Lost: Old Habits


Spoilers για το φρέσκο Lost όσο προλαβαίνω πριν ξανακοπεί το ρεύμα, μετά το άλμα.

Να αρχίσω με αυτά που λάτρεψα; "See you at dinner" του Ben στους αποστομωμένους Hurley και Sawyer, φοβερή ατάκα για κλείσιμο. "I guess I got lucky" του Hurley στον Sawyer όταν αυτός απόρησε πότε ο Hugo έγινε τόσο καλός στο παιχνίδι. Λατρεύω τον Drew Goddard, απλά τον λατρεύω.

Τώρα, όταν οι δύο καλύτερες στιγμές του επεισοδίου βγαίνουν από μια ασήμαντη σκηνή 30'' στο τέλος, καταλαβαίνει κανείς οτι τα πράγματα δεν ήταν ακριβώς ιδανικά. Δεν ήταν κακό το επεισόδιο, και τεχνικά τουλάχιστον μου άρεσε ο τρόπος με τον οποίον δέθηκαν μεταξύ τους όλα τα plots. Συνήθως συμβαίνει ένα πράγμα στο νησί κι ένα στο παρελθόν, ενώ εδώ είχαμε και μια επιπλέον παρούσα πλοκή, που επίσης είχε ένα περίτεχνο δέσιμο με το flashback. Όλα αυτά όμως είναι ένας μάλλον ευγενικός τρόπος να πω οτι σαν περιεχόμενο, αυτό το 40λεπτο ήταν season 2 worthy, αν όχι χειρότερο.

Καλά, όχι χειρότερο, but still. Οι κακές συνήθειες των παντελώς redundant flashbacks και των χαρακτήρων-μαριονετών μοιάζουν να επέστρεψαν, απλώς αυτή τη στιγμή είμαστε υπερβολικά απορροφημένοι για να μας ενοχλήσει εξίσου πολύ. Τι είδαμε λοιπόν σε αυτό το επεισόδιο;

Τη χρονολόγηση της creepy "σχέσης" της Juliet με τον Ben από την άφιξή της κιόλας στο νησί (χαριτωμένη μπλόφα πάντως, με το celebrity status που μας έκανε στιγμιαία να νομίσουμε οτι θα ήταν κι αυτή, περιέργως, στους Oceanic Six) που δεν προσέφερε κάτι αληθινά καινούριο, παρά έβαλε κομμάτια σε θέσεις που ξέραμε λίγο-πολύ οτι ανήκαν. Κρατάμε το μουρμουρητό της ψυχολόγου για τον Ben (οτι η Juliet είναι ίδια με μια πιθανώς άγνωστη"εκείνη") και προχωράμε.

Όλα αυτά έγιναν ώστε να φτάσουμε σε μια κορύφωση στο παρόν με τον Jack να το παίζει μάγκας στα εύκολα, πατώντας ένα φιλί στην Juliet που θα έπρεπε να μας κάνει να θαυμάσουμε το πόσο ατρόμητος άντρακλας είναι, να υποθέσω...; Στο μεταξύ είχε περάσει ένα επεισόδιο όντας vintage Stoopid Jack
την ώρα που η Kate ήταν κι αυτή εξίσου ανόητη, αφήνοντας την Charlotte να την αφήσει αναίσθητη λες και είναι καμιά χθεσινή. Και πάλι, ίντριγκα μισού σχεδόν επεισοδίου επειδή κάποιος δεν ήξερε να πει "Λαέ του Νησιού! Είμαστε εδώ για να σώσουμε τη ζωή σας!" κι ένας άλλος παραείναι smitten με την Juliet για να επιμείνει σε μια ερώτηση πέραν του βασικού "Εμ, θα μου πεις που πάμ-- ΟΚ καλά."

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο από όλη αυτή την ιστορία ήταν το συμπέρασμα οτι ο Ben έχει ακόμα τη βοήθεια των Others στην προσπάθειά του να εξοντώσει την ομάδα του Abbaddon. Και τώρα και του Locke, έστω κι αν αυτός δεν πολυκαταλαβαίνει τι συμβαίνει γύρω του. Αυτό το έχουμε συνηθίσει όμως. Ο Ben του είπε αυτό που ξέραμε ήδη, οτι δηλαδή ο μπαμπάς Widmore είναι πίσω από όλα και υποθέτουμε οτι του είπε το άλλο που ξέρουμε ήδη, οτι δηλαδή ο Michael είναι ο κατάσκοπός του στο freighter.

Τώρα, εδώ παίζουν δύο πράγματα. Η ανάμειξη του Widmore να μην είναι ακριβώς αυτή που φαίνεται, και το περίεργο βλέμμα του Ben προς τον Locke μετά το απότομο κόψιμο της βιντεοσκόπησης μου βάζει υποψίες οτι ακόμα του κρύβει κάτι ζωτικό. Ενώ όσο αφορά τον κατάσκοπο, είναι σε αυτό το σημείο τόσο προφανές οτι είναι ο Michael, που θεωρώ πλέον πιθανό ΜΗΝ είναι, αλλά να πρόκειται περί μελετημένης μπλόφας. Σε αυτή την περίπτωση ποιος μπορεί να είναι; H Libby ξέρουμε οτι κάαααποια στιγμή θα επιστρέψει στη σειρά, αλλά η θεωρία έχει ένα μικρό αρνητικό, οτι η Libby έχει μια ελαφρώς βαρεία περίπωση θανάτου. Τι να πω, θα δούμε!

Λογικά την επόμενη βδομάδα περνάμε πάλι στη δράση στο freighter, που με ενδιαφέρει περισσότερο. Εκτός του οτι αφορά τα βασικότερα σημεία της πλοκής με τα οποία μοιάζει διατεθειμένη να ασχοληθεί αυτή η σεζόν, βρίσκονται εκεί τόσο οι δύο συναρπαστικότεροι χαρακτήρες, όσο και οι δύο τους οποίους δεν έχουμε δει ακόμα αλλά ξέρουμε (καιρόοοοο τώρα) οτι έρχονται. Άντε, χοπ χοπ.

11 σχόλια:

  1. Είχαμε την επιβεβαίωση για την εμπλοκή του Whidmore, αλλά το θέμα είναι αν ο Ben έλεγε την αλήθεια.

    Αν ο Whidmore ψάχνει το νησί τόσο καιρό , γιατί να έρθει να σκοτώσει τον Μπεν? Και αν δεν ξέρει καν πού είναι το νησί, πώς οι τύποι στο ελικόπτερο ξέρουν ότι υπάρχουν αέρια και έχουν μάλιστα και ΧΑΡΤΗ του νησιού...

    Μάλλον ο Μπεν δεν μας τα λέει καλά...

    Κατά τα άλλα, ένα ψιλοαδιάφορο φλασμπακ, με διάφορα -όχι και τόσο σημαντικά but still- κομμάτια του παζλ να μπαίνουν στη θέση τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Point για Whidmore. Θα δείξει.

    Μια απορία που μου ήρθε τώρα. Αν ο Ben ήθελε να απελευθερωθούν τα αέρια, τότε τι θα προστάτευε τον ίδιο; Εκτός αν ήταν διαφορετικού τύπου αέρια από αυτά που είχε χρησιμοποιήσει ο ίδιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά το ότι ο Μπεν ήθελε να χρησιμοποιήσει το άεριο το είπε η Σαρλότ. Γιατί να την πιστέψουμε αυτή?

    Μπορεί να το κρατούσε ο Μπεν για καβάτζα για μελλοντική χρήση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δηλαδή λέμε οτι η Charlotte και ο Dan χρησιμοποίησαν τον Ben ως δικαιολογία για κάτι άλλο που έκαναν; Και τότε με ποιον τρόπο δένει αυτό με την "προειδοποίηση" που ήρθε από τον Ben μέσω της κερατωμένης συζύγου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. O Ben μπορεί να ήξερε ότι αυτοί που πέσαν από το ελικόπτερο θα πήγαιναν κατευθείαν στο αέριο και ειδοποίησε - με κάποιον τρόπο που πιστεύω θα μάθουμε γιατί ήταν πολύ περίεργο- την whatshername κερατωμένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν είναι επιπέδου Season 2 το επεισόδιο! Αν είχαμε δει τότε τέτοιο επεισόδιο θα είχαμε κάνει τούμπες από τη χαρά μας. 'Οπως ανέφερε ο Tyler το επεισόδιο είχε μια ενδιαφέρουσα -και καλή- δομή περαν τις τυπικής, αλλά τωρα πληρώνεται το γεγονός ότι το Lost ποτέ (με ελάχιστες εξαιρέσεις) δεν έστησε χαρακτήρες βάθους και ενδιαφέροντος, με αποτέλεσμα τα επεισόδια τώρα που έχουν ένα ρυθμό και κάποια ουσία της προκοπής να είναι γυμνά .

    Κατα τ'αλλα έχουμε μάθει να μην εμπιστευόμαστε τον Ben (what a twist!), και όλο το επεισόδιο ήταν ένα πλεονάζον σχόλιο του τύπου "μην εμπιστεύεστε τον Ben, θα βγεί πάντα κερδισμένος στο τέλος", και δεν νομίζω ότι έχουμε λόγο να περιμένουμε κάποια αλλαγή. Οπότε, ό,τι είπε για τον Widmore μάλλον δεν ισχύει (ακριβώς), και δεν είναι και τόσο δικαιολογία ο Ben για Charlotte & Dan.

    Τι θα προστάτευε τον Ben από τα αέρια? Για να φτάσει εκεί θα είχε δραπετεύσει και θα είχε πάρει τα μέτρα του, μάσκα, ένα καταφύγιο στον ίδιο τον σταθμό, κάτι, μια όχι σημαντική λεπτομέρεια παντως. Η προειδοποίηση της κερατωμένης τherapist μου μοιάζει από τα πιο άκυρα πράγματα που έχω δεί στο Lost, και είμαι περίεργος να μάθω πως διαβιβάστηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υποθέτω πως αυτό το τελευταίο θα ξεκαθαριστεί κάπως μόλις επιστρέψουμε με τα post-strike επεισόδια, όπου ο Immortal Richard θα είναι πάλι διαθέσιμος και λογικά θα δούμε και πάλι τους Others.

    Πάντως εντάξει, η αλήθεια είναι οτι μετά το αριστούργημα της προηγούμενης βδομάδας, ό,τι κι αν έκαναν μετά θα φαινόταν lame συγκριτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. den ksero,alla emena mou arese para poli to episodio.ke i Juliet ine apo tous agapimenous mou characters.
    btw,elpizo na min ine o Michael sto freighter.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. As to ksanapw. Apex8anomai Michael. To elega k gia ton Tzakouzi sto Idol k eidame ti egine... *dagkwnetai*

    Mhpws h Juliette 8ymizei ston Ben ekeino to koritsaki apo tote pou htan apla ena nerdy geek prin ginei deranged gas leaking serial-killer?

    P.S. Ti melagxolia ki ayth pou bgazoun ta matia ths Juliette. Sfiggetai h kardia mou ka8e fora!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Xμ, ενδιαφέρον. Την Annie λες, ε; Για κάποιο λόγο υπέθετα πάντα οτι η Annie είναι η Danielle. LOL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Άσχετο, απλά το σκέφτηκα βλέποντας, και αυτό μου φάνηκε κατάλληλο venue για να το πετάξω:

    Ο Hurley και ο Sawyer έπαιζαν Horseshoe εκειπέρα. Επίσης, στο 1ο ep., ο Jack και ο Hurley παίζουν Horse.

    Υπάρχει κάποιος λόγος που τις 2 φορές που τους βλέπουμε να παίζουν παιχνίδια, τους 'φίλους' μας, έχουν κάτι να κάνουν με άλογα (εκτός από το Ho theory); Ή μήπως το ότι το Lost μας έχει μάθει να ερμηνεύουμε κάθε περίπτωση synchronicity ως clue για 'τα μυστήρια' έχει και όριο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή