Fringe: The Abducted

Ωραίοι τρόποι. Να μας αφήνει με αυτό το cliffhanger για 2 βδομάδες το Fringe. Μπράααβο.

Ώστε έτσι θα το μάθουν. Από ένα αλαφιασμένο τηλεφώνημα μιας συγχυσμένης καθαρίστριας από τουριστομάγαζο απέναντι από το άγαλμα της ελευθερίας. ΟΚ, δεκτό. Η τελευταία πράξη του επεισοδίου γενικά τα έσπαγε, από τη στιγμή που η Olivia είναι στο νοσοκομείο και μιλάει με το πιτσιρίκι που έσωσε, μέχρι το τέλος.

Συγκεκριμένα, όταν ο μικρός ρωτάει τι είναι το FBI πάγωσα για λίγο, μέχρι που θυμήθηκα ότι ο Broyles βασικά τηλεγράφησε πριν 10 λεπτά την εξέλιξη. Όμως ήταν awesome όπως και νά'χει, πρώτον γιατί είναι πάντα cool να βλέπεις εχθρούς να βοηθιούνται σαν ανταπόδοση, και δεύτερον γιατί σιγά μην έχει τελειώσει η φάση. Η Olivia βρήκε τον απαγωγέα του γιου του Broyles (σε ένα επεισόδιο γενικότερα γαμάτο) και κάτι τόσο huge δε σφηνώθηκε σε αυτό το σημείο απλά και μόνο για να γίνουν τα στραβά μάτια στο νοσοκομείο.

Αυτά όλα θα παίξουν ρόλο στην τελική μάχη, που να πούμε by the way ότι δεν τη βλέπω να αργεί. Κι αυτό γιατί το Fox έβγαλε το νέο του πρόγραμμα για το χειμώνα, το οποίο μεταφέρει το Fringe τις Παρασκευές, βασικά στέλνοντάς το εκεί για να πεθάνει έναν όσο γίνεται λιγότερο ζημιογόνο για το κανάλι θάνατο. Oh well. Το καλό είναι ότι οι σεναριογράφοι της σειράς έχουν (πάντα έμοιαζαν να έχουν δηλαδή) καθαρή εικόνα για το πού οδηγείται η όλη κατάσταση, και πλέον δεν απέχουμε πολύ από την τελική πράξη.

Η Olivia ναι μεν πιάστηκε στα πράσα από τον Walternate, αλλά τώρα οι δικοί της ξέρουν ότι πρέπει να πάνε να την σώσουν. Παράλληλα, οι Από Εκεί μοιάζουν να έχουν ολοκληρώσει (ή έστω να έχουν θέσει ικανοποιητικά σε κίνηση) το σχέδιό τους για τους Από Εδώ, οπότε μένει τώρα να δούμε ποιος θα ρίξει την πρώτη βολή.

Α, κι επίσης ο Peter χρησιμοποιεί Android.


.

11 σχόλια:

  1. Με αφορμή το σχόλιό σου για το τηλέφωνο του Peter, να αναφέρω και ένα γελοίο κραυγαλέο σπονσορ-άρισμα στο μετριότατο Hawaii Five-O (χαζεύω ενίοτε ως φόρο τιμής στο παλιό, αλλά δεν θα κρατήσει πολύ):
    Ο Daniel Dae Kim λέει κάτι που υποδεικνύει γνώση, και η Grace Park δείχνει αμφισβήτηση. Ως τεκμηρίωση, της λέει: “Bing it.” Ανοίγει το κινητό της και, ναι, φαίνεται ότι χρησιμοποιεί το bing.com . Δεν ξέρω αν το bing έχει ήδη εμφανιστεί ως συνώνυμο του google σε σύγχρονα λεξικά της Αγγλικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. LOL, τόσο wishful thinking που σχεδόν τους λυπάμαι. Μα 'Bing it';! Τέλειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O Τζωτζιου με πρόλαβε. Ετοιμαζόμουν να γράψω αυτό ακριβώς. Γενικά το product placement του Android στο Fringe μπορεί να θεωρηθεί και πάρα πολύ διακριτικό. Σε Hawaii 5-0 και Bones πχ ώρες ώρες νευριάζεις.

    Τώρα όσον αφορά την σειρά, το 7 στα 7 του τρίτου κύκλου συνοδεύτηκε με το νέο της μετακίνησης στην Friday Night Death Slot. Τι να πει κανείς. Το Fox δεν σεβάστηκε καθόλου αυτήν τη σειρά. Στον πρώτο κύκλο, που παιζόταν Τρίτη έκανε γαμάτες τηλεθεάσεις. Τι είχαν στο μυαλό τους και της έχουν αλλάξει μέρα τόσες φορές δεν ξέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι μετακινήσεις ήταν και παντελώς ακατανόητες. Δηλαδή έχεις στα χέρια σου ένα potential sci-fi hit με συμπαθή-προς-καλά νούμερα. Το πας ποτέ Πέμπτη βράδυ; Απέναντι σε Grey's Anatomy και CSI και Office; Για το θεό δηλαδή, είναι το timeslot που γίνεται το μεγαλύτερο μακελειό μέσα σε όλη τη βδομάδα. Και πας το sci-fi cult semi-hit ΕΚΕΙ; Δηλαδή πώς θα επιβίωνε; Ας πάνε εκεί το Glee, στην τελική, αν θέλουν να γίνουν ανταγωνιστικοί την ώρα που είναι πιο ακριβές οι διαφημίσεις. Το Fringe έπρεπε να την πληρώσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. afth h thleoptikh season exei katanthsei thriller.oloi perimenoume na doume an 8a kopoun fringe,community kai terriers...
    exeis katalavei oti an kopoun afta ta tria to blog sou de 8a xei pia logo ypar3hs etsi? :P
    skepsou as poume th fetinh season xwris ta parapanw... 0_o
    by the by to walking dead giati to snobaroume etsi? :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν δεν ήταν αυτά θα έγραφα για άλλα, απλά έχω περιορισμένο χρόνο και δε μπορώ να γράφω μόνιμα για πάνω από 3-4 σειρές ανά πάσα δεδομένη στιγμή.

    Το Walking Dead δεν είναι θέμα σνομπαρίσματος, το βλέπω. Απλά όπως με όλες τις Κυριακάτικες σειρές, πέφτουν τη χειρότερη στιγμή από θέμα χρόνου μου, ποτέ δεν προλαβαίνω να το βλέπω όταν βγει, μετά ξεκινάνε οι σειρές της βδομάδας, καθυστερεί κι άλλο, και όταν πια το βλέπω κοντεύει να προβληθεί το επόμενο επεισόδιο.

    Επίσης δε με ξετρέλανε. :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ekplhktiko to neo episodeio, ma kala posa cardiac arrest 8a mas prokalesei o JJ me auth thn Olivia? Exw arxisei an th lupamai pka8ws panta akti sumbainei teleutaia stigmh kai thn pataei..

    Den eixa dei ta ratings ths seiras alla se sxesh em perusi htan kalutera? Ka8ws kai perusi htan antimetwph em ta emga8hria.

    Emeis ti 8a kanoume se auto to 2 week hiatus? Egw apo th mia psukloxairimai giati mou xalase to tivo alla kai pali....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. HTC Desire HD αν δεν απατώμαι... Niiiice.

    Γενικά οι πρωταγωνιστές σειρών έχουν μια ζωή τα τελευταία gadgets, ο Dexter π.χ. απ' την αρχή του 5ου κύκλου χρησιμοποιεί ενα Nokia N8 prototype...

    Η ειρωνία είναι οτι στο τελευταίο Burn Notice o Jesse χρησιμοποιεί ενα ipaq pocket pc του 2002-2003... Πιο old school πεθαίνεις!

    Οκ, τέλος η σπασικλιά.

    Ωραίο το τελευταίο Fringe αν και κλασσικά φούλ προβλέψιμο. Δυνατό το cliffhanger..

    Βέβαια στο Friday night death slot δεν έχει πολύ ζωή ακόμα.. 15 επεισόδια έμειναν, ελπίζω να τα έχουν εκμεταλλευτεί σωστά οι writers...

    P.S. Το Walking Dead είναι πολύ, πολύ καλό. Ίσως φταίει το οτι ειμαι κολλημένος με το κόμικ και την όλη zombie apocalypse φάση, αλλα είναι αυτον τον καιρό η σειρά την οποία προσμονώ κάθε βδομάδα περισσότερο (μαζί με το Boardwalk Empire)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. dn 8a exei fringe tin alli evdomada?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το μονο που με χαλασε ειναι οτι "επισημοποιηθηκε" η ηλιθιοτητα του χαλβα. Καλα τον λεω εγω λαππά, μα ειναι δυνατον να μην εχει καταλαβει οτι η συνεργατης του ειναι διαφορετικο ατομο? Δε το δεχομαι με τιποτε.

    Μεγαλη τρυπα στο σεναριο οτι ουτε αυτος ουτε ο τρελλοεπιστημονας δεν καταλαβανε τη ψευτΟλιβια (εκτος αν μας το ανατρεψουν,κραταω και μια πισινη).

    Γενικα ομως ειναι ευχαριστη σειρα το Φρινζυ. Αν εξαιρεσεις μερικες κλισεδιες και τον Χαλβα. Δε θα θελα να κοπει γιατι αμφιβαλλω σφοδρα οτι κατι αλλο σκιφι θα βαλουνε στη θεση της. Καλυτερα το συμπαθες αν μη τι αλλο Φρινζυ απο το τιποτε. Δεν καταλαβαινω ειλικρινα πως (δεν) στηριζουν τις σειρες του τα δικτυα.

    Τερριερς δεν εχω παρακολουθησει ακομη.
    Πλεον περιμενω να δω αν τουλαχιστον ανανεωθει μια νεα σειρα πριν επενδυσω. Ελεος πια με τα @#$@#$@#καναλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. απροπο,Good Wife βλεπει κανενας?
    Εξαιρετικο καστ (αν εξαιρεσεις τον αλλο τον λαππά τον μιστερ Μπιγκ) και με μερικους πολυ ενδιαφεροντες χαρακτηρες.

    Και η Μαργκουλις αληθινη εκπληξη (για μενα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή