Dollhouse 1x05 'True Believer'


Cult stuff.

Αν επρόκειτο για μια άλλη σειρά αυτό εδώ θα ήταν το σημείο που θα άρχιζα να ξεμένω από πράγματα να πω, καθώς η φόρμουλα έχει πλέον αρχίσει να επικρατεί σε μεγάλο βαθμό. Ο Tim Minear φυσικά είναι από τους πιο καλούς συγγραφείς που έχει η σειρά ή είχε ποτέ συνεργαστεί με τον Whedon, κι έτσι το επεισόδιο κυλάει για μια ακόμα εβδομάδα περισσότερο καλά από όσο θα περίμενα αν επρόκειτο για κάποιο άλλο show.

Ο Whedon ήθελε, σύμφωνα με τον Minear, να κάνει ένα 'cult' επεισόδιο πριν τελειώσει με αυτούς τους '5 πιλότους' που του επέβαλε το Fox και έτσι κάπως ερχόμαστε σε ένα σενάριο που ενδεχομένως αν βάλουμε αυτά τα επεισόδια δίπλα-δίπλα να είναι το καλύτερο ως τώρα, αλλά και το πιο αταίριαστο. Όλα τα μέχρι τώρα επεισόδια μπορώ να τα δω ως κομμάτι της ίδιας σειράς, του ίδιου ευρύτερου προβληματισμου. Εδώ πήραμε μάλλον την πρώτη μας αληθινή γεύση του 'Dollhouse' ως procedural και αυτό που είδα δε με ξετρέλλανε.

Είναι καλό λοιπόν που το ερχόμενο, Joss-penned επεισόδιο υπόσχεται τις αλλαγές που όλοι περιμένουμε από την πρώτη στιγμή. Δε μπόρεσα να αντισταθώ, και έκλεψα μια ματιά στο teaser, και από τη στιγμή που το έκανα το βρίσκω ακόμα δυσκολότερο να μιλήσω για το επεισόδιο που μόλις είδα, γιατί στο επερχόμενο θα αρχίσουν να μπαίνουν στη θέση τους κομμάτια που νωχελικά παρακολουθούμε να κινούνται στο περιθώριο της σειράς εδώ κι έναν μήνα.

Κομμάτια που εδώ βρήκα ιδιαιτέρως συναρπαστικά: Τον Victor να αποκτά "man reaction" στη θέα της γυμνής Sierra. (Duh.) Τον Paul να βρίσκει επιτέλους το νήμα που αναζητούσε που θα τον οδηγήσει πρόσωπο με πρόσωπο με την Caroline/Echo. (Στιγμή που περίμενα πώς και πώς, ακόμα περισσότερο επειδή αρχικά επρόκειτο να λάβει χώρα στο 2ο act του πιλότου.) Τον Dominic να αποκαλύπτει το πραγματικό του πρόσωπο, αλλά μόνο στην Echo, χωρίς να υπολογίσει οτι αυτή θα το θυμάται.

Προσμετρήστε την γενικευμένη awesomeness της Adele, την επίφοβη ευαισθησία της Claire μπροστά στο φόβο του να πάνε ξανά όλα στο διάολο, τη σχέση του Boyd με την Echo, το ενκστικτώδες γκρουπάρισμα της με τη Sierra και τον Victor-- Τα συστατικά είναι ήδη εκεί. Με την άδεια του Fox, μπορούμε τώρα να προχωρήσουμε και στη σειρά που θέλαμε εξαρχής να δούμε; Ευχαριστώ. Τα λέμε ξανά την επόμενη βδομάδα.


.

17 σχόλια:

  1. O Dominic τι ακριβώς έκανε εκεί?
    Ήθελε να προστατέψει την Echo ή να την σκοτώσει?
    Δεν το έπιασα αυτό το σημείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέθεσα οτι ήθελε να σκοτώσει την Echo γιατί πιστεύει οτι αργά ή γρήγορα θα ξανασυμβεί ό,τι συνέβη και με τον Alpha, αυτή τη φορά με την Echo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και γιατί δεν άφησε τον τύπο να την σκοτώσει στα σίγουρα και έπρεπε να τον πυροβολήσει και να την αφήσει να καεί μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Emena mou arese mono kai mono epeidi to vrika ligotero offensive se analogies kai me kalutero kai pio Whedoniako grapsimo. Still, perimenw to epomeno kai elpizw na min exw kamia megali apogoiteusi.

    ...Or worse, a sneezure!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. A SNEEZURE! Πόσο τέλειο!

    to vrika ligotero offensive se analogies
    Δηλαδή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Eixe arxisei na me kourazei o epanalamvanomenos tropos me ton opoio i Echo arxize na anakaluptei ton eauto tis. Se kathe episode eixame kai apo ena kurigma gia to ti simainei na eisai individual kai free ktl.

    Sto teleutaio eniwsa oti i analogia tis airesis me to dollhouse vgike pio aviasta, plus den eixame kapoia blatant skini me tin Echo na zwgrafizei ston kathreuti or whatever gia na poume "Aaa to katalaveee". Sti thesi tis eixame tin anagnwrisi tou Dominic pou, toulaxisotn einai simantiko gia tin idia tin istoria.

    Btw, mono egw perimena otan tin rwtise i Acker pws einai i orasi tis na apantisei "Five by five?" :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα ήταν πολύ καλό αν δεν τα χάλαγε στο τέλος. Δεν ήταν λίγο out of character η αντίδραση της Echo στο τέλος, όταν τους είχε μαζέψει όλους να καούν; Βάλτε και αυτό μέσα "O Dominic τι ακριβώς έκανε εκεί?
    Ήθελε να προστατέψει την Echo ή να την σκοτώσει?
    Δεν το έπιασα αυτό το σημείο."

    Πάντως μου άρεσε ο διάλογος μεταξύ της μαύρης πρακτόρισσας και του Paul ενώ ενδιαφέρον είχε και η αδιαφορία του προς την γειτόνισσα του που λιώνει γι'αυτόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτή βασικά μου έχει σπάσει τα νεύρα. Που σηκώθηκε και πήγε τσούκου-τσούκου στο τμήμα με το πιρεξάκι! Πού πας κυρία μου; Στο 1957; Το καλό που τους θέλω, να είναι βαλτή από το Dollhouse, αλλιώς θα πετάξω πράγματα στην οθόνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εμένα μου αρέσει αυτή. Και ίσως να έχει και περισσότερη πλάκα αν δεν είναι "κούκλα". Υπερκαψούρα, περίεργη και καλή μαγείρισσα. Θέλεις να της πάρεις το πυρέξ, να φας το φαγητό και να την πάρεις αγκαλίτσα για να ξεχάσει τον μονομανή πράκτορα Paul.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. tetoia koritsia gia spiti de briskei kaneis kathe mera.

    pantos i pikri alitheia einai oti an den itan to onoma whedon poy dimioyrgei elpides to dollhouse tha to eixa idi stamatisei... :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ό,τι είπε ο Hellboy για τη γειτόνισσα :P

    Δεν το δικαιολογώ, αλλά δε με χάλασε σε μεγάλο βαθμό το set-up ως τώρα. Περισσότερο φυσικά επειδή γνωρίζουμε ότι όταν ο Whedon κάνει set up, κάπου πάει και μάλιστα έχει σημασία το πώς έφτασε ως εκεί. Έτσι είμαι διατεθειμένος να κάνω τη διαδρομή.

    Συμφωνώ πάντως ότι δεν είχαν όλα τα επεισόδια το γράψιμο αυτού εδώ, more Minear please!

    "Something came up," είπε ο θεός, LOL!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φαντάζομαι θα έχετε δει όλοι ποιος είναι ο Αlpha ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Όχι, και θα ήθελα να το κρατήσουμε έτσι εδώ μέχρι να το αποκαλύψει η ίδια η σειρά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. (σορι, δε θέλω να βγω απότομος ή επιθετικός, απλά όταν έρχεται σε σπόιλερς προτιμώ να φυλάω τα ρούχα μου...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Από πλοκή το βρήκα μέτριο αυτό το επεισόδιο, αλλά ίδωμεν από το επόμενο.

    Μια χαρά είναι η γειτονοπούλα-Βούρτση, ναι, και δεν είχα σκεφτεί το ενδεχόμενο να είναι doll, αφού λόγω σωματότυπου δεν την συνδύασα με τους άλλους που είναι για βιτρίνα. Αν αποκαλυφθεί, όμως, πως είναι και αυτή κούκλα, θα ήθελα να καπαρώσω για εκείνη το Juliet (για κάποιο λόγο, δεν μου κολλάει το India).

    ΑπάντησηΔιαγραφή