The Walking Dead: The zombie movie after the end credits.


Ποια είναι η πιο πολυαναμενόμενη σειρά της επόμενης σεζόν; Το Walking Dead του AMC. Επειδή δε βλέπω την ώρα για ένα αληθινά γαμημένα τρομακτικό show να σκάσει μούρη στην τηλεόραση. Επειδή το zombie genre δανείζει τον εαυτό του σε αμέτρητες και ανεξερεύνητες δυνατότητες κοινωνικού σχολιασμού. Επειδή το ομώνυμο κόμικ του Robert Kirkman στο οποίο βασίζεται είναι ένα από τα καλύτερα των '00s. Επειδή το AMC κάνει λίγα αλλά πολύ σταθερά βήματα προς την τηλεοπτική τελειότητα. Κι επειδή, θέλω να πω, κοιτάχτε την παραπάνω εικόνα από τα γυρίσματα που ξεκίνησαν προχθές! (Κι επίσης μισή ντουζίνα εικόνες ακόμα που θα σας κόψουν την ανάσα.)

Θέλετε πιο συγκεκριμένα λόγια για το τι να περιμένουμε από τη σειρά; Αντιγράφω από την εισαγωγή του Kirkman στον πρώτο τόμο της -συνεχιζόμενης- σειράς, ο οποίος κοσμεί χρόνια τώρα τη βιβλιοθήκη μου:
“For me the worst part of every zombie movie is the end. I always want to know what happens next. Even when all the characters die at the end... I just want it to keep going. More often than not zombie movies feel like a slice of a person's life shown until whoever is in charge of the movie gets bored. So we get to know the character, they have an adventure, BOOM, as soon as things start getting good... those pesky credits start rolling.

The idea behind The Walking Dead is to stay with the character, in this case, Rick Grimes as long as is humanly possible. I want The Walking Dead to be a chronicle of years of Rick's life. We will NEVER wonder what happens to Rick next, we will see it. The Walking Dead will be the zombie movie that never ends.”

Ορίστε λοιπόν. Ο μπάτσος Rick ξυπνάει μια μέρα σε ένα έρημο νοσοκομείο. Όλα γύρω του, ο κόσμος όλος, έχει κυριευθεί από τις ορδές των νεκροζώντανων. Εκεί που ο Romero ρίχνει τους τίτλους τέλους στο Dawn of the Dead, εκεί ακριβώς ξεκινάν οι Walking Dead. Σε παραγωγή Frank Darabont, ο οποίος έγραψε και το σενάριο για τον πιλότο που είχε στείλει όσους του κυκλώματος το είχαν διαβάσει, σε κύματα οργασμών. Τον Οκτώβριο του 2010 στο AMC, ο πρώτος κύκλος 6 επεισοδίων.

.

15 σχόλια:

  1. Είναι outofyourculticloset που γουστάρω darabont;
    Πράγμα αρκετό πάλι του χρόνου. Καλά και πέρσι έτσι ήταν, και το 80% ακόμα τρίβουν. Τουλάχιστον το θέμα είναι πρωτότυπο. Ακόμα και για cable.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικά έχω καταλήξει ότι ναι, είναι κάπως outofyourculticloset να γουστάρεις Darabont. Αλλά την ίδια στιγμή δε μπορώ να φανταστώ πώς θα είναι να γράφει αυτός ένα βαρύ fantasy horror(*), οπότε έχω τρελή περιέργεια εκτός δηλαδή από τον δεδομένο ενθουσιασμό.

    *Oh wait. I can. Γαμώ; Οπότε περίμενε, είναι αργά να πάρω πίσω το outofyourculti; Τώρα είμαι πάλι μπερδεμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χαχαχαχα. Βασικά, δικό του culticloset θα έπρεπε να είναι, που από το shawshank και μετά, αν του πεις να γράψει άλλες λέξεις από Stephen και King, θα τον μπερδέψεις.

    Όπως και να 'χει, βέβαια, το ότι θα δεις ζόμπι σε φορμάτ μονόωρου, αν μη τι άλλο σε κάνει να ξεχνάς στιγμιαία την οδύνη(sic(k)) τού να περιμένεις τα άλογα του Milch.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα άλογα του Milch... Ποιος νοιάζεται; :P Εδώ το HBO θα έχει μέχρι και Game of Thrones... Δηλαδή, ιππόδρομος από την μια όταν έχεις καλές σειρές με βρικόλακες, βασιλιάδες, ζόμπι κτλ.

    ΥΓ
    Και μιας και το θυμήθηκα και μιας και δεν το έχω κάνει εδώ και καιρό: Tyler να δεις Luther... :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάντως, επιτυχές κόμικ ή όχι, εγώ θα συνεχίσω να κλαίω το γεγονός ότι η AMC για να κάνει το Walking Dead ακύρωσε την adaptation του αγαπημένου μου έργου της λογοτεχνίας επιστημονικής φαντασίας, την Τριλογία του Άρη του Kim Stanley Robinson
    http://en.wikipedia.org/wiki/Mars_trilogy
    Ήταν σε project το 1o μέρος Red Mars και είχε την πιθανότητα να γίνει το The Wire της sci fi...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ap'touw pio agapimenous titlous :D

    ma mono 6 episodeia? ti tha prolaboun!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εντάξει νομίζω ότι πλέον ξέρω ποια είναι η πιο πολύ αναμενόμενη σειρά της χρονιας!

    ""Εκεί που ο Romero ρίχνει τους τίτλους τέλους στο Dawn of the Dead, εκεί ακριβώς ξεκινάν οι Walking Dead""

    μα ποσο γκαυλοτικό μπορεί να ακούγεται αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άραγε θα κάνουν ένα επεισόδιο ανά Volume; Γιατί έτσι βγαίνουν 2 κύκλοι από μονάωρα επεισόδια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. exei anakoinwthei casting? den tha itan gamato an epaize tin Michonne i KSERETE-POIA!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κάτι έχει το imdb. Φαντάζομαι πως η Michonne δεν θα εμφανίζεται στον πρώτο κύκλο όμως, βγαίνει πιο αργά στο κόμικ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αλήθεια γιατί θα είναι μόλις 6 επεισόδια ο 1ος κύκλος;!;!; Εγώ στην αρχή νόμιζα πως θα είναι μίνι-σειρά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θα είναι πανάκριβη σειρά, γι αυτό 6 επεισόδια και βλέπουμε. Και ίσως γι αυτό το λόγο δεν έγινε σειρά η αριστουργηματική τριλογία του Kim Stanley Robinson, γιατί θα ήταν ακόμα πιο ακριβή.

    Μου φαίνεται πολύ μεγάλο το ρίσκο που παίρνει το AMC και μακάρι να του πιάσει γιατί η ιστορία όπως ξετυλίγεται στο comic είναι καταπληκτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Παίζει κι ο Jim Carrey? :P http://www.slashfilm.com/2010/06/02/first-look-frank-darabonts-the-walking-dead/zz133f9841/
    Τι καλά! ΣΕΙΡΑ με ζόμπι! Brilliant!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. εμένα η παραπάνω φωτο μού φέρνει κάτι σε stephen king και tom waits :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή