Idol 2008: Top-12 Girls

Oh, goody. Tα "You're gay! / No, you're gay!" αστειάκια για 13χρονους επέστρεψαν, από τον Ryan Seacrest. Πάντως χαίρομαι για μια άλλη επιστροφή, του Simon Cowell. Στις auditions ήταν σαν αγαθή γατούλα και το show υπέφερε, αλλά τώρα επιτέλους σταμάτησε να κρατάει τα σχόλια για τον εαυτό του. Όταν ξέσκισε την Joanne, ας πούμε, οι γονείς της στο πλάνο που ακολούθησε ήταν ακίνητοι και ορκίζομαι πως δεν ανέπνεαν. No mercy for the week! Εκτός βέβαια αν είναι ψηλές, όμορφες ξανθιές, producer-favorites. And on that note:

Kristy Lee Cook: Ah, η φετινή karaoke queen! Εντελώς τίποτα, από ένα αυτί μπήκε και από το άλλο βγήκε η ερμηνεία. Επιπλέον, λάθος τραγούδι! Αν δηλαδή δεν ήταν άρρωστη θα ήταν το σωστό; (Ίσως να έλεγε πάλι το "Amazing Grace"...;) Και τι συνέβαινε με τα μάτια της;! Scary!

Joanne Borgella: Lower register, είναι κανείς εκεί; Ασταθής φωνή, χαμηλές νότες ανύπαρκτες, στις ψηλές η φωνή της ακουγόταν σαν πνιγμένη τσιρίδα. Χάλια μιλάμε.

Alaina Whitaker: Wow, επιτέλους! We got a live one! Η κοπελα έχει πολύ καλή φωνή, και δε βλέπω την ώρα να τραγουδήσει κάτι πιο σύγχρονο και λιγότερο corny. Επίσης, κάποιος στυλίστας παρακαλείται να την κάνει να μοιάζει λιγότερο με αντίγραφο της Carrie Underwood, γιατί σίγουρα δεν είναι. Κρίμα κι άδικο, δηλαδή.

Amanda Overmyer: Αν η Kelly Clarkson κατέβαινε να τραγουδήσει αυτό ακριβώς το τραγούδι θα είχε σκουπίσει το πάτωμα με την Amanda, το οποίο φαντάζομαι οτι αποδεικνύει οτι στο Idol είναι σημαντικότερο να έχεις το Thing σου παρά να έχεις actual φωνάρα ή να είσαι αληθινά συναρπαστικός διαγωνιζόμενος. Βασικά την έχω βαρεθεί ήδη την Amanda, αυτό προσπαθώ να πω. Είναι a'ight, αλλά εντάξει. Περισσότερο για να spice up το top-10 παρά γιατί αξίζει να είναι εκεί.

Amy Davis: TRAINWRECK!!!!

Brooke White: Okay, είναι αληθινά πολύ καλούλα και συμπαθητικούλα, δηλαδή ακριβώς το είδος του ανθρώπου που θες να, ερμ, φέρεις στη Σκοτεινή Πλευρά. Αχέμ. Αλλά αδερφέ μου, can you spell bland; Εντελώς karaoke queen κι αυτή. (Τώρα, mud wrestling ανάμεσα στην Brooke και την Kristy για τον εν λόγω τίτλο; Αυτό είναι κάτι που θα έβλεπα!) Ο David Cook δεν είχε την μεγαλύτερη αποδοχή με το χτεσινό του, αλλά επιμένω οτι η δική του εκδοχή του "Happy Together" ήταν πιο ενδιαφέρουσα από το ξεχάσιμο τίποτα που έκανε εδώ η Brooke. Έχει ωραία χημεία με τον Simon, όμως, αυτό της το δίνω.

(Παρένθεση. Ο Simon μοιάζει υπερβολικά επικριτικός απέναντι στην Συνεχή Ευτυχία ως προϊόν, για κάποιον που υπήρξε μέντορας αυτού του συγκροτήματος στο βρετανικό Idol rip-off, The X Factor.)

Alexandrea Lushington: Λοιπόν, αυτή μου αρέσει! Από την audition της θυμόμουν μόνο τη γιαγιά της, αλλά εδώ ξαφνικά έγινε ενδιαφέρουσα. Προβληματάκια στα φωνητικά που ήταν ψιλο-all over the place, αλλά σα σκηνική παρουσία, σαν στυλ, σαν attitude σκίζει. Θέλω όμως να τη δω να γίνεται καλύτερη.

Kady Malloy: Γαμώτο μου αρέσει πολύ αυτή. Πολύ όμορφη, πρώτον, πολύ ωραία φωνή, δεύτερον. Αλλά πήρε ένα φριχτό τραγούδι και δεν έκανε τίποτα καλό με αυτό, όσο κι αν προσπάθησε. Το "pencil" comment του Simon όσο σκληρό ήταν (η αντίδραση της Kady ήταν κάτι σαν απόγνωση), ήταν άλλο τόσο αληθινό. Damn.

Asia'h Epperson: Χρειάζονται σχόλια; Συναρπαστική από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. By far το καλύτερο performance της πρώτης live εβδομάδας, για μένα.

Ramiele Malubay: Όμορφη, και ωραία φωνή. Δεν εκστασιάστηκα όπως οι κριτές, κυρίως γιατί όταν πιάνεις με το καλημέρα Dusty πρέπει να είσαι από Mutya Buena και πάνω και η Ramiele δεν είναι. Κυρίως γιατί ενώ έχει ωραία φωνή δεν είχε νομίζω ιδιαίτερη εκφραστικότητα. Κάπως flat. Νομίζω. Anyway, δεν έχει να πάει πουθενά και μου αρέσει, οπότε δεν πολυσκάω. (Πού πήγαν όμως τα patronizing σχόλια της Paula; Ενίσταμαι! Δεν είναι πια γλυκούλα και μικρούλα η Ramiele;)

Syesha Mercado: Jesus Christ, shut up.

Carly Smithson: Φοβερή φωνή, αλλά αντί να κάνει κάτι ενδιαφέρον πήγε κι έπιασε τη σιγουράτζα της σιγουράτζας. Άλλος Michael Johns μας βρήκε. Δείτε την Asia'h ρε!


Should & Will go, spot 12: Amy Davis. Ό,τι πιο σίγουρο στην ιστορία του Πάντοτε.

Should go, spot 11: Δυσκολότερο από χθες αυτό. Ψάχνουμε άλλη μία και είμαι μεταξύ της Amazing Grace και τη Plus Size. Mάλλον από τις δυο τους θα έδιωχνα Kristy γιατί εκτός του οτι ήταν χάλια, μας τα ζάλισε και με όλο αυτό το "Μα είμαι ΑΡΡΩΣΤΗ σας λέω!"

Will go, spot 11: Joanne μάλλον, ε;

4 σχόλια:

  1. H Kady Malloy eixe ena yfaki ligo prin bgei sth skhnh ths YPERksynilas k mou thn espase ligo enw h8ela na th sympa8hsw... Mou fainetai pws einai yperoptikh k kakiasmenh irl :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι μωρέ, αλλά μετά μαζεύτηκε. Eίδες πώς κοίταγε όταν την κοπάναγε ο Simon; Τη λυπήθηκα εκεί...

    (Αν και πιστεύω οτι την έθαψε τόσο ανηλεώς προκειμένου να τη σώσει. Το ξέρει καλά το παιχνίδι.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Axaxaxa sto telos pou edeikse ksana skhnes ap thn ka8emia gia na "pshfisoume" eida ki ayto pou les me ta matia ths Kristy Lee Cook! ELIWSA! XAXAXAXA!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γενικό σχόλιο: τα κορίτσια μου άρεσαν περισσότερο απ' τα αγόρια.

    Η Ramiele εμένα με άρεσε γιατί έχω μια αδυναμία στο συγκεκριμένο τραγούδι και στην ίδια οπότε την περνάμε άνετα. Λίγο πιο upbeat κομμάτια της ταιριάζουν είναι η αλήθεια.

    Brooke με το θεϊκό χορό λολ, δεν ξέρω όσο και να θέλω να είμαι επικριτικός, μου αρέσει. Μου αρέσει η φάτσα της και η φωνή της είναι συμπαθητική. Δεν βγαίνει νικήτρια όμως με τίποτα. Εκτός και αν γίνει κάτι συνταρακτικό.

    Η Αlaina ήταν που εννοούσα όταν σε ρώτησα αν πέρασε η κλώνος της Carrie! Κι αυτή με αρέσει πολύ! Νομίζω έβγαλα το top 3 μου.

    Amanda τζους, Kristy + Kady = yawn.

    H Asia'h είναι πολύ καλή αλλά όχι για αγαπημένη μου. Alexandrea το ίδιο.

    H Carly ΔΕ μου αρέσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή