etc.


O-Y-Φ!

To γνωστό και αγαπημένο μαζικό post με ό,τι άλλο είδα μες στη βδομάδα αλλά δεν έχω χρόνο να σχολιάσω αναλυτικότερα. Μετά το άλμα, spoilers για 'Brothers & Sisters', 'Desperate Housewives', 'Grey's Anatomy', 'CSI', 'Two & a Half Men' και προφανώς 'House'.


Μετά τις αμφιβολίες που εξέφρασα για την κατεύθυνση του faux-incest storyline στο 'Brothers & Sisters', είμαι τώρα αναγκασμένος να πάρω πίσω λόγια. Ο χειρισμός του ήταν εξαιρετικός, πετυχαίνοντας την τέλεια αναλογία ελαφρότητας (η κωμωδία με την αντίδραση του Kevin ήταν Classic TV) και ειλικρινούς characterization με τον Justin να ανοίγεται στη Rebbecca και αυτή να κομπλάρει. Αγωνιώ για την κατάληξη, στο season finale. Κι επίσης, τέλεια, τέλεια, τέλεια η σκηνή της πρότασης γάμου του Kevin στον Scotty. *man tear*

Το 'Desperate Housewives' έχει γίνει ο τέλειος συνοδοιπόρος στις μεγάλες διαδρομές μου με το μετρό, και σε αυτό βοηθάει το οτι το show παραμένει αυτή τη στιγμή αρκετά flat ώστε να μη με πολυνοιάζει να το δω πιο 'σωστά'. Το devilspawn των Scavo είναι σχεδόν ντροπιαστικό storyline, Susan και Gaby παίζουν στα προσωπικά τους -unfunny- sitcoms, και το show στις πλάτες της σηκώνει, παραδόξως, η Katherine. Kαλό casting ο Gary Cole για πατέρας της Dylan, έχω να πω, και το όποιο ενδιαφέρον μου αυτή τη στιγμή βρίσκεται εκεί. Α, επίσης θα ήμουν άδικος αν δεν έκανα αναφορά στη μία ατάκα που από μόνη της αξίζει για ολόκληρο 40λεπτο: "It would be like having sex with PBS," όπου η Edie παρομοιάζει το υποθετικό σεξ με τον Όρσον, με το κρατικό κανάλι της Αμερικής, σκεφτείτε ΕΡΤ όχι στη σημερινή συγκριτική της coolness, αλλά τύπου 'Εκπαιδευτική Τηλεόραση' μέσα δεκαετίας 90 και βγάλε. Γέλαγα σα χαζός στο μετρό και οι άνθρωποι με κοίταγαν με ανησυχία.

Γιατρέ μου, δεν έχω απολύτως τίποτα να πω για το 'Grey's Anatomy' που να μην είπε η Addison την προηγούμενη εβδομάδα. Μάλλον, ψέμματα, έχω. Αυτή η πάμφτηνη δικαιολογία που βρήκαν για storyline προκειμένου να ασχολούνται όλοι με το ποιος πηδάει ποιον (λες και συνήθως αασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με το ποιος χειρουργεί ποιον) ήταν low ακόμα και για σαπουνόπερα. Δηλαδή σοβαρά τώρα. Αλλά μου άρεσε ο "Δεν κάνω εύκολα φίλους" μονόλογος της Erica, καθώς και το αμήχανο σβήσιμο του γέλιου της στην τελευταία σκηνή με την Callie. Φυσικά μιλάμε για κακό σημείο να διακοπεί η αφήγηση, αλλά δε μπορούμε να τα έχουμε όλα.


Η αλλαξοκωλιά 'CSI'/'Two & a Half Men' αυτής της εβδομάδας αν μη τι άλλο μου έδωσα την όποια σιγουριά ήθελα σχετικά με την επιλογή μου να παρακολουθώ ευλαβικά το ένα show και να φτύνω το άλλο. "Murder is easy, comedy is hard", διακήρυξε ο Chuck Lorre (του '...Men') μέσω του Grissom, αλλά αυτό το double-feature stunt άλλα αποτελέσματα έφερε. Εγώ είδα δύο συγγραφείς sitcom να αφιερώνουν το μισό επεισόδιο της φονικής ιστορίας τους σε έναν εσωτερικό αγώνα του ποιος μπορεί να κατουρήσει μακρύτερα, ξεφτιλίζοντας το πρώην αφεντικό τους σε sitcom που δούλευαν παλιότερα, και αφήνοντας στο τέλος τον σεναριογράφο να δραπετεύσει θριαμβευτής με smug ύφος. Στο ενδιάμεσο αυτού του ελάχιστα αστείου και ολοκληρωτικά κομπλεξικού outing, είχαν χτυπήσει κάθε πιθανό checkpoint κλισαρισμένου εξυπνκίστικου χιούμορ, με χαρακτηριστικό εκπρόσωπο τον ενοχλητικά self-aware σχολιασμό του πόσο όμορφοι άνθρωποι δουλεύουν σε αυτό το εργαστήριο και θα μπορούσε να είναι TV show χαχα κτλ.

Λίγες μέρες νωρίτερα οι Naren Shankar & Carol Mendelsohn έφεραν το έγκλημα μαζί τους στο sitcom του Charlie Sheen, πετυχαίνοντας αυτοσαρκαστικό χιούμορ που οι 'επίσημοι' κωμικοί συγγραφείς ούτε να φανταστούν μπορούσαν, (η φουσκωτή Marg Helgenberger stand-in, η FX-άτη ματιά στην πορεία της κλανιάς) και γράφοντας παράλληλα μια σχετικά ενδιαφέρουσα ιστορία στα μέτρα τους, πλήρης με interrogation που εκμεταλλευόταν τις ικανότητες του καστ και twist ending.

Tέλος, όχι από τα πιο ξεχωριστά 'House' της χρονιάς, το θυμάμαι κατά κύριο λόγο για την αναπάντεχη στροφή στη σκιαγράφηση της Amber, η οποία είχε αρχίσει να γίνεται επικίνδυνα μονοδιάστατη μέχρι που απαίτησε από τον Wilson να αγοράσει το στρώμα που του αρέσει. Στο μεταξύ το θηριώδες καστ αλληλοσπαράζεται για τον ελάχιστο διαθέσιμο χρόνο, και ο House αποφασίζει ξαφνικά να το παίξει self-righteous στην Caddy, μάλλον επειδή έσωσε τον ασθενή του εντελώς κατά λάθος, και αυτό είναι κάτι που δεν του αρέσει όταν συμβαίνει. Α, κι επίσης σε κάτι πιο ενδιαφέρον, είχαμε άλλο ένα hint οτι η #13 είναι bisexual, και σας παρακαλώ, λίγο οπτικό υλικό αν είναι εύκολο...; (Olivia Wilde, σε αγαπώ!)

Α, για τη φωτογραφία του post δε χρειάζεται να σχολιάσω, νομίζω, ε; Έστω και στα ψεύτικα, η εικόνα του Hugh Laurie να δέχεται Έμμυ είναι ένα από τα πιο σωστά πράγματα που έχουν υπάρξει ποτέ στην ιστορία του οτιδήποτε.

9 σχόλια:

  1. Εξαίσιο το δούλεμα της 13! Τους έπαιξε κανονικότατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ για Brothers & Sisters!

    Το incest storyline είχε φάει πολύ eye-rolling μέχρι τώρα, αλλά σε αυτό το επεισόδιο πιστεύω το χειρίστηκαν πολύ καλά με τα κωμικά touches στις κλάψες του David Annable.

    Απο την άλλη, η δραματικά οργισμενη αντιδραση του σε κάτι που θα επρεπε να είναι πολυποθητα νέα γι αυτόν με ξενέρωσαν λίγο. Jesus people, εδώ χαλάσατε storyline διάρκειας ενάμισι χρόνου για να παιχτεί το κονέ και τώρα περιμένετε να πιστέψουμε οτι δεν θα τα φτιαξουν? Lame!

    To DH παραμένει απόλαυση για μένα. Tα μινι sitcomes που ανέφερες λειτουργούν για μένα (ειδικά της Gaby με την προσπάθεια να βάλει το γκει γείτονα να ζητήσει στην ύποπτη τις "υπηρεσίες της"), και φυσικά η Katherine να με φτιάχνει τρελλά για το season "mystery" όπου είμαι σιγουρη οτι κάτι δεν είναι αυτό που φαίνεται...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Pos boris na sibathis tin olivia wilde?Oraia kopela den leo alla talento den exei...
    House me emmy itan i kaliteri skini ever!
    Episis den eipes tipota gia ton "Dr.brock"!THEOS akoma kai arostos!
    Telos i agapi mou gia tin amber den that sterepsei pote akoma kai as einai me ton wilson pou theorouse oti den exoun xeimia alla allksa gnomi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εξαίσιο το δούλεμα της 13! Τους έπαιξε κανονικότατα.

    D'oh! The joke's on me as well. :)


    Pos boris na sibathis tin olivia wilde?

    Είναι αυτό που λένε, "Θα σου εξηγήσω όταν μεγαλώσεις." (LOL)

    Μαζί σου για Wilson/Amber. Δεν έβλεπα πώς θα μπορούσαν να δουλέψουν ως ζευγάρι, η χημεία τους δε μου έκανε τίποτα, αλλά τώρα αλλάζω γνώμη.


    η δραματικά οργισμενη αντιδραση του σε κάτι που θα επρεπε να είναι πολυποθητα νέα γι αυτόν με ξενέρωσαν λίγο

    Ναι, εμένα πολύ, ξέχασα να το αναφέρω. Είναι κλασικό milking the drama από τους συγγραφείς, και γενικά πολύ φτηνή λύση. Αλλά είμαι διατεθειμένος να το αφήσω να περάσει αν λυθεί το όλο θέμα μέσα στο φινάλε. Και με το να λυθεί, δεν εννοώ να τα φτιάξουν καλά και ντε, αλλά να μιλάνε έστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Pos boris na sibathis tin olivia wilde?

    Είναι αυτό που λένε, "Θα σου εξηγήσω όταν μεγαλώσεις." (LOL)"


    ANTRES!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. In fairness, το επεισόδιο είχε και τον Jason Lewis, οπότε έχουμε equal opportunity οφθαλμόλουτρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Pes mou oti eides to kainourgio house!Ego to eida kai exo meinei m*l*k*s!Pote that exoume to post???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν ξέρω πότε θα προλάβω να το δω και να ποστάρω. Ίσως επειδή είναι διπλό να το μαζέψω σε ένα, την άλλη βδομάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Xaneis to kalutero episodio tis tileorasis...Min kaneis post kane diplo tin alli vdomada ,whatever,alla des to to to sintomotero!Den asteieuome!Kalitero episodio ever!

    ΑπάντησηΔιαγραφή