Lost: The Substitute


And we have a season.

Του πήρε μερικές κακογραμμένες ώρες, αλλά το Lost επέστρεψε στον σωστό το δρόμο. Εδώ που τα λέμε, αν δεν τα κατάφερνε ούτε με Locke-centric επεισόδιο, τότε καλύτερα ας σταματάγαμε να παρακολουθούμε.

Η ώρα ήταν και πάλι αργή και απλωμένη φυσικά, αλλά αν προσπεράσουμε λίγο τον περίεργο ρυθμό και μερικά blunders (ο Sawyer κινούμενο κλισέ του μεθυσμένου/παραιτημένου ήρωα, ο Richard Alpert να κάνει βόλτες στο δάσος), η βάση του επεισοδίου ήταν πολύ δυνατή κι επιτέλους είχες της αίσθηση πως δε σε δουλεύουν ψιλό γαζί. Κοινώς, για μια φορά κάποιος μυστηριωδώς in-the-know χαρακτήρας υποσχέθηκε 'ακολούθαμε και θα σου πω την αλήθεια' και... σοκ, δέος, την είπε! Δεν πίστευα στα μεγάλα, ωραία, εγχειρισμένα μάτια μου όταν φτάσαμε στις σκηνές στη σπηλιά. (Τόσο ευχάριστη ήταν η έκπληξη που συγχώρεσα και την ύπαρξη ενός σετ από βολικότατα τοποθετημένες σκάλες που έμοιαζαν να καταρρέουν ακριβώς την κατάλληλη στιγμή ώστε να δημιουργηθεί σασπένς και αγωνία.)

Όπως λίγο-πολύ περιμέναμε, ο Κουφοντίνας / FauxLocke (Faucke;) / Man in Black / Locke-ness Monster επιβεβαίωσε πως είναι πράγματι παγιδευμένος στο νησί από τον Jacob και οτι προσπαθεί βασικά να τον ξεφορτωθεί για να επιστρέψει σπίτι του, αλλά μαζί αποκάλυψε και ένα κάρο ακόμα πληροφορίες που μας ήρθαν από το πουθενά: Οτι πριν ήταν άνθρωπος και και όχι θεός, όπως υποπτευόμασταν. Οτι ο Jacob κάνει οντισιόν για τον αντικαταστάτη του και εκεί κρύβεται ο λόγος που οι συγκεκριμένοι άνθρωποι βρέθηκαν στην πτήση.

Οτι υπάρχει λόγος που οι συγκεκριμένοι άνθρωποι μαζεύτηκαν στην πτήση!! Το σκεπτικό ότι ο Jacob κατάφερε να μανιπουλάρει ολόκληρες τις ζωές μιας ομάδας ανθρώπων ώστε να τους φέρει στο νησί είναι φυσικά άκρως γελοίο, αλλά με έναν περίεργο τρόπο μπορώ να το δεχτώ μες στο πλαίσιο της αφήγησης του Lost -και όσο φυσικά δε γνωρίζουμε τι ακριβώς είναι ο Jacob- ενώ κάνει για πολύ ενδιαφέρουσα μυθολογία, αν μη τι άλλο. Σίγουρα καλύτερη ιστορία από ένα subtextual σχόλιο περί -κοινής- μοίρας που έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Και φυσικά, η επιστροφή των καταραμένων αριθμών. Αυτό δεν είμαι ψυχολογικά έτοιμος να το κρίνω. Πρέπει να αρχίσω να παραγγέλνω ξανά τα φάρμακά μου και μετά θα είμαι έτοιμος να συζητήσω γι'αυτό το θέμα.

Επίσης υπήρχε και η απαραίτητη sideways ιστορία, που έπαιζε με κάποιους προφανείς παραλληλισμούς με την ιστορία του νησιού, ενώ προσέφερε και το αναμενόμενο πλήθος "ωχ! είναι ο τέτοιος!" στιγμών, αντάξιων ενός αληθινά σπουδαίου fan fiction. Φαντάζομαι οτι αυτή η ιστορία του Locke είναι όσο κοντά θα έρθει αυτό το παράλληλο σύμπαν στο να μας παρουσιάσει κάτι αληθινά ενδιαφέρον (μέχρι τουλάχιστον να αποκαλυφθεί η όποια αληθινή σημασία του) αλλά εξακολουθεί να μη μου κάνει κούκου. Πάντως, για αυτή τη μία φορά, not bad.

Συνυπολογίζοντας τη βαρύτητα των σκηνών στη σπηλιά με 'Locke' και Sawyer, έχουμε μάλλον το πρώτο αληθινό winner της σεζόν
.


.

45 σχόλια:

  1. Ο Locke… τι έγινε αυτό το παιδί; Άσπρη πέτρα έριξε πίσω του. Χα χα. Internal joke.

    Πολύ ωραίος ο χαρακτηρισμός σου ως Locke-ness monster, τουλάχιστον για όσους λαούς δεν μπορούν να προφέρουν το «χ» του loch, αλλά νομίζω πως πιο σωστό είναι το Locke-less monster.

    Για τους αριθμούς, δεν νομίζω ότι ποτέ θα μας δώσουν παραπέρα εξήγηση παρά αυτή που έδωσαν τώρα: ένα είδος αύξοντα αριθμού στη λίστα. Δεν θυμάμαι ποτέ αν είχε γίνει νύξη περί α/α σε επεισόδιο, αν το είχα σκεφτεί από μόνος μου ως ενδεχόμενο ή αν το είχα διαβάσει κάπου, αλλά «πάλι καλά» να λέμε που έδωσαν κάτι. Έστωσαν οι αριθμοί, and that's that.

    Όπως κι αν ξεκίνησαν οι δύο αιώνιοι αντίπαλοι, τουλάχιστον ο Jacob μπορούσε να αναστήσει κόσμο (τον Locke, εν προκειμένω). Αν όντως υπήρχε ισορροπία δυνάμεων μεταξύ white-hat/stone και black-hat/stone, πολύ περιορισμένο βρίσκω τον Locke-less σε σχέση με τον Jacob. Ίδωμεν και σ' αυτό το θέμα.

    Βλέποντας αυτό το επεισόδιο, θυμήθηκα την παγίδα των παραγωγών στο επεισόδιο με το βανάκι, όπου όλοι κράζαμε «ρε τι φίλερ ήταν αυτό;» μόνο και μόνο για να το δέσουν πιο μετά όταν ο Hurly το μετέτρεψε σε αερόψυκτο φονικό όπλο. Έκατσα λίγο να σκεφτώ μήπως το προηγούμενο επεισόδιο της Κέιτ είχε τέτοια ψήγματα παγίδας, δεν βρήκα κάτι, αλλά κρατάω πισινή.

    Όπως και να έχει, μέχρι στιγμής βρίσκω βαρετή την παράλληλη πραγματικότητα· ας ελπίσουμε πως θα το δέσουν ωραία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σχετικά με τους αριθμούς, ήμουν απολύτως προετοιμασμένος να μην τους ξαναδούμε ποτέ, αυτό εννοώ. Οτι είμαι ικανοποιημένος με τις όποιες εξηγήσεις έχουμε λάβει, και οτι η επιστροφή τους θα σημάνει νέο γύρο εικασιών και ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ερωτήσεων. Δε θέλω!

    Περί ισορροπίας δυνάμεων (btw ξέχασα να σχολιάσω το χιουμοράκι της σκηνής), ο 'Locke' όμως μπορούσε να παίρνει τη μορφή κάθε νεκρού που βρισκόταν στο νησί. (Υποθέτω.) Όμως ποιος ο λόγος τελικά να έχουν δυνάμεις και να έχουν τους ακόλουθούς τους κτλ κτλ αν οι κανόνες τους απαγορεύουν να σκοτώσουν ο ένας τον άλλον; Ό,τι και να λέμε για τα περιφερειακά του Lost, και το γράψιμο, και τα νεκρά επεισόδια, και μπλα μπλα, η μυθολογία έχει φτάσει σε σημείο συναρπαστικό.

    Btw πότε ανέστησε κάποιον ο Jacob;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν ο Locke έπεσε από το παράθυρο που τον έσπρωξε ο πατέρας του (με τον οποίο στην παράλληλη πραγματικότητα φαίνεται να είναι κολλητάρια). Είχε ξανά τη σκηνή με τον Locke αιμόφυρτο στο τωρινό επεισόδιο, όταν έδειχνε την επιρροή του Jacob στις ζωές της ομάδας. Θυμάμαι λάθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τη θυμήθηκα τη σκηνή, ναι. Δε θυμάμαι αν τον είχε αναστήσει, φαντάζομαι κάποιος θα μας διαφωτίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε σχέση με το προηγούμενο, αυτό ήταν πολύ ανώτερο, αν και ακόμα με ρυθμούς χελώνας. Άντε να δούμε!

    Btw μου άρεσε το σχόλιο του Sepinwall ότι ο "Locke" δίνει εξηγήσεις στον χαρακτήρα (Sawyer) που ανα τα χρόνια έδειξε να τον ενδιαφέρει λιγότερο απο όλους η μυθολογία της φάσης! Nice

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γούγλαρα το 'jacob ressurected locke' και μου έδωσε σελίδα από το Lostpedia όπου, τουλάχιστον, φαίνεται πως και άλλοι έχουν την ίδια άποψη περί αναστάσεως. Το επεισόδιο όπου αναφέρεται πως έγινε αυτό ήταν το The Incident part 1.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. gamato itan to epeisodio... me ekane na ksanagoustaro lost...

    odos o locke eixe anastithei apo Jacob sto parelthon (H' toulaxiston etsi eixe fanei, oti eixe pethanei kai me ena agigma tou, ton ksanafere se zoi).

    to paidaki to ksanthoulei pou periferei tin mizeria tou mesa sto dasos, na fadasto oti einai o Aaron??? poios allos tha mporouse na einai???

    goustaro pou epestrepsan oi arithmoi... sigoura kati simainoun kai exo agonia na matho ti! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Faux Locke= Flocke :P

    Δεν ξέρω αν το ανέστησε ή όχι ο JAcob, εγώ νομίζω ότι σημασία είχε ότι τους άγγιξε or something.

    Επίσης, αν η Earth 2 υποτίθεται ότι είναι η Γη μετά το reset, όπου στο incident ανατινάχθηκε το νησί και οι ζωές τους εξελίχθηκαν αλλιώς χωρίς την επέμβαση του Jacob και της 815, τότε τη δουλειά έχει ο Ben ζωντανός??
    Υποτίθεται ότι το 1977 στο Incident είναι έφηβος πυροβολημένος από τον Sayid και στα χέρια των Others. Δεν έπρεπε να ήταν νεκρός?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Haha ναι, continuity fail, δίκιο έχει ο Cotsos.

    Το παιδάκι μπορεί να είναι ο Aaron μεν, αλλά τότε τι δουλειά έχει να το παίξει ρέφερι στη μάχη των θεών και να κρατάει μούτρα στον Locke επειδή παραβίασε τους κανόνες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. to paidaki einai o Aaron, pou ton pire apo tin Claire to nisi to idio, kai meta afti apotrelathike kai to paizei Rousseau...

    den ksero ti allo na skefto...

    o Ben einai ekei pou einai kai den einai ekei pou itan kanonika to 1977, giati taksidepse mesa ston xrono??? (rotao)...

    mindfuck, here we come again...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. wire>>>>lost


    γιατι αμα ηθελα παραμυθι,θα διαβαζα χανς κριστιαν αντερσεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. To παιδάκι δεν παραείναι μεγάλο για να είναι ο Aaron; Χάνω κάτι; (καλά, οτι έχω κάνει σαλάτα τα timelines στο μυαλό μου δεν το συζητάω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Egw ena exw na pw: YOU CAN'T CON SAWYER!!!! :)))

    htan gemato gamates skhnes k inside jokes to epeisodio,alla 2 3exwrisan gia mena:a)Hurley k Locke ,b)ekei pou o Sawyer leei ston Flocke oti ton exei parei xampari...apla PRICELESS!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν λέω, καλό επεισόδιο. Από κει και πέρα δεν ενθουσιάζομαι υπερβολικά όπως δεν απογοητεύτηκα υπερβολικά στο προηγούμενο.

    ¨Επίσης, αν η Earth 2 υποτίθεται ότι είναι η Γη μετά το reset, όπου στο incident ανατινάχθηκε το νησί και οι ζωές τους εξελίχθηκαν αλλιώς χωρίς την επέμβαση του Jacob και της 815, τότε τη δουλειά έχει ο Ben ζωντανός??¨

    Είναι λίγο mindfuck αλλά χωρίς να πέσει το αεροπλάνο της 815 ο Sayid που πυροβόλησε τον Ben δεν είχε καμία δουλειά να βρίσκεται στο νησί. Οπότε απλώς έχεις στο μυαλό σου πως το παρελθόν άλλαξε για όλους και καθαρίζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 1) Θα κρατούσα και μια πισινή σχετικά με την αλήθεια όλων όσων είπε ο Φλόκ, γιατί υποτίθεται ότι ψήνει τον Σόγιερ να έρθει προς το μέρος του.

    2) Περίεργο που η Κέιτ δεν είναι canditate.

    3) Επίσης, πώς κατάντησε έτσι ο Ρίτσαρντ? Η συμπεριφορά του σήμερα ήταν εντελώς εκτός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εγώ υπέθεσα πως όλοι οι χαρακτήρες της σειράς ήταν candidates, γι'αυτό και βρέθηκαν στο αεροπλάνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. oxi, to onoma tis kate den itan mazi me ta upoloipa!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ρε παιδιά, πού πήγε η μαθηματική σκέψη; Ή, έστω, η ακριβολογία; Η αληθής μαρτυρία;

    Το μόνο που ξέρουμε είναι πως δεν είδαμε το όνομα της Kate, πλην όμως οι Lethe & fae είναι σίγουροι πως η Kate δεν ήταν υποψήφια και το όνομά της δεν ήταν ανάμεσα στα άλλα.

    Μόνο σε εμένα είναι προφανής η διαφορά;

    Με όλα αυτά, εννοώ πως δεν ξέρουμε αν η Kate ήταν υποψήφια ή όχι. Ξέρω ότι ακούσαμε όλα τα «νούμερα», αλλά τη θεωρία πως σώνει και καλά υποψήφιοι είναι μόνο τα γνωστά νούμερα εμείς την κάνουμε. Το γεγονός ότι έχουμε πάρα πολλά διαγραμμένα ονόματα ίσως υποδηλοί πως όλοι όσοι έπεσαν ήταν υποψήφιοι.

    ΥΓ την πεθερά μου θυμήθηκα :) Αν δεν έχει δει κάτι με τα ίδια της τα μάτια, δεν υπάρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Χμ, γιατί όλοι είναι τόσο σίγουροι πως αυτά που βλέπουμε εκτός νησιού είναι η εναλακτική πραγματικότητα μετά το reset (flashsideways); Είμαι άραγε ο μόνος που πιστεύω πως πρόκειται για flashforwards όσων θα συμβούν πάνω στο νησί μετά το τελευταίο επεισόδιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κώστα: λόγω του ξυραφιού του Occam. Είναι πιο πιθανό και λογικό η πόλη που μοιάζει να είναι το Λος Άντζελες να είναι όντως το Λος Άντζελες και όχι κάποιος οικισμός πάνω στο νησί, με προάστεια, αυτοκίνητα, νοσοκομεία και πάρα πολύ πληθυσμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ΤΖΩΤΖΙΟΥ: Ακριβώς! Έκανα κι εγώ την ίδια υπόθεση όταν είδαμε μια σπηλιά με διαγραμμένα ονόματα, ότι βασικά ήταν εκεί γραμμένοι όλοι οι της πτήσης. Μπορεί να είναι λάθος η υπόθεση, αλλά δεν βασίζεται κάπου αυτή η άποψη για την ώρα.

    @Κώστας: Δε βλέπω πώς μπορεί να λειτουργεί ένα τέτοιο σενάριο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αυτό με το Μπεν δεν είναι continuity error. Απλά στο sideway φαίνεται ότι έχουν αλλάξει πολλά περισσότερα από όσα είχαν γίνει με τη συντριβη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. http://losteastereggs.blogspot.com/2010/02/episode-6x04-substitute-candidates.html

    υπαρχουν πολλα ονοματα εκει.Αν της Kate ηταν ενα απο αυτα δε θα μας το εδειχναν?Λετε να ξεχασαν να μας το δειξουν? Επισης, για να μη το διαβασει ο MIB, αν υπαρχει ειναι διαγραμμενο. Αρα με την kate παιζει
    κατι διαφορετικο ετσι κι αλλιως, η αυτο προσπαθουν να μας περασουν.
    Και το περιεργο ειναι οτι την ειχε αγγιξει κιολας ο Jacob(οπως τους αλλους που τα ονοματα τους δεν εχουν διαγραφει)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Γαμώ τον blogger μου σήμερα. Αυτό που εννούσα ήταν πως όσα βλέπουμε εκτός νησιού τώρα, είναι flashforwards όσων θα συμβούν ΕΚΤΟΣ νησιού μετά το τελευταίο επεισόδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. To oti to paidaki pou emfanistike os jacob einai mallon o gnostos kai mi eksereteos aaron, gios tis asximis vouvalokefalis ksanthias, aderfis tou tsak, proin ksexasmenis mazi me to mouliko se kapia kaliva... anaferthike? an oxi, to anafero.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. 1) Στη σπηλιά φαίνεται ότι είναι γραμμένα πολλά ονόματα, πιθανώς όλοι όσοι ήρθαν στο νησί από.. τη γέννηση του. Πιθανως όλοι candidates.

    2) Συνεπώς η Kate μάλλον έχει διαγραφεί για άγνωστο (?) λόγο.

    3) Το παιδάκι μπορεί να είναι και ο μικρός Jacob. Ξέρω γω, πεθαμένος είναι ότι μορφή θέλει παίρνει.
    Απ'την άλλη, από αυτά που είπε και από τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε από τον Φλοκ, μπορεί να είναι κάποιου είδους "ανώτερη δύναμη-διαιτητής " στην αιώνια μάχη των 2 (WTF)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Το storyline στο Earth 2 είναι απίθανα boring. Δεν με νοιάζει καθόλου ο Λοκ που απολύθηκε και πάρκαρε δίπλα στον Χάρλι και θα παντρευτεί με την Πέγκι Μπάντι. Καθόλου όμως.

    Και ενώ περίμενες ότι αυτό το επεισόδιο κάτι παραπάνω θα σου πει ως προς το νησί ή θα έχει έστω κάποιου είδους περιπετειώδη δράση, τζίφος! Εξαντλήθηκε σε μία ατελείωτη διαδρομή του Λοκ με το Σόγιερ (διέσχισε τη ζούγκλα, κατέβα τη σκάλα, μπες στη σπηλιά) για να σου δείξει για μισό λεπτούλι τα ονόματα χαραγμένα στην οροφή και να σου πει κάτι που ΗΔΗ ξέρεις: ότι παίζουν οι δύο "θεοί" ένα ιδιότυπο σκάκι και χρησιμοποιούν τους ανθρώπους αυτούς ως πιόνια. Ε ναι. Και?

    Καλά, για το τσούρμο Σαν / Λεπίδης / Μπεν κ.λπ. δεν έχω λόγια! Απλώς υπήρχαν στο επεισόδιο.

    Απομονώνω τις δύο καλές στιγμές του επεισοδίου (που ταυτόχρονα είναι και οι ΜΟΝΕΣ δύο καλές στιγμές του season μέχρι τώρα):

    (1) Η εμφάνιση του πιτσιρικά που συμφωνώ πως είναι ο Άαρων.

    (2) Τα νούμερα. Που (μάλλον) αποδεικνύονται οι αύξοντες αριθμοί των "candidates".

    Βεβαίως και παρά την κριτική που ασκώ (η οποία δεν είναι κριτική στο Lost ενγένει, αλλά στο πολύ κατώτερο των προσδοκιών γράψιμο των τελευταίων επεισοδίων, σε ένα season που θα περίμενε κανείς να πετάει!), συνεχίζω να παρακολουθώ ως πιστός, τρελαμένος φαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Εγώ όπως σχολίασα ξανά στο παρελθόν, βρίσκω το Lost (τώρα πια) μια όχι ιδιαίτερα καλογραμμένη, on the nose σειρά. Οι απαιτήσεις μου έχουν προσαρμοστεί στο να μαθαίνουμε ενδιαφέροντα πράγματα για την ωραία του μυθολογία και να παίρνουμε ωραίες μεμονωμένες σκηνές. Αυτό σημαίνει οτι κάθε επεισόδιο θα έχει πια ωφέλιμο χρόνο γύρω στα 15' το πολύ, αλλά τι να κάνεις κιόλας.

    η Kate μάλλον έχει διαγραφεί για άγνωστο (?) λόγο.

    Αν αυτό εννοούσες εξαρχής δεν το κατάλαβα, και συμφωνώ. Αυτό κατάλαβα κι εγώ, οτι είναι όλοι γραμμένοι εκεί, και όλοι τους διαγραμμένοι πλην των 5-6 που μας έδειξε να έχουν απομείνει. (Και πάλι, δεν είμαστε σίγουροι, υπόθεση κάνουμε.) Την Kate o Jacob μάλλον τη διέγραψε όταν είδε το επεισόδιο της περασμένης βδομάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Για το θέμα με τον Ben.
    Σύμφωνα με τη θεωρία του Farraday θα άλλαζαν το μέλλον, από το incident και μετά. Δλδ ,μέχρι το 1977 θα ήταν ίδιο. (ναι αν δεν έπεσαν στο νησί το 2004, πώς θα μπορούσαν να είναι στο νησί το '77, αλλά αυτή είναι η ουσία του breaking the rules).
    Τώρα, αν στο τέλος μας πουν ότι έγινε ένα πιο μεγάλο reset και το timeline κύλισε χωρίς την παρουσία των δύο dudes, τότε ναι, ο μπαμπάς του Ben μπορεί να μην ήρθε ποτέ στο νησί πχ.
    Δεν μπορεί να είναι τόσο απλό πάντως. Κάπου θα οδηγήσει όλο το Earth-2 story.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. "Την Kate o Jacob μάλλον τη διέγραψε όταν είδε το επεισόδιο της περασμένης βδομάδας."
    LOL

    Συμφωνώ ότι το storyline Φλοκ-Σόγιερ ήταν λίγο διεκπεραιωτικά γραμμένο για να μην πω κακογραμμένο κι αυτό με κάνει λίγο ανήσυχο για τη συνέχεια της σεζόν. Hey, μιλάμε για τη ραχοκοκαλιά της μυθολογίας και οι προσδοκίες/απαιτήσεις μας είναι υψηλές.

    (Το προηγούμενο επεισόδιο που δέχτηκε λυσσαλέα επίθεση ήταν ένα κλασικό επεισόδιο Λοστ, ίσως καλύτερα γραμμένο από το χθεσινό.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. σχετικά με το parallel universe...αν το Lost είναι η επιτομή της αμερικανιάς, τότε στο earth2 οι πρωταγωνιστές πάλι θα καταλήξουν στο νησί, μιας και αυτή είναι η μοίρα τους :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ωραίο επεισόδιο, μου αρεσε πολύ αν και ουσιαστικά δεν μάθαμε τίποτα το καινούργιο, απλώς επιβεβαιώσαμε κάποια πράγματα γιατί όλα είχανε ειπωθεί απλώς όχι με σαφήνεια.

    Το ξανθό αγοράκι μου κάνει περισσότερο για μικρό Jacob και όχι για τον Aaron μιας και δεν είναι στη σωστή ηλικία, υποτίθεται ότι δεν είναι στο νησί και αν κάνουμε την αντιστοιχία Rousseau/Claire η Alex δεν είχε τίποτα το σημαντικό. Επίσης το έβλεπε ο Sawyer αλλά όχι ο Richard.

    Για τα νούμερα (Tyler τα χάπια σου…), αν και δε ξέρουμε πως προκύπτουν, τα έδειξε όλα (4 8 15 16 23 42) και σίγουρα η Kate δεν έχει κάποιο νούμερο. Ίσως να είναι εκεί πέρα για τη δυναμική των Jack/Sawyer… ναι αυτό το μοιραίο τρίγωνο LOL.

    Και τα flash-sideways… αν εξαιρέσω το γέλιο που έριξα όταν είδα την Katey Sagal/Peggy Bundy (always with the losers), δεν μου έλεγε τίποτα. Άσε που είναι ένα μπέρδεμα με το χρόνο. Καταρχάς δεν εξελίσσονται ούτε καν σχεδόν ταυτόχρονα. Η χρονική διαφορά είναι τουλάχιστον 3 μήνες και αν υποθέσουμε ότι οι αλλαγές οφείλονται στο ότι πλέον δεν έχει επέμβει ο Jacob στις ζωές τους, τότε το όλο θέμα είναι προβληματικό καθώς ο χωροχρόνος είναι πολύ ευαίσθητος στις αλλαγές (λέω εγώ τώρα...).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. /lurk

    Επίσης, Man In Black + Locke = Man In Blocke (κυριολεκτικά κιόλας, αφού πλέον μιλάμε για άνθρωπο και όχι "θεό").

    Σας αφήνω στα mindfuck σας που θα τα μετανιώσετε όταν τελειώσει η σειρά και σας αφήσει κενούς :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. apo to posterous tou NassosKappa http://nassoskappa.com/posterous/ >>>


    More than 4, 8, 15, 16, 23, & 42

    4 – Locke (John)
    8 – Reyes (Hurley)
    10 – Mattingley – Other
    15 – Ford (James)
    16 – Jarrah (Sayid)
    20 – Rous (Possibly Rousseau)
    23 – Shephard (Jack)
    31 – Rutherford (Shannon)
    42 – Kwon (Jin or Sun)
    49 – Cha (Possibly Chang)
    56 – Burke – (Juliet)
    64 – Goodspeed (Ethan Horace Olivia or Amy)
    70 – Faraday (Daniel)
    73 – Costa – ?
    90 – Troupe – ?
    115 – Bargas – ?
    117 – Linus (Ben, Roger)
    119 – Almeida – ?
    142 – Lewis (Charlotte)
    171 – Straume (Miles)
    195 – Pace (Charlie)
    222 – O’Toole – U.S. Military
    233 – Jones – U.S. Military
    226 – Carlyle
    291 – Domingo – U.S. Military
    313 – Littleton (Claire or Aaron)
    317 – Cunningham – U.S. Military
    321 – Fernandez (Nikki?)
    337 – Martin (Karl) – Other
    346 – Grant – U.S. Military

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ενα νησί δεν βουλιάζει επειδη έσκασε μια βόμβα επάνω του. Κι ακόμα και αν υποθέσουμε οτι η εκρηξη ηταν enhanced απο την ενέργεια του νησιου, τοτε ένα νησί δεν βουλιάζει ΑΝΕΠΑΦΟ. That should have been your first clue πριν αναρωτηθειτε για τον Ben στο Earth 2.

    Απο την άλλη, ξέρουμε απο το κακο 3D traveling του πρωτου επεισοδιου οτι υπαρχει η ιστορια της Dharma στο Earth 2 εφοσον ειδαμε τον καρχαρια με το logo στην ουρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ...Giati h Peggy Bundy eipe ston Flocke oti thelei lito gemo me tous goneis ths kai ton mpampa tou??? O mpampas tou den ton erikse apo to parathyro kai ton afhse paralhto??? Ton thelei kai sto gamo tou???

    ...Epishs, ta onomata-arithmoi einai aftoi pou apoteloun thn perivohth lista tou Jacob???

    (exoume xasei th mpala kai nomizo oi prosdokies einai poly megales gia na ikanopoihthoun...tha symfonhso me ton filo pio pano gia ksneroth amerikania sto telos-telos)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. σχετικά με το γιατι η Kate δεν αναφέρεται, μια απάντηση μπορεί να βρίσκεται στο ep. Left Behind, όπως διάβασα σε ξένο forum:

    LOCKE: Kate.

    KATE: John! What are you doing? Did they capture you?

    LOCKE: Yes, but, only temporarily. I came to say goodbye.

    KATE: Goodbye?

    LOCKE: I'm leaving with them.

    KATE: The hell is going on, I mean what are they doing to you, are you brainwashed? Where did Jack go?

    LOCKE: Jack didn't go anywhere, Kate. He's gonna have to stay behind like you.

    KATE: You can't trust them. If they told you that they're going to take you home, they're lying th...

    LOCKE: I don't want to go home, Kate. I want you to know, I made a strong case for you. I told them that you were a good person. Reliable, smart, honest. And then they told me who you were and what you had done. Let's just say forgiveness isn't one of their strong suits. Good luck.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Γιατί κάποιος έστησε μια ΤΟΣΟ εύθραυστη σκαλωσιά (από μπαμπού της κακιάς ώρας και στο χέρι στριμμένα χορτόσχοινα), αντί να χρησιμοποιήσει ένα σετάκι πλαστικά σχοινιά ορειβασίας και τα ανάλογα σκαλοπάτια; Μόνο και μόνο για να σπάσουν καθώς προσπαθεί να κατέβει ο Σόγιερ. Που με τη μπούφλα που έφαγε στα βράχια, θα 'πρεπε όχι απλώς να έχει σπάσει τα μισά του κόκαλα, αλλά και να φύγει αύτανδρος στα κύματα.

    Και κάτι ακόμη. Πάει ο Λοκ και βρίσκει παρκαρισμένο δίπλα στο αναπηρικό του αυτοκίνητο, το τζιπ του Χάρλεϊ. Και ΔΟΚΙΜΑΖΕΙ να ανοίξει την πτυσόμενη ράμπα, λες και δεν μπορεί να υπολογίσει ότι ΔΕΝ χωράει η ρημάδα να ανοίξει. Εκτός κι αν ο σκοπός του ήταν να διακοσμήσει την πόρτα του τζιπ με βουλιάγματα/χαρακιές, αντί για αυτοκόλητο "Είμαι γάιδαρος, παρκάρω όπου βρω".

    Για όλα τα υπόλοιπα παράξενα, ασυνέχειες, πιτσιρίκι, παράλληλα σύμπαντα κλπ, έχω μάθει από καιρό να μην κάνω άσκοπες υποθέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Πάει ο Λοκ και βρίσκει παρκαρισμένο δίπλα στο αναπηρικό του αυτοκίνητο, το τζιπ του Χάρλεϊ. Και ΔΟΚΙΜΑΖΕΙ να ανοίξει την πτυσόμενη ράμπα,

    ΝΑΙ, σ'ευχαριστώ! Είχαμε λιώσει στο γέλιο σε αυτή τη σκηνή, δηλαδή πόσο προφανές μπορεί να γίνει ένα σενάριο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Για να πω την αμαρτία μου, εγώ το εξέλαβα πως επίτηδες το έκανε. Δηλαδή, «είσαι τέτοιος και παρκάρεις δίπλα στο αναπηρικό; Κάτσε να σου βουλιάξω το αμάξι για να μάθεις!», και τα πήρε όταν ο μηχανισμός μπλόκαρε και δεν του επέτρεψε καν να χαλάσει λίγο το άλλο αμάξι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Εμένα μου έχει κολλήσει ότι οι γνωστοί αριθμοί χαρακτήριζαν τους Oceanic 6 + τον Λοκ που γύρισε πίσω για να τους πείσει να επιστρέψουν στο νησί. Ποιους; Τους υποψήφιους!

    Με μια εξαίρεση όμως. Η Κέιτ γύρισε και δεν είχε έναν από τους γνωστούς αριθμούς στο όνομά της. Την ίδια στιγμή ο Σόγιερ είχε αριθμό αλλά δεν γύρισε!

    Μήπως στο ελικόπτερο που πάει στο freight στο τέλος της 4ης σεζόν, ο Σόγιερ "δίνει" τη θέση του χωρίς να το ξέρει στην Κέιτ πέφτοντας από το ελικόπτερο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή