Reruns: Entourage, Season 5


Eίδα που λέτε όλο τον 5ο κύκλο του 'Entourage' σε μια καθισιά, και ό,τι έχτιζε για σχεδόν μία σεζόν το διέλυσε με ένα τρίλεπτο στο τέλος. Συγχαρητήρια! Λίγα σχόλια μετά το άλμα...

Αναφέρομαι φυσικά στον από μηχανής θεό Marty. Που τη στιγμή που για μια φορά το show ήταν έτοιμο να φτάσει σε ένα αληθινό σημείο, με τους δύο κολλητούς φίλους να τα σπάνε επειδή η καριέρα του Vince είναι στη λεκάνη, εμφανίζεται από το πουθενά ο Martin Scorsese βασιζόμενος σε κάτι dailies πολύ αμφιβόλου ποιότητας για να σώσει όχι μόνο την εν λόγω καριέρα, αλλά και τη φιλία που βρέθηκε σε κίνδυνο για... τι; Δύο ολόκληρα λεπτά;

Πέρα από το τραγικό φινάλε, υπήρξαν ενδιαφέροντα πραγματάκια στη σεζόν που προηγήθηκε, όχι αρκετά όμως για να βγάλουν όμως το show από την κακή μου λίστα, των σειρών δηλαδή που ανά πάσα στιγμή θεωρούνται για μένα κομμένες, αλλά διατηρώ το δικαίωμα να τις ξαναπιάσω υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και έχοντας πηδήξει τον οποιονδήποτε αριθμό επεισοδίων. (Είναι η γνωστή Κατηγορία Heroes.) Πράγματα σαν το πόσο ενοχλητικοί παραμένουν οι 4 φίλοι στις στιγμές που κάνουν παρέα (ρωτήστε τη Jamie Lynn Sigler, θα σας εξηγήσει τι εννοώ), το πόσο ενοχλητικά καρικατουρίστικος έχει γίνει ο Drama, παγιδευμένος για πάντα σε b-stories χωρίς κατάληξη, και πάνω από όλα το πόσο βαρετοί βαρετοί βαρετοίιιιιι είναι οι χαρακτήρες των Vince και Ε. Καθόλου αστείοι, καθόλου γοητευτικοί, απλά στέκονται εκεί σαν ξύλα και περιμένουν αστεία πράγματα να συμβούν σε όλους τους υπόλοιπους για να μας χαλάσουν το αστείο.

That said, μερικά από τα πραγματάκια που έκανε σωστά φέτος η σειρά, καθώς και άλλα τυχαία σχόλια:
  • Περισσότερος Ari εν ώρα εργασίας. Very well done. Και duh, βασικά.
  • Ο Vince σε ένα αληθινά δύσκολο μέρος επαγγελματικά. Για μια σειρά επεισοδίων έβλεπα κάτι που ποτέ δεν περίμενα οτι θα έκανε το 'Entourage'. Και μετά φυσικά το κατέστρεψε, λύνοντας ως δια μαγείας το πρόβλημα τη στιγμή ακριβώς που ο Vince αποφάσισε να δείξει οτι νοιάζεται για την κατάντια του.
  • Η μάχη του Ari με τον Davies ήταν αστεία και με τέλεια κατάληξη. Bitch-slap, baby!
  • Ο θάνατος του Alan ήταν ένα φριχτό plot device. Δεν το πίστευα.
  • Από την άλλη η πιθανότητα να αναλάμβανε ο Ari το στούντιο ήταν έξοχη ιδέα, και κρίμα που η σειρά δεν τόλμησε να αλλάξει λίγο το στάτους κβο της.
  • Το επεισόδιο με τα μανιτάρια και τον Eric Roberts; Κάντε μου τη χάρη.
  • Η Μeadow Soprano με τον Turtle; Δεν ξέρω, για κάποιο λόγο αυτό μου κάθισε καλά.
  • Αγάπησα τον χαρακτήρα του Werner! As far as fictional directors on 'Entourage' go, o Werner είναι μια σκάλα πιο πάνω από τον καραγκιοζάκο που έκανε το 'Medellin' και ξεχνάω τώρα πώς τον λέγανε. Walsh ίσως;
  • Gary Cole στο καστ! Δεν ξέρω πού θέλουν να το πάνε με τον χαρακτήρα του, αλλά εκτιμώ τον ηθοποιό από τις μέρες του στο 'West Wing' και θα έχω του χρόνου τουλάχιστον ένα λόγο να παρακολουθήσω. Τώρα μου αρκεί να βρω 1-2 ακόμα και μπορεί να το σκεφτώ.
  • Τελευταίο αλλά καλύτερο! Seth Green! Όπως λέει κι ο Bluthan, όλα τα επεισόδια του 'Entourage' πρέπει να τελειώνουν με κάποιον να δέρνει τον Seth Green! Είναι τέλειο αυτό το ongoing αστείο που έχουν φτιάξει εδώ, και γουστάρω το πόσο πολύ ο Seth είναι διατεθειμένος να εξακολουθεί να παίζει αυτή την καρικατούρα του εαυτού του. Seth, you're much better than this show!

Φεύγει πολύ-πολύ καλύτερα η σειρά σε μια γερή καθισιά, τελικά, παρά αυτός ο εβδομαδιαίος ψυχοβγάλτης στον υποίο υπέβαλα πέρσι το καλοκαίρι τον εαυτό μου. Μια χαψιά είναι έτσι κι αλλιώς, και κυλάει νεράκι. Εκτός από το επεισόδιο με τα 'shrooms, that is. Το μόνο που κύλαγε εκεί, ήταν η μπάρα του χρόνου του επεισοδίου. But still. Ραντεβού ξανά με το 'Εntourage' του χρόνου τέτοιο καιρό, I guess.

9 σχόλια:

  1. Άσχημη σεζόν, μια χαρά τα λες. Ο Drama ανύπαρκτος και εμεις είμαστε αναγκασμένοι να βλέπουμε τις απέλπιδες προσπάθειες του Turtle να πηδήξει. Για την ιστορία με τον Scorcese να μη μιλησω καλύτερα. Από το πουθενά lead actor σε ταινία του Scorcese? Αυτό είναι και το σημαντικότερο μειονέκτημα του Εntourage: Ποτέ ΜΑ ΠΟΤΕ δεν έχω νιώσει πως οι χαρακτήρες βρίσκονται πραγματικά σε δύσκολη κατάσταση. Ξέρω πως σε ένα, δυο επεισόδια μάξιμουμ, θα έρθει ο απο μηχανης θεός και θα τα λύσει όλα.

    Επίσης, πόσο χάλιας ήταν ο Vince στο Smokejumpers?! Δίκιο είχε ο Werner, o μικρός δεν έχει ιδέα από υποκριτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι, και για μια στιγμή έκανα το λάθος να πιστέψω οτι το πήγαιναν σε ένα ενδιαφέρον μέρος όπου βασικά θα παραδέχονταν όλοι οτι ο Vince είναι όντως μέτριος ηθοποιός κι απλά θα τον έφτιαχναν ξανά ως σταρ. Αλλά όχι. Πρέπει να τα έχει όλα! ΚΑΙ το 'Aquaman', ΚΑΙ τον Scorsese! Sheesh!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και τέλος πάντων, άμα δεν θέλουν να σοβαρέψουν ας μην το κάνουν καθόλου. Ας είναι όλη η σεζόν παρτι της Jessica Alba και ξύλο με τον Seth Green και να ξέρουμε τι βλέπουμε.

    Και ναι, ο Vince είναι εντυπωσιακά κακός ηθοποιός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σορρυ κιόλας ρε παιδιά, αλλά από πότε βλέπουμε κανα δράμα χαρακτήρων και έχετε απαιτήσεις; Ποιος βλέπει σοβαρά αυτή την σειρά; Η σεζόν στα περισσότερα επεισόδια μας χάρισε πάρα πολύ γέλιο. Από το πρώτο επεισόδιο ξέραμε ότι οι ηθοποιοί ήταν αδιάφοροι, ότι ο Βινς ήταν αδιάφορος. Ειδικά από την μέση και μετά με εξαίρεση το ep με τον Eric R. ήταν ένα μισάωρο χαβαλέ και διασκέδασης. Και εννοείται ότι πάλι για τον χαβαλέ θέλω τον Vince και σταρ στο Ακουαμαν και leading actor σε ταινία του Scorcese, έτσι για τον χαβαλέ! Σιγά που θέλω να δω τους χαρακτήρες σε άσχημη κατάσταση, είχα το Shield για αυτή την δουλειά και τόσα άλλα. ΑΛλά ΟΧΙ το Entourage, αν είναι δυνατόν να το κρίνουμε με αυτά τα κριτήρια! Το μόνο κριτίριο για το Entourage είναι το πόσος χαβαλές βγαίνει από ένα επεισόδιο, κάτι που εκεί θα πάω πάσο, γιατί ναι, είναι υποκειμενικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό είναι το θέμα με το Entourage, και αναρωτιέμαι γιατί αρνείται κάποιο μερίδιο του κόσμου να το καταλάβει - το να το δεχτεί, άστο, είναι υποκειμενικό, πες, εγώ πάντως γι' αυτό το αγαπάω τόσο...

    Τίποτα μα τίποτα δεν πάει πραγματικά στραβά σ' αυτή τη σειρά. Τίποτα όμως. Όσο το εν λόγω entourage (Vince, E, Drama & Turtle) είναι ενωμένο, δε τους αγγίζει πραγματικά ούτε ανεμοστρόβιλος. Και, ναι, ο Vince δεν είναι και καμιά ηθοποιάρα, το ξέραμε αυτό, τον Aquaman είχε κάνει, όχι καμιά ταινία που βασιζόταν σε... ερμηνείες! Και τώρα μας το έδειξαν κιόλας, για όσους δεν το έπιασαν με την πρώτη - και, συγγνώμη κιόλας, αλλά με το Marty πίσω από την κάμερα, δε θα χρειάζεται να είναι.

    Εμένα, πάντως, επειδή όλα είναι σχετικά (το είπε και ο Einstein - τουλάχιστον είπε κι ένα σωστό πράγμα, μέσα σ' όλα αυτά), με έπιασαν πραγματικά τα λεπτάκια μέσα στα οποία είχαν τσακωθεί ο Vince κι ο Ε. Ακριβώς λόγω του ότι είναι, για τα δεδομένα της σειράς, instant entropy. Τρόμαξα, καταλαβαίνεις. Το ένοιωσα, μέχρι τα κόκαλά μου.

    Σε γενικές γραμμές, λοιπόν, τη σειρά εγώ τη βλέπω ως ένα μεγάλο - αλλά affectionate - βγάλσιμο γλώσσας στο όλο industry και στο πόσο... well, τσάτσικο είναι, for lack of a better word. Και σαν ένα μεγάλο tip-of-the-hat στη δύναμη της bro-ότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τίποτα μα τίποτα δεν πάει πραγματικά στραβά σ' αυτή τη σειρά. Τίποτα όμως.

    Και τότε γιατί υπονοούν οτι θα πάει; Αν δεν υπάρχει καν η απειλή στην ουσία κάποιου δράματος, γιατί να παρακολουθήσεις; Είναι δραματουργικά το πιο flat πράγμα που έχω δει στη ζωή μου. O "Άη Βασίλης Μου" με τον Tim Allen είχε περισσότερο ενδιαφέρον. Από τη στιγμή που πιάνεις στα χέρια σου το toolbox της συμβατικής δομής ενός δράματος (με την ευρεία έννοια το λέω, δεν απορρίπτεται κάτι επειδή έχει χιούμορ) δε μπορείς να αγνοείς το βασικότερο: στο τέλος της 4ης πράξης, πριν το denouement, οφείλει να υπάρχει κάποιο σημείο όπου αμφισβητείς την κατάληξη, τη μοίρα του χαρακτήρα. Αυτά είναι βασικά πράγματα! Στο 'Entourage' αυτό απουσιάζει. Δε μπορώ να θυμηθώ καμία άλλη σειρά με δομή που ακολουθεί character arcs που να αρνείτο τόσο πεισματικά να συμπεριλάβει αυτό το στοιχείο στη δραματουργία της. Καμία!

    Κατά τα άλλα ναι, είχε όντως πιο πολύ πλάκα φέτος, αυτό δεν το αρνήθηκα! Απλά κάθε φορά που κλιμακώνεται μια σεζόν μου θυμίζει οτι έχασα τις προηγούμενες 6 ώρες της ζωής μου! (LOL)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ναι, αυτό ακριβώς! Υποθέτω, αν είσαι εγώ, τουλάχιστον, συνηθίζεις και το βλέπεις με την 'όλα είναι σχετικά' λογική, όπου όλα γυρίζουν γύρω από τον άξονα του εν λόγω entourage...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΑΙΔΙΑ Η ΣΕΙΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΩΡΑΙΟ ΧΑΒΑΛΕ.ΠΕΡΝΑΝΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΤΑ ΕΙΚΟΣΑΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΗΛΙΘΙΕΣ.ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ.ΕΠΙΣΗΣ Η ΣΕΙΡΑ ΔΙΗΓΕΙΤΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΟΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΤΙΣ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ.ΖΗΤΩ ΤΟ ENTOURAGE ΚΑΙ Ο ΑΡΙ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή