The Dump

Τα posts που μάλλον θα γίνουν ο καλύτερος φίλος μου για αυτό το μήνα! Μετά το άλμα ακολουθεί άλλο ένα σεντόνι με δυο λόγια για διάφορα shows που είδα αυτή τη βδομάδα αλλά δεν έχω το χρόνο ή τη διάθεση να σχολιάσω αναλυτικότερα. Κατά σειρά, 'Grey's Anatomy', 'Brothers & Sisters', 'Desperate Housewives', 'C.S.I.' και 'Back to You'.

H Addison επέστρεψε στο Seattle Grace και το 'Grey's Anatomy' ως ένα περίεργο κράμα του παλιού και του τωρινού εαυτού της, για να κάνει αυτό που συνήθως κάνουν οι παλιοί αγαπημένοι χαρακτήρες που επιστρέφουν για μια γρήγορη στο show τους: να υποδείξει σε όλο το ensemble τι πάει στραβά με τις ζωές τους. Συνήθως η τακτική αυτή είναι τεμπέλικη, αλλά την έχουμε δει να λειτουργεί κατά καιρούς (εξέχοντα παραδείγματα το 'Angel' και το 'Gilmore Girls') και αν εδώ ήταν σχετικά καλοδεχούμενη, ήταν επειδή η Shonda έβαλε στο στόμα της Addy όλα αυτά για τα οποία κοινό και κριτικοί γκρινιάζουν όλη τη χρονιά.

Κοινώς, έχω δει πολύ χειρότερα επεισόδια από τη σειρά, αλλά παρ'όλ'αυτά ένιωσα ένα δεσμό να σπάει οριστικά ούτε όταν ο αγαπημένος μου χαρακτήρας για όσο ήταν στο show δε μπόρεσε να με συγκινήσει. Σε κάθε περίπτωση, μπόνους πόντοι για τη Shonda που επιτέλους δείχνει έτοιμη να τελειώνει με αυτό το πράγμα με τους Meredith και Derek, και μπόνους πόντοι για την γενικότερη παρουσία της Erika Hahn. Τόσο για το περιφρονητικό "...go away" της προς την Cristina (γέλασα με αυτό περισσότερο από οποιοδήποτε αστείο του 'Office') όσο και για την επιβεβαίωση όσων περιμέναμε επιβεβαιώνοντας οτι γουστάρει την Callie. Αναμένουμε τη συνέχεια με πολύ ενδιαφέρον.

Συνεχίζω στο ABC με το 'Brothers & Sisters' το οποίο παρακολουθώ τακτικότατα αλλά δε σχολιάζω σχεδόν ποτέ, κι αυτό γιατί solid entertainment μπορεί να είναι, αλλά τους διάφορους συνδυασμούς hookups των διαφόρων Walker βαριέμαι να τους απαριθμώ. Μέχρι αυτό που δε θα αργήσει να συμβεί κατόπιν των εξελίξεων του τελευταίου επεισοδίου. Όπου η Rebbecca μαθαίνει οτι δεν είναι Walker επειδή ο χαρακτήρας της είχε υπερβολικά σεξουαλική χημεία με τον on-screen αδελφό της. Κι ενώ αυτό δε με χαλάει ως concept (σαπουνόπερα βλέπουμε, τέτοια twists είναι μέρος του παιχνιδιού) δε μπορώ παρά να αισθάνομαι λίγο απογοητευμένος που ο Greg Berlanti πήρε την εύκολη οδό.

Στο 'Everwood' δε φοβόταν να εξερευνήσει ακόμα και τα μεγαλύτερα των taboo, και δυο αδέρλφια που αντιμετωπίζουν την πραγματικότητα μιας έλξης μεταξύ τους (ειδικά από τη στιγμή που γνωρίστηκαν μόλις πριν ένα χρόνο και δε μεγάλωσαν μαζί) περίμενα οτι θα τον ενδιέφερε περισσότερο από ένα απλό "Εμ, αυτοί οι δύο βγάζουν φλόγες όταν είναι μαζί, ας τους ξεσυγγενέψουμε." Τουλάχιστον ξέρω οτι θα είναι ενδιαφέροντα τα επεισόδια όπου αντιμετωπίζουν τα αισθήματά τους, όποτε κι αν έρθουν αυτά.

Κλείνοντας με τα σαπούνια, δεν έχω πολλά να πω για το 'Desperate Housewives', το οποίο βρίσκεται αυτή τη στιγμή εν μέσω ενός συνόλου storyline τόσο βαρετά που για να βρω όμοιά τους πρέπει να ανατρέξω πάλι στη 2η σεζόν, αλλά θα πω αυτό: εκπλήσσομαι ευχάριστα που η σειρά αποφάσισε να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του cliffhanger της 2ης σεζόν της. Καταλαβαίνω οτι μπορεί μετά την εισαγωγή του Orson ο Marc Cherry να αποφάσισε οτι θέλει να τον κάνει διαφορετικό χαρακτήρα από τον ψυχασθενή που ενδεχομένως είχε αρχικά στο μυαλό του, αλλά παρέμενε το γεγονός οτι ο κατά τα άλλα συμπαθέστατος και ευχάριστος Orson κυκλοφορούσε σα να μη συμβαίνει τίποτα, όταν δυο χρόνια πριν είχε βασικά κάνει δολοφονική απόπειρα εναντίον ενός, θεωρητικά, φίλου του. Good form, Marc Cherry.

Σε καλή φόρμα και το 'C.S.I.' (όχι οτι αποτελεί αυτό κάποια έκπληξη) το οποίο στο πιο πρόσφατο επεισόδιό του έμπλεξε υποδειγματικά μεταξύ τους τρεις διαφορετικές αφηγήσεις που κατέληγαν η μία να οδηγούν πίσω στην άλλη δίχως να φαίνονται οι ραφές που τις ένωναν. Υποδειγματικό σενάριο από τον Doug Petrie, ένα ακόμα για τη #1 scripted σειρά της αμερικάνικης τηλεόρασης, που ακριβώς επειδή βρίσκεται αισίως στην 8η σεζόν της και στο CBS (και έχει 2 σαφώς κατώτερα αδερφάκια), έχει σταματήσει να είναι όσο watercooler talk της αξίζει να είναι. Ναι, σίγουρα, δεν έχουμε κάθε βδομάδα αυτές τις oh-so-cool ανατροπές και τα καυτά hookups και ένα κάρο άλλα πράγματα που θα το οδηγούσαν μακριά από αυτό που είναι, αλλά το 'C.S.I.' αποδεικνύει με επεισόδια απλά και "ασήμαντα" σαν αυτό πόσο καλή σειρά παραμένει. Rant over. :P

Α, και όσο αφορά το 'Back to You'; Μάλλον την ηθοποιό την άλλαξαν γιατί ήθελαν παρέα με αυτή να αλλάξουν παντελώς και το χαρακτήρα της κόρης. Δεν εξηγείται αλλιώς το πόσο από το πουθενά ήρθε η αρνητική της αντίδραση προς τον Chuck με τον οποίον ως τώρα πέρναγε μια χαρά. Αλλά δεν ξέρω, ίσως να φταίει απλά οτι δε μπορώ να το κοιτάω αυτό το πιτσιρίκι. Έδιωξαν μια μικρή Rory Gilmore για να φέρουν το τυπικό 10χρονο αμερικανάκι που έχουμε βαρεθεί να το βλέπουμε να λέει εξυπνακίστικες με χαζά αθώο ύφος; Grr. Argh.

6 σχόλια:

  1. Είδες για CSI που παραλίγο θα έπαιζε η Sakhoff ως αντι-Fox?

    Καλύτερα για μένα... Όσο κι αν λατρεύω το CSI, θα χαραμιζόταν...
    Είναι για πιο action ρόλους, από το να είναι σε ένα εργαστήριο και να μαζεύει fibers από αυτοκίνητα και κανααπέδες ξερωγω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα το ήθελα ρε γαμώτο... Εκτός του οτι μου αρέσει πολύ η σειρά και η Sakhoff θα έφερνε μια intensity στο χαρακτήρα της που θα απειλούσε να κλέψει τα σχετικά πρωτεία ακόμα κι από τον Bill Petersen, το 'CSΙ' ως το δημοφιλεστερο show της TV που είναι, θα αποτελούσε μεγάλη πλατφόρμα για καλούς ρόλους και στο σινεμά ή σε νέες high profile σειρές με αυτή για πρωταγωνίστρια.

    Βασικά αυτή η κίνηση θα ήταν για την Sakhoff αυτό που πήγε να κάνει η Bell με το 'Heroes' αλλά έφαγε τα μούτρα της. Τα cult show σε στέλνουν στα δημοφιλκή tor-rated, κι από εκεί the sky is the limit.

    (Αυτό, ή απλά παίζει σε κάποια ταινία του Apatow... LOL)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Vre si einai ierosilia na vazeis kathe vdomada to gres's sto "the dump"...
    Episis asxeto alla panta ithela na se rotiso.Giati den s' aresoun ta "friends"?Afto kai an einai ierosilia...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. emena to kenourgio D.H ke Grey's mou aresan para poli.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το θέμα είναι οτι το 'Grey's Anatomy' παίζεται Πέμπτη μαζί με τα μισά τηλεοπτικά shows στην ιστορία του πολιτισμού και αναγκαστικά με κάποια θα πρέπει να ξεμπλέξω σε λιγότερο χρόνο. Δε σημαίνει οτι δε μου αρέσουν, για παράδειγμα το 'CSI' το έχω σταθερά εδώ και 2 σεζόν μέσα στις 3-4 καλύτερες network σειρές.

    Το 'Friends' μου άρεσε πάρα πολύ για 4 ή 5 σεζόν, αλλά ακόμα και εκεί υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία που πρέπει να διδάσκονται ως προς αποφυγήν. Ακριβώς επειδή είναι ένα από τα δημοφιλέστερα shows στην ιστορία της τηλεόρασης, είναι πάντα προτιμότερο reference material σε σχέση με σχεδόν οτιδήποτε άλλο παρόμοιο, οπότε ό,τι έκανε λάθος (ή και σωστό! Monica/Chandler!) μεγιστοποιείται στο πέρασμα των χρόνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. pos to brikes to grey's anatomy? afanto se olous tous... 'theious'

    desperate housewvies, ok, den exei kanena endiaferon plot, alla to blepeis apla giati ine... harmless fun, eyxaristoi diaskedastikoi xaraktiresoi opoioi, ok, den kanoun tipota suglonistiko alla k i routina tous ine appealing :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή