Pushing Daisies 2x02 'Circus Circus'


Σχόλια για το επεισόδιο-τσίρκο μετά το άλμα.

Σε κάποια φάση βαρέθηκα και παράτησα την προσπάθεια να ακολουθήσω την πλοκή, αλλά όπως πολλές φορές συμβαίνει με αυτή τη σειρά βρήκα πως αυτό δεν είχε την παραμικρή σημασία, γιατί το επεισόδιο ήταν και πάλι πηγμένο σε φανταστικές μικρές λεπτομέρειες.

Κλόουν! Γιατί δεν είχε κάνει ακόμα επεισόδιο σε τσίρκο το 'Pushing Daisies';! Ειλικρινά, και μόνο η σκηνή με τους
νεκρούς κλόουν θα δικαιολογούσε ολόκληρη την ύπαρξη της σειράς. Το γκαγκ γίνεται μεν κάπως προβλέψιμο, αλλά το ύφος του Ned και του Emerson πουλάνε τη σκηνή, και η στιγμή μάλιστα που περνάνε οι τύποι κουβαλώντας σα να μη συμβαίνει τίποτα τα ατελείωτα πόδια ενός κλόουν πρέπει να πέθανα λιγάκι από τα γέλια.

Ο Emerson γενικά έκλεψε με ευκολία ένα ακόμα επεισόδιο-- ο Chi McBride είναι τόσο καλός που δε με πειράζει ακόμα και το γεγονός οτι οι συγγραφείς το έχουν παρατραβήξει με τις αναφορές στην κόρη του. (Ναι, το πιάσαμε το υπονοούμενο, δε χρειαζόταν ο Emerson να ανοίξει το 'Gum Shoe' τη στιγμή που η πελάτισσα ήταν ακόμα στο γραφείο του!)

Και πρέπει οπωσδήποτε να αναφερθεί η άλλη στιγμή ανθνολογίας, απλά τέλεια και understated: o Ned λέει στην Chuck το πιο corny πράγμα στην ιστορία του Οποτεδήποτε (κάτι για κουκούλια και πεταλούδες και τέτοια), ο Emerson πλησιάζει από πίσω και του λέει "You did not just say that," κι εκεί που νομίζαμε οτι αυτό ήταν το -καλό, αλλά παλιό- punchline, ο Νed λέει το απρόβλεπτο και ξεκαρδιστικό "Did not. Know. You. Were there," με απίθανο delivery από τον Lee Pace. Α! Και ο μίμος! Γαμώτο, τι να πρωτοπιάσεις από το επεισόδιο πια; Πόσο τέλειο ήταν όταν ο Emerson απλά του σήκωσε όπλο μες στη μούρη και άρχισε να μιλάει;

Mε τις θείες (ψευδο-θείες; μανάδες; θετές θείες; γειτόνισσες;) της Chuck μια μπάλα έχω αρχίσει να την ψιλοχάνω, είναι η αλήθεια, αλλά η Swoosie Kurtz με πράσινο eye-patch είναι πάντα καλοδεχούμενη, και η χημεία της με την Christine Chenoweth φοβερή. Τι pairing!

17 σχόλια:

  1. - I can never ever ever ever ever tell you.
    - Tell me.
    - I'm still in love with the pie-maker and he's in love with someone else. [...] Damn!

    Άλλο ένα άψογο Pushing Daisies... 15 freaking clowns! In one car! Ο απόλυτος εφιάλτης μου ως coulrophobic! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. to agapisa alli mia fora

    to mistirio nomizw to paratisane k san effort sto episodio ayto, aplws eixame ena ateleiwto parade/circus apo upoptous o enas na antikathista ton allo, me polu fun tropo

    oi nekroi klooun klepsan tin parastasi, alla k i chenoweth sto monastiri, pou tin pas! me tis 25 proseyxes kathe mera na fernoun k na dinoun, kai to fobero epiphany effect!

    aa, nai kai fusika. 'love her. LOVE HER. LOVE HER!!!!' i opos pigaine

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι ναι, και η Chenoweth είχε και την άλλη ατακάρα, "I could throw up in my mouth a little and not even know the difference". Θεά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φανταστικό. Ποια πλοκή και ποιος νοιάζεται; Το επισόδειο ήταν από moment σε moment.

    Σε όσα ήδη αναφέρθησαν, να προσθέσω το delivery της Ellen Greene όταν πήγε στο Pie Hole όταν η Chuck ήταν μόνη της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν είχε τρελή πλάκα το φινάλε αν το καλοσκεφτείς?

    Είδαμε Ned και Chuck να επιδίδονται σε...role-playing, πράγμα που συνήθως κάνουν κυρίως τα σεξουαλικά...κορεσμένα ζευγάρια!

    LOL!

    P.S.Η συνεχής πτώση στις θεαματικότητες πολύ με ανησυχεί... δεν πιστεύω να υπάρχει περίπτωση να την κόψουν τη σειρά? Θα είναι αφάνταστα μεγαλύτερη η πίκρα, ανα αναλογιστείς οτι πέρσι φάνηκε να σπάει η κατάρα του Wonderfalls με την τηλεθέαση πού πιασαν τα πρώτα επεισόδια του PD!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η θεαματικότητα είναι κακή δυστυχώς, αλλά για διάφορους λόγους νομίζω οτι η σειρά δεν κινδυνεύει. Ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. To grey's pote tha to piaseis???
    I can't wait!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. kai shield,kai shield.to telefteo ep ta espase.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ήρθε και ο Petrie φέτος ε? Σ'αυτό το επεισόδιο το πρόσεξα.

    Όσον αφορά τα ratings, δεν έχω ακούσει φέτος για καμμιά σειρά να τα πηγαίνει και καλά. Όλες πεσμένες είναι. Να δούμε τι έκανε και το CSI χθες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ωπ, δεν τον πρόσεξα τον Petrie! Νόμιζα οτι ήταν ακόμα στο 'CSI'. Ωραία, καλό νέο αυτό για τη σειρά.

    Για τις θεαματικότητες, αυτό ακριβώς που είπες. Περιμένω λίγο ακόμα να δούμε πώς θα σταθεροποιηθούν κάποια shows και θα κάνω κάποιο αναλυτικό ποστ, αλλά όταν τα πάντα πέφτουν τραγικά και δραματικά από βδομάδα σε βδομάδα, το 'Pushing Daisies' που κράτησε τουλάχιστον το κοινό της -καρα-πεσμένης, πάντως- πρεμιέρας του, είναι το μικρότερο από τα προβλήματα του ABC. Νομίζω. (Ελπίζω.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 'Grey's' δεν είναι άμεση προτεραιότητα. Θα τσεκάρω σε κάποια φάση να δω τι γίνεται, αλλά όχι αυτές τις μέρες. Κάτι σαν το "Shield' σαφώς και προηγείται-- πόσταρα στα ψιλο-κρυφά για το πρώτο επεισόδιο, ψήνω ποστς για τα δύο επόμενα, ελπίζω μέσα στο τριήμερο να έρθω στα ίσα. Σεζονάρα πάλι ρε φίλε, σεζονάρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ki ena akoma teleio homage ston Hitchcock!Den to piasate??
    Epishs posoi apsogo einai to casting se kathe epeisodio???Prwth fora se seira apolamvanw toso polu tous "ashmantous" rolous tou enos epeisodiou!H emotionless mana htan uperoxh opws k h miss bee sto prohgoumeno...!Mexri k o pigby einai aksiagaphtos!!!
    "pigby enjoyed the warbling sounds that the nice-smelling thing that fed him made."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. to Greys fainetai na anakta tin palia tou doksa. o diwros pilotos itan arketa reminiscent of old glories (eklapsa me tin kardia mou se 2 skines toulaxisto :) )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμε, βοήθα λίγο με την αναφορά στον Hitch.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Chuck: There was a young man named Von Deenis.
    Ned: Who they said had a very big…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το δε επεισόδιο του CSI (που το περίμενα μετρώντας μέρες!) τα έσπασε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. To autokinhto me tous clown pou to anasuroun siga siga apo thn limnh..kai to plano apo pshla...akrivhs anaparastasth tou telous tou psycho!Kai h mousikh pou paizei se auth th skhnh thumizei entona psycho!

    ΑπάντησηΔιαγραφή