WhedonWatch: Eisner loves 'Buffy'

Οι υποψηφιότητες Eisner ανακοινώθηκαν πριν 2 μέρες και, εκτός από την υπερ-ευχάριστη έκπληξη της υποψηφιότητας του Βασίλη Λώλου (στην κατηγορία για Καλύτερη Ανθολογία), όλα ήρθαν λίγο-πολύ σωστά και αναμενόμενα με τα καλύτερα κόμικς της χρονιάς να κυριαρχούν.

Ο λόγος όμως που ποστάρω είναι φυσικά λίγο πιο συγκρεκριμένος, και αφορά τη διάκριση του Joss Whedon που μαζί με τον έτερο τηλεοπτικό της παρέας, Brian K. Vaughan, έχουν μαζέψει τις περισσότερες ατομικές υποψηφιότητες, 4 ο καθένας. Περισσότερες από τις μισές χρεώνονται στη δική μας 'Buffy the Vampire Slayer, Season 8' που πλέον κατάφερε το αδιανόητο, δηλαδή να γίνει ένα τηλεοπτικό licensed κόμικ που όχι μόνο η βιομηχανία παίρνει στα σοβαρά, αλλά που έρχεται και πρώτο στη λίστα των υποψηφιοτήτων Eisner, επίσης με 4.

Η 'Buffy' προτείνεται για Καλύτερη Σειρά και Καλύτερη Νέα Σειρά, ενώ έχει διπλή εκπροσώπηση στην κατηγορία για Καλύτερο Συγγραφέα όπου Whedon (εξ ημισείας με 'Astonishing X-Men') και Vaughan (επίσης για τα 'Y: The Last Man' και 'Ex Machina') είναι υποψήφιοι. Η 4η υποψηφιότητα του Vaughan έρχεται από το επίσης προτεινόμενο ως Καλύτερη Σειρά 'Y: The Last Man', ενώ του Whedon για το υπέροχο online comic του, 'Sugarshock!'.

Θυμίζω οτι στο παρελθόν ο Whedon έχει βραβευτεί με Eisner μία φορά (Καλύτερης Σειράς για το 'Astonishing X-Men') ενώ ο Vaughan δύο (Καλύτερου Συγγραφέα για τα 'Y: The Last Man', 'Ex Machina', 'Runaways' και 'Ultimate X-Men' / Καλύτερης Νέας Σειράς για το 'Ex Machina'). Να δούμε ποιος από τους δύο θα πανηγυρίσει πάλι φέτος.

2 σχόλια:

  1. W00t για την υποψηφιότητα του Λώλου, well done! Όπως είπα κι εδώ, είναι η πρώτη φορά που ακούω ελληνική υποψηφιότητα στα Eisners.

    Κατά τα άλλα, bring on the Whedon vs. Vaughan Eisner Smackdown! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή