Bits & pieces


Απλά μου φάνηκε αστείο!

Μερικές χύμα σκέψεις και γνώμες πριν ξαναπλακώσει δουλειά:

Έρχεται άψογη εβδομάδα, με την πρεμιέρα του 'Generation Kill' απόψε, του 'Project Runway' μεσοβδόμαδα και του 'Dr. Horrible' καθόλη τη διάρκεια της βδομάδας.

Και κάπου εκεί μέσα θα έχουμε και την ανακοίνωση των φετινών υποψηφιοτήτων Έμμυ που φυσικά θα μας τσαντίσουν πάλι με την επιμονή τους οτι το 'Grey's Anatomy' είναι καλύτερο από το 'Wire' και οτι ο James Spader είναι καλύτερος όλων. Γι'αυτό τώρα που ολοκληρώθηκε η σεζόν, σφυρίχτε καμιά γνώμη πάνω δεξιά. Θα βάζω καινούρια κάθε λίγο, πολλαπλές απαντήσεις για να γουστάρουμε, και με μόνο διαχωρισμό αυτόν ανάμεσα σε σειρές καλωδιακής και ελεύθερης τηλεόρασης, όχι αυτή την αηδία με κωμωδίες και δράματα που δεν ξέρεις τι πάει πού και γιατί πρέπει να πάει κάποιο κάπου καλά και ντε.

Το 'Flashpoint' είναι μια Καναδέζικη αστυνομική σειρά που προβάλει το CBS επειδή την είχε αγοράσει καλού-κακού κατά τη διάρκεια της απεργίας, και είναι όσο αδιάφορο ακούγεται από την περιγραφή 'Καναδέζικη αστυνομική σειρά που αγόρασε το CBS καλού-κακού'. Όσο το σκέφτομαι νομίζω οτι αυτό πρέπει να είναι και το πλήρες review για το show. Ήθελα να είναι κάτι πιο ενδιαφέρον λόγω της εμπλοκής του Enrico Colantoni και της Amy 'Felicity' Jo 'Pink Power Ranger' Johnson αλλά δυστυχώς η δεύτερη είναι τραγικά miscast στο ρόλο και ο πρώτος αποδεικνύει πόσο μεγάλη διαφορά κάνει το να σου γράφει τους διαλόγους ο Rob Thomas και όχι κάποιος Καναδός του οποίου τις υπηρεσίες αγόρασε καλού-κακού το CBS.

Αυτές τις μέρες στο TCA press tour ένα κανάλι που ονομάζεται Starz με 'z' παρουσίασε την πρώτη του απόπειρα σε original series, τη διασκευή του 'Crash' για την τηλεόραση το οποίο βασικά δε θα έχει κανέναν απολύτως δεσμό με τις ιστορίες ή τους χαρακτήρες του φιλμ και ούτε θα έχει το οποιοδήποτε input στην πράξη από το συγγραφικό δίδυμο πίσω από εκείνη την ταινία. Το δυστυχές είναι οτι o Glenn Mazzara (ένας από τους 2-3 καλύτερους συγγραφείς του 'Shield') έφτασε στην φριχτή συνειδητοποίηση οτι πρέπει να φάει κι αυτός και αναγκάστηκε να αναλάβει το showrunning gig στην τηλεοπτική διασκευή μιας εκ των πιο μισητών ταινιών της τρέχουσας δεκαετίας, για ένα κανάλι που λέγεται Starz με 'z'. Θα σεβαστώ την ανθρώπινη ανάγκη για το μηνιαίο τσεκ, και θα απέχω απλώς. (Πρωταγωνιστεί ο Dennis Hopper, για όσους την βρίσκουν με κάτι τέτοια.)

Το 'I Survived a Japanese Gameshow' δεν είναι πουθενά όσο ένοχα διασκεδαστικό θα όφειλε να είναι ένα show με τέτοιο τίτλο, και βγαίνει τελικά ως απλώς μια πιο αμήχανη εκδοχή του 'Survivor' όπου αντί για μάχες στη λάσπη και δοκιμασίες ισορροπίας οι παίχτες πρέπει να φοράνε μεγάλα κουστούμια μέλισσας και να βουτάνε μέσα σε πισίνες από πλαστικές πολύχρωμες μπάλες μεγέθους ανθώπινου σώματος. Εν ολίγοις είναι περισσότερο αμερικάνικο ριάλιτι παρά γιαπωνέζικο γκέιμσόου, οπότε why bother βασικά.

Στο 'Weeds' έχω μείνει λίγο πίσω, αλλά θα κάνω catch-up συνοδευόμενο από ένα αντίστοιχο ποστ.

Ο Alan Ball δηλώνει οτι θεωρεί το 'Near Dark' της λατρεμένης Kathryn Bigelow το καλύτερο vampire movie ever, κάτι που με κάνει ακόμα πιο θετικά προκείμενο απέναντι στο 'True Blood'. By the way, δείτε (ξανά) το 'Strange Days' κάποια από αυτές τις μέρες, είναι απίστευτο το πόσο πολύ αντέχει. Υπάρχει άλλος δημιουργός που να έχει τελειοποιήσει τόσο πολύ την τέχνη της παραγωγής αγνοημένων αριστουργημάτων;

To 2009 δε θα είναι εντελώς νεκρό για το 'Doctor Who'. Η παραγωγός Julie Gardner αποκάλυψε οτι 2 από τα 4 specials θα είναι co-written από κάποιον άλλο πέραν του Davies. Mέχρι να επιβεβαιωθεί το αντίθετο, δε θα εγκαταλείψω την ελπίδα οτι το Christmas Special του 2009 θα είναι μια 2-Doctor story από τον Steven Moffat, με τον David Tennant και τον Paul McGann. Επίσης, από τα 2 που γράψει μόνος του ο Davies, το ένα μπορεί να είναι επικεντρωμένο στην domestic life της Rose με τον CloneTen (ή Ten and a Half ή DoctorDonna, όπως προτιμάτε) μιας και η εγκυμοσύνη της Billie Piper θα έδινε ένα ακόμα twist σε ένα ήδη ντροπιαστικό κομματάκι storytelling. (Eίναι από αυτά τα πράγματα που όσο τα σκέφτεσαι, τόσο δε θα έπρεπε.)

National και πάλι την Τρίτη! Woo-hoo!! (Ευχαριστώ, καλό κάρμα του dust road!)

4 σχόλια:

  1. ANNE DUDEK GIA EMMY!Tin latreuo den to krivo!!!Exo faei kollima kai thelo na to fonkso kai as ginomai enoxlitikos!Eixe poli kairo na m'aresei toso poli kapoia!Kai an den tis dosoun parapano rolos tous Mad Men that kano apergia!!!Kai an den parei toulaxiston ipopsofiotita gia Emmy tha griniazo gia ton aiona ton apanta!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εντάξει, εγώ δε θα γκρινιάζω για τον αιώνα τον άπαντα, αλλά συμφωνώ σε ό,τι λες. (LOL)

    Kαι χωρίς πλάκα, θα εκπλαγώ πάρα πολύ αν δεν βρεθεί τουλάχιστον υποψήφια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ πριν από λίγο τέλειωσα το Wire, τις 3η, 4η και 5η σεζόν τις καταβρόχθισα σε τρεις μέρες... Πάω να δω τώρα κάνα παλιό σου review.

    Από αύριο πιάνω Deadwood...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 'Wire' δυστυχώς δεν έχω γράψει τίποτα για διάφορους λόγους, αλλά είναι από τις σειρές που δε θα σταματήσουν ποτέ να είναι επίκαιρες και να συζητούνται, οπότε θα επανορθώσω κάποια στιγμή στο μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή