The Zeros: The 5 Worst TV Shows


Με παίδεψε λίγο αυτό, γιατί ποιος είναι ο στόχος; Να κράξουμε το Simple Life ή το According to Jim; Όχι, ποιο το νόημα. Περισσότερο με ενδιαφέρουν οι τάσεις. Τα πράγματα που έκαναν την τηλεόραση λίγο χειρότερη ως μέσο, σχετικά με πριν αυτά κάνουν την εμφάνισή τους. Είναι 5 κάκιστες σειρές, και μαζί όλα όσα αυτές συμβολίζουν.

5. H άρρωστη ποπ κουλτούρα: Cavemen
Το ABC έκρινε πως θα ήταν έξυπνη ιδέα να φτιάξει ένα sitcom βασισμένο σε μια διαφήμιση εταιρείας ασφαλειών. Το οτι το τελικό αποτέλεσμα, με μια οικογένεια από ανθρώπους των σπηλαίων στη σύγχρονη Αμερική, ήταν τελικά μια ελαφρώς ρατσιστική κωμωδία που δε σε έκανε να γελάσεις ούτε μισή φορά, απλώς μας άφησε χωρίς φόβο να ανακηρύξουμε το Cavemen ως το πιο πιο χαρακτηριστικό δείγμα όλων όσων είναι στραβά και αρρωστημένα στην ποπ κουλτούρα σήμερα.

4. To reality trash: The Hills
Κάποια μέρα θα καταλάβω γιατί αυτό το πράγμα γνώρισε τέτοια επιτυχία. Σαφώς και δεν είναι ο πάτος του βαρελιού του reality (hello, Jon & Kate!) αλλά το γιατί κάποιος θα έβρισκε ενδιαφέρον κάτι με 4 περιφερόμενες bimbos που απλώς κάθονται και συζητάνε το γκομενικά τους, και περιστασιακά κλέβουν και η μία τον γκόμενο της άλλης, είναι απλά beyond me. Και το λέω αυτό ως φαν και του reality, και της σαπουνόπερας. Ως φαν ακόμα και του Laguna Beach δηλαδή, πώς το λένε.

3. To ill-conceived spin-off: Joey
Crickets. Ακόμα θυμάμαι τα crickets. Ποιος άνθρωπος θεώρησε πως θα ήταν καλή ιδέα μια σόλο σειρά του λιγότερου αστείου από τους 6 Friends, μιας σειράς δηλαδή που έτσι κι αλλιώς είχε εδώ και χρόνια εξαντλήσει το κωμικό της οπλοστάσιο; Το αποτέλεσμα, δηλαδή η αποτυχία, ήταν ένα μεγαλοπρεπές και συλλογικό "DUH!"

2. Το remake που κανείς δε ζήτησε: Knight Rider
Παίζει να μην έχω δει στη ζωή μου πιο βαρετό πράγματα από την τηλεταινία που επανέφερε το Knight Rider στις οθόνες μας. Σύμβολο μιας νέας καλλιτεχνικά χρεοκοπημένης εποχής για το NBC, όπου ομάδες executives αποφάσιζαν για το πρόγραμμα με βάση pitches των δύο γραμμών. "Ο Ροβινσώνας Κρούσος στο σήμερα!", "Ο Τζέκιλ κι ο Χάιντ σε κατασκοπικό θρίλερ!", "Ο Knight Rider χωρίς το '80s cheese!". Από όλα, αυτό το τελευταίο μοιάζει το πιο εγκληματικό.


1. Αυτοί που δεν κατάλαβαν τι αντέγραφαν: Heroes
Αχ, εκείνες τις όμορφες και ξένοιαστες μέρες του φθινοπώρου του 2006, αν μπορούσε ένας άγιος άνθρωπος να έχει γυρίσει στο χρόνο με τη γνώση του σήμερα και να μας εξηγούσε οτι το Heroes θα ήταν το χειρότερο TV show της δεκαετίας. Πόσο πολύτιμο χρόνο θα είχαμε γλιτώσει.

Το Heroes δεν είναι χειρότερο από το According to Jim ή από το Unan1mous. Είναι όμως η πιο αποτυχημένη σειρά της δεκαετίας, γιατί πήρε έξοχη πρώτη ύλη (Lost, Rising Stars) και ενώ δεν είχε ιδέα τι να κάνει με αυτή, τόλμησε να ξεγελάσει το κοινό, υποστηρίζοντας για ένα σύντομο διάστημα μες στο χρόνο οτι ήταν σειρά ανώτερη από το Lost.

Και γι'αυτό κερδίζει αυτή την περίοπτη θέση, γιατί συμβολίζει όλες τις αμαρτίες καθε show μυθολογίας που θέλησε να κλέψει λίγη από τη δόξα του Lost. Αλλά κανένα τους, με το Heroes πρώτο και χειρότερο, δεν φρόντισε να αναπτύξει σωστά την ιστορία του. Δε μας σύστησε το σύμπαν του, δε μας έκανε να αγαπήσουμε (ή να μισήσουμε) τους ήρωές του, δεν τους κράτησε συνεπείς στον εαυτό τους, δεν μπήκε ποτέ στον κόπο να ολοκληρώσει μια σειρά από λειτουργικούς κανόνες του σύμπαντός του. Απολύτως τίποτα στο Heroes δεν είχε ποτέ εσωτερική συνοχή, από τις μεταστροφές χαρακτήρων που θα ζήλευε και η Τόλμη & Γοητεία μέχρι αυτή την αξέχαστη πορδή που ήταν το φινάλε της 1ης σεζόν, όπου αυτό που για ένα χρόνο μας παρουσιαζόταν ως αναπόφευκτο, έξαφνα απλά δεν ήταν. Τι βολικό! Who cares λοιπόν.

Και έχοντας πρώτα αποτύχει να μας κάνει να νοιαστούμε για οτιδήποτε πριν από τη μυθολογία, πάει και μας μπουκώνει με πλοκή. Με αργόσυρτους, ανυπόφορους ρυθμούς, η ακατανόητη ιστορία της σειράς άρχισε να έχει περίεργες στροφές, αμέτρητες τρύπες, και την ηλιθιότητα των χαρακτήρων ως πρακτικά μοναδική κινητήρια δύναμη.

Υπάρχει ένας πολύ απλός λόγος που καμία απολύτως σειράς από όσες θέλησαν να πατήσουν πάνω στην επιτυχία του Lost και να χτίσουν ένα πιστό (και mainstream) κοινό δεν τα κατάφεραν. Γιατί καμία τους δεν είχε την 1η σεζόν που είχε το Lost, και καμία δεν είχε την 4η σεζόν που είχε το Lost. Καμία τους δε δείχνει να ενδιαφέρεται να τις αποκτήσει, πόσω μάλλον να έχει την ικανότητα να το κάνει.

Heroes, η ύπαρξή σου θα άξιζε να ξεχαστεί απολύτως, αν δεν ήσουν τόσο μεγαλειώδες παράδειγμα προς αποφυγή.


Ποιες είναι οι δικές σας σειρές που θα θέλατε να ξεχάσετε ποτέ οτι είδατε;

.

11 σχόλια:

  1. Χμμμ τόσο κακές σειρές που θα έμπαιναν σε μία τέτοια λίστα είναι δύσκολο να βρω κυρίως γιατί δεν ξέρω τι γινόταν τα χρόνια μέχρι το 2006 όπου έγινε το άλμα με DSL και αποκτήσαμε συχνή επαφή με τον θείο από Αμερική. Μέχρι τότε ξεχώριζαν οι καλές σειρές και ότι έπαιζε η ελληνική tv που περιοριζόταν κυρίως σε Smallville και επαναλήψεις Friends. Από το 2006 και μετά παραδόξως δεν έχω δει κάτι τόσο κακό. ΟΚ υπήρχαν κάποιοι τραγικοί πιλότοι ή σειρές 3-4 επεισοδίων που κόπηκαν κατευθείαν, αλλά αυτά έχουν ήδη ξεχαστεί. Δεν κάθησα ποτέ να δω πάνω από 1-2 επεισόδια κάτι που το θεώρησα κακό. Το κάνω πχ κατεξακολούθηση στα κόμικς και για ακαδημαικούς λόγους, αλλά στις σειρές θέλει πολύ παραπάνω χρόνο.

    Αυτό που μου ήρθε κατευθείαν στο μυαλό πάντως είναι το CW με τις κωμικοτραγικές προσπάθειες επανάληψης της συνταγή του Smallville. Birds OF PRey, Aquaman pilot κλπ.

    Για τη νέα δεκαετία νομίζω ότι έχει κλείσει θέση στην πεντάδα το Spartacus.

    Αυτό που ξεχωρίζω με διαφορά ως χειρότερη στιγμή της τηλεόρασης στην ιστορία της ολόκληρης, όχι μόνο στη δεκαετία, είναι όλα αυτά τα εμετικά reality με τη "ζωή" του κάθε ξοφλημένου αλκοολικού και της κάθε @$%άνας. Θυμάστε κάποτε που το MTV έπαιζε και τραγούδια?

    Αν θυμηθώ κάτι θα επανέλθω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Big yes για το MTV, εξ ου και έβαλα το Hills φάτσα-κάρτα στο blog. Εμετός, πραγματικά.

    Big yes για το Spartacus.

    Big yes και για τα Birds of Prey κτλ, αλλά εξίσου και για αυτές τις σαχλαμάρες που ανεβάζει τώρα διαρκώς το CW για να κυνηγήσει το κοινό του Gossip Girl. (Τη στιγμή που το Smallville εξακολουθεί να σκίζει.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ διαφωνώ με το κράξιμο των Heroes. Δε το βρίσκω τόσο κακό όσο το βρίσκεις - και σόρρυ, δε μπορείς να είσαι φαν του Survivor που για μένα μαζί με το big Brother είναι τα δύ οσυνυπεύθυνα για το χάλι της τηλεόρασης σήμερα, και να κράζεις το heroes. Του οποιου η τελευταία σεζόν μάλιστα ήταν η καλύτερη. Με συνοχή, στρωτή ιστορία και συμμαζεμένους χαρακτήρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το να λες το Survivor υπεύθυνο για το χάλι της τηλεόρασης είναι το ίδιο με το να θεωρείς το Lost 'υπεύθυνο' για το FlashForward. Ο καθένας είναι υπεύθυνος γι'αυτό που παράγει, και ακόμα και οι haters του Survivor θα παραδεχτούν οτι υπάρχουν δεκάδες ριάλιτι που είναι αληθινός εμετός κι αυτό δεν είναι ένα από αυτά. Άσε που δεν έχει και καμία σχέση, παιχνίδι είναι ουσιαστικά. Το Big Brother είναι πολύ πιο κοντά στο point σου νομίζω, και εκεί δε θα διαφωνήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 3η - 4η σαιζόν prison Break...

    Οτι χειρότερο έχω δει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. διαφωνώ. 3η σεζόν ναι ήταν άθλιο.

    αλλά η 4η ήταν ίσως η καλύτερη της σειράς. δεν κάνω πλάκα. Έπαψαν να παίρνουν τους εαυτούς τους σοβαρά και το άρχισαν στο χαβαλέ.Αν είχε παιχτεί ως δεύτερη χωρίς το baggage των προηγούμενων κακών, η σειρά θα είχε απογειωθεί. :P Απόλαυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προσωπικά γι'αυτό δεν το ανέφερα στα χειρότερα το ΡΒ, επειδή σε αντίθεη με το Heroes τουλάχιστον σε μια φάση σταμάτησε να προσποιείται οτι είναι κάτι ελαχίστως σοβαρό. Πάντως κρίμα όπως και νά'χει, τα πρώτα 13 επεισόδια ήταν πραγματικά φοβερά ως εμπειρία, ως event.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το Heroes πρώτη θέση; Μπα... Μόνο και μόνο επειδή η πρώτη σεζόν ήταν πραγματικά καλή και χάρη σ'αυτήν και μόνο το NBC κατάφερε να το φτάσει στις 4εις και τελικά ίσως και παραπάνω!

    To PB πχ που αναφέρθηκε έγινε τόσο χειρότερο και τόσο νωρίτερα που άνετα το επισκιάζει. Και εξάλλου υπάρχουν τόσο πολλές σειρές που δεν πρόλαβαν να είναι ποτέ καλές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είσαι βέβαιος ότι ο λιγότερο αστείος χαρακτηρας στα Φιλαράκια δεν είναι η Φοίβη; Κάθε κομμάτι της ήταν πιο τραβηγμένο και από τα εξτένσιονς της Τζούλιας!
    Α, και οι γκόμενες στο Ηills είναι πιο ξενέρωτες και από τις συμμετέχουσες στο ελληνικό Next Top Model!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είναι καλός ο ανταγωνισμός της Φοίβης, αλλά το one-note του Joey νομίζω με κούρασε γρηγορότερα από της Φοίβης. (Βέβαια όταν με κούρασε πια η Φοίβη ήθελα να σπάω την οθόνη όποτε μίλαγε- τον άλλον απλά τον βαριόμουνα.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή