24: NY


Ο Jack Bauer μετακομίζει, η CTU ανανεώνεται, οι απειλές παραμένουν ίδιες. Πώς μας φαίνεται το φετινό 24;


Δε θα επεκταθώ πολύ γιατί δεν έχω ακόμα δει τα επεισόδια 3-4, απλά για να υπάρχει το ποστ. (Θα επανέλθω στα σχόλια για αυτά τα δύο επεισόδια.)

Πρώτη εντύπωση είναι οτι μια απορία- δεν έχουν βαρεθεί πια οι συγγραφείς να γράφουν το ίδιο ακριβώς πράγμα; Χρειάζεται κάτι αληθινά φρέσκο το 24 για να μην γίνει απολύτως irrelecant, και αυτό δε θα βρεθεί ούτε σε μία ακόμα συνωμοσία για δολοφονία προέδρου, ούτε σε moles, ούτε σε απειλητικά πρόσωπα από το παρελθόν, ούτε σε Jack Bauer που κλασικά το κατεστημένο δεν εμπιστεύεται. (Σε κάποια φάση θα πρέπει απλά να μπει στη CTU και όλοι να σταθούνε σούζα ή να τον προσκυνούν και αυτός να δίνει διαταγές "εσύ! Όρθιος στη γωνία, να γαυγίζεις χοροπηδώντας στο ένα πόδι" και όλοι να υπακούν.)

That said, τουλάχιστον έχουμε ένα εντελώς ανανεωμένο σκηνικό, με μια ενδιαφέρουσα νέα κατάσταση στη CTU και φρέσκα πρόσωπα, κάτι που αν οι συγγραφείς χειριστούν σωστά τουλάχιστον θα υπάρχει ένα παράλληλο ενδιαφέρον πέρα από το να περιμένουμε τον επόμενο uber-cool θάνατο τρομοκράτη στα χέρια του Jack. (Terrorist, meet axe.)

Αφού ευχηθώ η Kim να έφυγε για τα καλά, περιμένω την παράδοση των επόμενων από τον θείο, και θα επανέλθω.


.

21 σχόλια:

  1. Άλλη πόλη, νέα πρόσωπα, απολύτως ίδια σειρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ αναρωτιέμαι αν η Starbuck ή ο Donnie Crane είναι ο παντελώς απρόσμενος προδότης που θα αποκαλυφθεί στα μέσα της περιόδου.
    Κι εγώ τα δύο πρώτα είδα μέχρι τώρα, παραγγελία της συζύγου να κρίνω αν θα κάτσουμε να δούμε την περίοδο ή όχι. Δεν ξέρω γιατί με εμπιστεύεται σε αυτά και όχι σε άλλα πιο ουσιαστικά ζητήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο έρωτας περνάει απ'τη διασκέδαση. (LOL)

    Όσο για το δίλημμα, νομίζω δεν έχει νόημα να προσπαθήσουμε να μαντέψουμε, καθότι και οι συγγραφείς σε καμιά 10αριά επεισόδια από τώρα θα το αποφασίσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Copy paste από αλλού

    Το 24 που ξέρουμε και αγαπάμε. Ίδιοι χαρακτήρες και καταστάσεις με άλλα πρόσωπα. Αλλά αυτά τα πρόσωπα είναι τόσο αγαπημένα φέτος.

    Και η Starbuck με τον Leoben του BSG και ο Sark του Alias (στον ίδιο ρόλο βασικά) και ο Horace του Lost και ο Aceveda του Shield και ο Herc του Wire!

    Βάλε sto μίγμα και την τρελή Renee-Rack Bauer-Walker, το Bauer-fanboy Freddie Prinze, τη μορφή τον Anil Kapoor και το ελληνόπουλο *περηφάνεια* Chris Diamantopoulos ειλικρινά δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να παρακολουθώ τη σειρά ακόμα κι αν έφευγε ο Jack για το LA.

    Δώστε Jack vs. Sark στο λαό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. TON 8o kyklo ton stamatisa sto 7o episodio apo megali varemara-kai afto itan sok goia mena

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ναι κι εγώ παράτησα τον 9ο κύκλο στο 23ο επεισόδιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @dark tyler οι συγγραφείς έχουν ήδη αποφασίσει γιατί έχουν ολοκληρώσει τα γυρίσματα απ΄τα περισσότερα επεισόδια. Τώρα πρέπει να βρίσκονται γύρω στο 20ο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η πρακτική τους απόσο μας έχουν συνηθίσει είναι να γράφουν τα πρώτα επεισόδια αφήνοντας hints δεξιά κι αριστερά και να αρχίζουν και οι ίδιοι να βρίσκουν απαντήσεις μετά το πρώτο act της σεζόν.
    Φαντάζομαι αυτό εννοούσε ο tyler.
    Τώρα ναι, νομίζω γύρω στο 20-21 είναι και περιμένουν να δουν τι θα αποφασίσει η Fox για τη σειρά, για να ξέρουν αν θα έχουν κάτι που θα μοιάζει σαν "series finale".
    Τα νούμερα της πρεμιέρας ήταν αρκετά καλά και ο Sutherland ψήνεται για -τουλάχιστον-ακόμα μία σεζόν οπότε δεν βλέπω το λόγο να κοπεί.

    Εγώ τη σταμάτησα πάντως μετά τον 10ο κύκλο και το 15ο επεισόδιο.
    Κακίες. :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ναι, αυτό που είπε ο Cotsos. Εννοούσα οτι τη στιγμή που γραφόταν αυτό το επεισόδιο, δεν ήξεραν.

    Κι εγώ θα εκπλαγώ αν δεν ανανεωθεί για άλλη μια σεζόν η σειρά. Από εκεί και πέρα, νομίζω οτι σχεδόν κάθε season finale ως τώρα θα μπορούσε να είναι και series finale. Κρύβουν όλα μια φοβερή αίσθηση ολοκλήρωσης, είναι το ένα πράγμα στο οποίο οι συγγραφείς δεν έχουν απογοητεύσει ποτέ ως τώρα. (Και αναφέρομαι κυρίως στο κλείσιμο των σεζόν, όχι σε ολόκληρα τα finales, που καμιά φορά είναι απογοητευτικά.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μιας και είμαστε στη φάση εξομολογήσεων, να πω ότι είδα τον 7ο κύκλο, αλλά τον 6ο τον σταμάτησα στο 17 (δεν είδα τα 7 τελευταία). Ρώτησα τη σύζυγο, δεν κατάλαβα ή δεν θυμάμαι τι μου είπε, αλλά νομίζω δεν έχασα πολλά.
    Leoben? Να φανταστώ ότι θα τον δω στα επεισόδια 3/4;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Spoiler, goddammit! O Jack Bauer είναι ο Final Cylon!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΤΖΩΤΖΙΟΥ κατέβασε και δες μόνο τα τελευταία 15 λεπτά του φινάλε της έκτης σεζόν. Ένα από τα top 3 season finales για μένα. Όπως είπε και ο tyler μόνο το κλείσιμο, όχι όλο το επεισόδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μέχρι κι εγώ είδα αυτά τα επεισόδια. Έλα ρε, γιατί είσαι κακός, μια χαρά ήταν... Το είχα αφήσει για τα καλά εδώ και αρκετό καιρό.
    Επίσης, μια εκπομπή βλέπω κι εγώ και την έχεις στο φτύσιμο. Ακόμα να γράψεις για το Idol;!; :P
    Καλησπέρα σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Όχι κακά λόγια, εντάξει, υποθέτω είμαι πιο κοντά σε αυτό που λέει ο Cotsos. Είδα και τα 3-4, και με βρίσκω να ενδιαφέρομαι για όλο αυτό το νέο σκηνικό και τους φρέσκους χαρακτήρες- είναι με διαφορά η πιο ενδιαφέρουσα νέα φουρνιά χαρακτήρων που έχει δώσει το 24 εδώ και 3 χρόνια.

    Η επιστροφή της Renee μου έκανε άμεσο κλικ, έτσι κι αλλιώς ήταν το μόνο πράγμα που άξιζε να διασωθεί από την περσινή σεζόν. Με έχει, ως τώρα.


    Για το Idol, η ψυχή μου τις έχει σιχαθεί πια τις οντισιόν, δεν αντέχω άλλο. Θα πιάσω να ποστάρω από Hollywood λογικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Xεχε, εγώ πάντοτε το αντίθετο. Βλέπω τις οντισιόν, χαζεύω 2-3 πρώτα επεισόδια των live αι μετά κάψιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ε, θα συναντηθούμε κάπου εκεί στη μέση, σαν τον Μπέντζαμιν Μπάτον με την Κέητ Μπλάνσετ :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @dark tyler η 7η σεζόν δεν σου φάνηκε πολύ καλύτερη απ΄την 6η; Σίγουρα δεν ήταν το καλύτερο 24 που έχουμε δει ποτέ (κατά τη γνώμη μου η 5η σεζόν είναι αξεπέραστη και μετά η 1η), αλλά ήταν βελτιωμένο σε σχέση με την χειρότερη σεζόν της σειράς, δεν συμφωνείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ναι, από την 6η σίγουρα καλύτερη, αλλά δε λέει και πολλά αυτό. Damn, η 6η σεζόν ήταν πραγματικά ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ, τι μου τη θύμισες. Το αστειότερο από όλα ήταν που μαζέψανε άρον-άρον το κεντρικό στόρι 6 επεισόδια πριν το τέλος γιατί κανείς δε νοιαζόταν, και στο τέλος του επεισοδίου σκάει ο Κινέζος με την άλλη τη χτικιάρα όμηρο. (Δεν τις έχω μπερδέψει τις σεζόν ε;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Όχι δεν τις έχεις μπερδέψει (:)) :P), αλλά κατά τη γνώμη μου ακόμα και το κακό 24 είναι διασκεδαστικό (και μόνο για τον Jack ρε γαμώτο!!!). Τέλος πάντων, για μένα είναι σημαντικό που έδειξε σημάδια βελτίωσης στην 7η σεζόν κι ελπίζω η 8η σεζόν να αποδειχτεί ακόμα καλύτερη. Α ναι, επίσης ελπίζω να δούμε και 9η και τελευταία σεζόν γιατί είναι σαν άτυπες τριλογίες οι σεζόν της σειράς. Τόσο η 4η όσο και η 7η ήταν σαν μια νέα αρχή για τον Jack.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ναι ρε, ότι ανοησία και να κάνουν, το 24 παραμένει καλύτερο από το 70% των άλλων shows.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εγώ ένα ξέρω: με το που εμφανίστηκε το 24 στην οθόνη με το γνωστό ήχο που το συνοδεύει, η αδρεναλίνη μου άρχισε να αυξάνετε… όλα τα άλλα είναι λεπτομέρειες! LOL

    Οκ δεν θα διαφωνήσω καθόλου, θα είναι πάνω κάτω η ίδια ιστορία. Άλλωστε έχουν συγκεκριμένες ώρες (επεισόδια) πάνω κάτω που περιμένεις να γίνουν κάποια πράγματα.

    Το cast φέτος πολύ καλό… περιμένω κάποια στιγμή να δω και μια μετενσάρκωση της Sherry Palmer έτσι για να στανιάρω και άμα απαγάγουν ξανά την Kim ειλικρινά δε ξέρω πως θα αντιδράσω. Πάω να δω και το 2ο επεισόδιο τώρα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή