The Office 5x03 'Business Ethics'


Σχόλια για το 2ο φετινό 'Office' μετά το άλμα.

Σαφώς αστειότερο από την πρεμιέρα (και τα περισσότερα επεισόδια της περσινής σεζόν), μου άρεσε κυρίως γιατί επέστρεψε στη δυναμική του εργασιακού χώρου που τείνει να εγκαταλειφθεί από το show. Νά'ναι καλά η Holly και η Amy Ryan!

Αγαπώ το πόσο ανθρώπινα γράφεται ξανά φέτος ο Michael Scott, και το πώς η Holly βγάζει από τους σεναριογράφους τα καλύτερα και πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά του στην επιφάνεια. Όλες οι σκηνές του με αυτήν είναι χρυσός, είτε προσπαθεί να τη βοηθήσει με κάποιο lame αστείο του, είτε την παρασύρει σε uber-nerdy εισαγωγές (η είσοδός τους για το ethics meeting με είχε να κυλιέμαι από τα γέλια), είτε την αποφεύγει επιδεικτικά επειδή χαρακτήρισε "απλώς" εργασιακό χώρο το γραφείο. Και μια και μιλάμε για αγαπημένες Michael Scott σκηνές, βρήκα πολύ γλυκιά αυτή του teaser, όπου αγκαλιάζει τον Jim ρίχνοντάς τον κάτω-- ο μόνος που αντέδρασε κάπως στο άκουσμα του νέου του αρραβώνα.

Τέλεια ήταν και αυτή η κόντρα του Jim με τον Dwight-- συνήθως με κουράζουν πλέον, καθώς αφήνουν τον Jim ενοχλητικό στα μάτια μου, και τον Dwight καρικατούρα. Εδώ η αφορμή ήταν απόλυτα σωστή, δεδομένων των χαρακτήρων, τα πειράγματα ιδιοφυή (από το χρονομέτρημα των χασμουρητών μέχρι τις εξόφθαλμες ανακρίβειες για το 'BSG' και τις πονεμένες αντιδράσεις του Dwight στην κάμερα), η δήλωση παραίτησης του Jim καλοδεχούμενη, και ο τέλικός λόγος για τον οποίον εκτίθεται ο Dwight απόλυτα σωστός.

Άλλα random αστεία: η εξέλιξη του παρατσουκλιού του Ryan (Fire Guy > Fired Guy > Hired Guy!), οτιδήποτε έχει ποτέ να κάνει με τη Meredith, το πόσο casually οι ανώτεροι της Holly δε νοιάστηκαν στιγμή για την ανηθικότητα της Meredith, η non-event αντίδραση του γραφείου στον αρραβώνα ("Νομίζαμε οτι ήσασταν ήδη αρραβωνιασμένοι...;"), το σερί εξομολογήσεων στο meeting της ντροπής, το "It's gonna be IN-SANE!" της Holly. All in all, πολύ αστείο 20λεπτο, και το 'Office' θυμίζει γιατί θεωρείται ακόμα κωμωδία.

5 σχόλια:

  1. asxeto me to Office alla me to It's Always Sunny in Philadelphia prokeitai na asxolitheis mipws?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς όχι. Είναι από αυτές τις σειρές που τις έχασα στην εκκίνησή τους και τώρα είναι πια αργά για να προλάβω το τρένο. Και όσο πιο πολύ τραβάει τόσο πιο απίθανο είναι να την πιάσω από την αρχή στα ξεκούδουνα. Ποτέ μη λες ποτέ, βέβαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να προσθέσω κι εγώ ότι χάρηκα πολύ όταν ανακάλυψα ότι ήταν 20λεπτο κι όχι (ξανά) 40λεπτο επεισόδιο.
    Για μιά στιγμή με μπέρδεψε το "5x03" στον τίτλο του post. You should fix that.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αρχικά το έβαλα 5x02 αλλά μετά διαπίστωσα οτι η διπλή πρεμιέρα μετράει για 01/02, οπότε το διόρθωσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή