'Ood Ood': Ood ood ood Ood


Ood ood ood ood ood ood ood ood Ood-ood ood 'Ood Ood'. (*)

(*μετάφραση για τους μη γνωρίζοντες την Ood-ιανή: Πολύ σύντομα spoilers μετά το άλμα για το Ood-errific επεισόδιο 'Doctor Who')

Mετά τη συναισθηματική γροθιά που ήταν το δεύτερο επεισόδιο και την περίπου άσκηση ύφους που ήταν το πρώτο, αργά ή γρήγορα θα ερχόταν το "eh, ωραίο, τι άλλο έχει μετά;" επεισόδιο, και πρέπει να πω πώς ήταν ωραιότατο, considering. Οι Ood ως δημιουργίες είναι τόσο χαρισματικό concept, απίστευτα τρομακτικοί αλλά και ακαθόριστα συμπαθείς την ίδια στιγμή.

Η προηγούμενη εμφάνισή τους στη σειρά ούρλιαζε για encore, ειδικά από τη στιγμή που το backstory τους καθόταν εκεί απείραχτο για τον Davies να εξερευνήσει. Το 'Planet of the Ood' μπορεί λοιπόν να μην ήταν το είδος του επεισοδίου που θα συζητήσουμε κάποια στιγμή μετά από το επόμενο δεκαήμερο για το περιεχόμενό του, αλλά θα το θυμόμαστε λόγω των "τεράτων" του.


Με όλα αυτά προσπαθώ βασικά να πω οτι έξω από το υποβλητικό και σπαραξιδιάρικο (με έναν 'Legend of Zelda: Ocarina of Time' τρόπο) τραγούδι των Ood και το απίστευτα cool combo concept+visual του εγκεφάλου ως χειραποσκευή, δεν είχαμε πολλά ακόμα στοιχεία άξια λόγου, θετικά ή αρνητικά. Η πλοκή ήταν αυτή που ήταν και το resolution ήταν αυτό που ήταν, με μοναδικό ερωτηματικό το αν οι Ood, και η απελευθέρωσή τους από τον Doctor θα παίξει κάποιο ρόλο στη συνέχεια της σεζόν.

Ξέρουμε οτι στον Davies αρέσει να σπέρνει (ψευδο)στοιχεία για την κορύφωση του season arc σε όλα τα επεισόδια κάθε κύκλου, οπότε εδώ ποιο θα ήταν αυτό; Οι Ood ως πολύτιμος σύμμαχος δεν είναι κακή ιδέα, αλλά μπορεί απλώς να το λέω επειδή δε χορταίνω να τους βλέπω. (Ή να γράφω το όνομά τους.)

Μόνο ακόμα πραγματάκι άξιο σχολιασμού, η προς στιγμήν παραίτηση της Donna η οποία μετά τη χαριτωμενιά της πρεμιέρας είδε για δύο συνεχείς περιπέτειες να συμβαίνουν γύρω της εγκλήματα προς ολόκληρες ομάδες πληθυσμού, σε μια παρολίγον έκρηξη πεσιμισμού από ένα show του οποίου ο showrunner έχει δηλώσει πως θέλει φέτος να επιστρέψει στο Φως. Whatever θα μου πείτε για όλα αυτά, απλώς μου άρεσε το τελικό point πως για να φτάσει η Donna να νιώσει πως μπόρεσε να κάνει διαφορά, έπρεπε πρώτα να καταπιεί όλη την ασχήμια ενός περιβάλλοντος που χρειαζόταν απεγνωσμένα τη βοήθειά της, και του όποιου μπορούσε να ακούσει το λυρικό λυγμό του.

Ωραίο επεισόδιάκι, πάμε για Martha τώρα. Και, ως θεατής που δεν έχει δει τίποτα από Classic Who, αναρωτιέμαι αν υπάρχει τέρας πιο γελοίο από τους Sontarans, κρίνοντας από το preview και μόνο. Καλά, υπάρχουν και οι Slitheen, αλλά μιας και εδώ επιστρέφει η Martha Jones στη σειρά, πρέπει να υποθέσω πως το επεισόδιο θα είναι ελαφρώς πιο σοβαρό από εκείνη την ηλιθιότητα με την κατάληψη της Downing Street από κάτι πράσινα πιθηκάκια που έκλαναν όλη την ώρα και χρησιμοποιούσαν ανθρώπινο δέρμα για μπουφανάκι. Sontarans, λοιπόν. Και Martha Jones, για όποιον δεν το αντιλήφθηκε. Woo! Hoo!

9 σχόλια:

  1. Mas edwsan (pali) tin pliroforia me tis melises pou e3afanizontai....

    "He's got a ferrari and you've got a box!" ..... aspogo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. LOL ναι, ατακάρα! Αυτό με τις μέλισσες δεν το έπιασα. Μόνο πλανήτες νόμιζα οτι εξαφανίζονταν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. to me tin ferrari kai me ton doctor na mila na mila kai i alli na exei figei gia na parei mpoufan aplos proskinaga!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για ακόμα μια φορά απόδειξε το doctor who , πόσο "θεϊκή " σειρά είναι. Αλλά ρε παιδιά αυτή η νέα βοηθός δεν είναι λίγο ξενερουά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όχι ρε, έχει φοβερή χημεία με τον Tennat! Κι επιπλέον γουστάρω έτσι για breather να έχουμε και μια βοηθό που δεν πολυψήνεται ούτε για τον ίδιο τον Doctor, ούτε έχει κανά κάλεσμα να ανακαλύψει τον κόσμο κτλ. Είναι απλώς εκεί για το χαβαλέ της. Είμαι περίεργος να δω πού θα το πάνε, βέβαια, γιατί εδώ η Donna για πρώτη φορά έμοιαζε να αντιλαμβάνεται το όλο... μέγεθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεύτερο σερί επεισόδιο που είδα, I'm sold, λέω να τα πάρω από την αρχή :) Είδαμε και τον "darling" του black adder σε ρόλο villain!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Nαι ρε πιάσε από την αρχή! Μοιάζει να δένει πράγματα από όλες τις σεζόν σε αυτήν εδώ, οπότε κρίμα είναι να την κάψεις.

    Έπαιζε 'Blackadder' αυτός; Εγώ από το 'Notting Hill' τον θυμάμαι... (LOL)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. http://en.wikipedia.org/wiki/Lord_Percy_Percy

    http://en.wikipedia.org/wiki/Captain_Kevin_Darling

    :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή