True Blood: Bad Blood


Μετανοείτε, το True Blood επέστρεψε.

Και συνεχίζει με τη φορά της 2ης σεζόν, που μπορεί να τελείωσε χαζά, αλλά προηγουμένως είχε δείξει πώς κάνεις τα πάντα σωστά στην ανάπτυξη μιας τέτοιας σειράς. Που θα πει, δεν σπαταλάμε ούτε μισή ευκαιρία ευκαιρία για gratuitous sex & blood, και δεν αναλωνόμαστε σε 2-3 πλοκές. Γιατί να έχει 3 όταν μπορείς να έχεις 13; Η 2η σεζόν είχε ρολάρει ακριβώς επειδή κάθε χαρακτήρας έκανε τα δικά του, αν βαριόσουν κάτι, σε 2 λεπτά θα συνέβαινε κάτι άλλο.

Η περσινή σεζόν αν θυμάστε (φυσικά θυμάστε) είχε κλείσει την πρεμιέρα της με την υπερ-επική στιγμή ανθολογίας όπου ο Erik σκάει στο μπουντρούμι εν μέσω βαφής των μαλλιών του. Μας έδωσε κάτι αντάξιο η τωρινή πρεμιέρα; Ω ναι. Διαλέχτε: Tο γκέι όνειρο του Sam, συνέπεια του ότι ήπιε αίμα από τον Bill. H επιδειξιομανής βασίλισσα ορμάει στον Erik με τη γόβα στιλέτο. Η Jessica κρύβει το πτώμα στο μπουντρούμι. Επίσης--

Ναι, βασικά δεν έχει νόημα να προσποιούμαι ότι είναι όλα ίσα κι όμοια. ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ SAM. Δεν ξέρω γιατί δεν το είχα σκεφτεί από πέρσι (ή αν το είχα σκεφτεί, το ξέχασα στο ενδιάμεσο), αλλά η ύπαρξή του ήταν θησαυρός. Ήρθε τόσο από το πουθενά, που αν δεν έμεινες με το στόμα ανοιχτό τότε μάλλον δεν είχες συνειδητοποιήσει τι συνέβαινε-αναρωτιέμαι πού θα πάνε με αυτό το sub-plot. Έτσι κι αλλιώς το True Blood ήταν από τις πλέον gay-friendly σειρές, με κάποιον απίθανο τρόπο κατάφερε να γίνει ακόμα περισσότερο!

Κατά τα άλλα έχουμε την Sookie και τον Erik να προσπαθούν να βρουν τον Bill, για διαφορετικούς λόγους, τον Sam να ψάχνει τους γονείς του, τον Hoyt να παρατάει lesbian-ready φοιτήτριες επειδή η καρδούλα του κλαίει για την καλή του (η οποία έχει τα δικά της θαμμένα προβλήματα, στο μεταξύ) και τον Jason να παρατιέται από τις ίδιες αυτές φοιτήτριες επειδή δε μπορούσε να αποδώσει. Δε μπορούσε να κάνει αυτό που ο Andy τόσο εύγλωττα περιέγραψε ως "I need to see a lot less conscience and a lot more cojones, and I need to see them pronto!" Γενικά οι πλοκές αυτής της λογικής με ξενερώνουν και τις βαριέμαι, αλλά α) ο Jason θα βρει έναν τρόπο να την κάνει ενδιαφέρουσα, β) ακόμα κι αν προκύψει μούφα, έχουμε όλα τα τριγύρω και γ) όσο το δίδυμο Andy-Jason δίνει τέτοιες ατάκες, εγώ είμαι cool.

Οπότε μέσα σε όλα έχουμε κι αυτό, την ψεύτικη ιστορία για το θάνατο του Egg, που βασανίζει τον Jason. Και που δίχως αμφιβολία θα τον βασανίσει ακόμα περισσότερο όταν το μάθει η Tara, που και τώρα δεν το έχει πάρει και πολύ καλά το όλο ζήτημα. Διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά νομίζω ότι το αφήσαμε σε κάτι-σαν-cliffhanger το τι έκανε μες στο μπάνιο μόνη της, όσο η χειρότερη τηλεοπτική μάνα this side of Brianna Barksdale διάβαζε ανέμελη τα περιοδικάκια της στο σαλόνι.

Δυνατό, διασκεδαστικό ξεκίνημα, όταν αρχίσει να παίζει (φαντάζομαι) περισσότερο interaction μεταξύ των Erik και Sookie (και Jessica;) θα ανάψουν ακόμα περισσότερο τα αίματα.


.

23 σχόλια:

  1. Καλό επισόδειο -θα μπορούσε να είναι και season φιναλε της 2ης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Dude, είχε και λυκανθρώπους! Μην τους ξεχνάμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και πολύ πιο πειστικοί από τον Jacob :p (Επίσης, η εποχή του πλαστικού τριχωτού κουστουμιού του Seth Green έχει περάσει για τα καλά, ε;)

    Btw, ένας φίλος (που δεν έχει διαβάσει τα βιβλία) υποστηρίζει ότι υπάρχει ένας χαρακτήρας της σειράς για τον οποίον έπρεπε να έχω καταλάβει από την πρώτη σεζόν ότι είναι λυκάνθρωπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Rogers

    Nomizw oti o Allan Ball epedeixe mia exelixi se arketa epipeda tis seiras.Stadiaka afxanei loipon sex k nudity k malista na s feroun s amixani thesi opws ta gay ones!To score an parathrisa kala eixe ligo pio goth-dark ambient ixo h skhnothesia k i fwtografia synexise apo persy (an k me trelane i kravgi tis vasilissas p vgike etsi xafnika petwntas toys xavliodontes).Mia akomi parathrhsh einai oti epitelous oi dhmiourgoi mias seiras afougrastikan tn kosmo wste na dwsoun perissotero yliko se Lafayette,Pam (w nai)k Jessica.Telos exisou wraio einai otan oi treis megaloi xarakthres dn einai pia aneggixtoi alla vasianiztai(eric me nevrakia sto bluetooth,sookie na tis lene galika,k o bill na tn trwei apo pantou!!!)Afta!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι, ο Lafayette είναι καιρός να ξαναγίνει ο fun χαρακτήρας που αγαπήσαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φοβερό επεισόδιο! Κι εμένα το όνειρο μου άρεσε περισσότερο και οι σκηνές του Eric βέβαια.
    Διάβασα κάπου ότι ο χαρακτήρας της Jessica δεν υπάερχει στα βιβλία αλλά τον δημιούργησε ο Ball!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πόσο πιο sexy μπορεί να γίνει αυτή η σειρά;
    Το όνειρο του Sam ήταν oh my f'ing god!! Kάνουν καταπληκτικό ζευγάρι!

    Αν και, και μόνο που υπάρχει ο σουηδοβαμπίρος...

    Μου αρέσει πολύ η προσθήκη λυκάνθρωπος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εντάξει δεν το περίμενα, αλλά η σειρά αυτή έγινε ακόμα πιο διασκεδαστική!


    Λυκάνθρωποι!
    Gay dream!!!
    Κωλαράκια!!!!!!
    Lafayette is fun again!!
    Tara ρίχνει Bitchslap σε Sookie!!!
    More Jessica!!!
    MORE PAM!!!! <3 <3 <3

    Η πρώτη season είναι ένα βαρετό, απλοικό παραμυθάκι μπροστά σε αυτό που ξετιλύγεται μπροστά στα μάτια μας πλέον, και αν μη τι άλλο το γεγονός οτι ο Jason δεν μπορούσε να πηδήξει είναι In your face statement οτι "this is NOTHING like the first season"!!! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θυμήστε μου ποιο είναι το πτώμα με την Τζέσικα? Είναι το μόνο από τα storylines που δεν θυμόμουν καθόλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η Jessica στην προσπάθειά της να ξεπεράσει την πείνα της, και τον Hoyt που της την είπε επειδή αυτή δάγκωσε τη μαμά της, πήγε και δάγκωσε έναν νταλικέρη. Ε, και δεν ήξερε πόσο αίμα να πιει για να μην της μείνει στα χέρια, και τον σκότωσε.

    Εσύ δε θυμόσουν αυτό. Τι να πω εγώ που το μόνο που θυμάμαι από την πρώτη σαιζόν είναι το V?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στην 1η ξεπάστρευε χαρακτήρες με συνοπτικές διαδικασίες τώρα σαν πολλοί δεν έχουνε μαζευτεί;

    όχι άλλο μάνα Τάρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Pw re paidia trellainomai me ta oneira-fantasiwseis pou nomizw oti einai xaraktiristiko twn seirwn tou Alan Ball.
    Opws sto six feet under, etsi ki edw xwnei mesa tetoia kai menei ekplhktos o theatis!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. καλά. και πάνω που λεγα τρύπα στο σενάριο και άλλοι θνητοί έχουν πιει από βαμπίρ γιατί μόνο η σούκι να καβλώνει τρύπα τρύπα σκάει το όνειρο του σαμ. κάλοκαιράκι κάαλοκαιράκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Έκανα το λάθος και είδα πρώτα φινάλε Breaking Bad και μετά πρεμιέρα True Blood!!! Δεν βλέπεις ποτέ πρώτα The Shield και στο καπάκι Κωνσταντίνου και Ελένης (εντάξει, υπερβάλλω λίγο :p)... Κατά τη γνώμη μου δεν είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, δεν είδαμε και καμιά εξέλιξη της προκοπής... Γενικά ψιλοαπογοητεύτηκα... Είχα ξεχάσει και πόσο ηλίθιοι είναι λίγο-πολύ όλοι οι χαρακτήρες... Μόνο η Pam και η Βασίλισσα μου άρεσαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ε ειπαμε μετριο ειναι το breaking bad, αλλα κωσταντινο και ελενη δεν το λες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @xavier

    Ως ποιητικό αστείο να το εκλάβω το σχόλιό σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. aaaaaaaaaaaax Tyler!

    to gay oneiro to eixame suzhthsei edw perusi otan eixe piei to aima o skulakos. eixame pei 'exe fasi na arxisei na exei wet dreams tora k aytos me ton vamp'. bariemai na psaxnw link, alla i totally called it. ksetrelathika me ti skini :D

    i queen of vampires ine i gunaika tou Marilyn Manson! apisteyta camp!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ax, poso thelo na pethanei H Tara kai H mana tis... den fadazesai!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. i Tara kala, nai. alla i mana tis? DIKO TIS SPIN-OFF TELEVANGELIST SHOW TORA!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Να δώσουν ριάλιτι στη μάνα Τάρας και στη μακαρίτισσα τη ψευτοεξορκίστρα στο οποίο θα πηγαίνουν ρέντνεκς τα gay αγόρια τους για να τους βγάλει το δαίμονα από μέσα.

    Και άλλες περιπτώσεις βέβαια, δεν περιοριζόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Νομίζω αυτό το κίνημα δεν μπορεί να αγνοηθεί. Ο λαός απαιτεί "Tara's family!" spin-off, το οποίο θα είναι το πρώτο ψευδο-ριάλιτι του HBO. Μεγάλες στιγμές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή