'Gossip Girl': Oh my effin' god...?


Πόσο απολαυστικό πια;!

Θεέ της τηλεόρασης, γιατί στα κομμάτια προσέχεις τόσο πολύ μια σειρά σαν το 'Gossip Girl', κάνοντάς το αδύνατο να βγάλει έστω ένα μαλακία επεισόδιο; Θα ήθελα όσο τίποτα να κάνω πενταπλό ποστ για τα πέντε απολαυστικότατα κεφάλαια της σεζόν ως τώρα, αλλά εκτός του οτι δεν έχω την χρονική πολυτέλεια, βρίσκω οτι δεν πολυέχει και νόημα σε αυτή τη φάση. Μετά το άλμα λοιπόν ακολουθεί ένας σχολιασμός των 5 πρώτων επεισοδίων της 2ης σεζόν, ελπίζοντας πως μπορώ έστω και στο ελάχιστο να αποδώσω δικαισύνη στο μέγιστο δείγμα ένοχης απόλαυσης που μπορεί κανείς να βρει οπουδήποτε στην τηλεοραση.

Ξεκινάμε από τα βασικά: Εν αρχή ην η Blair Waldorf. Θυμάστε μια φορά κι έναν καιρό που η σειρά ξεκινούσε και όλοι υποτίθεται έπρεπε να νοιαζόμαστε για το πρώην άτακτο κορίτσι Serena αλλά όλοι μας αντ'αυτής κολλήσαμε με την αβίαστα bitch Blair η οποία θα σου κλείσει το σπίτι, θα σε κάνει να πληρώσεις και την υποθήκη, και θα το κάνει με χαμόγελο που σκοτώνει; Ναι, για να μην πολυλογώ, τα θυμάστε όλα αυτά, γι'αυτό εξάλλου και ψηφίσατε την Leighton Meester ως καλύτερο β' γυναικείο ρόλο.

Αλλά δεν θα έχει πια τέτοια. Η Blair είναι ξεκάθαρα πλέον η πρωταγωνίστρια του show, όποιο όνομα κι αν πάει πρώτο. Έχει τις ατάκες, έχει τη γοητεία, έχει τα power plays, και έχει κάθε άλλο στόρι της σειράς να
περιστρέφεται γύρω σας. Αυτή είναι η πρώτη κίνηση ματ του Schwartz, που με βάση αυτό το πρώτο σετ επεισοδίων, κάθε άλλο παρά πρόκειται να επαναλάβει τα λάθη που κατάντησαν το 'O.C.' του από πρωτοπόρα τηλεόραση να σέρνεται στις latter days του 'Melrose Place' για να να βρει έμπνευση.

Δείτε μόνο τι ερωτικά τριγωνοτετραγωνοπεντάγωνα ύφανε στην πρώτη τετράδα επεισοδίων. Συστήνει τους καινούριους χαρακτήρες στο 2x01 (με μια Madchen Amick σκέτη κόλαση, η άτιμη), με ένα σοκαριστικό "Duchess!" τους συνδέει στο 2x02, χωρίς να κωλυσιεργεί μπλέκει τα μπούτια όλων, παρέα
με ένα μάτσο μυστικά και εκβιασμούς στο 2x03, και δίνει την απίστευτη λύση στο 2x04. Ας σταθούμε λιγάκι εδώ, μάλιστα. Όταν οι καταστάσεις σε μια σαπουνόπερα μπλέκονται τόσο πολύ, απλά ξέρεις οτι θα βρεθεί μια λύση ευκολίας από το πουθενά για να τα ξεμπλέξει όλα. Είναι παράδοση, πολύ απλά έτσι λειτουργούν αυτά τα shows, και ειδικά όταν κάνουν το παραδοσιακό τους "Πώς πέρασαν το καλοκαίρι τους οι ήρωές μας" arc τους.

Ε, αν είναι λοιπόν να ξεμπλέξεις τον κόμπο κόβοντάς τον με ένα σπαθί, τουλάχιστον κάντο βάζοντας την Mrs. Robinson σου να πηδιέται με το θετό γιο της, διάολε! Πώς το λένε. Ο Schwartz ήξερε οτι θα τον πιάσει φανάρι στη διασταύρωση και αντί να σταματήσει στο πορτοκαλί, γκάζωσε την ώρα που γύρναγε σε κόκκινο. Ναι, ναι, ναι!

Όλα αυτά όσο η Blair έχει περάσει όλα αυτά τα επεισόδια με ένα σαγηνευτικό ερωτικό χορό βλεμμάτων και λέξεων με τον Chuck Bass, ο οποίος περιφέρει την απίστευτα self-serious μουτρωμένη μετροσέξουαλ μουτσούνα του από χώρο σε χώρο αυξάνοντας τον δείκτη της έντασης και μόνο με την ύπαρξή του. Η σκηνή των δυο τους στο πρώτο επεισόδιο όπου η Blair περιμένει από αυτόν να πει "τρεις λέξεις, οκτώ γράμματα" και οι δυο τους απλά κοιτάζονται; Χρυσός. Η uber-hot σκηνή τους στο πάρτυ λίγο πριν πέσει το ρεύμα με τον Chuck να αναπαράγει την πράξη του σεξ με λόγια και αγγίγματα δίπλα σε όλο τον κόσμο κι ενώ η Blair απλά δε λέει να απομακρυνθεί; Can anyone. Say. "HOT!"

Tώρα, μέσα σε όλο αυτό υπήρχαν και κάτι άλλα λίγα storylines που τρέχαν παράλληλα. H Serena και ο Dan τα έφτιαξαν ξανά για 3 λεπτά και μετά πέρασαν ένα -απολαυστικό- επεισόδιο κατουρώντας ο ένας προς τη γενικότερη κατεύθυνση του άλλου, ο Nate δεν έχει πια λεφτά και του κλαίγεται η Vanessa για λόγους που δε νοιάζομαι αρκετά για να θυμηθώ, η μικρή Jenny (με νέο, ενισχυμένο πρόσωπο) έβαλε πολύ αέρα στα μυαλά και νομίζει οτι τις καριέρες τις χέζουμε για πρωινό... και μέσα σε όλα, ο Rufus βρήκε γκόμενα από το πουθενά!

Από όλα, το πιο σημαντικό είναι το νέο υφάκι που έχει ψαρέψει η Serena, πο
υ ξέμεινε από γκόμενο και είπε να ξεσαλώσει. Και αυτό είναι ενδιαφέρον πρώτον γιατί κλέβουμε μια -πειστικότερο από την προηγούμενη- ματιά στην άγρια πλευρά της Serena, και κυρίως γιατί καιρός ήταν να ζήσουμε μια ζουμερή κόντρα των δύο άσπονδων φιλενάδων. Ένας κανόνας υπάρχει γαμώτο μου σε αυτή τη σειρά, και αυτός είναι οτι Δεν! Τα βάζεις! Με τη Blair! Όπως παραδέχτηκε και ο Dan, "google 'Revenge' and you get blairwaldorf.com". (Και δεν είμαι ο μόνος που σε αυτή τη σκηνή, όταν η Vanessa τον ρώταγε πώς να χειριστεί την ανακάλυψή της, αναφώνησα "Βlair!" πριν το πει και ο ίδιος ο Dan, σωστά;)

Αν πρέπει να εντοπίσω ένα low point για αυτό το σερί επεισοδίων, μάλλον θα έπιανα την άγρια νύχτα του Dan με τον Chuck. Aτακάρα το "You're lucky I'm bored" του Chuck καθώς έδειχνε από το ύφος του πω κι ο ίδιος δεν πίστευε οτι θα έβγαινε με τον Danny-boy, αλλά όλο αυτό το απλοϊκό soul-searching που ακολούθησε δεν λειτούργησε ούτε σαν ιστορία στο πλαίσιο της σειράς (δεν είχαμε τέτοια μέχρι σήμερα, Josh), ούτε και σαν meta σχόλιο για τη συγγραφή ιστοριών.

Μάλιστα, η σκηνή που ξεχωρίζω σαν απολύτως ξεκαρδιστική meta genius, είναι εκείνη στο πάρκο όπου ο Dan και η Serena πετυχαίνουν τρεις ελαφρώς τρομακτικές πιτσιρίκες ("Τhis is both creepy and none of your business") να σχολιάζουν την ερωτική ζωή των δύο τους. Ώστε έτσι μας βλέπει ο Josh Schwartz; OK, πάω πάσο! Γιατί το όλο "ψάχνω στα message boards να δω τι λένε για μένα" του Dan με διασκέδασε πάρα πολύ.

Θέλω να κλείσω τώρα, και εύχομαι μόνο η συνέχεια να είναι εξίσου απολαυστική. (Αν και η παρακολούθηση αυτού του μίνι-μαραθωνίου των 5 ωρών σίγουρα βοήθησε να ενταθεί η όποια αίσθηση ικανοποίησης θα είχα έτσι κι αλλιώς.) Αντί επιλόγου, ας θυμηθούμε μερικές από τις καλύτερες στιγμές της Blair από αυτό το πρώτο μπλοκ της 2ης σεζόν. Πρώτα απ'όλα:
  • "Oh my effin' god?" Ταιριαστή και πανέξυπνη αναφορά στη διαφημιστική καμπάνια της σειράς.
  • "I think she recognized a part of herself in me. Or rather I recognized someone in her," αναφερόμενη στο οτι έπιασε τον Nate και την Duchess την ώρα της πράξης.
  • "Well as long as he knows his arse from his Arsenal I think he's aces," μιλώντας για τις κρυμμένες αρετές του Dan.
  • "Oh, a honk instead of a knock! Did someone order a townie?" Yπέροχα snobby.
  • "I'm so sorry, for what I said about the botox. Your work is flawless."
  • "Oh! How! Generous! Serena!" Σε μια αποστομωτική επίδειξη ειρωνίας από κάθε μόριο της ύπαρξης της Leighton Meester.
  • "Would you grab my stick? I seem to have dropped it." Συγκλονιστικά, υπέροχα, ανεπανάληπτα bitch. And speaking of...
  • "Ain't life a bitch? We know Blair is." XOXO

10 σχόλια:

  1. ΘΕΑ!! ΘΕΑ!!!

    Βασικά κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο να πω, τα πρώτα 5 επεισόδια έχουν απο μόνα τους όσο ζουμί είχε όλη η πρώτη σεζόν, και ο ερωτικός πόλεμος Blair/Chuck με collateral damage την bitchοποίηση της Serena αν μη τι άλλο προμηνύει μια συναρπαστική συνέχεια!

    Το μόνο αρνητικό που έχω να σχολιάσω είναι οι συγγραφικές προσπάθειες του Dan... Dan μου, μπορεί να είσαι το πιο τρελλό γκομενάκι της σειράς (ο Nate είναι too pretty και ο Chuck too sleazy), αλλά REALLY? το μόνο που μπορείς να γράψεις είναι αυτά ακριβώς που έχεις ζήσει?? Γιατί δε χρησιμοποιείς τη φαντασία σου αγόρι μου...you know, αυτό που υποτίθεται οτι έχουν οι συγγραφείς? D'oh!

    Αλήθεια, η Georgina θα θα γινόταν regular φέτος? Πότε θα γυρίσει να τα κάνει όλα πιο μνι απ'ότι είναι ήδη??? :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. RESPECT RESPECT RESPECT

    ΔΕΝ Υ Π Α Ρ Χ Ε Ι αυτή η σειρά και χαίρομαι γιατί όλοι περίμεναν με βεβαιότητα το "σίγουρο" στραβοπάτημα στο σενάριο, ειδικά μετά από την μεγαλειώδη πρώτη σεζόν. Όχι μόνο δεν συνένη κάτι τέτοιο, ούτε για αστείο δεν έκανε κοιλιά η πλοκή αλλά τουναντίον κάθε επεισόδιο είναι καλύτερο από το προηγούμενο!
    Gossip girl we love!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ante, argises alla ton erikses ton dithurambo!

    mono to True Blood exeis afisei teleytaio bre apone? ax ax :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχω δει και 'Fringe' και θα ποστάρω λογικά αργότερα σήμερα, και 'True Blood' πιάνω εντός ολίγου. Marathons! Woo-hoo!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τέλεια σειρά, από τις πιο απολαυστικές φέτος! Η ανάλυση σου καταπληκτική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάει να γίνει τόσο καλή που να μη μπορώ να βρω κάτι καλύτερο για να τη συγκρίνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. argisa ligo na grapso edo alla eimai akoma se katastasi sok me ayta pou eida stin sigkekrimeni seira....
    an de sinexisei etsi tha ginei to apolito sirial tis xronias pou oloi tha milane gia ayto alla tha exei xalia ratings.....
    pantos pao oso matheno i provoli sto star tou protou kiklou paei kala
    ante na doume!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ναι αλλά δεν έχει καθόλου χάλια ratings όμως, γενικά θα λέγαμε οτι φυσάει κιόλας! Ό,τι show εμφανίστηκε πέρσι φέτος έχει πνιγεί και γκρεμοτσακιστεί, το 'Gossip Girl' έχει ανέβει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. gia ta dedomena tou cw(kai nai ok einai to mono sirial mazi me to supernatural)pou anti na peftei anevenei!!!3.5 last week kai kamia 4 xtes.....les mexri telos tis xronias na perna to gossip girl to lost????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ime poli efxaristimenos apo tin 2i season mexri stigmis.agapimeno episodio to 2X05!

    ΑπάντησηΔιαγραφή