Idol 2008: Top-12


To Idol έπιασε και έκανε αυτό που για χρόνια απειλούσε, δηλαδή το Lennon/McCartney songbook, και τα αποτελέσματα ήταν... αναπάντεχα. Ένιωθα ταυτόχρονα αισιοδοξία και τρόμο μπροστά σε ό,τι θα αντίκρυζα σε αυτή τη βραδιά (θεωρώντας τους Beatles το σημαντικότερο πράγμα που συνέβη ποτέ στη μουσική) και το τελικό αποτέλεσμα με εξέπληξε επιβεβαιώνοντας και τις δύο μου προσδοκίες!

Υπήρξαν ξεκάθαρα 3 ερμηνείες μίλια μακρύτερα από τις υπόλοιπες (ή 4-5, ανάλογα ποιον πιστεύετε) και διαγωνιζόμενοι διατεθειμένοι να παίξουν με την ενορχήστρωση και το ύφος των κομματιών. Μετά από μια εβδομάδα που μας έδωσε το "Love is a Battlefield" της Brooke White και το "Hello" του David Cook, το να βλέπω κόσμο να συνεχίζει να παίζει με το υλικό αντί να καραοκίζει ανηλεώς, είναι για μένα το μεγαλύτερο κέρδος για το φετινό Idol.

Φυσικά όχι όλοι τα κατάφεραν εξίσου καλά, με 3-4 να προσγειώνονται αδιάφορα και άκακα εκεί στη μέση, ενώ η βραδιά δεν ήταν χωρίς τις ολοκληρωτικές καταστροφές της, μια εκ των οποίων ήρθε (προς μεγάλη μου έκπληξη και ευχαρίστηση) από αυτόν που εν τέλει θα κερδίσει το διαγωνισμό. Ας απολαύσουμε κάθε μικρή ευχαρίστηση τουλάχιστον, σωστά; Πάμε σχολιασμό ανά ερμηνεία, με την παράκληση (επειδή τώρα περάσαμε στην single elimination φάση) να μην σχολιάσει κανείς τα αυριανά αποτελέσματα σε αυτό το post.

Wow, κοιτάχτε αυτό το νέο σήμα, και αυτό το Cool New Set! Είναι πάλι το 1996! Ahem, ναι, οι διαγωνιζόμενοι.

Syesha Mercado: Μα τι πήγε και βρήκε; Eίναι που είναι ξεχάσιμη, το τραγούδι δεν τη βοηθάει. Είναι κυρίως in tune, αλλά εξίσου κυρίως βαρετή. Κρίμα για το χλιαρό ντεμπούτο του Cool New Set.

Chikezie: Ρε! Τι παίχτηκε εδώ τώρα; Δεν μπορούσα σε καμία περίπτωση να δω αυτόν τον τύπο ως κάτι άλλο πλην νεκρού βάρους, και τώρα ξεφνικά με έστειλε αδιάβαστο. Έμπλεξε 2-3 είδη αλλάζοντας το κομμάτι ίσα-ίσα ώστε να είναι ολόφρεσκο χωρίς να μοιάζει όμως να προσπαθεί υπερβολικά, και η ερμηνεία του ήταν γεμάτη ενέργεια και ενθουσιασμό και μερικά διασκεδαστικά φωνητικά που και πάλι δεν έβγαιναν ως gimmicky. Αυτή, κυρίες και κύριοι, ήταν η καλύτερη Taylor Hicks ερμηνεία που δεν έκανε ποτέ του ο Taylor Hicks.

Ramiele Malubay: Για 2η συνεχόμενη εβδομάδα, η Ramiele ευνουχίζει κάποιο από τα αγαπημένα μου τραγούδια. Τι ωραία που θα ήταν αν τραγούδαγε η Brooke το "In My Life"...

Jason Castro: Είναι αυθεντικό βλήτο ο Jason, ε; Τι παλικάρι...! Αλλά συμφωνώ με τον Simon οτι ήταν βασικά a'ight η ερμηνεία. Βασικά νιώθω οτι ξέρω το ένα ακριβώς πράγμα που θα κάνει ο Jason μέχρι να φύγει από το show, και βαριέμαι ήδη. Και by the way, την περασμένη βδομάδα ήταν τόσο "απίστευτος" και "amazing" επειδή ξεπατίκωσε τον Jeff Buckley που τα αμερικανάκια δεν ξέρουν, και γι'αυτό πάθαν την καραπλακάρα τους και το "Hallelujah" χτύπησε κορυφή στα downloads του iTunes. Eν ολίγοις είναι χαριτωμένος ο resident stoner μας με έναν frat dorm room crooner τρόπο, αλλά για καλλιτέχνη δεν τον κόβεις.

Carly Smithson: Θεά! Πήρε μια κομματάρα, της έδωσε ένα μικρό προσωπικό spin, είχε τον απόλυτο έλεγχο της σκηνής και του κοινού, έκανε επίδειξη της φωνάρας της χωρίς να μοιάζει ούτε στιγμή υπερβολική και περισσότερη από όσο χρειάζεται, η απόλυτη performance. Α, και όσο για τον Simon Cowell που θυμήθηκε την Kelly; Ομολογώ οτι σκέφτηκα ακριβώς το ίδιο πράγμα.
Τέτοια θέλουμε!

David Cook: Dude, ΔΕΝ χαμογελάς όταν τραγουδάς αυτό το κομμάτι. Αν ξεχάσω όμως για λίγο πόσο εκτός με έβγαλε το ατυχές του smirk καθώς τραγουδούσε για τον μοναχικό Father Mackenzie που σκουπίζει το χώμα από τα χέρια του
μόνος του και περπατά ανάμεσα στους τάφους μόνος του και πεθαίνει μόνος του (σαφές γιατί ΔΕΝ χαμογελάς όταν τραγουδάς αυτό το κομμάτι;), τότε ομολογώ οτι ο David έδωσε μια δυναμική βερσιόν του "Eleanor Rigby" για τη γενιά των Good Charlotte. 100% not my thing, αλλά τον παραδέχομαι. (Μόλις τελειώσει το επεισόδιο θα βάλω να ακούσω το original για να ξεπλύνω την emo αισθητική πάνω από ένα από τα σπουδαιότερα τραγούδια όλων των εποχών.)

Brooke White: Απέριττη, υπέροχη, απλά τέλεια. Πίστεψα κάθε νότα που άκουσα, κάθε λέξη που τραγούδησε και πίστεψα το δάκρυ που κύλησε στο πρόσωπό της στο τέλος του κομματιού. Δε χρειάζονται φωτορυθμικά (David C. της "Eleanor Rigby") ή αχρείαστα vocal runs (David A. του "Imagine") για να αποδώσεις την ομορφιά και την ψυχή ενός συγκλονιστικού τραγουδιού ή για να το κάνεις για μια στιγμή έστω, δικό σου. Αυτό που έκανε για μια ακόμα βραδιά εδώ η Brooke, θα πλήρωνα για να τη δω live να το κάνει ξανά. Υπέροχη, για μια ακόμα φορά, και πανεμορφη, να προσθέσω. Best of the night, για 2η βδομάδα σερί.

David Hernandez: Damn, το σκότωσε. Και δεν τον εννοώ αυτό με τη θετική έννοια που δίνει ο Randy, εννοώ οτι το έσφαξε το κομμάτι, του αφαίρεσε κάθε ίχνος ψυχής και ζωηράδας του. Και είναι τόσο εύκολο να κάνω κάποιο "Beatles 101" ή stripping joke, που δε θα το επιχειρήσω, γιατί μάλλον είμαι ακόμα στις καλές μου χάρη στη Brooke.

Amanda Overmyer: Σα μεθυσμένο χάλι βγήκε αυτό. Διασκεδαστική, τουλάχιστον.

Michael Johns: Όσο βαριέται αυτός, θα τον βαριέμαι κι εγώ. Next.

Kristy Lee Cook: Δεν το πιστεύω αυτό που βλέπω αυτή τη στιγμή. Η Kristy στάζει απόγνωση, και το χειρότερο είναι οτι ως μοναδική εκπρόσωπος του τεραστίου country voting bloc θα μείνει στο show για τουλάχιστον κανά μήνα. Αλλά είναι φρικτό κι απαίσιο. Θέλω να ξεράσω. Θέλω να ακούσω πάλι τη Brooke White, γίνεται; (By the way, το "Dolly Parton on helium" είναι εντελώς η ατάκα της βραδιάς.)

David Archuleta: Ποτέ μου δεν έχω απολαύσει τόσο πολύ την πλήρη ερμηνευτική παράλυση
ενός κατά τα άλλα ικανού 17χρονου αγοριού. Ξεχασμένοι στίχοι, άβολες κινήσεις, ασύνδετες μελωδίες, άγαρμπες νότες, βεβιασμένα χαμόγελα, αλλαγές κλειδιών, γλείψιμο χειλιών... Κάθε τι σε αυτά τα 90'' ήταν ένα απόλυτο και ολοκληρωτικό χάλι. Με διαφορά η χειρότερη ερμηνεία της βραδιάς, εξαιρώντας φυσικά την "ερμηνεία" της Kristy Lee. Δεν ξέρω αν θα είναι αρκετή για να τον βγάλει από τη θέση του φαβορί, αλλά ομολογώ οτι το απόλαυσα όσο δεν πάει.


Should go: Θα ήμουν ευχαριστημένος με όποιον εκ των Kristy Lee (που κατούρησε country ούρα πάνω στους Beatles) ή τον Saint David (γιατί με εκνευρίζει) αλλά θα εκπλαγώ αν οποιοσδήποτε από τους δύο βρεθεί έστω στο bottom three.

Will go: Syesha και Ramiele είναι κλειδωμένες για το bottom three, τραγουδώντας αδιάφορα και νωρίς. Η λογική λέει οτι παρέα εκεί θα τους κάνει ο Stripper David. Θα εκπλαγώ πάρα μα πάρα πολύ αν τελικά δεν φύγει η Syesha απόψε.

6 σχόλια:

  1. na tin po tin mauri mou alitheia ton lipithika ton agia david.Den ksero ti egine...tou riksane kati sto poto,tou alaksane programma ston skliro tou disko na min einai toso "teleios".I don't know...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "που κατούρησε country ούρα πάνω στους Beatles"

    den exw diavasei asteiotero

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα ανακάμψει ο Archuleta, έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται να κινδυνέψει για κανά δίμηνο ακόμα. Πάντως ήταν τόσο κακός που έλεγες οτι το έκανε επίτηδες.

    dust road, δεν το πιστεύω οτι το άφησα μέσα αυτό! Το έγραψα πάνω στα νεύρα μου σαν σημείωση ενώ ακόμα έβλεπα το επεισόδιο και μάλλον μετά... ξέχασα να ξανακοιτάξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. O Archuleta to EKANE epithdes kobw k to kefali mou. K OMG m arese poly o Tzakouzi... Mh sou pw k h Amanda...

    Erxetai to telos tou kosmouuu!!!

    P.S. Kala h Kristy Lee Cook as meinei sto Amazing Grace pou kserei...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το κομμάτι του Κιτσικιτσίζι ήταν το καλύτερο που έχουμε ακούσει φέτος, χαλαρά. Άντε, μετά το Grace Kelly και μαζί με την προηγούμενη εβδομάδα της Μπρουκ.

    Σήμερα θα δω ποιος έφυγε. Επίσης, χώνω στο γιουεσμπί στικ μου το νέο λοστ να το δω στη δουλειά. Χο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έτσι ρε φίλε! Δεν ξεχνώ: Josiah '08.

    ΑπάντησηΔιαγραφή