Brothers in arms: Vote for Ilias @ ZUDA!


Κατά καιρούς έχει τύχει να pimp-άρω με λιγότερο ή περισσότερο subtle τρόπο διάφορα πραγματάκια που μου άρεσαν, άσχετα με το blog, όμως τώρα δεν είναι η στιγμή να κρυβόμαστε. Χωρίς πρόσχημα, χωρίς ντροπή, here goes:

Ο Ηλίας Κυριαζής, εκτός από κολλητός, είναι και γαμάτος δημιουργός κόμικς. Ένα 'Manifesto', ένα 'Blood Opera', ένα 'Blast Comics', θα το έχετε τσεκάρει. Αν όχι, δεν πειράζει, γιατί τώρα μπορείτε να πάτε εδώ και να διαβάσετε τον "πιλότο" του 'Melody', που παίζει να είναι και η ομορφότερη δουλειά του.

Το 'Melody' δημιουργήθηκε για τη Zuda, ουσιαστικά το online παράρτημα της DC Comics. Το catch ποιο είναι; Οτι οι "πιλότοι" που προβιβάζονται σε ongoing σειρές δεν επιλέγονται από την ίδια τη DC, αλλά από το κοινό. Που σημαίνει πως για να συνεχιστεί η σειρά, και να υπογράψει ο Ηλίας συμβόλαιο με τη DC (για να γίνει έτσι συνάδελφος του Brian K. Vaughan και να μας αποκαλύψει όοοοολα τα μυστικά του 'Lost'), πρέπει όλοι εσείς να αφιερώσετε ένα λεπτάκι από το χρόνο σας κάνοντας τα εξής:
  • Πηγαίνετε στη σελίδα του διαγωνισμού.
  • Γράφεστε στο site. (Είναι εύκολο, γρήγορο και, δοκιμασμένα, δεν θα σας γεμίσει το inbox με spam.)
  • Διαβάζετε το 'Melody', που είναι γαμάτο.
  • Ψηφίζετε για αυτό. Αν θέλετε. (Θέλετε!)
Go, go, go!

10 σχόλια:

  1. Χα! Σύμπτωση! Είχα ήδη ψηφίσει γι αυτόν πριν καν κοιτάξω το blog σου, Tyler!

    Παρακολουθώ τον Κυριαζή απο τότε που κέρδισε τον ανάλογο διαγωνισμό στο "9" (είχα πάρει κι εγώ μέρος μάλιστα, με τραγικά αποτελέσματα) και ξέρω όλες τις δουλειές του. Πάντως η ψήφος μου δεν ήταν ψήφος εμπάθειας, το Melody ήταν εντυπωσιακά καλύτερο απο τις υπόλοιπες συμμετοχές.

    Αυτό που δεν κατάλαβα καλά απο το site όμως είναι, ο νικητής κερδίζει συμβόλαιο γενικά με την DC ή απλά με το online παράρτημα, όπου και μπορεί να συνεχίσει το κόμικ του? Γιατί απ'ότι είδα, εκεί κάνουν διαγωνισμό κάθε μήνα, σημαίνει αυτό οτι ο κόσμος αποφασίζει για 12 συμβόλαια νέων ταλέντων με την DC ετησίως?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. nat, τόσα χρόνια lurker και τώρα για τον Κυριαζή σκοτώθηκες να κανεις comment! Voted εσύ, noted εγώ! (LOL)

    mirela, βασικά ο James Jean στο blog το ομορφαίνει απίστευτα, είχα να περάσω καιρό και είχα χάσει επεισόδια.

    Για αυτό που ρωτάς δεν γνωρίζω τεχνικά τι ισχύει, αλλά στην πράξη το πράγμα είναι απλό. To Zuda ουσιαστικά είναι πλατφόρμα νέων ταλέντων, με τη DC να έχει ουσιαστικά έναν τρόπο να δοκιμάζει νέους καλλιτέχνες χωρίς να "ρισκάρει" τις επίσημες σειρές της. Δεν ξέρω τυπικά αν το συμβόλαιο πάει αποκλειστικά στο Zuda ή αν περιλαμβάνει κάποιο όρο του στυλ "άμα σε θελήσει η μαμά DC σε παίρνει", αλλά άμα η δουλειά ενός καλλιτέχνη στο Zuda δημιουργεί κίνηση, σηκώσει σχολιασμό, ψηφιστεί και αρέσει σε πολύ κόσμο, είναι μόνο λογικό οτι η DC δεν θα τον αφήσει να τους δίνει απλά 8 σελίδες το μήνα.

    Κάπως έτσι πάει, πιστεύω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. WOO HOO! thaaaaaaaanks!!
    etsi re... gia to BKV to kano ki ego... lol

    @mirela
    to symbolaio poy kerdizo einai gia synexisi tis istorias gia ena xrono sti Zuda. To an me tsimpisoyn apo ti mama DC (i apo alli etairia mias kai polloi exoyn to mati toys sto site) einai apla ena eyxaristo bonus.

    Alla an tsekareis to Zuda contract einai apo mono toy poly elkystiko.

    Plaka plaka kati ayto http://myspace.com/darkhorsepresents?issuenum=7&storynum=3
    kati to Zuda ta new media moy ferontai kala... :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΟΛΙΣ εκεί ήμουν. Διάβασα (και, doh, ψήφισα του Ηλία, και διάβασα και μερικά απ' τ' άλλα που φαίνονταν ότι μπορεί να έχουν ενδιαφέρον.

    Ξέρεις τις απόψεις μου για το 'να υποστηρίξουμε τα δικά μας παιδιά', αλλά σ' αυτή την περίπτωση ούτε με τη δική μου λογική δε μπορούσε να θεωρηθεί κάτι τέτοιο...

    Τους έχει, ρε, το παιδί! Σαν κλασσική Vertigo meets Ευρωπαϊκά highlights ήταν το Melody, και η ίδια μ' άρεσε τρομερά ως character design - νομίζω του το έγραψα κιόλας στα comments.

    Κρίμα που δεν είναι από τις autobio περιπτώσεις εδώ, να μας γνώριζε αυτή στην οποία βασίστηκε ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Tyler: Thanks, όταν είδα το συγκεκριμένο εξώφυλλο με την πράκτορα Cinderella είπα μέσα μου "oh my god, αυτό είναι ότι πρέπει για να γίνει το blog πιο chic!"

    @Ηλία: Άτσα, χώθηκες και στο DarkHorsePresents?!? Τέλεια! Μεταξύ αυτού και του Zuda (που μου έβγαλε την ψυχή μέχρι να ψηφίσω γιατί δεν ειναι και πολύ user-friendly και κολλούσε) σε βλέπω σύντομα στις δύο μεγάλες εταιρίες (ήδη κατά ένα τρόπο εργάζεσαι δίπλα στον Whedon και τον Fabio Moon etc)...και όταν θα σου αναθέσουν τους X-Men, μην με ξεχάσεις...πάντα ήθελα να δημιουργήσει κάποιος την πρώτη μεταλλαγμένη drag queen!
    LOL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. apsogo apsogo
    kai opou stekomai tha leo
    page 6 to thelo afissa!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. mias kai einai kai sinadelfos kai marese oti eida tha psifiso kai ego. na paei mprosta to paidi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. o ilias telika nikise. to comic tou itan makran to kalitero an kai mas tromakse ligo teleutea stigmi to crapy re-evolution, i poiotita telika ipernikise tou marketing. congrads all the way. thanks kai ston mixali - sinadelfo pou mas ipenthimise na psifisoune teleutea stigmi. enjoy iron man :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Thanks guys! Το σηκώσαμε!

    Ανώνυμε, συνάδελφός του; Κόμικς δηλαδή; Για δώσε info!

    Το 'Iron Man' έσκισε! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή