How I Met Your Mother 4x11 Little Minnesota


“We all love you, okay? If you were to move back to Canada, we would hop on a plane, we would track you down and (after Barney dragged us to a few of those strip clubs you talked about) we would bring you back right here where you're supposed to be. It's-- It's not New York without Robin Scherbatsky.”
~ Marshall.

Πες τα, αδερφέ! Σχόλια μετά το άλμα.

Συζητάγαμε κατά σύμπτωση πριν λίγες μέρες με φίλους το αν η Robin έχει καμιά δουλειά να είναι ακόμα στη σειρά, και συνυπογράφοντας την παραπάνω κατάθεση ψυχής του Marshall, θα πρέπει να πω ένα τεράστιο ΝΑΙ! Επεισόδια σαν αυτό είναι άκρως διαφωτιστικά σχετικά με το γιατί.

Ξεχάστε για λίγο τον ερωτοχτυπημένο Barney καθώς οι συγγραφείς σοφά δεν το έχουν πολυκάνει θέμα ακόμα. Κρατήστε απλά τη Robin ως χαρακτήρα, απομονωμένο από την φοβερή χημεία που έχει με τους υπόλοιπους. Ναι, όπως λέει στο τέλος του επεισοδίου δεν έχει γκόμενο, δεν έχει δουλειά, βασικά δηλαδή ως τηλεοπτικός χαρακτήρας δεν προσφέρει τίποτα στο arc της σειράς. Αλλά αν το 'Little Minnesota' μας υπενθύμισε κάτι, είναι οτι τα 'arc' της συγκεκριμένης σειράς είναι παραδείγματα προς αποφυγήν! Η Robin από την άλλη, όχι.

Χωρίζοντας το καστ στα δύο, οι συγγραφείς πέτυχαν εξόφθαλμα κάτι που μάλλον δεν στόχευαν: να ξεκαθαρίσουν μια για πάντα ποιοι είναι οι αστείοι εκεί μέσα, και ποιοι νεκρό βάρος για τη σειρά. Η Lily χωρίς τον Marhsall; Τίποτα. Μια απλωμένη υπερβολή. Ο Ted; Ας μην επεκταθώ γιατί θα γίνω πράσινος από τον θυμό μου και δεν είναι μέρες τώρα για να τα σπάμε. Απλά οτι όλες οι σκηνές του Ted με την αδερφή του με έφερναν στο όριο του fast-forward.

Από την άλλη, δώστε Robin και Marshall στο λαό! Αυθεντικά αστείοι χαρακτήρες, με τα καθορισμένα στη λεπτομέρεια running jokes τους, οδήγησαν σε μια χιουμοριστική κορύφωση ΤΟΣΟ σωστή που όχι απλά νιώθεις οτι άξιζε όλο αυτό το μέτριο επεισόδιο μόνο γι'αυτήν, αλλά ταυτόχρονα υπενθυμίζει γιατί αγαπάμε τη σειρά. Αν δεν είμαι κατανοητός ήδη, διευκρινίζω: αναφέρομαι στον επίλογο του επεισοδίου που με έκανε να πνιγώ με τον καφέ μου από τα γέλια! Ας πιούμε λοιπόν ένα στην υγειά του Marshall, που το τραγούδησε, στους Καναδούς, που σιγοντάρισαν εν χορώ (!), και φυσικά στη μία και μοναδική Robin Sparkles.

Όλο το σχετικό subplot ήταν χαριτωμένο, βασικά, και είχε και αναφορά στο 'King of Kong' (στην διαρκώς αυξανόμενη λίστα των cool shows που κάνουν homage σε αυτό τον μελλοντικό cult θρύλο) με την Robin να φωνάζει "Possible Kill Screen!" Σε αντίθεση, όπως είπαμε, με τους Mosbys, που δεν το άντεχα.

That said, το βραβείο καλύτερου αστείου για το επεισόδιο, ξέρετε όλοι πού το πάω, είναι legendary, είναι τα πρόστυχα κάλαντα του Barney! ΣΟΒΑΡΑ τώρα, αυτό αξίζει δική του spin-off έκδοση, α λα 'The Bro Code'! Κάποιος να φροντίσει...

9 σχόλια:

  1. Μέτριο, μέτριο. Οκέι τα κάλαντα, οκέι η Robin αλλά με τα ηθικοπλαστικά του σεναριου χάσαμε μισό επεισόδιο. Α, επίσης: "Your mother and I kissed",χααχχααχ.

    To King of Kong ήταν λιγότερο cult απ'ότι περίμενα πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα λίγα δευτερόλεπτα που έδειχνε την αδερφή του Ted πριν εμφανιστεί κανονικά νόμιζα ότι ήταν η Eliza Dushku και ενθουσιάστηκα! ΛΟΛ. Τα κάλαντα του Barney αξεπέραστα, το τραγουδάκι του Marshall στο τέλος επίσης.... Η αδερφή τώρα δλδ θα μας μπαστακωθεί; Δεν είμαι σίγουρος αν θα ήταν για καλό ή κακό αυτό για να είμαι ειλικρινής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εντάξει, είναι κουκλάρα, αλλά η προοπτική να παρακολουθούμε intimate στιγμές μεταξύ των δύο Mosbys για όλη τη σεζόν δε με ενθουσιάζει ακριβώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα κάλαντα του Βarney ήταν μακράν το πιο αστείο σημείο του επεισοδίου! LOL
    Αλλά δεν σας φάνηκε ότι ο συνήθως ηθικοπλαστικός μέχρι αηδίας Ted πήρε πάρα πολύ χαλαρά το όλο θέμα με τον Βarney να θέλει να στήσει την αδερφή του στα τέσσερα,να παίξει με το στήθος της κ.λ.π.?

    Επίσης,sorry,ξέρω ότι ο τύπος είναι και καλά ο 'κεντρικός' χαρακτήρας,αλλά...boring to death.Blah.

    Και συμφωνώ ότι όταν οι συγγραφείς 'χωρίζουν' Lily-Marshall,o Marshall μπορεί να σταθεί και μόνος του πολύ καλά ως χαρακτήρας(αγαπάμε Jason) ενώ η Lily χάνει πολύ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. e, m'aresei i Lily k moni tis! ante...

    Robin egrapse sto episodio, foveri!

    oso gia tin adelfi tou Ted.. omg how boring... panw pou ksefortothikame tin postinelene nifi, tora exoume allo dead weight sti seira... :S

    let's go to the mall karaoke? omg perfect!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι απίστευτα μπαρ έχουν στη Νέα Υόρκη (ΜακΛάρεν'ς κλπ.)! Και όλα στο κλασικό στυλ της παμπ. όχι σαν εμάς, που πρέπει να είναι διακοσμημένα με την Άρτα και τα Γιάννενα!
    Ενώ ήταν καλή σαν εισαγωγή η αδερφή του Τεντ, αποδείχτηκε μία άκυρη ιστορία. Μάλλον για να φανεί η διαφορά της με την αδερφή της Ρέιτσελ, ως προς την ωρίμανσή της.
    Και φυσικά τα κάλαντα. Η κορυφαία στιγμή της σεζόν ως τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Hmmm θα διαφωνήσω με τους προλαλήσαντες, καθότι βρήκα το συγκεκριμένο επεισόδιο εξαιρετικό. Και ναι τα πρόστυχα κάλαντα του Barney ήταν όλα τα λεφτά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κι εγώ θα διαφωνήσω. Το απόλαυσα το επεισόδιο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. e tora min suzhtame na anomoia... christina applegate os adelfi Rachel itan apla apisteyti, k best sister guest ever :p

    adelfi ted ine zzzzzzz

    oute kan pidikse ton Barney!

    ΑπάντησηΔιαγραφή