Lost 5x05 This Place is Death


Αρμπγκλρφ

Νομίζω οτι με καναδυό τέτοια ακόμα θα ματώσει και η δικιά μας μύτη.

Από την πρώτη σκηνή μπορούσες να καταλάβεις οτι αυτό δεν είναι το 'Lost' του μπαμπά σου: από τις σπάνιες περιπτώσεις επεισοδίου της σειράς που μπορώ να θυμηθώ να πιάνει από το ακριβές σημείο που τελείωσε το προηγούμενο. Γιατί τώρα που τρέχουμε προς ένα διαφαινόμενα συναρπαστικό φινάλε, οι Cuse/Lindelof β
άζουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς όλα τα κομμάτια στη θέση τους και αν όλα τα υπόλοιπα επεισόδια είναι πουθενά κοντά σε αυτό σε ρυθμό και ένταση, τότε σταματήστε να κατέβω ή απλά στείλτε τα μου όλα μαζί όταν τελειώσει. Ούτε που θυμάμαι από πότε ήθελα τόσο πολύ να έχω τόσο άμεσα το επόμενο επεισόδιο στη διάθεσή μου!

Βασικά εδώ έγιναν όλα τα πράγματα που φοβόμουν π
ως θα μας έπαιρνε όλη τη σεζόν να συμβούν, αλλά λογιάριαζα χωρίς το end date. Όταν η Kate και ο Sayid αποχώρησαν πρακτικά με γαμωσταυρίδια το έριξα στη γκρίνια για το πώς είναι απλά ένας τρόπος για να φαγωθούν 5-6 ακόμα επεισόδια, αλλά προς μεγάλη μου έκπληξη όχι μόνο οι εναπομείναντες βρήκαν την Eloise, αλλά:
a) Αυτή είναι έτοιμη να τους στείλει πίσω,
b) Συνάντησαν και τον Desmond ο οποίος έφτασε εκ
εί με συνοπτικές διαδικασίες και
c) Επιβεβαιώθηκε η σχέση της με τον Daniel.

Και από την άλλη πλευρά της πλοκής, ο Locke και η nosebleed κουστωδία του όχι μόνο βρήκαν τον τροχό που είχε ξεχαρβαλώσει ο
Ben, αλλά:
a) Τον γύρισε,
b) Συνάντησε πάλι τον Jacob/Christian/UnstuckLocke/Island (διαλέγετε και παίρνετε),
c) Έμαθε περισσότερα για το ρόλο του και
d) Είχαμε την σκατοκούλ σκηνή με τον Sawyer
να τραβάει με όλη του τη δύναμη το σκοινί που πλέον είχε χτιστεί μες στο έδαφος, σε αυτό που επιλέγω να θεωρώ ένα αυτοαναφορικά ελαφροειρωνικό κλείσιμο του ματιού των σεναριογράφων πος τους εαυτούς τους και τον όλο "Μεταφέρεται ό,τι αγγίζεται" κανόνα. (Παθητικές είναι όλα μέσα στα εισαγωγικά, απλά το λέω. :p)

Right, τι άλλο;


Jin! Φανταστικό εναρκτήριο δεκάλεπτο, όχι μαλακίες! Όχι μόνο κλείσαμε κάποιες τρύπες σχετικά με το ιστορικό των γάλλων και της Rousseau, αλλά μάθαμε και καινούρια πράγματα. Όπως τι είναι η αρρώστια, που αντίθετα με ό,τι πιστεύαμε δεν είναι κάποια παραλλαγή του ξεκολλήματος από το χρόνο, αλλά κάποιο είδος πλύσης εγκεφάλου από το Τέρας (σαν τα χιόνια!) το οποίο, επίσης μαθαίνουμε, έχει ως αποκλειστικό σκοπό τη φύλαξη του ναού. Ο οποίος είναι εκεί επειδή...; Εντάξει, μην τα μάθουμε κι όλα με τη μία.

Κρατάμε ακόμα την υπέροχη σκηνή επανέν
ωσης του Sawyer με τον Jin, το "He's Korean, I'm from Encino" του Miles, και την όλη αίσθηση πανικού και θανάτου που μετέδιδαν όλες αυτές οι απανωτές σκηνές μεταφοράς. Μου σφίχτηκε λίγο το στομάχι κάποια στιγμή ομολογώ.

Άρα τι κρατάμε τώρα; Ο Locke κατάφερε να φύγει από το νησί, αλλά τι ακριβώς κατάφερε και πώς; Από το γεγονός πως έχουμε ακόμα χρονικές λούπες να κλείσουμε, υποθέτω πως τα χρονοχοροπηδήματα δεν έχουν πουθενά να πάνε για την ώρα, άρα παραμένει ένα μεγάλο ερωτηματικό σχετικά με το πώς η μαμά Faraday θα στείλει τους όσους μάζεψε ο Ben πίσω στο νησί. Μες στους οποίους βρίσκεται από σπόντα και ο Desmond.

Και ωραία, πάνε πίσω, πες. Έχει καταλάβει κανείς τελικά το γιατί; Επειδή το λέει ο Ben, κι επειδή το είπε ο Jacob στον ευκολόπιστο Locke. Γιατί είναι τελικά τόσο σημαντικό να επιστρέψουν αυτοί οι 6 πίσω; Εκείνους που έμειναν πίσω πάνε να σώσουν ή το ίδιο το νησί; Σε αυτό το σημείο ακόμα κι αν επρόκειτο απλώς για θυσίες στο όνομα του θεού του νησιού (δηλαδή του Jacob) στο χώρο λατρείας του (δηλαδή το ναό), τον οποίο υπηρετεί τόσο το Τέρας όσο και ο Ben, δε θα εκπλαγώ καθόλου.

Σε αυτό το σημείο, πριν κλείσω, θα έπρεπε φαντάζομαι να πω κάτι για την Charlotte (R.I.P., και χαιρετίσματα στη Nikki και τον Paolo!) αλλά προφανώς δε με ένοιαξε καθόλου η μοίρα της, ενώ αντιθέτως με ενδιαφέρουν πολύ περισσότερο τα όποια οικογενειακά της. Ποια είανι η μητέρα της, τι έκανε στο νησί, αν ο Ben είναι ο πατέρας της, πότε θα τη συναντήσει ο Dan κτλ. Και κυρίως, γιατί να της πει να μην πάει ποτέ ξανά στο νησί, από τη στιγμή που ξέρει πως τίποτα που έχει συμβεί (δηλαδή τα πάντα) δε μπορεί να ξε-συμβεί, εκτός κι αν το ξε-γράψει ο Desmond.

Δεν ξέρω για πόσο ακόμα μπορεί να κινείται με αυτούς τους φρενήρεις ρυθμούς η σειρά, αλλά είμαι ευγνώμων, προσωπικά. Δεν ξέρω κατά πόσο βέβαια υπάρχει πια χώρος για κάποια εξαιρετική δραματική ώρα σαν το 'Walkabout' ή το 'The Constant', αλλά ακόμα κι αν η σειρά δε μας δώσει άλλα τέτοια σπουδαία επεισόδια κι απλώς τρέχει προς το φινάλε με αυτο τον συναρπαστικό τρόπο, συμβιβάζομαι. Το περιμέναμε εδώ και 4 χρόνια αυτό το κρεσέντο και τώρα επιτέλους είναι εδώ.

.

27 σχόλια:

  1. Βασικά το πρώτο μισό του Jin, είχε Danielle, το τέρας, αναφορά στους αριθμούς, ιερογλυφικά, ήταν σαν επεισόδιο της 2ης σεζόν, αλλά ΚΑΛΟ! :P

    Δεύτερη παρατήρηση.
    Δεν είναι spoiler, είναι καθαρά δικιά μου υπόθεση τα παρακάτω.
    Νομίζω ότι ο Locke δεν είναι νεκρός.
    Το χρονικό κενό από τη στιγμή που έφυγε από το νησί, μέχρι τη σκηνή στο φέρετρο, δεν φαίνεται μεγάλο (εκτός αν ταξίδεψε ξερωγω πόσα χρόνια πίσω και βλέπουμε τις περιπέτειες του μέχρι να γυρίσουν oι Oceanic Six, πράγμα ψιλοχαζό). Πήγε, τους βρήκε έναν έναν και κάπως πέθανε. Αυτό καλύπτεται με τους ρυθμούς της σεζόν άνετα σε ένα επεισόδιο. Οπότε? Μας τελείωσε ο Locke για φέτος??? Χλωμό. Δεν ξέρω τι θα γίνει, σκηνοθέτησε το θάνατό του με τον Ben μαζί, αυτός που πέθανε είναι ένας future Locke και αυτός που ήρθε από το νησί είναι ακόμα εκεί κρυμένος, πάντως δεν έχει πεθάνει.

    Και δεν μου κάθησε καλά η "έξοδος" της Kate και του Sayid. Άντε η Kate είχε το παιδί της να προστατέψει. Ο Sayid?? Μπήκε σε όλο τον κόπο να προστατέψει τον Hurley, για να εξαφανιστεί ξανά? Αφού έμαθε στο προηγούμενο από τον δικηγόρο ότι θα βγει ο Hurley από τη φυλακή έυκολα και θα μπορεί να τον ξαναβρεί ο Ben.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Sayid?? Μπήκε σε όλο τον κόπο να προστατέψει τον Hurley, για να εξαφανιστεί ξανά?
    Σα να έχεις δίκιο. Και σαν σεναριακός μηχανισμός κραχτός να είναι αυτή η εξέλιξη, απλά μηχανισμός για κάτι που δεν μπορούμε να διακρίνουμε ακόμα. ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ, ΛΙΝΤΕΛΟΦ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Na sou pw egw apo pote perimenes me agwnia to epomeno episode. Apo ton prwto kuklo!

    5 sta 5 re file. Kai, opws eipa kai allou, nomizeis oti me tetoious ruthmous o kuklos tha teleiwsei sto episode 10 kserwgw.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απορία:
    Αφού η Σουν ήταν έγκυος πριν φύγει πό το νησί, δεν θα έπρεπε να γυρίσει και το παιδί της;
    (για τους αμερικάνους αυτό πατάει και στη μεγάλη διαμάχη περί εκτρώσεων: πότε λογίζεται το έμβρυο ως άνθρωπος...)

    "Say hi to my son!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λοιπόν πολύ ωραίο επεισόδιο, το καλύτερο της σεζόν νομίζω. Κάποια πράγματα:
    - Το νησί δεν γίνεται να σταματήσει να μεταφέρεται αφενός γιατί αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε pro-dharma περίοδο και πρέπει να πάει σε dharma για να δούμε το opening της σεζόν και αφετέρου γιατί αν δεν ξαναμετακινηθεί δεν θα έχουν πρόβλημα με nosebleeds oι losties οπότε δεν θα υπάρχει λόγος να επιστρέψουν οι O6.

    - Έχω την εντύπωση ότι οι σκηνές που ο Μπεν θα προσπαθήσει να μαζέψει τους άλλους 4 θα είναι υπερβολικά βαρετές :/ . Στο θέμα της Hawking, δεν νομίζω ότι προκύπτει από κάπου ότι μπορεί να στείλει αυτούς που έφερε ο Μπεν στο νησί, όπως λες.

    - Ο Φαραντέι είχε πει ότι δεν μπορούν να αλλάξουν τίποτα. Δηλαδή αν δεν ήταν ο Τζίν, ποιος θα εμπόδιζε την Ρουσσό να μπει στον ναό; (ο οποίος ναός γίνεται από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία της σειράς και σκέφτομαι μήπως έχει σχέση με το μέρος που έστειλε ο Μπεν τους others στο τέλος της 3ης σεζόν)

    - H Ρουσσό γιατί δεν θυμάται/έκανε πως δεν θυμάται τον Τζίν στο παρόν; Δεν είναι δυνατόν να τον ξέχασε μετά από αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. nomizeis oti me tetoious ruthmous o kuklos tha teleiwsei sto episode 10 kserwgw.
    H σειρά, μη σου πω.

    δεν θα έχουν πρόβλημα με nosebleeds oι losties οπότε δεν θα υπάρχει λόγος να επιστρέψουν οι O6
    Αυτό όμως δεν το ξέρουμε. Υποθέτουμε οτι γι'αυτό πρέπει να επιστρέψουν, αλλά πολύ αμφιβάλω οτι δεν τους δουλεύει όλους ψιλό γαζί ο Ben.

    δεν νομίζω ότι προκύπτει από κάπου ότι μπορεί να στείλει αυτούς που έφερε ο Μπεν στο νησί
    Δεν είπε κάτι του στυλ "αυτοί θα πρέπει να κάνουν για τώρα";

    Ο Φαραντέι είχε πει ότι δεν μπορούν να αλλάξουν τίποτα
    Το παράδειγμα με τον Jin είναι φυσικά σωστό, αλλά από την άλλη νομίζω οτι το όλο point της σειράς πλέον είναι να ανακαλύψουμε πώς και τι θα μπορέσει να αλλάξει ο Desmond, όπως έχει πει κι ο Daniel.

    H Ρουσσό γιατί δεν θυμάται/έκανε πως δεν θυμάται τον Τζίν στο παρόν;
    Thank you! Το σκεφτόμουν σε όλο το επεισόδιο πως θα πρέπει να ξαναδούμε τώρα όλη τη σειρά για κάτι τέτοια πραγματάκια, όπως την αντιμετώπιση της Rousseau απέναντι στον Jin.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. H Ρουσσό γιατί δεν θυμάται/έκανε πως δεν θυμάται τον Τζίν στο παρόν; >> point! giati i gria rouso den exei sinantisi pote ton jin se olo to lost! parta...

    ena trexato episodio gemato erotimata pou me kourazoun poli, o jacob ti tsoutseki einai kai gt emfanizete apo edo kai apo ekei kai petai etsi aperiskepta "didagmata" kai episis VASIKO erotima, ama o jacob einai theos gt exei gia paidia tou ton jack kai tin alli tin bardie-gastromeni, auta theli os paidia tou enas theos? tespa.. (auti ti barbie (mou diafeugi onoma tora) pou skata tin exoume afisi, thimate kanis?)

    naos >> na na na, kati tetia me kanoun kai potho ekeino to mellontiko episodio me tou zoulou sto nisi, kati richard , kati jacob ktl

    sayid >> kseri autos...

    ben >> ta eipe ola o jacob, "apo pote pisteueis os sosto oti lei o ben?"

    harley >> hontros

    p.s. prosekse kanis ton galo sawyer stin arxi tou episodiou?

    p.s.2 mono ego thelo spin off me ton miles?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. i gria rouso den exei sinantisi pote ton jin se olo to lost! parta...
    Woah.

    o jacob ti tsoutseki einai kai gt emfanizete apo edo kai apo ekei
    Όπως το βλέπω αυτή τη στιγμή, ο Jacob είναι:
    a) Το πνεύμα του νησιού, και ο ναός είναι ο χώρος ανάπαυσής του.
    b) Το ίδιο το νησί, και ο ναός είναι αυτό που έχτισαν οι Others για να τον λατρεύουν και να θυσιάζουν στο όνομά του άτυχους ναυτικούς και Oceanic Six-ers.
    c) O Locke, οπότε το πιθανότερο είναι πως έχτισε το ναό ο ίδιος για τον εαυτό του, a la "Είμαι ο εκλεκτός επειδή γύρισα πίσω στο χρόνο και είπα στον Richard οτι είμαι."

    Σε κάθε περίπτωση, νομίζω απλώς οτι ο Jacob έχει καταλάβει το σώμα του Christian που έτυχε να το βρει κάπου πεταμένο όταν πετάχτηκε έξω από το φέρετρο.

    mono ego thelo spin off me ton miles?
    Μαζί με τον Miles. Διαγωνισμό ατάκας έχουν οι δυο τους κάθε φορά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. eixame kai gore,eixame kai gore....splatter egine h sira...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ακριβώς το ίδιο σκεφτόμουν για τη Ρουσώ, μέχρι που σκέφτηκα να μπω lostpedia να δω αν είχε πει τίποτα όταν είχε δει τον Gin...

    Πάντως σύμφωνα με τον Faraday αλλάζουν τα γεγονότα αλλά όχι το αποτέλεσμα, δηλαδή μπορεί η Ρουσώ χωρίς τον Gin να μην είχε μπει για κάποιο άλλο λόγο...

    Και ναι, η μανα του Faraday είπε οτι "they will have to do" ή κατι τετοιο (πάλι καλά)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μα η Ρουσώ δεν ήταν ποτέ εξώ από τον ναό μόνη της. Ένα είναι το timeline,εφόσον τπτ δεν μπορεί να αλλάξει. Έτσι το βλέπω εγώ τουλάχιστον.

    Α, και μου κατέστρεψε όλο το moment, όταν η Sun κλείνοντας το τηλέφωνο στην αρχή, είπε στο παιδί "onyong".
    Περιμένα να ακουστεί ένα "onyong" από το parallel dimension του AD. :D :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το ίδιο το νησί, και ο ναός είναι αυτό που έχτισαν οι Others για να τον λατρεύουν και να θυσιάζουν στο όνομά του άτυχους ναυτικούς και Oceanic Six-ers. >> AAA tora katalava ti einai to lost, vasizete sto palio kalo elliniko anekdoto "se ena aeroplano itan enas xontros, enas anapiros kai enas giatros kai pefti sti zougla..."
    apla autoi to kourasane ligo parapano!!! O_O thee mou, auto einai!

    as mou pei kanis pou einai i mana tou aaron... stin kaliva tou jacob tin eixame teleutea fora?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. as mou pei kanis pou einai i mana tou aaron... stin kaliva tou jacob tin eixame teleutea fora?

    Ναι. Όταν μπήκε ο Locke και του είπαν να μετακινήσει το νησί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Giati sas provlimatizei toso polu to an o Jin allakse ta gegonota min afinontas tin Danielle na mpei ston nao?

    Poios eipe oti o Jin sto 1988 den itan meros twn gegonotwn apo panta? O Richard kai o Locke mia xara to kanoun. Den mporeis na allakseis ta gegonota einai to rule, oxi oti den uparxoun loupes.

    Oso gia to an ton thumatai i Danielle, e siga. Kai na eixane sunantithei meta apo 16 xronia monaksias kai trellas dikaiologeitai.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Giati sas provlimatizei toso polu to an o Jin allakse ta gegonota min afinontas tin Danielle na mpei ston nao?
    Δεν τίθεται θέμα προβληματισμού, τα γεγονότα έγιναν όπως πάντα γίνονταν. Ο Jin πάντα ήταν έξω από το ναό κτλ κτλ.

    Αnnyong!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. εξαιρετικό επεισόδιο - σχετικά με Charlotte, κρίμα που την έστειλαν, ειδικά μετά τη μέγιστη σκηνή

    - Faradey: what other languages do you speak
    - Charlotte: only klingon

    μόνο για αυτό θα έπρεπε να μείνει μέχρι το τέλος της σεζόν :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κλινγκον! Φυσικά!

    Δεν θα σχολιάσει κανείς τα αιγυπτιακά ιερογλυφικά στο ναό;

    Μήπως μας πάνε σε θεωρίες εξωγήινων, τύπου Φον Ντένικεν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. epidodiara ennoite!
    poso mu aresi otan ta flashes mas taksidevoun sto parelthon!(dannielle).latremeno flash me jin..!megalo endiaferon. an ke egw den to thimame diavasa se forum oti i dannielle ixe anaferi stin proti season gia ton tipo pou tou kopike to xeri! apodiksi oti i senariografoi ixan skefti ta panta apo prin!RESPECT!
    re pedia lipithika tin charlotte..den ithela na pethani.pantos sigklonistikes i teleftees tis stigmes e..!(daniel i think that man was you!)
    alla giati ipe oti ton fovotane??
    oso gia tus oceanic 6.. apoti fenete tha kanoun tin dulia tus mono me merikous pros to paron. foveri i mana tou faraday..
    orees ke i skines me locke ke christian alla den katalava ti pezi mafton akomi ke ti ine.
    episis ime kapos berdemenos me to time travelling ke to pos dulevi.

    afti i season proxorai poli grigora ke akomi 5 episodia exume di! fantastite ti exi na gini sti sinexia! can't wait for episode6!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το μόνο που με στενοχώρησε με τον θάνατο της Charlotte είναι ότι με έκανε να συνειδητοποιήσω πως έχει εξοντωθεί σχεδόν σύσσωμος ο γυναικείος πληθυσμός της σειράς,αλλά η Kate παραμένει ζωντανή και συνεχίζει να μας τα πρήζει με τον Jack/Sawyer/Aaron/[insert male name here]. WTF??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ti sas exi kani i kate? afiste tin isixi. :/
    ke xonepste to .den prokite na pethani.


    ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Με το Lost γαμάτο, το Fringe να γίνεται όλο και καλύτερο και την κόλαση του πρωινού του Σαββάτου ο κάθε sci fi fan νιώθει ευτυχής...

    BTW,μιας και πέτυχα το επεισόδιο στον Αντ1, αν είχε αφήσει η Άνα - Λουσία τον Σαγίντ να καθαρίσει τον Μπεν τότε θα είχαν γλιτώσει οι "χαμένοι" πολλές καταστροφές... Και κείνος ο Λοκ, πόσο πιόνι είναι πια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. "BTW,μιας και πέτυχα το επεισόδιο στον Αντ1, αν είχε αφήσει η Άνα - Λουσία τον Σαγίντ να καθαρίσει τον Μπεν τότε θα είχαν γλιτώσει οι "χαμένοι" πολλές καταστροφές."

    Ναι...Και θα ερχόταν μετά το καράβι του Whidmore και θα τους σκότωναν όλους σε 10 λεπτά. :P

    ΛΟΚ ΜΠΕΝ ΚΑΙ ΞΥΛΟ ΛΑΙΜΑΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Gamato to epeisodio,k egw anypomonw gia to epomeno!!!
    Parathrhseis twra:
    -K gw exw thn entypwsh oti Jin k Danielle den synanth8hkan pote sto kanoniko timeline.
    -Aporia:h Danielle pws gennhse panw sto nhsi efoson oi eggyes pe8ainoun??Ektimhsh:Mhpws to nhsi(h o Jacob,h whoever)afhse na ginei kanonika h genna opws k ths Claire epeidh h Alex k o Aaron exoun kati sygkekrimeno na kanoun gia to nhsi??(Px h Alex pe8ane gia na ta parei o Ben sto kranio k na e3elix8oun ta gegonota opws e3elix8hkan).
    -O Ben mporei na mhn einai na ton empistevesai,alla poios mas leei oti k o Christian/Jacob/Island einai pio trustworthy???K an einai toso pantognwsths sthn telikh den h3ere oti otan 8a lege o Locke ston Ben na kounhsoun to nhsi o Ben 8a kane tou kefaliou tou?
    -K gw stenaxwrh8hka gia th Charlotte(oxi tipota allo alla milouse k Klingon :PPP )!Alla to shmantikotero,emeina malakas otan eipe oti o Cool Dan thn eixe proeidopoihsei sto parel8on na mhn 3anagyrisei sto nhsi gia na mhn pe8anei.Omologw oti auto den to perimena!!!

    PS.Sorry gia to mege8os!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. K an einai toso pantognwsths sthn telikh den h3ere oti otan 8a lege o Locke ston Ben na kounhsoun to nhsi o Ben 8a kane tou kefaliou tou?
    Από όσο θυμάμαι όμως, δεν είχαμε έτσι κι αλλιώς κάποια ένδειξη πως ο Jacob είχε απαραίτητα γνώση του μέλλοντος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Den mporoume na to apokleisoume omws san pi8anothta,k an isxyei o Jacob mporei na paizei k ton Ben k ton Locke san pionia auth th stigmh...prwth fora 8a nai??? ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. re pedia ma ine dinaton o jin ke i dannielle na min etixe na sinantithun? ute kan stin proti season pu i dannielle emfanizotan sixna? weird.

    ΑπάντησηΔιαγραφή