Hit Me Baby: 'Life' & '24'


Δυο λόγια για το 'Life' και το '24' της βδομάδας.

Life, 2x16 Hit Me Baby: Έχει ενδιαφέρον που μόλις την προηγούμενη εβδομάδα το χαρακτήριζα διασταύρωση του 'NYPD Blue' με το 'Pushing Daisies', γιατί αυτό το επεισόδιο θα ορκιζόμουν οτι το είχε γράψει ο Bryan Fuller. Αλλά δεν άξιζε μόνο για τους ιδιόρρυθμους χαρακτήρες και τις κούκου καταστάσεις του, αλλά και για τον τρόπο που πήρε ένα αναγκαίο κακό (την εγκυμοσύνη της Sarah Shahi) και το μετέτρεψε σε κάτι ενδιαφέρον. Γιατί ναι μεν το καλύτερο της σειράς είναι η χημεία των δύο πρωταγωνιστών, αλλά δεν με χαλάει που επιχειρούμε έστω και τόσο καθυστερημένα να ρίξουμε μια ματιά και στον Stark. Ο οποίος είχε τις χιουμοριστικές στιγμές του δίπλα στον Charlie, και ο Charlie με τη σειρά του ήταν διασκεδαστικός χάρη στον τρόπο με τον οποίο αναζητούσε κάτι να του αντικαταστήσει την Reese-- τις συνομιλίες του με την 'Judy' τις απόλαυσα.

Επίσης γούσταρα τρελά την κακιά της εβδομάδας, και τον απίστευτα φυσικό τρόπο με τον οποίο συμπεριφερόταν μέχρι να αναγκαστεί να ρίξει έστω και στιγμιαία το προσωπείο της. Όμως δεν ήταν αυτή η μόνη απειλή, καθώς και η Reese φαίνεται να τα βρίσκει πιο περίπλοκα από ό,τι περίμενε, με τις ερωτήσεις που της τίθενται να υπονοούν πως κάτι βαθύτερο συμβαίνει, και αφορά φυσικά τον Charlie. Θεωρώντας δεδομένο πως η σειρά δεν θα επιστρέψει του χρόνου, να περιμένω άραγε κάποιο closure σε όλη αυτή την υπόθεση; Kαι αν η Shahi φάει το μεγαλύτερο μέρος της υπόλοιπης σεζόν πίσω από αυτό το γραφείο του FBI, τότε θα πει πως έχουμε δει το κύκνειο άσμα της ως partner του Charlie; Ελπίζω όχι.

~-~

24, 7x10: To βασικό που θέλω να πω είναι οτι μου άρεσε πολύ η σκηνή καταδίωξης του Dubaku και ως συνέπεια αυτού το κλείσιμο αυτού του πρώτου κομματιού της σεζόν. Το ξέσπασμα της Rene στην αγκαλιά του Jack εύχομαι να αποτελέσει την τελευταία φορά που οι χαρακτήρες συζητούν ξανά και ξανά τα ίδια και τα ίδια πράγματα, ειδικά όταν η σειρά μας θυμίζει οτι είναι ακόμα ικανή να φτιάξει σασπένς χωρίς να μοιάζει με επανάληψη παλιότερων επεισοδίων της. Αυτό το περίεργο δράμα μεταξύ των δύο (!) πρακτόρων του Dubaku στο FBI έμοιαζε σαν κάτι φρέσκο-- κάτι στον τρόπο που αποακλύφθηκαν και οι δύο, κάτι στην αρρωστημένη τους σχέση, δεν ξέρω. Όταν η Ever Carradine πέθανε σχεδόν λυπήθηκα γιατί ήλπιζα οτι θα τους βλέπαμε να το σκάνε και να αλωνίζουν την Αμερική ως διεστραμμένο και διεφθαρμένο ζευγάρι. Ίσως πάλι και να ήταν ιδέα μου.

Φτάσαμε λοιπόν τώρα ξεκάθαρα σε turning point, με τις σκηνές 5 λεπτά πριν το τέλος του επεισοδίου να μοιάζουν σχεδόν με season finale, σε σημείο που περίμενα τον Tzi Ma να βγει στην άλλη άκρη κάποιας τηλεφωνικής γραμμής με αιχμάλωτο την Audrey και να ζητήσει πάλι τον Jack Bauer. Αντ'αυτού, είχαμε τον Tony να επιστρέφει και να μας πληροφορεί οτι βασικά αναμένεται η έλευση του ίδιου του Tony Todd στη σειρά, και μαζί μιας νέας απειλής για τη σεζόν. Jon Voight; Κάτι άλλο;

Πριν κλείσω, μια μικρή παρατήρηση, για τους φαν του 'Star Trek', κυρίως. Λίγα χρόνια πριν, ο Brannon Braga (δηλαδή ο άνθρωπος που θεωρείται πως οδήγησε το franchise στο θάνατο) ήταν το αφεντικό του Manny Coto (δηλαδή του ανθρώπου που θεωρήθηκε η τελευταία ελπίδα) στο 'Enterprize' λίγο πριν αυτό κοπεί από το -τότε- UPN. Πόσο ειρωνικό που σήμερα ο Coto ως executive producer του '24' είναι αυτός πλέον το αφεντικό του Braga o οποίος δουλεύει από φέτος στη σειρά; (Μαζί συνέγραψαν αυτό το επεισόδιο.)

.

6 σχόλια:

  1. Μετράμε τα λεπτά για το διπλό επεισόδιο της Δευτέρας.

    Η σκηνή με το ξέσπασμα της Walker ήταν πολύ καλή. Θα ήταν καλύτερη αν δεν είχε ψιλοκουράσει το όλο θέμα.
    Δεν ξέρω αν τελειώσαμε με αυτό ή αν έχουν κάποιο σχέδιο για τον Jack στο μυαλό τους.

    Χάρηκα τρελά επίσης για την επιστροφή του Curtwood Smith (ως Γερουσιαστή Ντρέντ που τον είπε κι ένας φίλος μου. :P) Την προηγούμενη εβδομάδα τέλειωσε το Worst Week (κρίμα... εγώ κι οι άλλοι 3-4 που το βλέπαμε στεναχωρεθήκαμε :P) και I can't get enough of him.

    Είδαμε και τον Dr. Beardface στο νοσοκομείο στο δωμάτιο με τον Dubaku. :D :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Την προηγούμενη εβδομάδα τέλειωσε το Worst Week (κρίμα... εγώ κι οι άλλοι 3-4 που το βλέπαμε στεναχωρεθήκαμε "

    Και άλλοι δύο (me and my bro) εδώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και πάνω που σκεφτόμουν ότι εγκατέλειψες το 24!

    Παρότι σε αυτή τη season βλέπουμε να υπάρχει έντονα η συζήτηση περί αναγκαιότητας ή όχι των βασανιστηρίων, κάτι πολύ φυσικό αν και κουραστικό μετά το τέλος της θητείας του Bush και της έλευσης του δημοκρατικού Obama, οι χαρακτήρες καταφεύγουν πιο εύκολα στη χρήση θανατηφόρας βίας… τσακ μπαμ! Δεν ξέρω αν είναι ιδέα μου αλλά έχουμε πιο πολλές δολοφονίες (ή απόπειρες) σε key χαρακτήρες σε αντιστάθμιση της έλλειψης βασανιστηρίων και αυτό για εμένα λειτουργεί! Έτσι είχαμε αυτές τις δύο καλές σκηνές με το αυτοκίνητο και το ζευγάρι στο FBI καθώς και τον σύζυγο και γιο της προέδρου και τους δύο πράκτορες στα προηγούμενα επεισόδια.

    Και ναι επιτέλους προχωράμε στο ενδιαφέρον κομμάτι του 24… τις πολιτικές δολοπλοκίες!

    Θέλω μια νέα Sherry Palmer… !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Tyler na ipothesw oti exeis pethanei???Ti egine eides heroes kai autoktonises?(hehe...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γερουσιαστή Ντρέντ
    Απλά τέλειο. :D

    Για το διπλό περιμένω κι εγώ, χωρίς να έχω δει κάτι σε preview βέβαια. Απλά και μόνο επειδή θα είναι η εισαγωγή του μεγαλύτερου μεγάλου κακού. Θα αργήσω λίγο να το δω δυστυχώς γιατί οι Τρίτες είναι ΠΗΓΜΕΝΕΣ, αλλά ελπίζω να είναι καλό.

    Με το 'House' είμαστε on a break.

    ΑπάντησηΔιαγραφή