'30 Rock': Succession


Σύντομα spoilers για το φρέσκο '30 Rock' μετά το άλμα.

Αυτού του είδους τα επεισόδια έχουν πάντα το εγγενές πρόβλημα οτι η μεγάλη αλλαγή στο status quo που tease-άρουν δεν πρόκειται να συμβεί, οπότε όλα κρέμονται πάνω στο αν θα παραδοθεί με αστείο τρόπο η ατυχία που θα αποτρέψει αυτή την αλλαγή. Εδώ ένιωσα οτι το κώμα του Geiss ήταν μια φτηνή και εύκολη λύση ανάγκης, αλλά όλο το υπόλοιπο επεισόδιο ήταν φανταστικό καθώς σε τόνο προσέγγιζε κάτι τόσο arch και οπερατικό που ξέφευγε από το σύνηθες.

Λάτρεψα την arch-villain-ness του Devin και το πώς χρησιμοποίησε όλο το συμβούλιο για να φέρει σε πέρας το απάνρωπο σχέδιό του να εκμεταλλευτεί την κόρη του Geiss ως εκεί που δεν πάει, και λάτρεψα το πέρασμα του Doctor Spaceman, από την slo-mo, cape-wearing είσοδό του μέχρι την παντελή του αχρηστία κατά τη διάρκεια της ανάγκης. ("Is it 411 or 911?") Επιπλέον το storyline μας έδωσε την ευκαιρία να δούμε τη Fey σε μια εμφάνιση που δίχως αμφιβολία θα τη φέρει κοντά σε ένα ακόμα ερμηνευτικό βραβείο, καθώς η Liz μετατρέπεται σε proper businessman creep dude πετώντας casual προσβολές προς ό,τι κινείται.

Ακόμα και το storyline του Tracy είχε την αποραίτητη αίσθηση μεγαλείου, και συνήθως αυτά τα b-stories είναι απλά νεκρός βάρος για να γεμίζει το 20λεπτο. Εδώ όμως η ιδέα ήταν ενδιαφέρουσα, η αφορμή ξεκαρδιστική (με τον χορό του Tracy στην τάξη του γιου του), και οι αντιδράσεις του Frank ταιριαστά βαρύγδουπες, με τις αναφορές στο 'Star Wars' να δίνουν και να παίρνουν, από το γράφημα που εξηγούσε στον Tracy γιατί δε μπορεί να υπάρξει πορνό βιντεοπαιχνίδι, μέχρι το "Nooooooooo" όταν ο Tracy ανακάλυψε τη φόρμουλα.

2 σχόλια:

  1. Δεν ανέφερες ότι το επεισόδιο ήταν παρωδία του "Amadeus" (caped doctor included), και πολύ καλή μάλιστα, αν και δεν καταλαβαίνω πως της ήρθε της Φέης μια τέτοια ιδέα τώρα.
    Strp.

    ΑπάντησηΔιαγραφή