίνος είπε όντως αυτό που νόμιζε οτι θα συνέβαινε, και όχι κάποιο spoiler, οπότε μη φοβάσαι. :)


    dimitrisdx, συμφωνώ με τη θεωρία σου για τον Jack και την Claire. Kαι thanks για την υπενθύμιση σχετικά με την εγκυμοσύνη. Ούτε που το θυμόμουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. "ήθελα όμως ή να αρχίσουν να γράφουν καλύτερα τα "mindgames" του Ben ή να σταματήσουν να κάνουν το Locke να τσατίζεται με επιχειρήματα που δε θα έπειθαν ούτε 15χρονο emo kid."

    αμήν(δις)

    "Η εγκυμοσύνη της Κέιτ υπονοήθηκε τρόπον τινά όταν άκουσαν στην κασέτα ότι η Τζούλιετ είπε ότι θέλει να πάρει δείγμα από την Κέιτ. Απλά από τότε άρχισε να το "στριφογυρνά" στο μυαλό της το Κατερινάκι..."

    ooops ναι, respect, δεν το θυμόνουν καθόλου αυτό...

    και τώρα στα hardcore: είναι ιδέα μου, ή οι πρωταγωνιστές είναι εμφανώς πιο νέοι απ'ότι στο νησί? και αν δείχνουν έτσι από τις κακουχίες και την κούραση, τότε γιατι τα μαλλιά του Jack είναι ελαφρώς γκριζαρισμένα και στο fl.fwd δεν είναι, ενώ απουσιάζουν και οι φακίδες της Kate ?
    μήπως το έχω κάψει εντελώς ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Funny-- ήθελα να σχολιάσω, αλλά το ξέχασα, οτι ο FutureJack μου δείχνει περισσότερο γερασμένος από το φυσιολογικό για 3-4 χρόνια. Το σίγουρο είναι οτι έχει γκριζαρισμένα μαλλιά indeed. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. dark tyler >> thumbs up!!!
    les kai skeftomaste to idio, kai sto oscars the same...
    les na ginetai kana skhniko me ton xrono?
    mhn 3exname oti yparxei hdh ena health mental problem, oi egkyes pou pe8ainoun... mhn doume kai tpt allo...

    ΑπάντησηΔιαγραφή