Fringe: Northwest Passage


The calm before the storm. Το Fringe έχει πάρει φόρα.


Μου θύμισε πάρα πολύ X-Files κι αυτό το επεισόδιο για κάποιον περίεργο λόγο. Το vibe που έπαιρνα ίσως, βλέποντας τη συνεργασία (και περιέργως, φοβερή χημεία) του Joshua Jackson με την αγαπημένη Martha Plimpton σε μια χιονισμένη και μυστηριώδη περιοχή ανοικτά της Washington. Όπως και νά'χει, το λάτρεψα.

Το λάτρεψα ως ιστορία ενός συγχυσμένου-στα όρια της παράνοιας Peter, το λάτρεψα ως αστυνομικό θρίλερ, το λάτρεψα ως παιχνίδι ανάμεσα σε δύο χαρακτήρες. Και λάτρεψα το τέλος του, με την ιστορία να μας έχει οδηγήσει σε ένα σημείο όπου κάπως ταρακουνημένοι (μαζί με τον Peter κι εμείς) να μη μπορούμε να καταλάβουμε πώς έγινε και φτάσαμε σε αυτό το τόσο απλό -φαινομενικά- σημείο, να θέλουμε να πούμε "ουπς, σόρι για τον πανικό", μόνο για την Mathis να έρχεται να μας θυμίσει πως σώθηκε η ζωή ενός ανθρώπου. Δυνατό τελείωμα, πολύ δυνατό.

Η πλάκα είναι ότι το έχαψα κανονικότητα, πως στην πραγματικότητα θα επρόκειτο τελικά για ένα αυτοτελές επεισόδιο που θα εμβάθυνε απλώς στον Peter και την παράνοιά του- και μάλιστα με είχε ενθουσιάσει προς στιγμήν η προοπτική του να είχαμε ένα τόσο εξαιρετικό επεισόδιο εκτός μυθολογίας. Αλλά στο τέλος πιάστηκα λίγο μαλάκας, τελικά όσα φανταζόταν ο Peter δεν τα φανταζόταν, who knew.

Και αποκαλύφθηκε, όπως όλοι μας το περιμέναμε, πως ο
Man from the Other Side ήταν, όντως, ο alt-Walter. O οποίος μάλιστα, αν λάβουμε υπόψη μας την προσφώνηση του Newton προς αυτόν ("Mister Secretary,") έχει όντως κάποια σημαντική θέση στο παράλληλο σύμπαν, τέτοια που να του επιτρέπει όντως να έχει ενορχηστρώσει πόλεμο απέναντι στο δικό μας σύμπαν. Και όλα επειδή έχασε το παιδί του. Amazing, το φινάλε θα μας τρελάνει, νομίζω.

Για κλείσιμο, απλά ότι θα ήθελα πάρα πολύ να ξαναδούμε την σερίφη Mathis- από τους πιο δυνατούς β' χαρακτήρες που έχει δώσει ποτέ η σειρά, σίγουρα ο δυνατότερος εκτός κεντρικής μυθολογίας. Spin-off ίσως; Εκεί στα χιόνια θα μπορούσαν να κρύβονται ένα σωρό παράξενα πλάσματα. Εκεί να δεις X-Files vibe που θα παίζει, με την Plimpton στο ρόλο ενός νέου Fox Mulder.

Anyway. Mister Secretary, τι λέγατε;


.

16 σχόλια:

  1. Επίσης σχόλια για το μιούζικαλ δεν έκανα, γιατί άργησα να το δω κι όταν το είδα δε μου άρεσε ούτως ή αλλώς. Αλλά όποιος θέλει, ελεύθερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σχόλια για το musical δεν κάναμε επειδή καταφέραμε να συμμετάσχουμε στο δεύτερο στάδιο των πειραματικών δοκιμών για το χάπι της επιλεκτικής αμνησίας. Ευτυχώς, το χάπι δουλεύει.

    Μιας και ανέφερες την Plimpton, να συμπεράνω πως δεν έχεις δει The Good Wife ακόμα. Χι, χι, χι. Ας πρόσεχες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Α, ναι, το typo που σου ξέφυγε (που όλως δια μαγείας θα διορθωθεί σύντομα :) θα ήταν ακόμα πιο γαμάτο αν ήταν “Mister Secreatury”.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το X-Files vibe που λες και μένα μου ήρθε και έντονα κιόλας...
    Πολύ καλό επισόδειο.
    Κι όσο για το musical (που εν τέλει δεν ήταν και τόσο musical), προσωπικά το βρήκα απολαυστικό, αλλά θα ήταν καλύτερα αν δεν ήταν σε ΑΥΤΟ το σημείο. Από την άλλη, ταίριαζε στην ψυχική κατάσταση του Walter, so i guess it's ok. Απλά αισθάνομαι ότι μου κλέψαν ένα επισόδειο lol

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το επεισόδιο μιούζικαλ το βρήκα καλύτερο από ότι το περίμενα επειδή τελικά δεν ήταν τόσο μιούζικαλ αλλά νουάρ. Μου άρεσε το στυλ του, μου άρεσαν οι πειραγμένες ερμηνείες του, γενικά άξιζε.

    Το τελευταίο είναι άλλο φρούτο. Όλο πάνω στον Πήτερ και με διαθέσεις αποπροσανατολισμού. Ωραίο ήταν, θύμιζε αρκετά κάποια παρόμοια των X-Files αν και δεν θέλω να βλέπω τις εξοχές του Καναδά, τις έχω βαρεθεί στην αμερικάνικη TV.

    ΥΓ
    Είναι δυνατόν,ο Πήτερ κουβαλάει discman μαζί του; Δεν βλέπει Community;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πιθανότατα κιόλας να λέει το bagel, "μπάγκελ".

    Τζωτζίου, ποιο typo; :p

    Good Wife δεν έχω δει, γιατί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εμένα εκτός από X-files vibe μου έβγαλε και λίγο Twin Peaks με τα δάση, τους επαρχιώτες αστυνομικούς και την όλη παράνοια του Peter. I guess όλα αυτά είναι αλυσίδα. :)

    Το musical δεν ξέρω γιατί διαφημίστηκε ως musical. Αν είχε παρουσιαστεί ως noir πχ μάλλον θα είχε καλύτερο αποτέλεσμα. Και ναι θα έπρεπε να παιχτεί νωρίτερα στη σεζόν, αλλά τώρα ταίριαζε storywise.

    Η Plimpton έχει παίξει τουλάχιστον σε δύο επεισόδια στο Godd Wife. Φοβερή και εκεί.

    Είδα και το preview του επόμενου. Πωπω... Ποιο Lost?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ποιο lost?

    το lost των πρωτων σεζον...

    το μιουζικαλ ηταν τραγικο ως μιουζικαλ...

    το ωραιο με το fringe ειναι οτι σαν συμπαν δινει τη δυνατοτητα στους σεναριογραφους του, να το πανε οπου θελουν...

    παντως ειναι κριμα που ειναι σε ενα σκατοκαναλο οπως το fox, που μεχρι τωρα δεν το εχει στηριξει καθολου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είναι πολύ καλή σειρά το The Good Wife.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Επεισοδιάρα, πραγματικά. Θα τολμήσω να πω πως η πλοκή Fringe του είναι πιο μεστή από αυτή του άλλου αγαπημένου μας show (...) και το σενάριο αρκετά πιο συνεπές.
    Η Martha Plimpton παρεπιπτόντως είναι η κόρη του μέγα Keith Carradine.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Easy… easy like Synday morning. Αυτό κι αν ήταν τρίβιο. Μετά από την νύφη στο House που έμοιαζε και τελικά ήταν κόρη της Σούζαν Σαράντον, να μια ωραία σύνδεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όντως φοβερό τρίβια. Ειδικά δεδομένου ότι είχα πρωτογνωρίσει την Plimpton ως συγγενή άλλου αγαπημένου artist, δηλαδή ξαδέρφη του φοβερά osbcure θεού του animation, Bill Plympton.

    xavier, γιατί έχεις πάράπονο από το Fox; Εγώ νομίζω ότι έχει στηριχθεί ικανοποιητικά ως τώρα, και καλά lead-ins του έχουν δώσει, και Πέμπτη βράδυ το έβαλαν και το βοήθησαν να επιβιώσει, γενικά νομίζω δεν του έχουν φερθεί άσχημα.

    Τώρα, αν μπορούσαν να κάνουν και καμιά καμπάνια της προκοπής για να πάρει κανά Emmy o John Noble και κανάς σκηνοθέτης ή/και διευθυντής φωτογραφίας, ωραία θά'τανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. H Plympton είναι ανηψιά οχι κορη του Keith Carradine

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @dimitris: το ίδιο νομίζει και ο τότε άντρας της μάνας της…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Και επειδή το «χιούμορ» μου μπορεί να μην είναι προφανές, το imdb και το wikipedia αναφέρουν τον Keith Carradine ως πατέρα της. Μήπως εννοούσες πως είναι ανηψιά του David Carradine (οπότε είναι και του Robert :) ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. #tzotziou true μπερδεψα τα αδερφια σνιφ κι ημουν τοσο σιγουρος [το χιουμορ σου ηταν κατανοητο παρεπιπτοντως]

    ΑπάντησηΔιαγραφή