Γιατί το US TV είναι #teamconan


Σε αυτό το σημείο, κάθε άνθρωπος με μια σύνδεση internet θα πρέπει να έχει αντιληφθεί οτι κάτι συμβαίνει αυτές τις μέρες στην αμερικάνικη τηλεόραση και έχει να κάνει με τον Jay Leno, τον Conan O'Brien, το Tonight Show και, για κάποιο λόγο, τον David Letterman.

Ποιοι είναι όλοι αυτοί; Γιατί οι άνθρωποι που διευθύνουν το NBC είναι τόσο ανίκανοι που κάνουν τους fictional executives του 30 Rock να θυμίζουν τον Steve Jobs; Γιατί ο David Letterman χώθηκε στο θέμα λέγοντας από το Late Show του (του αντίπαλου δικτύου CBS) οτι "ο Simon Cowell παραιτήθηκε από το American Idol, αλλά μη φοβάστε, δεν υπάρχουν πουθενά σε αυτό τα ίχνη του Jay Leno"; Και γιατί μια ιστορία που θέτει έναν late night παρουσιαστή που κανείς δε γουστάρει απέναντι σε έναν που κανείς δεν παρακολουθεί, μας ενδιαφέρει τόσο πολύ;

Μετά το άλμα, μια σύντομη ιστορική αναδρομή, μια ματιά στο χάος του παρόντος και η εξήγηση του γιατί η θέση που μοιάζουν να έχουν πάρει οι πάντες έχει να κάνει με κάτι πολύ περισσότερο από το αν γουστάρουν ή όχι το χιούμορ του κοκκινομάλλη O'Brien.

Το 1992 ο θρύλος της αμερικάνικης τηλεόρασης Johnny Carson παρέδωσε τη θέση του παρουσιαστή του ιστορικού Tonight Show μετά από 30 χρόνια. Η επιλογή του για τη διαδοχή ήταν ο David Letterman, παρουσιαστής του Late Night (της εκπομπής που ακολουθούσε τον Carson) τον οποίον ο ίδιος και οι περισσότεροι άνθρωποι της βιομηχανίας θεωρούσαν φυσικό διάδοχο του μεγάλου παρουσιαστή. Όμως μπροστά στο φόβο να χάσει τον ανερχόμενο Jay Leno (ο οποίος συχνά είχε παρουσιάσει το Tonight Show στις άδειες του Carson) σε κάποιο άλλο δίκτυο, το NBC μη μπορώντας να πάρει μια απόφαση και να σταθεί πιστό σε αυτήν, δοκίμασε κάτι ανόητες μεσοβέζικες ακροβασίες.

Όπως να προτείνει τη θέση στον Leno για 8 μήνες ώστε να είναι πιο φυσική η μετάβαση, και αργότερα να το παραδώσει στον Letterman. (Το οποίο κανείς δεν εγγυάτο, φυσικά.) Ο David, αφού σύμφωνα με το θρύλο αναρωτήθηκε "What would Johnny do", πήρε τηλέφωνο τον ίδιο τον Carson, ο οποίος τον συμβούλεψε να αποχωρήσει από μια δουλειά όπου δεν λαμβάνει τον σεβασμό που αξίζει.

Ο Letterman πήγε στο CBS, ενώ ο Jay Leno και το μηδενικό του χιούμορ πήρε την καρέκλα του Carson, στην οποία οι κακές γλώσσες ανέκαθεν έλεγαν πως στόχευε με κάθε μέσο.


Ερχόμαστε στο 2004, όπου ο Jay εξακολουθεί να παρουσιάζει το Tonight Show και το Late Night έχει αναδείξει πλέον ως ανερχόμενο αστέρι τον ιδιόρρυθμο κωμικό Conan O'Brien. Του οποίου το συμβόλαιο πλησιάζει στη λήξη του, και το NBC έρχεται αντιμέτωπο με ένα παρόμοιο ερώτημα. Δίνουμε στον Conan αυτό που ξεκάθαρα θέλει, την παρουσίαση του Tonight Show, χάνοντας τον δημοφιλή Jay ή του λέμε όχι, χάνοντάς τον σε κάποιο άλλο δίκτυο και δημιουργώντας έναν ακόμα ανταγωνιστή μετά τον Letterman; Άρχοντες της μέσης λύσης που κανείς δεν έχει σκεφτεί για πάνω από δυο λεπτά, προσφέρουν στον Conan νέο συμβόλαιο, όπου του προσφέρεται το Tonight Show... σε 5 χρόνια. "Και βλέπουμε ως τότε", προφανώς ήταν το σκεπτικό του διευθυντή του δικτύου, Jeff Zucker. Ο οποίος έτσι κι αλλιώς θεωρείται ένας από τους πλέον ανίκανους ανθρώπους στο Hollywood, έχοντας οδηγήσει το πάλαι ποτέ κραταιό NBC στον πάτο της τηλεθέασης.

Το πρόβλημα με το σενάριο, είναι οτι κανείς φυσικά δε σκέφτηκε κάτι αληθινά έξυπνο σε αυτά τα 5 χρόνια. Έτσι, έφτασε η στιγμή που το NBC θα έπρεπε να διώξει τον Jay και να δώσει promotion στον Conan, ο οποίος περίμενε υπομονετικά για μισή δεκαετία να έρθει η στιγμή του. Τι κάνει λοιπόν το δίκτυο της συμφοράς μπροστά στο φόβο να χάσει τώρα τον Jay σε κάποιο άλλο δίκτυο; Σκαρφίζεται ο Zucker την Καταστροφή της Τηλεόρασης, δηλαδή ένα ακόμα φτηνό τρικ για να έχει και την πίτα ολόκληρη, και τον σκύλο χορτάτο. Προμοτάρει τον Conan στο Tonight Show, αλλά κρατάει τον Jay για μια νέα εκπομπή, την οποία κάνει καθημερινή και τη βάζει στην prime time, στις 10 το βράδυ!

(Όλες οι late night εκπομπές ξεκινάνε από τις 11.30 και μετά, ακολουθώντας τα τοπικά δελτία ειδήσεων των 11.)

Αφήνοντας για λίγο στην άκρη πόσο καταστροφική είναι για την τηλεόραση η λογική του "σταματάω να παράγω σειρές και βάζω στη θέση τους κάθε βράδυ έναν τύπο να λέει κρύα αστεία επειδή δε μου κοστίζει τίποτα", αυτό επί της ουσίας σήμαινε πως ο Conan πήρε τη θέση του μεν, αλλά το NBC απλά υποβίβασε την ίδια τη θέση, αφήνοντας τον πάλι στη σκιά του Jay.

Τι έγινε στη συνέχεια; Το νέο Jay Leno Show είναι μια σκέτη καταστροφή, κανείς δεν το παρακολουθεί, το NBC χάνει ένα γιγαντιαίο ποσοστό του έτσι κι αλλιώς μικρού πια κοινού του. Οι τοπικοί σταθμοί επανασταστούν. Οι ειδήσεις τους, δηλαδή το σημαντικότερό τους πρόγραμμα, χάνουν μέχρι και 40% των θεαματικοτήτων τους στις μεγάλες αγορές. Ως αποτέλεσμα, το Tonight Show που ακολουθεί τις τοπικές ειδήσεις, αιμορραγεί κι αυτό θεατές. Ξεκινώντας από τις 10 το βράδυ και την καταστροφική εκπομπή του Jay Leno, η τηλεόραση εν γένει χάνει δημιουργικότητα, το NBC συγκεκριμένα θεατές, οι τοπικοί σταθμοί πολλά-πολλά-πολλά έσοδα. Το δίκτυο δεν το νοιάζει τίποτα. Η ώρα του Jay Leno είναι τόσο φτηνή στην παραγωγή, που ακόμα και οι θεαματικότητες να σέρνονται στο πάτωμα, πάλι κερδισμένο θα είναι. (Και άσε τη δημιουργική κοινότητα να ωρύεται για τις ώρες που χάνονται από scripted shows.)


Όμως υπήρχε ένα πράγμα που το NBC δε μπορούσε να αγνοήσει. Τα νέα του αφεντικά. Αυτές τις μέρες ολοκληρώνεται η συγχώνευση με την τεράστια cable company Comcast, και οι μέτοχοι το ένα πράγμα που δε θέλουν σε τέτοιες περιπτώσεις είναι το πιο δημόσιό τους απόκτημα (το NBC ντε) να ξεβρακώνεται δημοσίως από το Νεοϋορκέζικο WKTV (τον τοπικό σταθμό του NBC για τη Νέα Υόρκη) το οποίο απειλεί να διακόψει την προβολή του προγράμματος του NBC αν δεν αποσυρθεί από τον αέρα το καταστροφικό για τα οικονομικά του τοπικού σταθμού Jay Leno Show. To NBC υποκύπτει. "Για εμάς το show έκανε ό,τι περιμέναμε να κάνει, αλλά δε μπορούμε να αγνοήσουμε τις πιέσεις των τοπικών καναλιών μας", είναι η λευκή πετσέτα που πέταξε ο Jeff Gaspin, φρέσκος διευθυντής προγράμματος του NBC.

Άρα; Κόβεται το Jay Leno Show, σωστά; Ήταν ένα πείραμα και πάει, σωστά; Όχι.

Γιατί το NBC, για μία ακόμα φορά αδυνατεί να πάρει την δύσκολη απόφαση και να αφήσει κάποιον να φύγει. Γιατί ακόμα και τώρα τα θέλει όλα δικά του, με κάθε κόστος. Έτσι, εκθέτοντας άπαντες δημοσίως, μας πληροφορεί οτι θέλει να στείλει ξανά τον Leno και το σαγόνι του στις 11.35, σπρώχνοντας τον Conan στις 12.05. Είναι πασιφανές οτι στο συμβόλαιο του Conan υπάρχει ρήτρα που απαγορεύει στο δίκτυο να πάρει πίσω από αυτόν το Tonight Show, αλλά τίποτα που να λέει πως το Tonight Show πρέπει να προβάλεται στις 11.35, σωστά; Κι ας εξυπακούεται κάτι τέτοιο. Κι ας συμβαίνει εδώ και 48 χρόνια που το θρυλικό show είναι στον αέρα.

Με όλη τη δημόσια πίεση πάνω του, ο καλός στρατιώτης Conan τράβηξε μια γραμμή και επιτέλους είπε "ως εδώ". Δεν θα ακολουθώ για μία ακόμα φορά τον Jay Leno. Δεν θα υποστώ ακόμα μια υποβάθμιση του ονόματος και του κύρους του Tonight Show. Δε θα σκύψω αμαχητί σε ό,τι θέλουν οι εργοδότες να μου φορέσουν στο κεφάλι. Δε θα δεχτώ τον υποβιβασμό μου και της δουλειάς μου τη στιγμή που δε μου δόθηκε η ευκαιρία που δόθηκε στους υπόλοιπους.


Πριν λίγες ώρες, εξέδωσε μια υπέροχη ανακοίνωση, όπου μίλησε για το τι σημαίνει γι'αυτόν το Tonight Show, πόσο τυχερός είναι που κάνει αυτή τη δουλειά, αλλά και το οτι δεν θα κάτσει να δεχτεί οτιδήποτε βολεύει τους εργοδότες του αν το θεωρεί αναξιοπρεπές και μειωτικό.

Γράφει: (η έμφαση στα διάφορα σημεία είναι δικιά μου)

“People of Earth:

In the last few days, I’ve been getting a lot of sympathy calls, and I want to start by making it clear that no one should waste a second feeling sorry for me. For 17 years, I’ve been getting paid to do what I love most and, in a world with real problems, I’ve been absurdly lucky. That said, I’ve been suddenly put in a very public predicament and my bosses are demanding an immediate decision.

Six years ago, I signed a contract with NBC to take over “The Tonight Show” in June of 2009. Like a lot of us, I grew up watching Johnny Carson every night and the chance to one day sit in that chair has meant everything to me. I worked long and hard to get that opportunity, passed up far more lucrative offers, and since 2004, I have spent literally hundreds of hours thinking of ways to extend the franchise long into the future. It was my mistaken belief that, like my predecessor, I would have the benefit of some time and, just as important, some degree of ratings support from the prime-time schedule. Building a lasting audience at 11:30 is impossible without both.

But sadly, we were never given that chance. After only seven months, with my “Tonight Show” in its infancy, NBC has decided to react to their terrible difficulties in prime time by making a change in their long-established late night schedule.

Last Thursday, NBC executives told me they intended to move the “Tonight Show” to 12:05 to accommodate the “Jay Leno Show” at 11:35. For 60 years, the “Tonight Show” has aired immediately following the late local news. I sincerely believe that delaying the “Tonight Show” into the next day to accommodate another comedy program will seriously damage what I consider to be the greatest franchise in the history of broadcasting. The “Tonight Show” at 12:05 simply isn’t the “Tonight Show.” Also, if I accept this move I will be knocking the “Late Night” show, which I inherited from David Letterman and passed on to Jimmy Fallon, out of its long-held time slot. That would hurt the other NBC franchise that I love, and it would be unfair to Jimmy.

So it has come to this: I cannot express in words how much I enjoy hosting this program and what an enormous personal disappointment it is for me to consider losing it. My staff and I have worked unbelievably hard, and we are very proud of our contribution to the legacy of “The Tonight Show.” But I cannot participate in what I honestly believe is its destruction. Some people will make the argument that with DVRs and the Internet, a time slot doesn’t matter. But with the “Tonight Show,” I believe nothing could matter more.

There has been speculation about my going to another network but, to set the record straight, I currently have no other offer and honestly have no idea what happens next. My hope is that NBC and I can resolve this quickly so that my staff, crew, and I can do a show we can be proud of, for a company that values our work.

Have a great day and, for the record, I am truly sorry about my hair; it’s always been that way.

Yours,
Conan”

Σύσσωμη η βιομηχανία, τα message boards, το twitter, ο David Letterman, πήραν το πλευρό του Conan θαυμάζοντας τον αρχοντικό τρόπο με τον οποίο ο κωμικός πήρε σκληρή θέση απέναντι στην κακομεταχείρησή του από μια εταιρεία που νομίζει οτι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει σε όποιον θέλει, δίχως να δεχτεί συνέπειες για οτιδήποτε. Ξαφνικά έχουμε έναν άνθρωπο που μετά από 17 χρόνια πήρε την ευκαιρία που περίμενε, για δει μετά από 7 μήνες (διάστημα κατά το οποίο ούτε ο Jay Leno πίσω στο 1992 είχε καταφέρει να ορθοποδήσει) να του παίρνουν το παιχνίδι από τα χέρια ουσιαστικά λέγοντας ένα "εμ, σόρι, αλλά κατά λάθος στο δώσαμε αυτό".

Και το χειρότερο; Να προσθέτουν και προσβολή στην πληγή, προσπαθώντας να βαφτίσουν "Tonight Show" το παλιό show του Conan στο οποίο θέλουν να τον ξαναστείλουν, απλώς και μόνο α) για να μην τον χάσουν σε άλλο δίκτυο και β) να μην του πληρώσουν την αρκετά παχιά, υποθέτει κανείς, αποζημίωση που σίγουρα θα υπάρχει στο συμβόλαιό του σε περίπτωση που το NBC πάρει πίσω το Tonight Show. Πόσο να αξίζει για το NBC η αξιοπρέπεια, και πόσο να αξίζει το ιστορικό βάρος ενός θρυλικού τίτλου όπως το Tonight Show, τώρα που είναι έτοιμοι να το ξεφτιλίσουν στο βωμό του Jay Leno και μιας αποζημίωσης;

Ο Conan O' Brien βγήκε και μίλησε με ευθύτητα και ειλικρίνεια, ορθώνοντας ανάστημα απέναντι στην αλαζονεία μιας εταιρείας που θεωρεί πως μπορεί να τα έχει όλα και πως οι πάντες θα σκύψουν για να εξυπηρετήσουν το κάθε της τσαπατσούλικο μπάλωμα.

(Ναι, I'm projecting. Και ποιος δεν το κάνει;)

Αρνήθηκε τη σιγουριά μιας υποβαθμισμένης θέσης και με το κεφάλι ψηλά αποχωρεί για όπου τον θέλουν, για όπου τον σέβονται, όπως γράφει και στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Στο αποψινό του (τελευταίο;) Tonight Show, ξεκίνησε με τον εξής μονόλογο:

“Hello, my name is Conan O’Brien, and I may soon be available for children’s parties. Welcome to NBC. Where our new slogan is, 'No longer just screwing up prime-time.' When I was a little boy, I remember watching The Tonight Show with Johnny Carson and thinking 'Someday, I’m going to host that show for 7 months.' NBC says they’re planning to have the late night situation worked out before the Winter Olympics start. And trust me, when NBC says something – you can take that to the bank!”

Οι μέρες του στο Tonight Show έφτασαν σε ένα αληθινά άδοξο και πέρα για πέρα άδικο τέλος. Και κανείς δεν εγγυάται οτι θα βρει αλλού την επιτυχία. Στην πραγματικότητα μάλιστα, το πιθανότερο είναι το NBC και ο Jay Leno να βγουν από όλο αυτό το χάος ως νικητές, ο δεύτερος με το Tonight Show ξανά δικό του, και το δίκτυο με την βραχυπρόθεσμη ασφάλεια που θα του φέρει το γερασμένο κοινό του Jay, για όσα ακόμα χρόνια του μένουν πριν βγει στη σύνταξη.

Αλλά για έστω μια βραδιά, ο Conan O'Brien έγινε σύμβολο για κάτι. Και είδε τη λέξη "classy" να αναφέρεται σε σχέση με το όνομά του περισσότερες φορές από όσες μπορεί η αμείλικτη κουλτούρα μας να αντέξει. To Αποψινό Show ήταν δικό του.

18 σχόλια:

  1. fobero arthro thodori. speaking as someone who has no idea who all these people and shows are, enimerotikotato. kai nai, classy o typos.

    o leno ama ine toso malakas, giati exei akroamatikotites? ine o Aytias tis amerikis? den koimountai stis 12 idi oi suntaksiouxoi?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. POu xereis? Mporei na ftiaxei kai h FOX latenight slot, eidika gia ton Konan.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελείως άσχετο, αλλά μπορεί να σώσουμε κανέναν.

    Επειδή γίνεται ένας χαμός τις τελευταίες μέρες στα σχετικά site, όποιος διαβάζει το Buffy comic να προσέχει για να μην φάει ένα τεράστιο spoiler.
    Καλό θα είναι να μην αναφερθεί κι εδώ προτού βγει επίσημα το τεύχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. to teuxos tis apokalupsis ine se 3 mines! k i apokalupsi ine sto EKSWFULLO tou teuxous. polu duskolo na apofugeis k askopo,considering...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. To βάζω μπροστά το θέμα Buffy.

    @Manolis: Είναι παράδοση δεκαετιών για μεγάλο μέρος του κοινού, να βλέπει late night TV μετά τις ειδήσεις. Ο Conan είναι πιο δημοφιλής στα κολλέγια, στο ίντερνετ, στο hulu κτλ. Η γνωστή ιστορία.

    @georgeap: Μάλλον το πιθανότερο είναι αυτό. Αν και φοβάμαι για το αν θα πάει καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. epeidi eixa xasei ton bousoula me afto to thema to arthro sou eine gia to time capsule.bravo re dark...good 2 have u back...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό και αν ήταν άρθρο... ακόμα κι αν δεν με ενδιαφέρει το είδος, ομολογώ ότι ήταν πολύ καλό. Εγώ γουστάρω, όσες φορές έχω πετύχει στο youtube, με έναν που δεν αναφέρεις, τον Craig Ferguson.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θυμάται κανείς μήπως ποιες σειρές κόπηκαν άρον άρον μετά την ιδέα να πάει ο Λένο στις 10;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. On a side note, apo tote pou arxisan kai pali ta comedy shows (Stewart, Colbert, Conan) meta tis giortes, exoun parei fwtia!

    Ithela genika na to anaferw oti mazi me to 2010 upgrade tous se HD exei ginei upgrade kai sto humor.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γαμάτο post.-

    Αγαπάμε Conan (αν και όχι τόσο πολύ όσο τον Graig Ferguson) και η ανακοίνωσή του τα έσπασε. Έλεος με τον ανίκανο Jay Leno, απλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟΣ! Και σιγά το κοινό που έχει, τα νούμερά του φέτος είναι κάκιστα, εκτός αν θυμάμαι λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όχι ότι διαφωνώ ή έχω και καμιά σοβαρή γνώμη, αλλά νομίζω ότι το θέμα Leno στα δίχτυα είναι περίπου τόσο μαγική εικόνα όσο και το Avatar. Οι μισοί γελάνε και οι άλλοι μισοί τον έχουν βαρεθεί και περιμένουν να πάει σπίτι του, αλλά στα χωριά και τα περήφανα γηρατειά έχει πέραση όπως λέει και ο Βαμβ. Οπότε το πραγματικό πρόβλημα του Conan μπορεί και να είναι ότι όλοι αυτοί θα βλέπανε Leno στις 11μισι και μετά θα πήγαιναν για ύπνο :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παρακολουθώ το blog σου κοντά δυο χρόνια. Ήρθα λόγω του Lost κι έμεινα για τα insights στην αμερικανικά τηλεοπτικά δρώμενα.
    Εκτιμώ πολύ τις πληροφορίες σου!

    ΥΓ.Εντελώς άσχετο αλλά έχω μια μεγάλη αγάπη για το NFL και ειδικά για τη Νέα Αγγλία. Υπάρχουν προτάσεις για διαδικτυακούς τόπους που ασχολούνται με αυτά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. cheaplog, αυτό που λες για τον Leno ισχύει. Στην τελική αν δεν είχε θεαματικότητες δε θα γινόταν όλος ο χαμός. Απλά αυτοί που τον γουστάρουν κατά κύριο λόγο δεν ασχολούνται με το ίντερνετ, σε αντίθεση με τα κολλεγιόπαιδα που βλέπουν Conan.

    Από την άλλη, με lead-in τον Leno ο Conan μια χαρά θα ήταν, όπως ήταν τόσα χρόνια τώρα. (Γι'αυτό και ανέβηκαν και οι μετοχές του εξάλλου.) Απλά σε κάποια φάση βλέπεις το όλο θέμα ξεκάθαρα σαν τον υποβιβασμό που είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τα ratings του Late Night ήταν τα μισά του Tonight Show (τυχαίο δείγμα) πριν τις ανακατωσούρες, οπότε το μια χαρά είναι σχετικό :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μια χαρά με την έννοια οτι εκεί έπρεπε να είναι, εκεί είναι οι απαιτήσεις για τις 12.30 το βράδυ. Σίγουρα ήταν αρκετά ικανοποιητικά νούμερα για το κανάλι ώστε να δώσουν στον Conan το Tonight Show.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Οπουδήποτε γυρίσεις χθες και σήμερα θα πετύχεις βιντεάκια από late night hosts να θάβουν Leno και NBC, αλλά αυτό εδώ είναι το καλύτερο:

    NBC executives have been making some changes to improve the Olympics. Here are just some of the changes NBC is implementing. It is pretty cool: Move the Winter Olympics to summer but still call them the Winter Olympics; replace the Olympic theme with Subway’s 'Five Dollar Footlong' song; have all event judging done by Paula Abdul, David Hasselhoff and for some reason, Flavor Flav; attempt to boost ratings with new event featuring obese people on sleds called 'The Biggest Luger'; replace the flags on the giant slalom course with breached NBC contracts; reserve the right to cancel ski jumps mid-jump; move the Bronze up to Gold's place, Silver stays where it is and add a new medal for fourth place called the 'NBC'.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Και έτσι γράφουμε τα άρθρα με διατεταγμένη υπηρεσία.

    Αν και το οτι είναι τόσο προφανές πως πρόκειται για άρθρο/διαταγή/media spin σημαίνει οτι η συγγραφέας δεν έκανε καλά τη δουλειά της. Oh well. Κάπου εκεί μέσα κρύβεται ένα μάθημα δημοσιογραφίας, όπως και νά'χει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Λίγο ανατριχιαστικό.

    http://www.nytimes.com/1992/12/23/arts/jay-leno-criticizes-nbc-on-tonight-cliffhanger.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή