StrikeWatch: Is it over?

Οι φήμες δεν έχουν υπάρξει ξανά τόσο έντονες στη διάρκεια αυτών των 3 μηνών, ο Peter Chernin της Fox λέει σε πηγαδάκια στο Super Bowl οτι η απεργία έχει τελειώσει, το Variety βγαίνει και δημοσιεύει τους -σύμφωνα με πηγές- όρους της συμφωνίας... Και την ίδια στιγμή η ηγεσία της WGA στέλνει μήνυμα στα μέλη του σωματεί λέγοντας βασικά "It ain't over till it's over" και τη Δευτέρα να πιάσουν ξανά τα πικετάκια τους μέχρι να ακούσουν κάτι επίσημο.

Παίζουν πολλά αυτή τη στιγμή σαν μέσα πίεσης, αλλά το πιο πιθανό σενάριο μοιάζει να είναι η λήξη της απεργίας μέσα στη βδομάδα, οπότε και θα φανεί τι ήταν αλήθεια και τι μέρος τακτικής της AMPTP. (Αν αληθεύει το άρθρο του Variety, για παράδειγμα, οι συνομιλίες των τελευταίων δύο εβδομάδων έχουν φέρει τις δύο πλευρές σε συμφωνία με τους όρους του συμβολαίου... της DGA? Και τι έκαναν τόσες μέρες στο τραπέζι, παίζανε μπιρίμπα?)

Τα καλά νέα σε περίπτωση σφυρίγματος λήξης:
  • Εντός του Μαρτίου θα έχουν στηθεί ξανά οι παραγωγές των περισσότερων μεγάλων shows με στόχο την παραγωγή 4-5 επεισοδίων για Απρίλιο/Μάιο και πιθανώς ενός αριθμού επεισοδίων της επόμενης σεζόν για λόγους οικονομικού σχεδιασμού.
  • Το "Scrubs" θα δει series finale.
  • Θα γυριστούν τα τελευταία 2 (από τα 45 της σεζόν) επεισόδια "In Treatment" που είχαν μείνει ξεκρέμαστα.
  • To reality "Farmer Wants a Wife" (I. Kid. You. Not.) πιθανότατα δε θα δει δεύτερο κύκλο επεισοδίων.
  • Ο Shawn Ryan θα κάνει ένα πέρασμα το series finale του "Shield" πριν αυτό παραδοθεί στο δίκτυο για προβολή.
  • Oι Stewart/Colbert θα έχουν και πάλι στη διάθεσή τους σεναριογράφους-- Oh, wait.
  • Θα δούμε Oscars.
  • Ο Joss Whedon θα ξεκινήσει το "Dollhouse", διάολε!

Τα ερωτηματικά αν λήξει η απεργία τώρα:
  • Freshman shows. Κάτι σαν το "Pushing Daisies" θα θέλει ενάμιση μήνα μέχρι να παραδόσει επεισόδιο και όντας φρέσκο show θα θέλει ολόκληρο νέο κύμα προώθησης που το ABC προτιμά να αφιερώσει σε "Grey's", "Housewives" και δε συμμαζεύεται. Το πιθανότερο είναι οι φετινές σειρές να επιστρέψουν μια και καλή την επόμενη σεζόν.
  • Freshman shows #2. Αυτά των οποίων η τύχη δεν έχει αποφασιστεί, θα επιστρέψουν για μερικά ακόμα δοκιμαστικά επεισόδια, ολοκληρώνοντας την παραγγελία τους, ή θα κοπούν τόσο άδοξα? (Bye-bye, "Bionic Woman"!)
  • Serialized shows. Προλαβαίνει το "Lost" να γυρίσει τα υπόλοιπα 8 επεισόδια πριν το Μάιο? Αν όχι, θα γυριστούν για Σεπτέμβρη με τον υπόλοιπο μελλοντικό σχεδιασμό της σειράς να παραμένει ως έχει, θα κολλήσουν στην 5η σεζόν κάνοντάς την 24 επεισοδίων, ή θα πεταχτούν εντελώς? Παρόμοια ερωτήματα για το "24", για το οποίο ένα επιπλέον ενδεχόμενο είναι η παρούσα σεζόν να κοπεί σε δύο μικρότερα storylines, 12+12 επεισοδίων και να μοιραστεί σε άνοιξη και φθινόπωρο του 2008.

Τα αρνητικά μιας πιθανής επιστροφής των σεναριογράφων στη δουλειά τους:
  • Νέα επεισόδια "Heroes".
  • Kαι "Entourage".
  • O Akiva Goldsman θα γράψει ξανά ταινίες.
  • Και ο Paul Haggis το ίδιο.

5 σχόλια:

  1. epitelous!!!makari na teliosi afti tin vdomada!theloume 16 episodia lost!!!

    haha,ontos to gegonos oti to heroes tha epistrepsi ine arnitiko !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. LOL για το Heroes! Παίζει να μην συνεχίσω καν στο Volume 3...

    Άντε να δούμε τι θα γίνει με Lost και House.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "House" λογικά θα έχουμε ακόμα 4-5 νέα επεισόδια φέτος, αν λήξει η απεργία μια από αυτές τις μέρες.

    Για "Lost" περιμένουμε όλοι με αγωνία. Ελπίζω οτι το ABC θα αποφασίσει υπέρ της συνέχειας αυτή την άνοιξη, έστω κι αν χρειαστεί να μπούμε στον Ιούνιο για να προλάβει η παραγωγή να γυρίσει τα υπόλοιπα 8. Οι άλλες προοπτικές είναι καταστροφικές για το momentum, και μάλιστα πάνω σε μια στιγμή που επιτέλους η σειρά έχει και πάλι απολύτως θετικό hype.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατί δεν αγαπάς Entourage, βρε καλό μου - βρε χρυσό μου;

    Όσο για όλα τα άλλα, +1.
    3 μήνες είναι αρκετοί, ειδικά αν τα μωρά μας πάρουν αυτά που ζητάνε-δικαιούνται... Πάω να 'μελετήσω εις βάθος' τα όσα λέγονται ότι αποτελούν τη συμφωνία! (*geek alert*)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για τον ίδιο λόγο που δεν αγαπώ "Californication". Σε κάλυψα? :P

    Οι όροι, αν αληθεύουν, μοιάζουν απλά... λάθος. Οι κεραίες μου είναι σηκωμένες για οποιοδήποτε νέο ή φήμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή