The Report: Fringe

Πώς άρχισε η νέα σεζόν του Fringe;

Φανταστικά, όπως είχε τελειώσει η προηγούμενη. Το επεισόδιο ακολουθεί αποκλειστικά τα γεγονότα που ακολουθούν το περσινό φινάλε, αλλά από την πλευρά του παράλληλου σύμπαντος. (Και απλά δε μπορώ να ξεπεράσω το πόσο cool είναι οι τίτλοι αρχής αυτής της σειράς, ειδικά στα επεισόδια που τους πειράζουν.) Και καθώς επικεντρώνεται 100% στο cliffhanger που αφορούσε την παγιδευμένη πλέον Olivia, συνειδητοποιούμε πως ακόμα και ο πάλαι ποτέ αδύναμος κρίκος της σειράς, η πρωταγωνίστριά της, μπορεί τώρα με άνεση να σηκώσει μια ολόκληρη τηλεοπτική ώρα στους ώμους της.

Γενικά έχω κι ένα θέμα με αυτού του τύπου τις ιστορίες, όπου ένας από τους ήρωες χάνει τον εαυτό του πίσω από τα τείχη μιας εμφυτευμένης προσωπικότητας. Όταν λοιπόν έγινε σαφές πως εκεί πήγαινε η ιστορία, και καθόλου δεν επιχειρούσε η σειρά να λύσει το cliffhanger μέσα σε ένα μόλις επεισόδιο (κι άλλοι το σκέφτηκαν αυτό στην αρχή, έτσι; Δεν ήμουν ο μόνος;), σκιάχτηκα κάπως. Fuck δηλαδή, η Olivia τώρα δεν ξέρει καν πως είναι ο εαυτός της! Ένας λόγος ενθουσιασμού παραπάνω, ότι επειδή -υποθέτει κανείς- δε θα βγει όλη η σεζόν έτσι, την επόμενη σύγκρουση των δύο παράλληλων συμπάντων δε θα χρειαστεί να περιμένουμε ως τον Μάιο για να τη δούμε.

Στις επιμέρους σκηνές του το επεισόδιο ήταν επίσης πολύ δυνατό, καθαρά σαν περιπέτεια. Η πάλη της Olivia με τον εαυτό της, τη λογική, και το alt-Fringe Division έδωσε υλικό για μια συναρπαστική ώρα. Κι επιπλέον, ο λατρεμένος Andre Royo του Wire στο ρόλο του συμπονετικού ταρίφα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής του.

Για την ώρα, είμαι απλά πολύ περίεργος πώς θα τσουλάει η σειρά με αυτό το -έστω προσωρινό- status quo που οι σεναριογράφοι αναπάντεχα δείχνουν διατεθειμένοι να συντηρήσουν.


.

10 σχόλια:

  1. Μου άρεσε πολύ που το επεισόδιο έχει happy ending!!
    Όλα πάνε τόσο καλά και όλοι είναι τόσο χαρούμενοι και ικανοποιημένοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και οσο θυμαμαι τον πρωτο κυκλο που σερνότανε πάνω στο πτώμα του Μόλντερ...αστερι επιστροφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το intro της πρεμιέρας απέδειξε το πόσο πολύ έχει εξελιχθεί πλέον η ιστορία της σειράς. Μου αρέσει το πως ταλαντεύεται ανάμεσα σε μυστήριο και δράση. Και είδαμε και μια Ολίβια σε μορφή Sarah Connor, που νομίζω ότι πρέπει να υλοποιηθεί σαν ιδέα. Το Fringe πάει να δημιουργήσει μυθολογία επιπέδου Marvel Universe με τον τρόπο που αφήνει τους Observers ακόμα τόσο απόμακρους. Θέλω να δω το πως θα είναι τα φετινά villain of the week επεισόδια για να ολοκληρώσω την άποψη μου για την άνοδο που έχει κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πραγματικά εξαιρετική επιστροφή.


    Πολύ καλή η Anna Torv αλλά και ο ταξιτζής του Andre Royo που έχω την αίσθηση πως θα ξαναεμφανιστεί και θα κάνει κάτι ουσιαστικό. Αυτήν την αίσθηση μου άφησε η τελευταία σκηνή μαζί του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι, κι εμένα ακριβώς το ίδιο.

    Και γενικά για το Fringe πρέπει να συμφωνήσω με τα λόγια ενθουσιασμού, που κάθε άλλο παρά πρώιμα είναι (η σειρά έχει αποδείξει πολλάκις την αξία της) και πιστεύω κι εγώ πως είναι μια από τις 2-3 καλύτερες που παίζονται αυτή τη στιγμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. E3airetikh premiera , thn perimena kapws pio hpia kai dark gia thn olive alla me diepseuse ws ena va8mo. Einai polu kalh h skiagrafhs ths Bolivia pantws , dld den thn vlepoume monaxa ws villain from the other side , a natural born killer, alla kai ws ena atomo pou aplw stungxainei na douleuei gia thn alt fringe division.

    Opws kai oloi me xaropoihse idaitera h almatwdhs anakmpsh tou xarakthra ths olivia -pou eixe arxisei stadiaka kai arga apo thn stigmh pou apoklauf8hke oti eixe dex8ei tis posothtes tou xhmikou sto Jacksonville . Twra pleon thn vlepoume pio ikanh ws maxhth kai ws atomo na diekdikhsei thn fugh ths apo to parallhlo sumpan.

    Idiaiterws apolaustikos o taxi driver ,elpizw na ton 3anadoume .
    Is it me h nomizoun kai alloi pws isws h olivia fakes thn plhrh kurieush ths apo tis anamnhseis ths bolivia? dld nai men na exie access se autes alla na mhn exei ginei akrivws san kai auth

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγω παλι βαρεθηκα, πολυ ομως.
    Οι παραλληρισμοι-ομοιοτητες με τη Σαρα Κονορ(μα γιατι δε με πιστευετε οτι υπαρχει παραλληλο συμπαν καλοι μου ψυχιατροι?) με εκνευρισαν. Πολυ ομως.

    Δηλαδη, μια πανεξυπνη και εκπαιδευμενη πρακτορας επιμενει οτι υπαρχει παραλληλο συμπαν οχι μονο στους ψυχιατρους αλλα καθεται και τα λεει σε ενα ανυποψιαστο ταριφα, ο οποιος ως δια μαγειας τη συμπαθει κι ολας.

    Δηλαδη αν μια παλαβρω με οπλο σας απαγαγει και σας λεει οτι ειναι απο αλλο συμπαν εσεις θα την πιστεψετε?
    ή να το θεσω και αλλιως, εαν ΕΣΕΙΣ εισασταν στη θεση της, το να λετε τετοια τρελλα πραγματα στους ανθρωπους που απαγαγατε εχει καποιο νοημα? καποιο αποτελεσμα? καποια εφαρμογη? καποια λογικη?

    Και τωρα θα εχουμε δυο alter-Ολιβιες και στα δυο συμπαντα και θα περιμενουμε το πως η παγιδευμενη οριτζιναλε θα "ξυπνησει" και βαριεμαι και μονο που τα γραφω.

    Ο Ταριφας ΘΕΟΣ, φοβερος ηθοποιος, ελπιζω να επανελθει αν και σεναριακα δε βγαζει νοημα η συμπαθεια του προς την θεοπαλαβη απαγωγεα του.
    Εκτος κι αν γουσταρει τις αλλοπαρμενες.
    Εξαλλου ο ανθρωπος ειναι ταλεντο στο να αγοραζει δια της ορασεως ρουχα ΑΚΡΙΒΩΣ στο νουμερο της πρωταγωνιστριας λες και τα ειχανε ραψει επανω της. Κριμας που δεν προλαβε να κανει ενα περασμα απο το Ugly Betty ως στυλιστας.

    Σορρυ κι ολας, αλλα τα πιο θεοβαρετα επεισοδια μυθολογιας των X-Files ειχανε περισσοτερο ενδιαφερον απο δαυτο.

    Εχω προσπαθησει να μου αρεσει αλλα αν το Fringe ειναι πολυ καλη σειρα τοτε νομιζω ή ολες οι υπολοιπες τρεχουσες σειρες ειναι για τα μπαζα ή το κενο των x-files ειναι δυσαναπληρωτο τελικα και βολευομαστε με τα μετριοτατα υποκαταστατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο ταξιτζής τέλειος, δεν τον ήξερα (δεν έχω δει Wire, είμαι χαζή), και γενικά πολύ καλή η πρεμιέρα. Μ'άρεσε πολύ που ξαναείδαμε τον Τσάρλι (more please), το alt-Manhatan με ένα t και φυσικά το Dogs! The musical. :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλά μην τρελαθούμε, ηταν ενα καλό επεισόδιο, αλλα το πρόβλημα με αυτή τη σειρά είναι οτι έχει φτάσει μεχρι αυτό το σημείο μόνο - 'καλο επεισόδιο'..

    Μέχρι στιγμής στους πρώτους 2 κύκλους δεν υπήρχε επεισόδιο τύπου 'jaw, meet floor'.

    Φυσικά, σε μια περίοδο sci-fi πενίας οι πρεζάκηδες του είδους δεν μπορούμε να το παίζουμε και choosers... Πάντως σαφώς υπάρχει βελτίωση απ τη μέση του 2ου κύκλου και μετά. Για να δούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή