Lost: There's No Place Like Home


Με την παραδοσιακή καθυστέρηση μιας μέρας (λόγω προβολής στα γραφεία του US TV), ακολουθούν spoilers για το season 4 finale του 'Lost'. Αλλά πρώτα μια σύντομη αναδρομή στα φινάλε του παρελθόντος...

Υπάρχει το ένα είδος κλεισίματος που μας έχει προσφέρει το 'Lost', δηλαδή τα game-changing αριστουργήματα των σεζόν 2 και 3. Όπου πιόνια κινούνταν για 80 λεπτά, περίεργα και ανεξήγητα πράγματα συνέβαιναν εν μέσω του χαμού, και ένα απρόβλεπτο και ανατρεπτικό τέλος άνοιγε νέες κατευθύνσεις για τη σειρά, αφήνοντάς μας να συζητάμε ενθουσιασμένοι όλες τις πιθανότητες για τους επόμενους μήνες νηστείας.

Και μετά υπάρχει το 'Exodus', το κλείσιμο της πρώτης σεζόν, όπου και πάλι κινούνταν πιόνια για 80 λεπτά προς μια κατεύθυνση μάλλον προδιαγεγραμμένη (οι Losties θα άνοιγαν την καταπακτή που βρήκε ο Locke στα μέσα της σεζόν), αλλά η ολοκλήρωσή του μας βρήκε να κοιτάμε μια σπασμένη σκάλα και σκοτάδι. Και όσο κι αν, πρέπει να τονίσω, για οποιαδήποτε από τις δύο περιπτώσεις κι αν μιλάμε, η σειρά δεν έχει κάνει ποτέ κάποιο αληθινά κακό φινάλε, το φετινό δυστυχώς ανήκει περισσότερο στην κατηγορία του 'Exodus' από ό,τι στου 'Through the Looking Glass'.

Συγκρίνοντας τα όσα γνωρίζαμε πριν το 2ο μέρος του 'There's No Place Like Home' με όσα ξέρουμε μετά από αυτό, φοβάμαι οτι δε θα βρούμε εντυπωσιακές διαφορές. Αυτά τα 80 λεπτά χρησιμοποιήθηκαν απλά για να φέρουν όλα τα κομμάτια στην προδιαγεγραμμένη θέση τους: Οι 6 διασώζονται, check. Οι 6 κατασκεύασαν ένα ψέμα για να προστατεύσουν το νησί, check. Το νησί μετακινήθηκε κάπου/κάποτε αλλού, check. Ο Jin μπορεί να πέθανε ή και όχι, check. O Jack θέλει να γυρίσε στο νησί, check.

Τίποτα από αυτά δεν είναι κακό, αλλά ήταν αρκετά για φινάλε; Μάθαμε ποιος ήταν στο φέρετρο από το περσινό φινάλε, ναι, αλλά κάποιος θα ήταν, σε καμία περίπτωση δε θα αποτελούσε αυτή η αποκάλυψη έκπληξη. (Ειδικά όπως παρουσιάστηκε, με τη συζήτηση Ben/Jack να τηλεγραφεί την ταυτότητα του 'Jeremy' από την αρχή της τελευταίας σκηνής.) Γιατί δεν μπορούσε να μας αφήσει η σειρά με μια κρυπτική έστω ματιά στο πού ή το πότε μεταφέρθηκε το νησί; Αυτό θα ήταν cool, θα ήταν εντυπωσιακό, θα ήταν αναπάντεχο. Και θα μας έδινε βάση για συζήτηση μηνών, ενώ τώρα είδαμε το νησί να μετακινείται (κάτι που ξέραμε οτι θα συμβεί) και... αυτό.

Πέρσι και πρόπερσι κλείσαμε με δίλεπτα που άλλαξαν ριζικά τη σειρά από τη βάση της, άλλαξαν τα δεδομένα του παιχνιδιού. Φέτος είχαμε μια 'σπασμένη σκάλα'.

Όλα αυτά, με την υπενθύμιση οτι και πάλι διασκεδαστικό ήταν το επεισόδιο, όπως και το 'Exodus' της πρώτης σεζόν, απλώς ερχόμενο να κλείσει ίσως την πιο εντυπωσιακή σεζόν της σειράς, θα ήθελα να κάνει κάτι παραπάνω από το να ενώσει απλώς τα δύο timelines της ιστορίας με τρόπους που λίγο πολύ είχαμε δει να έρχονται.

Από όλα όσα είδαμε λοιπόν, τι ήταν αληθινά ικανοποιητικό; Η απάντηση εδώ αρχίζει και τελειώνει με την επανένωση του Desmond και της Penny. Όντας ένας από αυτούς που θεωρούν τον έρωτα των δύο καταραμένων εραστών τον αληθινό συναισθηματικό πυρήνα ολόκληρης της σειράς, η λυτρωτική τους επανένωση ήρθε σαν το κερασάκι μιας πολύ ικανοποιητικής σεζόν, πολλά επεισόδια (αν όχι σεζόν) νωρίτερα από το αναμενόμενο. Κοινώς, χαζό χαμογελάκι, υποψία βουρκώματος και τα συναφή.

Τώρα, με τους υπόλοιπους 6 να πηγαίνουν δημόσια και να ακολουθούν το ψέμα που κατασκεύασε ο Widmore, ο Desmond (λογικά μαζί με την Penny) θα κρύβεται από τον αδίστακτο πατέρα της αγαπημένης του. Κι ενώ η ιστορία τους μοιάζει φαινομενικά να έχει ολοκληρωθεί, και θα ήμουν ένας ευτυχισμένος φαν με το ενδεχόμενο να εξαφανιστούν σε ένα άλλο, φυσιολογικό νησί και να ζήσουν εκεί για πάντα χωρίς κανέναν να τους κυνηγά και να τους απειλεί, ξέρουμε πολύ καλά οτι τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα.

Ο Ben πριν λίγα επεισόδια διακήρυξε στον Widmore την πρόθεσή του να παίξει με τους νέους, αλλαγμένους κανόνες κατόπιν της δολοφονίας της κόρης του, κι αυτό μόνο ένα πράγμα μπορεί να σημαίνει, ειδικά με δεδομένη την φαινομενική ευτυχία της Penny και του Desmond σε αυτό το επεισόδιο: κάποιος θα μας αφήσει, και όταν το κάνει θα στεναχωρηθώ πάρα πολύ. Η αλήθεια είναι οτι η συναισθηματική μας εμπλοκή με αυτό το ζευγάρι είναι ένα στοίχημα που οι σεναριογράφοι κέρδισαν 100%. Πόσες φορές έχουμε δει αντιμαχόμενες πλευρές να πληγώνουν τους αντιπάλους τους σκοτώνοντας αγαπημένα τους πρόσωπα, για τα οποία όμως δεν πολυνοιαζόμαστε; Φανταστείτε τώρα αυτό το πρόσωπο να είναι η Penny. 'Nuff said.

Στο μέτωπο του πολέμου Ben-Widmore είχαμε ακόμα μερικά hints. Κυρίως τη συγκέντρωση των Oceanic 6 από τον Ben, ο οποίος τους μαζεύει για να επιστρέψουν στο νησι όπου τα πράγματα έχουν πάει πολύ στραβά. Και δεν ξέρω πώς αυτό δένει με τον Widmore, αλλά με δεδομένο το άσβεστο μίσος του μαυροντυμένου και οριακά emo Ben της τελευταίας σκηνής, οτιδήποτε κάνει αυτή τη στιγμή πρέπει να θεωρούμε δεδομένο οτι δένει με τη νέμεσή του.

Ακόμα είχαμε την αινιγματική σκηνή με τη Sun να προσεγγίζει τον Widmore, την οποία ειλικρινά δεν έχω ιδέα πώς πρέπει να διαβάσουμε. Παρασύρει σε παγίδα τον άνθρωπο που θεωρεί υπεύθυνο για τον θάνατο του Jin; Aν ναι, δε θα ήταν κάτι τέτοιο υπερβολικά προφανές για να την πατήσει αυτός; Όταν ρώτησε τη Sun γιατί να την εμπιστευτεί, εκείνη δεν μπήκε καν στον κόπο να του πετάξει πίσω μια χαριτωμένη κινηματογραφική ατάκα. Όπως και ο Ben, δείχνει ακόμα κυριευμένη από την οργή της κατά του μεγιστάνα. Από την άλλη, μπορεί απλά να θέλει να τον χρησιμοποιήσει για να γυρίσει πίσω στο νησί να βρει τον Jin ή ό,τι ενδεχομένως να απέμεινε από αυτόν. Σε αυτή την περίπτωση όμως γιατί δεν ενώνει απλώς δυνάμεις με τον Ben που έτσι κι αλλιώς θέλει να στείλει πίσω εκεί τους 6;

Σε αυτό το σημείο πριν προχωρήσω, θέλω να δηλώσω κάτι για πρακτικά. Ο θάνατος του Jin είναι δραματουργική ευκολία του κερατά, και υποπτεύομαι πως δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα σεναριακό πρόσχημα για να έχει η Sun ένα λόγο να θέλει να γυρίσει πίσω. (Γιατί κατά τα άλλα την κόβω να ψιλοχέστηκε.) Θέλω να πω, δεν υπήρχε κανένας απολύτως λόγος να πεθάνει ο Jin, στην τρανή παράδοση του μισού ξεκληρισμένου καστ της σειράς, και ειδικά στα πλαίσια της ιστορίας. Τι, σκόνταψε σε ένα σκαλοπάτι και άργησε 4'' να φτάσει στην πλατφόρμα και οι άλλοι δεν είχαν χρόνο να τον μαζέψουν; Τι είναι αυτό; Για ποιο λόγο, ποιο το νόημα; Το νόημα είναι οτι κανείς από τους επιζώντες δεν έπρεπε να είναι ευτυχισμένος μετά τη διάσωσή του, αυτό είναι το νόημα, και είναι φτηνό.

Και να πούμε και δυο λόγια για αυτή την πολυσυζητημένη επιστροφή στο νησί; Τι είναι αυτό το τόσο φριχτό που μπορεί να συνέβη που έκανε το νέο ηγέτη των Others, τον Locke, να φύγει από το νησί, Ben-style, για να συγκεντρώσει ξανά τα στραυτεύματα; Τι διαφορά μπορούν να κάνουν αυτοί οι 6 άνθρωποι, ειδικά από τη στιγμή που η διάσωσή τους δεν ήταν αποτέλεσμα κάποιου ξεχωριστού πεπρωμένου, απλώς ήταν οι 6 άνθρωποι που έτυχε να βρίσκονται στο ελικόπτερο την κατάλληλη στιγμή;

Με αυτά στο μυαλό, μερικά ακόμα σχόλια πριν κλείσω:
  • O Christian εμφανίστηκε στον Michael ως εκπρόσωπος του Jacob βασικά για να τον πληροφορήσει οτι τώρα εκπλήρωσε την υποχρέωσή του προς το νησί και τώρα είναι 'ελεύθερος' να πεθάνει, ναι; Σε αυτή την περίπτωση, μιλάμε για μεγαλειωδώς non-event επιστροφή για τον χαρακτήρα του Harold Perrineau.
  • Ποιος είναι τώρα ο ηγέτης των Others; O Richard ή καμιά Juliet;
  • Tι παίζει με την Charlotte λοιπόν; Ντόπια;
  • Και μια που είμαστε σε αυτό το θέμα, θα μάθουμε ποτέ ποιο ήταν το αρχικό σχέδιο του Abbaddon για την ομάδα της Naomi; Μοιάζει υπερβολικά συγκεκριμένη η σύνθεσή της για να μας την αφήσουν έτσι στον αέρα.
  • Μπορούμε να έχουμε ένα κύμα για τον Sawyer; Από την πράξη αυταπάρνησής του, μέχρι το φιλί του στην Kate, κι από το κολύμπι του πίσω στο νησί, μέχρι την ανάδυσή του χωρίς πουκάμισο μπροστά σε μια μπεκρού Juliet, το επεισόδιο ήταν γεμάτο στιγμές cooler than fuck για τον χαρακτήρα. Και τι είπε στην Kate, τι είναι αυτή η εξυπηρέτηση που του κάνει στο μέλλον; Θα δείξει.
  • Πόσο γαμάτη ήταν η οπτικοποίηση της μετακίνησης του νησιού; Ξέραμε οτι θα συμβεί, αλλά έτρεμα στην ιδέα του πώς. Έβλεπα εφιάλτες με lame κουμπιά, αλλά αντ'αυτού πήραμε την πολύ γαμάτη σκηνή με τον Michael Emerson να γυρίζει τον τροχό.
  • Και στη συνέχεια, φαντάζομαι, να προσγειώνεται στο flash-forward του από το 'The Shape of Things to Come' όπου βρήκε τον Sayid και μετά πήγε να κηρύξει κι επίσημα τον πόλεμο στον Widmore.
  • Ωραία επίδειξη οργής και αμοραλισμού από τον Ben στη σκηνή της άγριας δολοφονίας του Keamy. Έδεσε ωραία τη συναισθηματική του κατάσταση με τα όσα έχουμε δει οτι κάνει μετά τη χρονική του μετατόπιση.
  • Μπορεί να χάνω κάτι, αλλά ο Keamy τι ακριβώς ήλπιζε οτι θα πετύχει με το Dead Man's Τέτοιο; Είχε διαβάσει το σενάριο του φινάλε και ήξερε οτι στο πλοίο θα βρισκόταν το μισό καστ. For all he knew, με αυτό το μαραφέτι θα σκότωνε μόνο δικούς του ανθρώπους.
  • Μιλώντας για την έκρηξη, πολύ-πολύ κακή δουλειά στα οπτικά εφέ. Επίπεδο ελληνικού βιντεοπαιχνιδιού, ένα πράμα.
  • Τι μορφή θα έχει του χρόνου η σειρά; To παρόν θα είναι το μέχρι τώρα μέλλον, με τα flashbacks να γεμίζουν το κενό των 3 χρόνων του νησιού που έχουμε χάσει; Ή μήπως το νησί έχει μετατοπιστεί χρονικά με τρόπο που κάνει το όλο concept του χαμένου χρόνου (και άρα και των flashbacks) να μοιάζει ανούσιο; Και πάλι θα το πω, θα ήταν φανταστικό αν είχαμε το οποιοδήποτε hint.
Σίγουρα έχω ξεχάσει πολύ πράμα, αλλά το σεντόνι ήδη είναι αρκετό και πρέπει να αποχωρήσω κιόλας για την υπόλοιπη μέρα, οπότε το κλείνω εδώ. Αυτά για φέτος, πολύ καλή σεζόν και μεγάλη περιέργεια για πού θα πάει η σειρά από εδώ, έστω κι αν θα ήθελα ένα κλείσιμο πιο αντάξιο των καλύτερων επεισοδίων που είχαμε δει φέτος, κάτι περισσότερο από ήδη υπάρχοντα κομμάτια του παζλ να μπαίνουν στη θέση τους. Πού είναι τα καινούρια κομμάτια διάολε;

30 σχόλια:

  1. Συμφωνώ σε όλα, αυτά έγραψα πριν από λίγα λεπτά και αλλού...
    Δύο πράγματα για μένα.
    1)Το άλμα 10 μηνών μπροστά στο χρόνο του Ben και 2) και η δικιά μου απορία για το format της σειράς από δω και πέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ta dika mou sxolia:

    http://lysad.blogspot.com/2008/05/quick-thoughts-on-lost-season-4-finale.html

    alla sumfwnw apoluta me osa grafeis thodori. aneluses apoluta to sunais8hma untwisted anikanopoiisis pou den mporousa na pw. itan kalo finale, alla den itan se epipeda Lost. you've spoiled us sirs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όχι αργή κατά του μεγιστάνα αλλά κάτι άλλο!Η Σαν θεωρεί υπεύθυνο για τον θάνατο του Τζιν τον Μπεν οπότε συμμαχεί μαζί με τον Γουίντμορ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. na prostheso kati...
    o ben prospathi na mazepsi tous 6 k na tous girisi piso sto nisi... omos mexri tora exei kataferi mono tous 4 (auto mas edikse)dld d mas edikse sun k episis mas edikse emesa mesa apo to oniro tis kate oti to moro prepei na mini piso... d ksero, nomizo pos auto einai simantiki leptomeria gia peretero ekseliksis k genika os empodio tou girismou. episis iparxi k o walt ston opio milise o locke, tou eipe na girisi k autos sto nisi??

    k kati allo.. POSO poutana tha ta kani ama girisoune sto nisi k to nisi einai se kana xroniko simio gamata? oute kan thelo na to skeftome... otan o locke zouse? otan pesane sto nisi? prin kan tin darma inisitive? pfff.. ponokefalos

    telos..
    nomizo pos se kathe skini tou sawyer kapia apo ti diplani polikatikia ourliaze "PANTREPSOUMEEEE!!!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Σαν κατηγορεί τον Τζακ και όχι τον Μπεν για το "χαμό" του Τζιν. Το λέει και ο ίδιος. Αυτός φταίει μιας και για άλλη μια φορά έκανε σαν υστερική και κακομαθημένη γυναικούλα - αρπάζω την Κέιτ και φεύγω και χέστηκα για όλους σας ειδικά τώρα που ο αντίζηλός μου έπεσε στη θάλασσα.

    Τρελό *swoon swoon* για τον Σώγιερ και το πως αποχαιρέτησε την Κέιτ. Αντί να πέσει κανά παιδοβούβαλο (Χάρλει).. Επίσης ένοιωθα τον πόνο της Σαν όταν γινόταν η έκρηξη. Απίστευτη ηθοποιός. Νομίζω. - Καλά τα εφφέ ήταν ΟΙΚΤΡΑ!

    Πολύ περίεργη η σκηνή της επίσης με τον Ουίντμορ. Και γω δεν ξέρω πως να την εκλάβω.

    Το γύρισμα του τροχού που μεταφέρει τον Μπεν από ένα τοπίο Σιβηρίας στην έρημο (όπως και το ζώο της Ντάρμα που βρήκε η "ντόπια" Σάρλοτ στο φλασμπακ της εκεί ακριβώς!! ΣΟΚ???) ήταν καρακούλ αν και καρακουλή. ΛΟΛ.

    Για το φέρετρο εγώ το είχα πει και στο τέλος του τρίτου κύκλου για το ποιος θα μπορούσε να ήταν. Για ποιο λόγο όμως να τον μισούν τόσο; Π.χ. η Κέιτ; Τι τους έκανε; Και τι συνέβη στο νησί; Σ' αυτό τον κύκλο θα δούμε υποτίθεται για ποιο λόγο πρέπει να γυρίσουν. Τι μπορεί να έχει πάει πια στραβά αφού -θεωρητικά- άλλοι κακοί δεν έμειναν; Μήπως ο Ρίτσαρντ δεν αποδέχεται τον "Τζέρεμι";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βρε μπας και το "We re not the only ones who left the island" δεν παει για Ben αλλα για το ζευγος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. egw gia to zeygos to katalava... ma i sun anathema an eixe pote skini me ton Ben

    genika egw katalaba oti i Sun ginetai ksafnika major player me ayti ti skini, analambanontas ti thesi tou patera tis. genika kati mporei na apokalufthei sto mellon gia pithani sxesi patera sun- ben - patera jack - widmore - patera locke.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μόλις διάβασα μία θεωρία πως ο "νεκρός" στο φέρετρο δεν είναι ακριβώς νεκρός. Θυμάσαι τη Νίκι και τον Πάολο με τις αράχνες; Το βασίζει στο ότι δε θα μας το έδειχνε έτσι ξεκάρφωτα εκείνο το επεισόδιο, επίσης στο αίτιο θανάτου (σύμφωνα με τον Σαγίντ "αυτοκτόνησε" - πράγμα απίθανο!) και ίσως είναι η αφορμή για να μαζευτούν όλοι και να γυρίσουν πίσω. Άσε που πώς στο καλό θα μπορούσε και αυτός να γυρίσει στο νησί; Μέσα σε φέρετρο-αλά-Ρίτσαρντ; Δεν ξέρω, απλά είχε ενδιαφέρον :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. *ala-Christian ennoousa (gamwto olo tous mplekw tous 2 tous) :P Sorry gia ta ekato sxolia! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο/Η shyborg είπε...
    k kati allo.. POSO poutana tha ta kani ama girisoune sto nisi k to nisi einai se kana xroniko simio gamata? oute kan thelo na to skeftome... otan o locke zouse? otan pesane sto nisi? prin kan tin darma inisitive? pfff.. ponokefalos

    Αυτό σκεφτόμουν κι εγώ... Να το μαμήσουν τελείως... :P Να έχουμε 2-3 εκδοχές του κάθε χαρακτήρα από άλλα timelines ταυτόχρονα, time paradoxes, και κάπου εκεί και ένα Delorian!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. To finale της τρίτης σεζόν ήταν καλύτερο, με πιο πολλές "αλλαγές" που δεν περιμέναμε...! Αυτό εδώ απλώς συμπλήρωσε ένα παζλ του οποίου τη γενική εικόνα ξέραμε ήδη.

    Μόνο σε δύο σκηνές πετάχτηκα απο τη θέση μου χαρωπά χτυπώντας τα δυο μου χεράκια!

    1)όταν εμφανίστηκε η Penny! Πράγμα που αυτομάτως σήμαινε το happy ending για τον Desmond (για τώρα τουλάχιστον!)
    2) στην τελευταία σκηνή! HE'S DEAD, BABY! FINALLY!!!

    Σκέψεις πάνω στο υπόλοιπο επεισόδιο:
    *περίμενα κάποιον εντυπωσιακά καλό λόγο για να κρύψουν οι 6 την ύπαρξη του νησιού και η ξαφνική συνειδητοποίηση του Jack οτι με το να τους αφησουν εκει πέρα να σαπίσουν έπρατταν καλύτερα απο το να βγουνε στα media και να κράξουν τον Widmore (και μαλιστα με την πιθανή βοηθεια της Penny,που ήταν πια στο πλάι τους!) ήταν LAME!!!!!!

    *Ο Jin χαλαρότατα μπορεί και να μην έχει πεθάνει...εκεί που ήταν, και ξέροντας πόσο χρόνο είχε μέχρι να σκάσει η βομβα, μπορούσε χαλαρά να βουτήξει στο νερό...θα μου πειτε, ΠΟΥ να πάει αφου το νησι μετακινήθηκε? Ε, γι αυτό υπάρχει και η βάρκα με τον επιστήμονα και τους κομπάρσους που πήγαινε προς το πλοίο... :P

    *Ωραία η "θυσία" του Sawyer αλλα τελειώς άκυρη! Τι διαφορά να κάνει που πήδηξε αυτός απο το ελικόπτερο, όταν υπάρχει ο Hurley ακόμα επάνω?!?! Στο κάτω κάτω μπορούσε να πάει να τους βρει μετά με τη βάρκα που ΗΞΕΡΕ οτι πηγαινοφέρνει ο Sayid κόσμο στο πλοίο!

    *"Ben, you just killed all those people on the boat!"
    "So?"


    *Ενδιαφέρον το κομμάτι με το origin της Charlotte! Πιθανοτατα θα έχει πιο βασικό ρόλο next year!
    *Πόσο θύμα είναι ο Locke??!?! O Ben σκοτώνει μπροστά στα μάτια του τον κάγκουρα Ceamy και μαζί του όσους ήταν στο πλοίο (συμφωνώ! ακυρότατο plot device το όλο τρικ με τη βόμβα!), και δεν του ρίχνει ούτε μια μικρή μπουφλίτσα μετα, παρά σταυρώνει τα χέρια σαν να μην τον νοιάζει?? Αχ, του χεριού του σε εχει ο Ben, χαζόγερε! Σκυλάκι του σε έχει κάνει, και το καλύτερο είναι οτι το κατάλαβες μια-δυο φορές αλλά σε ξανατούμπαρε! Ευτυχώς το πλήρωσες με τη ζωή σου...!(?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. iperoxo season finale,emena mu arese perissotero apo to season3 finale,alla to cliffhanger tou proigumenou finale itane pio shocking.edo perimename oti kapios tha itan mesa sto coffin,den itan kati siglonistiko.ne,makari na mas edixnan ke pu metaferthike to nisi!
    genika omos,siblirothike to puzzle poli orea,ipirxane foveres skines ke mathame para polla pragmata.
    ante tora...tha arxisoume na metrame tis meres gia tin premiera tou season5 ?? :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Νομίζω πως το τέλος της τρίτης σεζόν θα παραμείνει αξεπέραστο! Είχα ελπίδες πως θα είχαν σκαρφιστεί κάποια αντίστοιχη ανατροπή αλλά παρ' όλο που δε την είδαμε το θεωρώ εξαιρετικό επεισόδιο. Ο δε Sawyer που βγαίνει απ' τη θάλασσα.... Και όντως τα εφέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. POSO poutana tha ta kani ama girisoune sto nisi k to nisi einai se kana xroniko simio gamata?

    Άπειρα ενδεχόμενα! Βλέπω άνετα τον Sawyer και την Juliet να γίνονται οι Adam & Eve σκελετοί από την 1η σεζόν.

    Και αυτό το 'casual' σχόλιο του Miles για τη Charlotte, μπορεί να σημαίνει οτι θα έχουμε κανά τέλειο χρονικό παράδοξο; Να συναντά τον εαυτό της παιδί κτλ; Μπορεί να είναι η Annie του Ben;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ego den tha sxoliaso to epeisodio!
    alla an to couge away ton pixies ginei jafnika hit tha ourliajo!!!!
    meta apo 10 kai xronia!!!
    (tora vevea mipos oti paizei to sigkekrimeno kommati exei sxesi me ton xoroxrono?leo giati ta idia legame gia to galactica kai to wachtower!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. loipon, meta apo skepsi...
    1. to eidilio anamesa se desmond kai penny prosopika den mou leei kati... gia mena den iparxei oute kan ximeia metaksi tous, ade na pethanei H penny na isixasoume...
    2. nomizo pos o Lock tha girisei sto nisi opos girise kai o pateras tou jack. pragma pou simainei oti o pateras tou jack itan kapoia stigmi kai aftos sto nisi (eksou kai H sindesi tou me pollous apo to vasiko cast, opos exoume dei se palia pasts). Se feretro o pateras tou Jack, se feretro kai o Lock (isos afto na einai kai to diavatirio tou na paei kapoios sto nisi opou kai an vrisketai kai afto ston xoroxrono).
    3. an o Lock pethane gia na parei kapoios allos tin thesi tou os arxigos ton the others, tote eimai sxedon sigouros oti o neos arxigos einai kapoios apo tous eksis: Julia (giati kanei arketa tin komparsa kai kserei polla gia to nisi), o Sawyer (epeidi mporei), kai H agglidoula (pou girise epitelous sto patrio tis edafos).
    4. kata ta alla nomizo pos to epomeno epeisodio tha einai apla siglonistiko kai tha mas lisei polles apories (kai tha dosei to stigma tou pos tha vadisei sto mellon -5os kiklos- H seira). Ipomoni.
    ouf!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. συμφωνώ απόλυτα με την κριτική του dark tyler_
    ειλικρινά σε όλα όμως, ιδίως στο poor effect του πλοίου...
    (επιπέδου βιντεοπεριπέτειας με τον Ντάντικοφ αργά στο ΣΤΑΡ)

    κρίμα για το μέτριο finale μιας τρομερής season_

    και επειδή αναφέρθηκε:
    gouge away
    you can gouge away
    stay all day
    if you want to

    missy aggravation
    some sacred questions
    you stroke my locks
    some marijuana
    if you got some

    gouge away
    you can gouge away
    stay all day
    if you want to

    sleeping on your belly
    you break my arms
    you spoon my eyes
    been rubbing a bad charm
    with holy fingers

    gouge away
    you can gouge away
    stay all day
    if you want to

    chained to the pillars
    a 3-day party
    i break the walls
    and kill us all
    with holy fingers

    gouge away
    you can gouge away
    stay all day
    if you want to

    <>> μην κάνετε τον κόπο να φανταστείτε το format Που θα επιστρέψουν του χρόνου...
    γιατι μπορούσαμε να φανταστουμε στο προτελευταιο ep. του 3ου κύκλου, τι θα γινόταν στα επόμενα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γιατί δεν μπορούσε να μας αφήσει η σειρά με μια κρυπτική έστω ματιά στο πού ή το πότε μεταφέρθηκε το νησί; Αυτό θα ήταν cool, θα ήταν εντυπωσιακό, θα ήταν αναπάντεχο. Και θα μας έδινε βάση για συζήτηση μηνών, ενώ τώρα είδαμε το νησί να μετακινείται (κάτι που ξέραμε οτι θα συμβεί) και... αυτό.

    Agreed.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. wow grafeis analytika!
    (to axrhsto sxolio ths hmeras)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. O Locke tha zei gia panta stin kardia mou.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Loipon kserw pws meta apo treis mines einai ligo akiro na sxoliazw kai oi pithanotites einai na min lavw kan apantisi alla mono twra eida to season finale kai exw sokaristei pou kanenas den sxoliazei to gegonos oti to mwro apla voutikse apto elikoptero kai ekane makrovouti me tin efkolia tou michael phelps!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. O Sawyer απλά κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα: "Survivin'", όπως λέει κι ο ίδιος. (LOL)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Me "mwro" ennoousa ton Aaron... Alla mporw na katalavw pws mporei na mperdeftei kaneis ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. sto 22 kai 40 pio tragoudi paizei ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Δεν θυμάμαι να σου πω σίγουρα, αλλά υποθέτω θα βρεις την απάντηση κάπου εδώ ή εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή