Lost: Earth-2


Πάμε σχόλια για την τελευταία επιστροφή ενός μικρού show που το λέμε Lost.

Έχεις φέρει λοιπόν εαυτόν σε μια φάση όπου θέτεις το απόλυτο δίλημμα: Αλλάζουμε την ιστορία ή όχι; Από τη μία οι κανόνες του σύμπαντος του Lost ήταν ως τώρα πολύ προσεκτικά δομημένοι ώστε να στηρίζουν απόλυτα τη λογική του οτι "κάθε τι που συνέβη, συμβαίνει ή θα συμβεί, έχει ήδη συμβεί" άρα τίποτα δε μπορεί ποτέ να αλλάξει. Από την άλλη, πού είναι η δραματική διαδρομή σε κάτι τέτοιο; Και όπως και νά'χει, το δίλημμα το έθεσες, άρα τώρα τι κάνεις;

Δημιουργείς ένα δεύτερο σύμπαν. Τίποτα κακό σε αυτή την ιδέα, ίσα-ίσα ανοίγει με ωραίο τρόπο τον κόσμο της σειράς, αρκεί φυσικά να καταλήξει κάπου με νόημα. Και το ενδεχόμενο να σπάσει ο καθρέφτης και να συναντηθούν οι Jack-1 και Jack2; Nerdgasm!

Αλλά δε μπορώ να διώξω από το μυαλό μου τη φωνούλα που λέει πως όλο αυτό είναι εκεί απλά για να έχουν κάτι να ασχολούνται όσοι βαριούνται τα πολλά-πολλά μπερδεμένα της μυθολογίας. Δεν έχουμε άλλα flashbacks ή flashforwards, άρα πάμε τα flashsideways. Και μάλιστα, με τον πιο τεμπέλικο, προφανή ή κακογραμμένο τρόπο. Στην πραγματικότητα αυτές οι σκηνές ήταν εκεί για θυμίσουν οτι α) δε με νοιάζει κανένας από τους χαρακτήρες του Lost σαν χαρακτήρας, πέραν του Desmond, και β) η σειρά ξεγυμνωμένη από τη μυθολογία της μπορεί να αγγίζει το φρικαλέο σε επίπεδο γραψίματος.

Οι σκηνές στην Earth-X είναι λες και συναγωνίζονται η μία την άλλα για το ποια θα είναι η χειρότερη, από αμπελοφιλοσοφίες επιπέδου ο χειρούργος Jack να πιστεύει πως οτιδήποτε είναι αναστρέψιμο (huh;), μέχρι μια random υπάλληλο του αεροδρομίου να θέτει δίλημμα βαρύ στην Sun περίπου λέγοντάς της "ελπίζω να μην μιλάς αγγλικά και το κρύβεις (!) γιατί είναι φοβερά ανήθικο αυτό που κάνει, γυναίκα που δε σε έχω ξαναδεί στη ζωή μου." Χαρακτήρες πετάνε forced ατάκες σαν πολυβόλα (Hurley: "Είμαι ο πιο τυχερός άνθρωπος του κόσμου!"), το subtext χώνεται άκομψα μέσα στο actual text (Charlie: "Έπρεπε να με έχεις αφήσει. Ήταν γραφτό μου να πεθάνω."), και μετά έχουμε τις πολύ απλα φρικτές ατάκες που δεν πιστεύεις οτι γράφτηκαν από ενήλικες ανθρώπους κι όχι 16χρονες θαυμάστριες του Φίλιππου Πλιάτσικα. (Locke: "Δεν χάσανε τον πατέρα σου. Χάσανε το κορμί του.", Jack: Καταφατικό νεύμα-τώρα-είπες-κάτι-πολύ-βαθύ-μάγκα-μου.)

Ελπίζοντας οτι αυτό κάπου ουσιαστικά πρόκειται εν τέλει να καταλήξει (αλλά χωρίς να ποντάρω και λεφτά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο), εστιάζω στο παραδοσιακό μας σύμπαν του Lost. Όπου τα προβλήματα δεν απουσιάζουν εντελώς, χάρη σε μερικές σκηνές αθέλητα ξεκαρδιστικές (όπως το "oops, σόρι, τον πνίξαμε τελικά τον Sayid."), ή απλά στους κωμικά παρατραβηγμένους θανάτους των Juliet και Sayid.

Αλλά που όμως τουλάχιστον είναι εκεί που σκάει το τρελό το κέφι, με τη μυθολογία να έχει πλέον απαντήσει λίγο ως πολύ ό,τι θα ήθελα να ξέρω προκειμένου με το κεφάλι μου ήσυχο να αφοσιωθώ στην παρακολούθηση της τελευταίας σεζόν απλά 'για να δω τι θα γίνει'. Αρκετά ξεκάθαρα πλέον, το Lost είναι η τιτανομαχία μεταξύ δύο θεών, που για λόγους που ακόμα αγνοούμε είναι περίπου καταδικασμένοι να επαναλαμβάνουν έναν αέναο κύκλο ώσπου κάποιος να καταφέρει να κάνει κάτι. Υποθέτουμε οτι ο κάποιος ήταν ο Esau/Κουφοντίνας, also known as Smokey the Monster, και το κάτι ήταν να σκοτώσει τον Jacob, καταλαμβάνοντας το σώμα του Locke.

O Richard λογικά είναι ο υπηρέτης του Jacob που ρίχνει μερικά μακροβούτια στην πηγή της αθανασίας που βρίσκεται στο Ναό των Others, εξ ου και διατηρείται έτσι στυλάκι όλα αυτά τα χρόνια. Εκεί όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο Sayid πριν αναγεννηθεί ως, υποθέτει κανείς, Jacob. Τώρα, τι θέλει να πετύχει ο Κουφοντίνας με το να σκοτώσει τον Jacob; "Phone home." Θέλει να πάει σπίτι του. Τι πάει να πει αυτό; Θα μάθουμε, και ειμαι fucking excited μάλιστα.

(Για την απλότητα και μόνο με την οποία το Lost καταφέρνει κάθε φορά και γιγαντώνει αδιανόητα τα όρια της μυθολογίας του, οφείλω να το θαυμάζω έστω κι αν σε ψύχραιμη εκτίμηση βρίσκω τεράστια προβλήματα. Όσο εστιάζουμε στη μυθολογία κι όχι στους πανηγυρικά αδιάφορους και διάφανα χάρτινους χαρακτήρες, όλα είναι καλά. Και κυρίως, εθιστικά.)

Τώρα που η ιστορία είναι πια λίγο ως πολύ straight-forward και απλά βαδίζουμε προς τη λύση της, γίνεται όλο και πιο έντονη η απορία μου για τι από όσα ξέρουμε σήμερα θα μπορούσαν να σταθούν σε 2η θέαση. Απορία ακόμη μεγαλύτερη: Θα την αντέξω μια τέτοια θέαση;

Απορίες για να έχουμε να λέμε: Αυτό το κοσμικό παιχνίδι μεταξύ των Δύο, σε τι πλαίσια μπορεί να εξελίσσεται; Η δημιουργία του παράλληλου σύμπαντος συμπεριλαμβάνεται σε αυτό; Και το οτι σε αυτό το παράλληλο σύμπαν το νησί είναι βυθισμένο, τι μας υποδεικνύει; Επανέρχεται η θεωρία της Ατλαντίδας; Για να το θέσω αλλιώς: Στο δικό μας σύμπαν, τι συνέβη Κάποτε στο νησί και άρχισε να συμπεριφέρεται με τον τρόπο που συμπεριφέρεται; Και, κυριότερα, θα κορυφωθεί όλη η σειρά με μια μάχη ένας-εναντίον-ενός όπου Sayid και Locke θα τσακιστούν στο ξύλο μέχρι θανάτου; Δυο θεοί μάχονται ως θνητοί για την επιβίωσή τους; Πόσο μακριά το έχω πάει; Ποιος θα με σταματήσει;


ΥΓ. Για ένα ωραίο, συνοπτικό timeline του original universe, τσεκάρετε στους New York Times.

YΓ2. Δεν το πιστεύω οτι χρησιμοποίησα τη φράση "original universe" για μια σειρά που βλέπουν κι οι γονείς μας.


.

34 σχόλια:

  1. πρώτος

    Το βαριέμαι πια το Lost.
    Δεν με νοιάζει τι θα απογίνουν οι χαρακτήρες του.
    Δεν μπορώ άλλα και καλά wtf moments που όλοι ξέρουμε οτι θα γίνουν (προφανώς θα ζούσε ο Sayid)
    Στα + η παρουσία του John Hawkes.
    Θα τη δω βέβαια και την υπόλοιπη 6η σεζόν - απο περιέργεια κυρίως και με την αμυδρή ελπίδα μήπως γίνει πάλι κάτι απ' το παλιό καλό Lost
    Αλλά τώρα, διπλό επεισόδιο για να μας πείσει οτι το ότι έπεσε η πτήση της Oceanic ήταν κάτι καλό γιατί δεν είχαν στον ήλιο μοίρα; Οκ, το πιάσαμε, προχωρήστε.

    Oh well τα χουμε ξαναπεί βέβαια για τα mainstream shows που πρέπει κάπως να χαροποιήσουν (και να μπορεί να τα κατανοήσει) όλο το κοινό τους.

    Αρχίστε τα flames.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραία η πρεμιέρα, δημιουργησαν κι άλλα ερωτήματα (μεχρι το τελευταίο επεισόδιο θα γίνεται αυτό?????). Μάθαμε κ περισσότερα για τον αντίπαλο του Jakob ο κινέζος leader μόνο από που προέκυψε???
    Anyway, Just relax and enjoy!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Αλέξανδρος: καταρχάς να σημειώσω πως γνωρίζω οτι έχουν μια δόση υπερβολής αυτά που σχολίασα. Αυτό πάντως που είπα για τους χαρακτήρες πηγάζει απο το οτι διάβαζα πρόσφατα μια συνέντευξη των Lindelof και Cuse στην οποία διατύπωναν την άποψη οτι για αυτούς το όλο θέμα του Lost είναι η αφήγηση της ιστορίας κάποιων χαρακτήρων. Όλα τα άλλα (time travel, Jacob etc) είναι το περιβάλλον της ιστορίας και όχι ο στόχος της. Ε, σε αυτή τη φάση εμένα αυτό που με νοιάζει λιγότερο στο Lost είναι οι συγκεκριμένοι χαρακτήρες (με την εξαίρεση ίσως του Desmond).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και η δική μου αίσθηση είναι ίδια.
    Δε με απασχολούν τόσο οι χαρακτήρες του, όσο το LOST η σειρά…
    Πώς θα τελειώσει και πόσα θα απαντηθούν (ή και θα μείνουν αναπάντητα).

    Όσο για την ιστορία που διαδραματίζεται με το αεροπλάνο, δε πιστεύω ότι είναι κάποιο παράλληλο σύμπαν. Βλέποντας τόσα χρόνια LOST, πιστεύω ότι είναι η αρχή του τέλους της ιστορίας που διαδραματίζεται στο νησί.
    Τα συνηθίζουν κάτι τέτοια...

    Άντε και καλή final season.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όταν το Lost συναντά το Fringe και το Supernatural σε Indiana Jones like σκηνικό το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι πραγματικά γελοίο αλλά τελικά μου άρεσε αρκετά.

    Η εισαγωγή ήταν κλασική Lost, WTF-επιβλητική μουσική-WTF2-LOST-WTF3 και συνέχισε με ένα μίγμα από λιγότερο ή περισσότερο WTF αλλά και cheesy στιγμές, Indiana Jones σκηνικά με νέους χαρακτήρες αλλά και παλιούς (πεθαμένους) σε δύο παράλληλες πραγματικότητες και τον Sayid να αρνείται πεισματικά να ξυπνήσει LOL. Ακόμα το επεξεργάζομαι.

    Τέλος να προσθέσω ότι αν και το sci-fi κομάτι της σειράς είναι και το πιο σημαντικό για εμένα, φοβάμαι ότι στην παράλληλη πραγματικότητα του LA θα δούμε και τις πιο cheesy στιγμές.

    PS: Έχοντας μόλις κάνει ένα recap της 5ης σεζόν, η ιστορία μοιάζει να είναι πιο ισορροπημένη όσο αφορά τους χαρακτήρες και το μυστήριο του νησιού όταν βλέπεις τα επεισόδια απανωτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ενα παραμυθακι που το ελεγαν λοστ.καληνυχτα κ ονειρα γλυκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πέρασα κι εγώ τα δικά μου σχόλια στο ποστ, κι από αύριο το ξαναπιάνουμε το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ναι, ποντάρω κι εγώ στον bye-bye-Sayid-welcome-back-Jacob. Μάλιστα, δεν είναι δύσκολο να δεις την κλασική αντίστιξη καλού και κακού, όταν ο Κακός παίρνει τη μορφή ενός παλαιού αμνού/θύματος και ο Καλός παίρνει τη μορφή παλαιού βασανιστή. Αρέσουν κάτι τέτοιες παραβολές.

    Στο nothing is irreversible, θα ήθελα να προσπεράσω το θέμα του θανάτου και να έβλεπα τον Τζακ να απαντάει “So why you don't grow your hair back?”, αλλά οι αγγλόφωνοι δεν έχουν παροιμίες με τα γένια του σπανού. Ο Μπούναρος (η κατάληξη επιβάλλεται, χόντρυνε και η φωνή του), δε, διατύπωσε και στη θεωρία πως θα ήταν ο familiar του σαμάνου (βλ.λ. πράξη). Ευτυχώς δεν συμπεριέλαβαν την σπαστικιά που έκανε την αδελφή του.

    Είμαι λίγο απαισιόδοξος και φοβάμαι λίγο το πόσο θα το τραβήξουμε με νέα ερωτήματα, αλλά σαφώς και θα δω την έκτη περίοδο («άντε να τελειώνουμε»). Το κύδος μου πάει στον better-than-ever Hugo, αφού τώρα πια, ως παλιοσειρά που τα έχει δει όλα, δεν δίνει καμία σημασία σε τεχνικές λεπτομέρειες και τραβάει στωικά μπροστά.

    Να τονίσω το προφανές (δηλαδή, αυτό που θεωρώ εγώ προφανές); Το πέρασμα του brutha (μα μήπως είδατε πού πήγε αυτό το παιδάκι ο διπλανός μου;) είναι οιωνός για επερχόμενο υπεργαμάτο (ελπίζω) επεισόδιο όπου ο Desmond όχι μόνο ταξιδεύει στο χρόνο, αλλά και μεταξύ πραγματικοτήτων.

    Αχ, τι ωραία, κοσμοθεώρησα λίγο. Εύχομαι σε όλους μας, όταν με το καλό τελειώσει η σειρά, τα μουγκρητά μας να είναι ηδονής και όχι δυσαρέσκειας. Αλλά το 'χω σίγουρο πως θα μουγκρίσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να γυρίσει σπίτι?
    Η Θεωρία νησί-giant alien spacecraft μόλις κέρδισε μερικούς πόντους. :D

    Είχε προβληματάκια , αλλά εδώ που φτάσαμε σταματάμε τη γρίνια κρατάμε την ανάσα μας και πάμε για το φινάλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ας σταματήσουμε να ονομάζουμε θεούς κάτι τύπους που μπαίνουν σε σώματα ανθρώπων για να υπάρξουν και κρέμονται για το αν θα επικρατήσουν από κάτι τύπους σαν τον Τζακ, τον Ρίτσαρντ, την Μιμιδασλμεδασ... ή τον καρικατούρα Κορεάτη που δεν μιλάει αγγλικά για να πάρει περισσότερες ατάκες ο χίπις, επειδή είναι το αγαπουλίνινινι του παραγωγού της σειράς.

    Δηλαδή... νταξει, είναι πολύ γελοίοι όλοι τους.

    Μακάρι να πεθάνετε όλοι σας, ΟΛΟΙ ΣΑΣ!!!
    και οι ηθοποιοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @shyborg

    1.καταρχας,ωραιο το blog σου κ εχεις τρελο χερι στο σχεδιο.

    2.ασε τον κοσμακη να βλεπει lost κ να παραμυθιαζεται οτι βλεπει κατι 'σημαντικο',ενω στη πραγματικοτητα βλεπει μια μαλακιουλα πασπαλισμενη κ καλα με φιλοσοφικα ερωτηματα.

    3.ευτυχως που υπαρχει το wire κ ξερουμε τι σημαινει τηλεοπτικη σειρα του υψηλοτερου επιπεδου.

    4.σε ενα παραλληλο(εξελιγμενο) συμπαν,ο κοσμος διαβαζει philip k. dick αντι να παραληρει για το ψωλοστ.

    5.αντε να τελειωσει η μαλακια να κοπασει το hype να βρεθει το επομενο παραμυθακι για τα μεγαλα παιδια.



    46+2.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εγώ πάντως, πιστεύω ότι μετά την τρομερή 4η σαιζόν, οι Cuse - Lindelof δεν είχαν σαφή κατεύθυνση για την πορεία της σειράς...

    Το βλέπω, αλλά όχι με την ίδια ανυπομονησία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ta sxolia mou ta kaname live xtes me ton tyler (pros enoxlisi pollwn xexe) alla mia paratirisi

    den ine OLOI oi xaraktires baretoi. egw fwnaza stin othoni otan (ksana)skotwsane tin juliet (ti kathikia!!!!) kai zitokraygaza me ta koritsakia dipla otan gurise o charlie

    apla i seira exei epikentrwthei stous entelws lathos xaraktires (ma JACK? poso malakas? egrapsa k sto twitter, den kserei texniti anapnoi o xeirourgos, pisteyei oti ola therapeuontai, eksetazei me to mati, kai enw psuxoragouse (pali) i ews mia sezon prin agapimeni tou Juliet (thumaste tote ti drama eixame me ta kloubia k pou tin eserne ksopisw tou k ton agriokoitazan oloi?) aytos oute pou katebike na tin boithisei i na rotisei ti ginetai, kathotan apragos panw apo ton sayid legontas oti there's nothing i can do....

    mamakas

    lupamai pou efyge o BKV apo toshow, i diafora fanike idi, sto poso masimeni trofi ine pali ola

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Tyler πάνω σε αυτό που λες για 2η θέαση: έχω αρκετές φορές σκεφτεί νια πιάσω το Lost απο την αρχή - πάνε και τόσα χρόνια που το βλέπουμε επεισόδιο-επεισόδιο - για να δω το effect του σε μια τέτοια θέαση. Για την ώρα δεν το έχω επιχειρήσει αφού είμαι σίγουρος οτι τα πράγματα που μας έκαιγαν στην 1η σεζόν, δεν έχουν ΚΑΜΙΑ σημασία στην 6η.

    Btw όπως επεσήμανε ο Alan Sepinwall στο post του, το mirror-timeline δεν είναι ακριβώς όπως ήταν αν δεν είχε πέσει το αεροπλάνο. Δηλαδή ο Boone δεν έπεισε τη Shannon, η αεροσυνοδός δίνει ένα μπουκαλάκι αντί για δυο στον Jack, ο Hurley αυτή τη φορά είναι τυχερός etc.

    Επιμένω πάντως ότι απο τους βασικούς λόγους που μας το δείχνουν είναι για να μας πείσουν για αυτό που είπαν (ποίος το πε, δεν θυμάμαι) για τον Locke: οτι ήταν ο μόνος που συνειδητοποίησε οτι στην πραγματικότητα δεν είχε κάτι να του λείψει απ' τον κανονικό κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η μαμά μου

    μου έλεγε

    ότι όσο πιο πολλές

    σειρές αφήνεις σε ένα

    σχόλιο

    τόσο πιο σημαντικά

    φαίνονται αυτά που γράφεις.

    Α, και

    Wire Wire Wire.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μα ναι, αφού αυτό που άλλαξε τα δεδομένα δεν ήταν το αεροπλάνο αλλά η βόμβα, όπως επεσήμανε κι ο Αλέξανδρος παραπάνω. Το οτι το αεροπλάνο δεν έπεσε είναι μια απλή συνέπεια, άρα είναι λογικό να είναι αλλαγμένα κι άλλα πράγματα που δε συνδέονταν άμεσα με την πτώση του, Boone, κτλ.

    Αλέξανδρε, σίγουρα αυτό το νέο Earth-X σύμπαν δημιουργήθηκε όταν έσκασε η βόμβα, αλλά ακολουθώντας αυτή τη λογική, το original universe θα είχε προέλθει κι αυτό ως spin-off κάποιου άλλου κτλ κτλ. Οπότε αυτό που μου φαίνεται ως 'ανωμαλία' σε αυτό το original universe είναι οι ιδιότητες του νησιού. Θέλω να μάθω το origin του. Τι ήταν, και γιατί είναι έτσι. Είναι ίσως η μοναδική πολύ βασική απορία που θέλω να απαντηθεί μέχρι το τέλος της σειράς.

    (Ο πρώτος που θα πει "τα νούμερα, τα νούμερα!" κερδίζει παστέλι :P)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. (To αρχικό μέρος της απάντησης πάει στον Green Onion και τη διευκρίνηση που έκανε ο Sepinwall.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Btw το ABC ανακοίνωσε επίσημα οτι το φινάλε του Lost θα προβληθεί στις 23 Μαϊου. Από τις 25 Μαϊου θα έχουμε τις ζωές μας πίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. tha kanw apo tora aitisi adeias gia 24-25 maiou. party stou tyler!!!

    aaaa

    TA NOYMERA TA NOYMERA!

    emena ayti ine i erotisi pou me kaiei, pos skata exoun tosi dunami ta noumera k pws sundeontai me ton Hurley. tora pou den egine i ekriksi fainetai oti den exoun pleon isxu.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Στην ίδια συνέντευξη στην οποία αναφέρθηκα πριν απ' οτι κατάλαβα οι Lindelof & Cuse μας ενημέρωσαν πως δεν θα μάθουμε κάτι παραπάνω για τα νούμερα - απλώς υπάρχουν...

    Σκεφτείτε πόσο γαμάτο θα μπορούσε να είναι το Lost αν δεν το ένοιαζε να είναι mainstream :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. malakies...ta exoun kanei toso build-up, k ta emfanizoun edw k ekei sunexeia akoma k mexri last season. an ayto ine endeiktiko tou pos tha kleisoun ta musthria pou exounanoiksei, tote me blepw ena polu disappointed fan...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ω θεέ μου, το είπα για αστείο επειδή έχει τεθεί άπειρες φορές σαν θέμα. Μανώλη, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ. (Του φωνάζω γιατί τον ξέρω, don't worry οι υπόλοιποι :p) Σε αυτό το σημείο απλά απορώ πώς δε βάζουν τα κλάματα οι Cuse & Lindelof κάθε φορά που κάποιος τους κάνει κάποια παρεμφερή ερώτηση!

    Green Onion, χωρίς συζήτηση, θα ήταν μια απείρως καλύτερη σειρά. Αλλά από την άλλη πρέπει να αναγνωρίσουμε μια μαγκιά στον -έστω κατά λάθος- τρόπο με τον οποίον το Lost κατάφερε να κάνει mainstream διασκέδαση μια ιστορία για ταξίδια στο χρόνο και παράλληλες πραγματικότητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Tyler, τι θα γίνει, δεν χρωστάς μια λίστα με τις καλύτερες σειρές της δεκαετίας εσύ? :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Χρωστάω τα πάντα όλα :p
    Θα ξεκινήσω να τις ανεβάζω από αύριο, ένα ποστ-τρεις γραμμές ανά σειρά, έτσι για να γουστάρουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Πιο το νόημα να ξαναπεθάνει η Juliet για την οποία είχαμε 6 μήνες για να θρηνήσουμε; Τί μέτριο filler ήταν αυτό; Θέλουν οπωσδήποτε να γίνει ο Sawyer πιο αντιπαθητικός απ τον Jack;
    Επίσης, γιατί να ξεφορτωθούνε τους δυο μοναδικούς consistent χαρακτήρες στη σειρά (μετά απ τον Desmond φυσικά), τον Locke και τον Sayid;

    Α, και κρίμα που καταρρίφτηκε το mirror matter moon theory, είχε πολύ λεπτομερείς εξηγήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @Tyler NEVER GIVE UP NEVER SURRENDER!

    ta enoxlitika coincidences pou den exoun skopo na eksigithoun pote ine treli enoxlisi :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. xairomai pou mphke sthn telikh ey8eia to Lost.

    h alh8eia einai oti perimenw apla ena telos poy na sebetai ton my8o pou extise h seira, oute kati parapanw ;h parakatw

    den me peirazei an exei fillers, lame dialogous (symfwnw gia locke-separd), h aplo storyline pou h skhno8esia to paragemizei (aplo storyline eixe kai to memento, to irreversible kai ena swro alla erga, den ta empodise apo to naeinai kala erga...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Πω πω ρε παιδιά! Πολύ αρνητικό κλίμα εδώ μέσα! Δε μπορώ να καταλάβω τις ενστάσεις των περισσοτέρων, ειδικά για το γεγονός ότι το Lost ειναι "mainstream". Τι θα πει αυτό; Ότι είναι κακό να προσπαθείς να προσεγγίσεις και ένα κομμάτι του κοινού σου που υπό άλλες συνθήκες θα έχανε αυτή την καταπληκτική σειρά; Πολύς ελιτισμός, ειδικά σε κάτι σχόλια του στυλ:

    "4.σε ενα παραλληλο(εξελιγμενο) συμπαν,ο κοσμος διαβαζει philip k. dick αντι να παραληρει για το ψωλοστ."

    Ναι, έχω διαβάσει και dick και asimov και τον ψωνάρα τον Clarke. Διαβάζω και Pratchett (που είναι mix από scifi και fantasy), που πιστεύω πως είναι έγκλημα που δεν τον διαβάζει περισσότερος κόσμος. Δε θα κατηγορήσω όμως ένα show που κατά πάσα πιθανότητα θα φέρει κόσμο στο είδος!
    Ναι, κάποιοι θα μείνουν στο Lost. Άλλοι όμως μπορεί να ανακαλύψουν ότι τους αρέσει αυτό το στυλ και να το ψάξουν. Χαλαρώστε λίγο.

    Όσο για τους χαρακτήρες, βέβαια με ενδιαφέρει τί θα τους συμβεί, όπως με ενδιαφέρει και τί θα γίνει με το νησί και τη διαμάχη του. Συμφωνώ ότι ο Jack δεν είναι ο καταληλότερος κεντρικός χαρακτήρας, αλλά διορθώστε με αν κάνω λάθος: έχει και άλλους χαρακτήρες το Lost. Προσωπικά μ'αρέσουν ο Sawyer, ο Hurley, η Sun (που πιστεύω ότι θα έχει μεγαλύτερο ρόλο φέτος), o Jin (που δεν κατάλαβα τί σχέση έχει αν μιλάει καλά αγγλικά ή όχι - άλλωστε περισσότερες ατάκες είχε πέρσι από κάθε άλλη χρονιά νομίζω). Τσαντίστηκα τρελά που πέθανε η Juliet. Μπορώ να συνεχίσω αλλά θα έπρεπε να γεμίσω μερικές σελίδες. Έχουμε δει χαρακτήρες να έρχονται και να φεύγουν, έχουμε δει τις ιστορίες τους και τους έχουμε δει να αλλάζουν. Τι άλλο ακριβώς θέλετε;
    Τέλος, να πω το εξής. Κυκλοφορεί πάρα πολύ ότι ο Sayid θα είναι τώρα ο Jacob. Πιστεύω ότι αν έπερνε τη μορφή κάποιου ο Jacob, θα ήταν του Jack, που ήταν το πολικό αντίθετο του Locke. Θα δούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Συμφωνώ απόλυτα με τον nick7913. Δυστυχώς μερικούς τους έχει φάει η (ψευτο)κουλτούρα, η σοβαροφάνεια και ο δηθενισμός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Συμφωνώ απόλυτα με τα δύο τελευταία σχόλια και είναι και ο λόγος που σπάνια διαβάζω τα σχόλια των αναγνωστών (θα μου πείτε στα τέτοια μας!). Υπερβολική δηθενιά νομίζω. Ναι, το The Wire είναι και για μένα η καλύτερη σειρά που έχω δει ποτέ στην τηλεόραση, παρ' όλα αυτά δε θεωρώ τον εαυτό μου πιο εξελιγμένο, πιο έξυπνο και πιο ψαγμένο από την ποταπή μάζα που βλέπει Lost. Πραγματικά, σχόλια τέτοιου τύπου έχουν γεννήσει την βλάκωδη, κατ΄εμέ, λέξη "κουλτουριάρης".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Προς nik7913 (καθόλου εριστικά, δεν θέλω να ξεκινήσω καβγά): μου κάνει εντύπωση που αναφέρεις τους Ασίμωφ και Κλαρκ στην ίδια πρόταση, αλλά προσάπτεις τον χαρακτηρισμό «ψωνάρα» στον Κλαρκ. Καθαρά και μόνο έχοντας διαβάσει διηγήματα, μυθιστορήματα, αλλά και δοκίμια και άρθρα και των δύο (όπως και άλλων), θεωρώ πως το «ψωνάρα» ταιριάζει πολύ περισσότερο στον Ασίμωφ, αφού πολύ συχνά έγραφε με φαινομενική και ευκόλως παρεξηγήσιμη έπαρση. Αυτό που θα πρόσαπτα στον Κλαρκ, θα ήταν αποστασιοποίηση / ψυχρό γράψιμο, καμία σχέση με τους πολύ πιο ζωντανούς ήρωες του Ασίμωφ (Ελάιτζα Μπέιλι, κανείς; ή ακόμα και μη άνθρωποι, όπως οι Ρόμπι (γκουβερνάντα), Κιούτι (προφήτης) και Έρμπι (…ο ψεύτης), για να αναφερθώ μόνο σε ρομπότ από το I, Robot.)

    Έχεις όρεξη να αναλύσεις λίγο το «ψωνάρα» για τον Κλαρκ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή