Lost 5x06 '316'


Ναι γεια σας, είναι η 3η σεζόν στο τηλέφωνο, και θέλει τα τατουάζ της πίσω.

To επεισόδιο ξεκινά με μια κοντινή αναπαραγωγή του πρώτου πλάνου της σειράς, και ταιριαστά όλη η υπόλοιπη ώρα εξελίχθηκε σαν ένα επεισόδιο της πρώτης σεζόν. Ακολούθησε από κοντά έναν χαρακτήρα και τη διαδρομή του ως ένα σημαντικό σημείο, με όλους τους υπόλοιπους να παίζουν ξεκάθαρα δεύτερους ρόλους με hints και μυστήρια να αφήνονται για τα αντίστοιχα δικά τους επεισόδια.

Μόνο που υπάρχει λόγος που η σειρά έχει γίνει τόσο καλή, και ο λόγος είναι οτι έχει αφήσει οριστικά πίσω το απαρχαιωμένο φορμάτ των πρώτων της σεζόν, φορμάτ που είχε πάψει να λειτουργεί ακριβώς επειδή πλέον γνωρίζαμε τα πάντα για αυτούς τους χαρακτήρες. Το επεισόδιο αυτό δεν λειτουργούσε για τον ίδιο λόγο που και το 'Stranger in a Strange Land' δεν λειτουργούσε: Γιατί αν ήθελα να δω 40 λεπτά με τον Jack να ανοιγοκλείνει ντουλάπια και να μιλάει στον εαυτό του για τη σχέση του με τον πατέρα του-- βασικά όχι, ποτέ δεν θα ήθελα να το δω αυτό οπότε προχωρώ παρακάτω.

Μπορούμε μια στιγμή να πιάσουμε αυτές τις ανοησίες που τσαμπούναγε η μαμά Faraday; Το νησί κινείται σύμφωνα με --insert yada yada--, άρα για να πάνε εκεί θα πρέπει να... αναπαραστήσουν όσο γίνεται ακριβέστερα την αρχική τους πτήση; Aλήθεια; Τι σημαίνει αυτό καν;! Το καταλαβαίνω οτι ήταν απλά μια αφορμή για να παρακολουθήσουμε το Μεγάλο Συναισθηματικό Ταξίδι των Παπουτσιών του Πατέρα του Jack, όπως και όλες τις μικρές εξυπναδούλες, με τον Sayid ως Kate, τον τυπάκο στην ουρά του αεροδρομίου να εύχεται τα συλληπητήρια, τον νεκρό father figure/Jacob character, τον Hurley να διαβάζει κόμικς σε ισπανική μετάφραση κτλ.

Aλλά ειλικρινά θα το προτιμούσα αν απλά μεταφέρονταν εκεί και τελείωνε η υπόθεση. Με ένα σναπ των δαχτύλων της Eloise, αλήθεια. Μπορώ να δεχτώ οτι μεταφέρονται οι άλλοι στο χρόνο και παίρνουν μαζί ό,τι ακουμπάει πάνω τους (ας πούμε), αλλά αυτές τις σαχλαμάρες "πρέπει να μοιάζει με τότε όσο γίνεται"... Τελοσπάντων, το προσπερνάμε κι αυτό.

Βασικά τα μόνα που επιθυμώ να θυμάμαι είναι το cold open (cool με έναν αρχή-3ης-σεζόν τρόπο), το τέλος με τον Jin undercover (;) στην Dharma, και τα διάφορα micro-hints για τους διάφορους άλλους χαρακτήρες. Συγκεκριμένα: Γιατί είχε τρελαθεί στο κλάμα η Kate το προηγούμενο βράδυ, και τι τον έκανε τον Aaron; Γιατί άλλαξε γνώμη ο Hugo; Τι δουλειά έχει να συλλαμβάνεται ο Sayid και να πηγαίνει στο Guam;!

Βασικά φοβάμαι οτι τίποτα από αυτά δε με νοιάζει πραγματικά, και φοβάμαι οτι είναι απλώς 'by the way' αφορμές για να σπαταληθεί ένα επεισόδιο για τον καθένα. Αλλά! Αυτό που όντως μας ενδιαφέρει, είναι ο ματωμένος Ben. Πού είχε μπλέξει πάλι, και ποια είναι η υπόσχεση που είχε δώσει σε έναν παλιό φίλο; Ε και έχει αγγίξει την Penny. Ε! Μόνο αυτό λέω.

Και βασικά νομίζω αυτά. Θα ήθελα να έλεγα δυο λόγια και για το Γράμμα Που Δεν Έλεγε να Διαβαστεί ή για τη σκηνή όπου ο Ben εξηγεί στον Jack την βιβλική αλληγορία του arc τους, αλλά ήμουν υπερβολικά απασχολημένος να φωνάζω στην οθόνη όση ώρα συνέβαιναν αυτά για να τους δώσω την πρέπουσα σημασία. Άρα; Ignore!

Από όλο αυτό βασικά κρατάω μια μεγάλη επιθυμία, να βρεθεί ο Lapides ξανά στο νησί μαζί με τους υπόλοιπους. Τον πάω τρελά τον τύπο, και επιπλέον η σκηνή του ήταν ολίγον τι απολαυστικά ξερκαρδιστική. "Δεν πάμε στο Guam, έτσι δεν είναι;" Tέλειο!

.

37 σχόλια:

  1. Sigoura den 8a einai to kalytero epeisodio ths sezon,alla k pali proxwrhse arketa th plokh.K epitelous eftasan sto nhsi,fovomoun oti 8a fame th mish sezon mexri na mazeutoun oloi.Emena oi apories mou einai alles:
    -Ti rolo paizei h mana tou Faraday?Giati mou dinei thn entypwsh oti k auth den leei olh thn alh8eia??(Les na ftaiei h pollh parea me ton paliofilo mas ton Ben?? :P )
    -Ta flashes arage stamathsan otan thn ekane o Locke ap to nhsi?Auto ypoptevomai,syn oti afhse tous Losties kapou sta 70s-80s.Alliws pws o Jin einai undercover sth Dharma?
    -Arage autos pou eftia3e auth th super-wow mhxanh anazhthshs tou nhsiou einai o Daniel??
    -Telos,den pistevw oti eixe auto to 3espasma kata nou o Dan otan milhse ston Desmond gia th mana tou.Ti rolo arage tou epifylassei to mellon???

    PS.Egw pistevw oti h vrwmodouleia pou ekane o Ben eixe sxesh me th syllhpsh tou Sayid.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ta flashes arage stamathsan otan thn ekane o Locke ap to nhsi?Auto ypoptevomai,syn oti afhse tous Losties kapou sta 70s-80s.Alliws pws o Jin einai undercover sth Dharma?
    Σωστό point. Άρα να φανταστούμε οτι σταμάτησαν όταν ο Locke ίσιωσε το μοχλό που ξεχαρβάλωσε ο Ben, αφήνοντας το νησί στην εποχή που η Dharma ξεκίνησε να χτίζει τους σταθμούς της; (Σύνδεση και με την πρώτη σκηνή της σεζόν.)

    Egw pistevw oti h vrwmodouleia pou ekane o Ben eixe sxesh me th syllhpsh tou Sayid.
    Το καλό που του θέλω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Emena pali mou arese to "How can you read?" -"My mom taught me". Kai krataw mono ayto :P Sthn ousia oso k na lega pws edwse apanthseis (me apo tis ampelosofies ths Eloise), htan ena axrhsto epeisodio. Sixainomai -akomh- Jack. Twra pou htan anaparastash tou prwtou, k arxiko intention twn paragwgwn htan o giatroudakos na pe8ainei sto prwto epeisodio, de mporousane na ton skotwsoune na hsyxasoume?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγκριτικά το χειρότερο ως τώρα, αλλά χαίρομαι που κάτι που περίμενα να μας πάρει όλη τη σεζόν, κράτησε μόνο ένα επεισόδιο. Χαλάλι.

    Δεν θέλω να πιστέψω ότι η Penny μας τελείωσε... :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό που όντως μας ενδιαφέρει, είναι ο ματωμένος Ben. Πού είχε μπλέξει πάλι, και ποια είναι η υπόσχεση που είχε δώσει σε έναν παλιό φίλο; Ε και έχει αγγίξει την Penny. Ε!

    ΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!!!!! :(
    Αν και βασικά,αυτό φαίνεται πως είναι...Η μόνη 'υπόσχεση' που θυμάμαι να έχει δώσει ο Ben είναι ότι θα εκδικηθεί τον 'παλιόφιλο' Widmore για το θάνατο της Alex.Αλλά αρνούμαι να το δεχτώ αν δεν το δω!!

    Το επεισόδιο όντως μέτριο.Φέτος έχω καταλήξει ότι τα επεισόδια που με ενδιαφέρουν περισσότερο είναι εκείνα που εστιάζουν στο νησί και στους χαρακτήρες που βρίσκονται εκεί...Too much Jack and no island make Lost a dull show.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. δεν διαβάζω τίποτε γιατί περιμένω τον Taz να το δούμε αργότερα μαζί.

    Αλλά ΠΡΕΠΕΙ να αναφέρω ότι το teaser του post σου είναι το καλύτερο πράγμα που έχω διαβάσει ποτέ στο internet.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ti lete re pedia?apolafsi itan to episodio,to latrepsa.me taksidepse.. mou arese afti i "diadromi".ke eksallou mathame polles plirofories.to episodio ixe ekseliksis ke apokalipsis.
    den me pirakse katholou pou den idame tous islanders dioti i istoria pou vlepame itan iperoxi ke ixa aporofithi.plus,ixe sigkinisi ke drama to opio ixame kero na doume ke panta mou arese afto to stixio sto LOST.
    apo ta kalitera gia mena. ;)

    "I wish you had believed me..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γεια σας παιδιά!
    Εγώ έχω τελείως διαφορετική άποψη. Το επεισόδιο είναι το δεύτερο καλύτερο της σαιζόν μέχρι στιγμής, μετά από το πρώτο. Νομίζω πως ήταν ένα ωραιότατο πάντρεμα επεισοδίου με character development (αν ο character αυτός δεν ήταν ο Jack θα ήταν ακόμη καλύτερο) και επεισοδίου με δράση και αγωνία.
    Highlights για μένα:
    1.Όλη η πρώτη σκηνή στο νησί που μέχρι και το τέλος της ήμουν πεπεισμένη πως ήταν όνειρο.
    2.Τα λόγια του Desmond ότι είναι όλοι τους πιόνια σε ένα παιχνίδι και ότι δεν πρέπει να εμπιστεύονται κανέναν (I couldn't have said it better myself)
    3. Οι τρομερές ατάκες του Ben: Who cares και My mother taught me
    4. Ο Lapidus φρεσκοξυρισμένος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ayto pou me enoxlise (pera apo to oti den anoige to gramma tou John... diladi poso malakia, k an tou elege kati actually important gia to pws na gurisoun?) ine oti kanenas peran tou Hurley den ebale skasila gia to oti tha gkremotsakisoun allo ena aeroplano kai tosous athwous.. me ti skopo? 5 epizwntes exoun meinei oloi k oloi sto nisi, i moni pou exei real logo na gurisei ine i Sun, k pali, parataei to paidi tis orfano gia na brei ton antra tis... grrrrr

    anyway, den itan k toso xalia to episodio... apla itan san season 2 episode pio polu.

    aporia 1: o Ben den itan orfanos apo mana?
    aporia 2: giati kaneis pote den ton xastoukizei pouden exei apantiseipote sti zoi tou mia erotisi pou tou exoun kani?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Dark tyler dεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο με τα σχόλιά σου..... το χειρότερο ως τώρα επεισόδιο μιας σαιζόν που ξεκίνησε με πολύ φόρα και προμηνυόταν εξαιρετικά δυναμική... ελπίζω να μην συνεχίσουμε με αυτό τον ρυθμό - κάτι που πολύ το φοβάμαι και θα εξηγήσω.

    Καταρχάς για μένα ο Jack ήταν και είναι το πρόσωπο της σειράς, ο ήρωας με την πιο ενδιαφέρουσα προσωπικότητα και κάποιος που εν πάσει περιπτώσει αξίζει κανείς να ασχοληθεί μαζί του. Αλλά ειλικρινά κοντεύω να τον σιχαθώ... ειδικά το συγκεκριμένο ήταν ένα επεισόδιο άκεφο, άνευρο και άκαιρο... με τον Jack να νοσταλγεί τον μπαμπάκα του και να προσπαθεί να ξεφύγει από τα daddy issues που τον ταλανίζουν (ως πότε;;;), τους υπόλοιπους από τους Oceanic 6 σε ρόλους θολούς και μπερδεμένους, καθόλου island - εκτός από την τελευταία σκηνή, που νομίζω ήταν και η πιο ενδιαφέρουσα.

    Έχω την εντύπωση (και μακάρι να βγω ψεύτης) ότι όσο χρόνο γλυτώσαμε βλέποντας άσκοπες περιπλάνήσεις του Jack, της Kate και των υπολοίπων στον έξω κόσμο θα τις φάμε στη μάπα στα επόμενα επεισόδια με ξεχωριστά και -πολύ βαρετά- flashbacks για τον καθένα και γι' αυτές τις 42 ώρες που ελπίζω κι εύχομαι να τελειώσουν γρήγορα... Αλλά φοβάμαι ότι οι σεναριογράφοι θα γυρίσουν στο δοκιμασμένο μοτίβο των πρώτων σαιζόν όπου, μαζί με τα flashbacks των Sawyer, Juliet, Jin, Faraday κλπ. που έμειναν πίσω αυτά τα 3 χρόνια θα αναλωθούν σε character-centric για τον καθένα επεισόδια... μακάρι να κάνουν ένα flashback για όλους μαζί να τελειώνουμε!!!

    Πιστεύω ότι για το μάζεμα των Oceanic 6 πάντως, όπως είχε γίνει ξεκάθαρο από την αρχή κιόλας, είναι υπεύθυνος ο Ben. Όλα τα γεγονότα - εξαφάνιση (;) Aaron, σύλληψη Sayid, prison break Hurley - έχουν τη σφραγίδα του. Απολαυστική η Fionnula Flannagan (μου αρέσει και πάρα πολύ σαν ηθοποιός!) χωρίς να αποκαλύψει και πράγματα που δεν τα ξέραμε λίγο πολύ. Ότι δηλαδή το νησί μετακινείται, είναι ένα μέρος όπου υπάρχει πολύ μεγάλη ενέργεια και αυτό το κάνει ξεχωριστό κλπ. Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε πως έχει μάθει τόσα πολλά για το νησί (ήταν εκεί νέα, όπως και ο Widmore; ήταν τελικά η ''Ellie'';;) και για την Dharma καθώς φαίνεται να έχει αναλάβει το hatch που έφτιαξε η Dharma στον έξω κόσμο, και ποιος ξέρει τι άλλο... Όπως επίσης και τι της δίνει το δικαίωμα και τα φόντα να υπαγορεύει οδηγίες στον ''απόλυτο άρχοντα του νησιού'', τον φοβερό και τρομερό Benjamin Linus, και όποτε κρίνει να τον κρατάει στο σκοτάδι! Ίδωμεν.

    More or less τα πιο πολλά που τους είπε ήταν μπούρδες. Θυμάμαι τη δέσμευση των σεναριογράφων ότι όλα στο τέλος θα ε΄χουν επιστημονική εξήγηση, αλλά at this point γελάω και μόνο που το σκέφτομαι!! Δηλαδή, έλεος, ο μόνος τρόπος να πάνε στο νησί είναι να μπούνε σε ένα αεροπλάνο που θα συντριβεί εκεί;; Και αν κατά την πτώση σκοτωθούν και δεν προλάβουν να εκπληρώσουν την αποστολή τους;;; Α, sorry, ξεχάστηκα, για το πρώτο - το νησί τους προστατεύει και δεν θα αφήσει να πάθουμε κακό... ΟΚ then. Και όσον αφορά στην αποστολή... θυμάται κανείς πια ήταν;;; Γιατί σαν να μου έρχονται κάτι μνήμες ότι πάνε για να σώσουν όσους έμειναν πίσω... Να τους σώσουν όμως από τι;; Εμένα ο Jin μια χαρά μου φάνηκε στο βανάκι του, με τα ρουχαλάκια του τα καθαρά, με τις καραμπίνες του, κύριος!!! Ειδικά ο Sawyer θα βρήκε τη χαρά του αν δουλεύει στη Dharma, με τόσες μπύρες που θα έχουν!!! Όσο για τα flashes δε φαίνεται να έχουν συνεχιστεί.

    Σε αυτό το σημείο, αυτό που είναι το πιο λογικό να έχει γίνει είναι με την αποχώρηση του Locke ο τροχός να σταθεροποιήθηκε και τα flashes να σταμάτησαν, αλλά το νησί έμεινε παγωμένο όχι τη στιγμή της φυγής των Ο6 αλλά κάπου στις αρχές του '60 που η Dharma είχε αρχίσει να καταλαμβάνει το νησί. Πολύ σωστή παρατήρηση ότι έτσι συνδεόμαστε και με την αρχή της σαιζόν. Έτσι, οι εναπομείναντες στο νησί προκειμένου να θεωρηθούν ως hostiles και να τους φάνε λάχανο οι Dharma-τιανοί, που τους έλεγε ο Sawyer, εισχωρούν κάπως μέσα στο πλήθος και δουλεύουν ως εργάτες, και κάπως έτσι περνάνε 3 χρόνια (λέω εγώ τώρα...).

    Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε τι θα αλλάξει στην ισορροπία των πραγμάτων στο νησί με την έλευση των Ο6, που δεν πιστεύω πια με τίποτα ότι ήρθαν για να γλυτώσουν τους φίλους τους από κάποια αόρατη απειλή. Ελπίζω να ξεκαθαρίσει σύντομα το τι ήρθαν να κάνουν, αλλά κυρίως να δούμε λίγη δράση στο νησί, να μάθουμε για Dharma, Others, smoke monster, για τον ''αθάνατο'' Richard Alpert και όλα αυτά που μας βασανίζουν.

    Λίγα σχόλια για το τέλος...
    1. Τώρα που όλοι πήραν το ρόλο τους για να ''αναπαραστήσουν'' το αρχικό γεγονός, Sayid σε ρόλο Kate, Hugo σε ρόλο Hugo κλπ αυτό σημαίνει ότι στο νησί o Locke θα πάρει τον ρόλο του Christian/Jacob; Δηλαδή θα εμφανίζεται όποτε του καπνίσει, θα μένει στην καλύβα και θα τρομάζει τον κόσμο;; Μπρρρρ.....
    2. Ελπίζω να μην ξαναγυρίσει στο νησί ο Des παρά τις απειλές της Eloise... διάολε, του αξίζει λίγη ευτυχία και λίγος χρόνος με τη γυναίκα και το παιδί του!
    3. Γιατί τόσο κακό να γυρίσουν στο νησί οι Ο6 με ένα αεροπλάνο που θα πέσει; Μια φορά κι έναν καιρό θυμάμαι πήγαιναν στο νησί με ένα υποβρύχιο, και μάλιστα πηγαινοέρχονταν. Τώρα δηλαδή δε μπορούν να το βρουν; Η απλά πρέπει να γίνει όπως την πρώτη φορά;
    4. Το ότι το νησί βρίσκεται στην περίοδο της ίδρυσης της Dharma σημαίνει ότι τώρα ο μεγάλος Ben θα συναντήσει εκεί τον πιτσιρικά Ben;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ntaksei den me xalase. Opoiodipote episode me kentro ton Jack einai xeirotero apo kathe allo alla ti na kanoume. Toulaxiston efuge apo tin mesi.

    Meta to technobabble tis Eloise katalavame oloi mas oti einai kalutera i seira na MIN dinei apantiseis se ola, nai?

    Nai.

    Distuxws to alithina endiaferon kommati tou epeisodiou itan sto telos kai kratise tria deuterolepta.

    As poume oloi mas oti to episode itan mono to teaser mazi me tin teleutaia skini kai as perimenoume to epomeno.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το χειρότερο επεισόδιο από την ημέρα που άρχισε αυτή η σειρά. Πραγματικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σε αντίθεση με το review του BSG στο οποίο διαφωνούσα αλλά βαρέθηκα να γράψω γιατί βαρέθηκα να διαβάσω τα τεράστια ποστς εδώ γενικά συμφωνώ.

    Κανά δυο σχόλια:
    "τον Hurley να διαβάζει κόμικς σε ισπανική μετάφραση"
    Ε,πες πως είναι και inside joke, το ανέφερες που το ανέφερες! Υ του BKV στα ισπανικά!

    "Δηλαδή, έλεος, ο μόνος τρόπος να πάνε στο νησί είναι να μπούνε σε ένα αεροπλάνο που θα συντριβεί εκεί;; "

    Μπορεί και να μην συντριβεί αλλά θα βρεθεί στην στιγμή που έχουμε χωροχρονική φλασιά η οποία θα επηρεάσει μόνο τους πρώην κάτοικους του νησιού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. mpaaaa

    af'enos giati tha pesoun eleftheri ptwsi apo ta posa xiliades podia, afeterou epeidi sigoura sto nisi tha exoume pleon k ton expendable hispanic guy in line, tin aerosunodo k tin serifisa

    episi kseroume oti to aeroplano tha suntribei, epeidi exoume idi dei ta kanw (?) tis aeroporikis etairias stin paralia se mia xronoflasia proigoumenou episodiou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. tyler , min se pikranw, alla o katakopos Ben diabazei to Ullyses panw sto aeroplano (Ullysses? Odduseas? Penelope? Pennie?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο Ντέσμοντ θα γυρίσει στο νησί για να βρει τον Μπεν και να εκδικηθεί το θάνατο της γυναίκας του ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. tyler, mou fainetai oti kapoios oti me to pou sikothike to proi, forese to mavro tou poukamiso! :D
    lol

    ego latrepsa epeisodio... to kalitero tis 5is season so far. :D. sas spao ta arxidia to ksero, alla ti na kanoume...

    ena allo erotima pou anoigei kai mou kedrizei to endiaferon, einai to pos oi iroes tha ksanagirisoun pali oloi mazi (hahaha... edo gelame... oloi mazi) sto "kanoniko" mellon (pao stoixima oti afto tha einai kai to season finale)... H' esto to enarktirio epeisodio tis 6is... exoume akoma poli prama mprosta mas...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. "af'enos giati tha pesoun eleftheri ptwsi apo ta posa xiliades podia, afeterou epeidi sigoura sto nisi tha exoume pleon k ton expendable hispanic guy in line, tin aerosunodo k tin serifisa"
    Και την πρώτη φορά πέσανε από ύψος και επέζησαν αλλά είχαν και ένα αεροπλάνο μαζί τους που τώρα ήταν άφαντο. Ο όχι Ισπανός αλλά Άραβας είναι ο αντι-Σαγίντ αφού ο Σαγίντ έχει γίνει αντι-Κέιτ οπότε φαίνεται σχετικά λογικό να εξαφανιστούν μαζί με τους υπολοίπους.

    "episi kseroume oti to aeroplano tha suntribei, epeidi exoume idi dei ta kanw (?) tis aeroporikis etairias stin paralia se mia xronoflasia proigoumenou episodiou"

    Ένα μπουκάλι δεν ήταν μόνο; Πίστεψέ με, σε συντριβή στοιχημάτιζα αλλά μετά το χτεσινό έχω αμφιβολίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. sorry to egrapsa phonetically apo greeklish gia kapoio logo

    ta canoes/barkes pou eixan mesa ta mpoukalia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Twra pou htan anaparastash tou prwtou, k arxiko intention twn paragwgwn htan o giatroudakos na pe8ainei sto prwto epeisodio, de mporousane na ton skotwsoune na hsyxasoume?
    Αυτό θα ήταν γαμάτο, βασικά.

    Όλη η πρώτη σκηνή στο νησί που μέχρι και το τέλος της ήμουν πεπεισμένη πως ήταν όνειρο.
    Άρα δεν ήμουν ο μόνος! Ειδικά όταν ο Jack βούτηξε από το ένα χιλιόμετρο και ένα βουτιά επιπέδου 9.6 ενώ ο Hurley είχε καβατζώσει την κιθάρα του Charlie, ήμουν σίγουρος οτι ήταν όνειρο.

    (Μια που το ανέφερα: ο Hugo επέστρεψε στο νησί γιατί του το είπε ο Charlie σε όνειρο. Σ τ ά ν τ α ρ .)

    me ti skopo? 5 epizwntes exoun meinei oloi k oloi sto nisi, i moni pou exei real logo na gurisei ine i Sun
    Καλά, αυτό είναι ένα θέμα, σίγουρα. Υπάρχουν πολλά Γιατί εδώ. Η Sun πάει για τον Jin. H Kate και ο Hurley δεν ξέρουμε. Ο Sayid γιατί τον συλλάβανε. Ο Jack επειδή Κάτι Του Είπε Ο Locke.

    Αλλά από την άλλη, είπαμε. Οι 5 που έχουν μείνει στο νησί ΔΕΝ είναι ο λόγος. Δε μπορεί να είναι! Πρόκειται προφανώς για ένα ακόμα ψέμα του Ben ή του Jacob ή όποιου. Άλλος είναι ο λόγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Έχω την εντύπωση (και μακάρι να βγω ψεύτης) ότι όσο χρόνο γλυτώσαμε βλέποντας άσκοπες περιπλάνήσεις του Jack, της Kate και των υπολοίπων στον έξω κόσμο θα τις φάμε στη μάπα στα επόμενα επεισόδια
    Ακριβώς. Το επεισόδιο κατασκευάστηκε με αυτό το πράγμα σαν στόχο, ξεκάθαρα. Ό,τι χρόνο θα σπαταλούσαμε σε ευθεία αφήγηση, θα τον σπαταλήσουμε τώρα σε flashbacks. Το οποίο βασικά δεν έχω αποφασίσει ακόμη αν είναι κατευθυντήρια οδηγία από το δίκτυο ("Βρείτε κάποιον τρόπο να επιστρέψει το show σε μια πιο γνώριμη μορφή και ΔΕ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ") ή απλώς μια τσαχπινιά στον σχεδιασμό των Cuse/Lindelof ώστε να μην παγώσει η εκτός νησιού αφήγηση.

    Γιατί τόσο κακό να γυρίσουν στο νησί οι Ο6 με ένα αεροπλάνο που θα πέσει; Μια φορά κι έναν καιρό θυμάμαι πήγαιναν στο νησί με ένα υποβρύχιο, και μάλιστα πηγαινοέρχονταν. Τώρα δηλαδή δε μπορούν να το βρουν; Η απλά πρέπει να γίνει όπως την πρώτη φορά;
    Η διαφορά είναι οτι τώρα το νησί δεν υπάρχει εκεί που βρισκόταν μέχρι πρότινος, κατά συνέπεια ο μόνος τρόπος να το βρούνε από το Τώρα τους οι Ο6 είναι να περάσουν μέσα από κάποια χρονική τρυπούλα. Τώρα όλα τα άλλα ήταν παπαριές για να βρίσκουμε λόγους για Συναισθηματικά Ταξίδια. :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ε,πες πως είναι και inside joke, το ανέφερες που το ανέφερες! Υ του BKV στα ισπανικά!
    Oυπς ναι, είναι από τα πράγματα που στο μυαλό σου είναι τόσο προφανή που τα σκέφτεσαι αλλά δε κάνεις καν το έξτρα effort να τα εκφράσεις!

    Μπορεί και να μην συντριβεί αλλά θα βρεθεί στην στιγμή που έχουμε χωροχρονική φλασιά η οποία θα επηρεάσει μόνο τους πρώην κάτοικους του νησιού
    Έτσι το εξέλαβα κι εγώ. Αλλιώς η Kate θα είχε γίνει πολτός.

    tyler , min se pikranw, alla o katakopos Ben diabazei to Ullyses panw sto aeroplano (Ullysses? Odduseas? Penelope? Pennie?)
    ...είναι φαν των Franz Ferdinand;

    ...anyone; Bueller;

    Ο Ντέσμοντ θα γυρίσει στο νησί για να βρει τον Μπεν και να εκδικηθεί το θάνατο της γυναίκας του;
    Αυτό παραβγάζει νόημα. ΣΕ ΜΙΣΩ.

    ego latrepsa epeisodio... to kalitero tis 5is season so far.
    JAY.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. kapou diavasa oti to lost tha exei alles 2 season ektos apo autin!*CRIES!!!*Giati den teleiwnei kamia fora epitelous???Den eimai toso eksipnos san olous esas gia na vriskw ta krimena noimata kai mistika!grrr...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ναι, μωρέ, εντάξει. Γενικά καλό επεισοδιάκι. Αυτό που μου βρώμισε πολύ, ήταν η διαδικασία επιστροφής στο νησί, και δεν ξέρω πώς θα το δικαιολογήσουν. Το νησί συμπεριφέρεται διαφορετικά μετά το γύρισμα του μοχλού από τον Μπεν (για αυτό και οι παλαιές μέθοδοι όπως υποβρύχια, ελικόπτερα και βάρκες με συγκεκριμένη διόπτευση κ.τ.λ δεν λειτουργούν πλέον), οπότε πώς γίνεται το εκκρεμές παρέα με τις αραχνιασμένες εξισώσεις να συνεχίζουν να ακολουθούν με σχετική ακρίβεια το μοντέλο μετακινήσεων του νησιού;

    Άλλες λεπτομέρειες:

    Αν ο Τζιν πρόλαβε κι έπιασε δουλειά στο Γάλα Δάρμα (Δ και Φ είναι δίπλα-δίπλα στο πληκτρολόγιο, συνωμοσιολόγοι όλου του κόσμου ενωθείτε!), τότε όντως τα flashes κάποια στιγμή σταμάτησαν.

    Στη φάση που είπε ο Μπεν για την υπόσχεση που είχε δώσει, δεν σκεφτόμουν εκείνη τη στιγμή και δεν θυμήθηκα, αλλά μου'ρθε κι ανατρίχιασα λίγο κι εγώ όταν είδα τον Οδυσσέα του Joyce. Θα δούμε. Ελπίζω πως όχι.

    ΥΓ αν η ιστορία επαναλαμβάνεται, η σειρά μού έδωσε ένα πλήγμα: η Zuleikha Robinson είτε δεν έπεσε στο νησί, είτε θα πεθάνει, όπως ο αστυνόμος της Κέιτ. Ελπίζω να την ξαναδούμε (χέστηκα αν είναι καλή ηθοποιός :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Den epese to aeroplano...Ena flash phre osous htan na parei,toulaxiston egw auto katalava!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Προφανώς εκείνοι που πυροβολούσαν τον Sawyer και τους άλλους στο κανό, είναι οι επιζόντες τις 316, που έπεσαν στο νησί στο δικό τους παρόν χρόνια μετά τα γεγονότα με το freighter, γιαυτό και το έρημο camp.

    Και για να κλείσει ο κύκλος ο Sawyer o Locke κλπ, θα γίνουν οι αντίστοιχοι "others" για τους νέους, που εμφανίζονται και εξαφανίζονται από το πουθενά.

    All this has happened before and it will happen again.

    ...οοps, wrong show.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Α, και πιστεύω ότι υποτιμάμε λίγο τη σειρά.

    Δεν νομίζω να φάμε ένα επεισόδιο για την ιστορία του καθενάς εκείνο το απόγευμα-βράδυ. Του πούστη,ακόμα και real time να είναι το κάθε επεισόδιο, πάλι πολύ χρόνος είναι. Λογικά θα τα δούμε όλα μαζί.
    Μπορεί και στο επόμενο επεισόδιο κιόλας (αν κρίνω από τον κάπως spoilery τίτλο. πάντως προβλέπω λίγο νησί και γκρίνιες και την επόμενη Πέμπτη :P )

    +1 για το φάντασμα του Charlie. Η Κate ίσως άφησε τον Aaron στη μητέρα της Claire αφού ήξερε ότι ήταν στο LA και της είπε την αλήθεια.

    Δεν ξέρουμε επίσης πόσο καιρό είναι undercover οι άλλοι στη Dharma. Θα έχει πλάκα επιτέλους ο Jin να έμαθε άπταιστα αγγλικά (είδα και μια συνέντευξη του Dae Kim που έλεγε ότι παρακαλούσε τους cuselof να μάθει ο Jin όσο πιο γρήγορα αγγλικά :P )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. PREPEI NA DEIS TO XTESINO GREY'S!Den mporw na stamatisw na klaiw...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Δηλαδή τώρα υποτίθεται ότι γυρισαν στο νησί για πάντα? Και μετά θα ζήσουν εκεί ευτιχισμένοι όλη τους τη ζωή μέχρι τα βαθιά γεράματα? ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ!

    Μόλις συναντηθούν θα αρχίσουν πάλι τις προσπάθειες να φύγουν. Μην ξεχνάμε ότι είναι και ένα παιδάκι στην Κορέα χωρίς γονείς, σιγά μην δεχτούν να μείνουν εκεί χωρίς το παιδί τους. Άσε που έγινε ολόκληρο θέμα με Kate και Aaron, ενώ με τη Sun που είναι και original παιδί της όλα ήταν μια χαρά...

    Άρα τι σημαίνει αυτό? Άλλες 5 season? Ή θα φύγουν οι μισοί και οι άλλοι θα αρχίσουν πάλι τα flashes?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αληθεύει πως το ABC άλλαξε την σειρά των επεισοδίων και αυτό που είδαμε έπρεπε να είναι το έβδομο; Την έκανε αυτήν την μαλακία και με το Life on Mars πρόσφατα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. oi paragogoi tis seiras allaxan thn seira epeisodion giati lene pos einai ....cool.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. kai kati pou ksexasa na anafero prin (kai to efxomai olopsixa) einai oti o Ben, ekane kako stin Penny (eksou kai to oti tilefonouse apo limanaki... H penny vrisketai 24 ores se ena giot aragmeno)... kai logika o Desmont tha vrei tropo na epistrepsei sto nisi gia na parei ekdikisi (isos afti tin fora kai me tin voitheia tou patera tis, mias)... pleon kserei pou xreiazetai na paei gia na tou poun pos na paei sto gamoniso (vlepe mama sto Los Angeles kai krisfigeto darma) :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αν αυτό ισχύει, θα πει πως το επόμενο επεισόδιο λογικά θα ακολουθεί αποκλειστικά τους nosebleeds του νησιού και θα εξηγεί όλο το Dharma undercover-ness, καταλήγοντας στο ίδιο cliffhanger από την ανάποδη πλευρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. er...no.to epomeno einai to locke episode.go figure...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. D'oh, φαντάσου να μην ήξερα τον τίτλο του κιόλας. (LOL)

    Ε, σε κάθε περίπτωση θα είναι επεισόδιο που δεν θα αγγίξει καθόλου όσα είδαμε σε αυτό, από τη στιγμή που το δίκτου μπορεί να τα κόβει βόλτες μεταξύ τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΤΖΩΤΖΙΟΥ: ΥΓ αν η ιστορία επαναλαμβάνεται, η σειρά μού έδωσε ένα πλήγμα: η Zuleikha Robinson είτε δεν έπεσε στο νησί, είτε θα πεθάνει, όπως ο αστυνόμος της Κέιτ. Ελπίζω να την ξαναδούμε (χέστηκα αν είναι καλή ηθοποιός :)

    Ναι ρε γαμώτο, κρίμα να πάει έτσι χωρίς να τη δώσουν ούτε μία ατάκα! Ελπίζω να έχουν φτιάξει τουλάχιστον backstory με το πώς/γιατί συνέλαβε και μεταφέρει το Sayid! :P

    Την παραβολή του Ben με τον St. Thomas τη βρήκαν όλοι τόσο cringe-worthy όσο εγώ;

    Ενδιαφέρουσα ιδέα να βρίσκονται και οι επιβάτες της 316 στο νησί και να είναι αυτοί που πυροβολούσαν τους Sawyer & Co. Αλλά... είμαστε σίγουροι ότι έγινε plane crash? Δεν ήταν τόσο apparent όσο ήταν π.χ. στο 1.01. Βέβαια η εναλλακτική είναι ότι τα interested parties έγιναν spirited away μέσα από το αεροπλάνο καθώς αυτό πετούσε πάνω από το hotspot, κι αυτό είναι... eh. :P

    Ελπίζω να μην κρατήσουν πολλή ώρα οι σκηνές με το Jack να ψάχνει το φέρετρο του Locke. Ή αν αυτό δε γίνεται, τουλάχιστον να το βρει σφηνωμένο σε κάνα δέντρο in an inappropriately hilarious fashion.

    ΑπάντησηΔιαγραφή