"Vic Mackey kills cops! He-- he deals drugs! He beats suspects!": A collection of moments from 'The Shield'


Τιμώντας την συνεπέστερα αριστουργηματική σειρά στην ιστορία (με το ζόρι να βρεις απογοητευτικό επεισόδιο, σεζόν κακή δεν υπάρχει), ελάτε μετά το άλμα για να θυμηθούμε μερικές από τις πιο αξέχαστες στιγμές της. Spoilers μέχρι και το προτελευταίο επεισόδιο της σειράς.

To άνοιγμα της σειράς, και άνοιγμα όλων των επεισοδίων. Το κουνημένο font ανοίγει για μια οργισμένη κραυγή πάνω από μια σπασμένη ασπίδα του νόμου. (Opening titles)

Στο τέλος του ενδεχομένως καλύτερου πιλότου των '00s, ο Vic Mackey δολοφονεί εν ψυχρώ τον συνάδελφό του, Terry Crawley, στέλνοντάς μας αδιάβαστους ως θεατές και συστήνοντάς μας ένα νέο είδος μπάτσου. Και ένα νέο είδος show. (Season 1, Episode 1)

Δύο gang leaders εισέρχονται. Μόνο ένας βγαίνει. Ο Kern του Sticky Fingaz στο αξέχαστο ντεμπούτο του στη σειρά αποχωρεί αιματηρός θριαμβευτής από το container στο οποίο ο Vic τον έκλεισε μαζί με τον T-Bone για μια νύχτα που θα έλυνε για πάντα τις διαφορές τους. (Season 1, Episode 4)

O Dutch κάνει ντουζ και το μοναχικό του one night stand τακτοποιεί τα ρούχα του υπό τους ήχους του 'All My Little Words' των Magnetic Fields, σε μια υπέροχη εξισορρόπηση του γλυκού και του creepy. Πρώτη αναπάντεχη μουσική επιλογή του Shawn Ryan, από τις πολλές που θα ακολουθήσουν. (Season 1, Episode 8)

O Vic κυνηγάει μανιασμένος ένας ύποπτο και τον προλαβαίνει σπάζοντας ακόμα και έναν φράχτη που βρίσκεται στο δρόμο του. (Season 1, Episode 13)

H Kristen Bell, με ένα τατουάζ-κύκνο κάτω από το μάτι της, θύμα βιασμού του Armadillo. (Season 2, Episode 1)

O Vic τηγανίζει τον Armadillo και, god help us, πανηγυρίζουμε. Όταν συνέρθουμε από το σοκ, that is. (Season 2, Episode 2)

H Strike Team, κατόπιν μιας επιτυχημένης επιχείρησης που θα τους στοιχειώνει μέχρι και το τέλος της σειράς, μένουν άφωνοι να κοιτάζουν τα ματωμένα αρμένικα χρήματα, απλωμένα πάνω στο τραπέζι, κανείς αρκετά θαρραλέος να τα αγγίξει. (Season 2, Episode 13)

Ο Shane σαπίζει στο ξύλο τον Tavon. Τουλάχιστον αυτός ο Strike Team outsider δεν έφαγε σφαίρα στο δόξα πατρί. (Season 3, Episode 4)

Δε μπορώ ακόμα να αποφασίσω αν ήταν εξαιρετικό storytelling ή το -σχετικό- low point της σειράς, αλλά ο βιασμός του Aceveda συνέχισε το σερί μιας σειράς που δε σταμάτησε ποτέ να σπρώχνει ό,τι φακέλους έβρισκε μπροστά της. (Season 3, Episode 5)

O Dutch σκοτώνει μια γάτα μόνο για να νιώσει ό,τι νιώθουν οι δολοφόνοι καθώς βλέπουν μια ψυχή να ξεγλιστρά μέσα από τα χέρια τους. Ανατριχιαστική, προβοκατόρικη, συγκλονιστική τηλεόραση. (Season 3, Episode 11)

Σε μια σκηνή που νιώθεις οτι ο Ryan έχει κερδίσει το δικαίωμα να τη γράψει χωρίς να μοιάζει με φτηνό cliffhanger, η Strike Team διαλύεται -όχι και τόσο- ησύχως. (Season 3, Episode 15)

"From now on, I say, "Suck my dick," you say "you want me to lick your balls too, Daddy?" O Antwon Mitchell επικυρώνει την ισχύ του επί του Shane, και ο Anthony Anderson καταφέρνει το αδιανόητο, να κλέψει την παράσταση της 4ης σεζόν τόσο από τον Michael Chiklis όσο κι από την Glenn Close. (Season 4, Episode 5)

H Monica Rowling ξεσπά στη μοναξιά του σπιτιού της λίγο μετά τον τελευταίο της θρίαμβο. Την ίδια ώρα, η Strike Team πανηγυρίζει τη μεγάλη της νίκη, την ίδια ώρα που η έρευνα εις βάρος του ξεκινά-- και μαζί, η αρχή του τέλους. (Season 4, Episode 13)

To ψύχραιμο και υπολογιστικό προσωπείο του Jon Kavanaugh σμπαραλιάζεται καθώς ο μετρημένος αστυνομικός ξεσπά για πρώτη φορά, διαλύοντας το δωμάτιο του ξενοδοχείου του, και συνταράσσοντας όλους μας. (Season 5, Episode 5)

H Claudette σπάει τον Κleavon και, στιγμές μετά, τσακίζεται στη βάση της σκάλας του Barn. (Season 5, Episode 7)

Bλέπε τίτλο του post. O Kavanaugh, σε αυτό που όφειλε να είναι η Emmy-winning στιγμή του Forest Whitaker, ξεσπαθώνει κατά του Vic Mackey, ουρλιάζοντας τίποτα παρά σοκαριστικές αλήθειες. Και κανείς δεν τον πιστεύει, έτσι τερατώδη που τον έχει καταστήσει ο χορός του με τον διάβολο, δηλαδή με τον Vic. "Vic Mackey kills cops! He, he deals drugs! He beats suspects! You know what he did yesterday? He, he screwed my ex-wife with the sole purpose… of making this investigation seem like a personal vendetta. He may have assassinated a gang leader. And that’s just all in one day. I wonder what he’s gonna do today! I wonder what he’s gonna do tomorrow!" (Season 5, Episode 10)

O Shane τοποθετεί μια χειροβομβίδα στην αγκαλιά του Lem, δολοφονώντας τον εν ψυχρώ για κάτι που ποτέ δε σκόπευε να κάνει. "Buddy, I'm sorry." Tα λόγια είναι φτωχά, η στιγμή τεράστια. (Season 5, Episode 11)

Καθώς τα εναπομείναντα 3/4 της Strike Team θρηνούν τον αδιανόητο χαμό του φίλου τους, ο Johnny Cash ντύνει μουσικά τα δάκρυα του σοκ και της συγκίνησής μας, στο πιο αξέχαστο μουσικό μοντάζ που έχει κάνει η σειρά. "I Hung My Head." (Season 6, Episode 1)

O τραγικός αντιήρωας Shane διακατέχεται από αυτοκτονικές ενοχικές τάσεις, και λούζει τον εαυτό του με πετρέλαιο, αφήνοντας Vic και Ronnie ανήμπορους να καταλάβουν τι συμβαίνει μέσα του. Ειδικά γνωρίζοντας πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση στη συνέχεια, ο θάνατος εδώ θα ήταν μάλλον δώρο για τον ψυχρό φονιά. (Season 6, Episode 1)

O Vic δολοφονεί σαδιστικά τον Guardo νομίζοντας οτι είναι ο υπεύθυνος για το θάνατο του Lem, την ίδια στιγμή που ο Shane μάχεται με τον εαυτό του για τη σωτηρία της ψυχής του, βλέποντας κάποιον άλλο να πληρώνει για τη δική του αμαρτία. (Season 6, Episode 3)

Vic και Shane, δάσκαλος και μαθητής, συναντώνται στον τόπο του εγκλήματος χωρίς άλλα μυστικά πλέον ανάμεσά τους. Σε ένα συγκλονιστικό, δεκάλεπτο θέατρο του παραλόγου. (Season 6, Episode 6)

O ήρωας που όλοι λατρεύουμε να μισούμε, ο υπέροχος και ανεπανάληπτος Steve Billings, ενοχρηστρώνει την πιο τραβηγμένη και ενοχλητική πλάκα για τον ασπονδο φίλο του, τον Dutch, στέλνοντάς τον να κρυφοκοιτάξει από το παράθυρο της Tina ενώ αυτή ξεσκίζεται με τον Hiatt, τους οποίους επίσης ο Billings είχε ρίξει τον έναν στην αγκαλιά του άλλου. Θεός. (Season 6, Episode 9)

O Shane κλείνει τα μάτια, χαμογελάει με πικρία και αποχωρεί σιωπηλά από το Barn, λίγες στιγμές πριν ο Two Man καταστρέψει οριστικά το status quo της σειράς και στείλει τον Vic Mackey στο κυνήγι του παλιού του φίλου, έχοντας πλέον παραδόσει την Claudette το σήμα του. (Season 7, Episode 8)

Oλόκληρη η σειρά, μια κλιμάκωση προς αυτά τα καθηλωτικά 42 δευτερόλεπτα σιωπής. "
During a raid on a drug dealer named Two-Time, I shot and killed Detective Terry Crowley." (Season 7, Episode 12)

[...SPACE RESERVED...] (Season 7, Episode 13)

6 σχόλια:

  1. Εγώ θα έβαζα στο Top 5 μου το "Your wife's pussy tastes like sweet butter" του Vick στον Kavanaugh. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. koita na deis
    teleionei to shield
    papala kai to galactica
    o house etsi kai etsi
    ti mas exei meinei?
    csi kai gossip girl
    (gia dollhouse den milao tha sigxisto proiniatika)
    vre mpas na jekiniso na vlepo mentalist???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν έχω προλάβει να κάτσω να δω την έβδομη σεζόν βδομαδα τη βδομαδα κι εχω αποφασίσει να τη δω μαζεμένη για να την ευχαριστηθώ...

    στο top 5 είναι σίγουρα όλο το γκεστ του Anthony Anderson (που τώρα δίνει τα φώτα του στο Law and Order)

    πόσο κρίμα που θα τελειώσει αυτή η σειρά...

    thanx for sharing!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ θα έβαζα και την ανάκριση του Antwon Mitchel στο 4x10 νομίζω. Εκεί η Glenn Close, έδωσε ρέστα. Τι Damages μου λες μετά, εκεί το άξιζε το Emmy.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπράβο ρε Tyler! Και μόνο που τα ξαναδιαβάζω, ανατριχιάζω.

    Αύριο θα είναι the end of an era...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ποτε δεν ειχα φανταστει οτι τα πιο πολυτιμα δευτερολεπτα της αμερικανικης τηλεορασης θα εχουν ηχο αλλα οχι λογια...

    bsg

    ΑπάντησηΔιαγραφή