Survivor: "Ouch"

To Survivor όπως πρέπει να είναι.

Θα είμαι κάπως πιο σύντομος από όσο θα ήθελα, γιατί βιάζομαι αλλά δε θέλω να περιμένω ως το βράδυ για να ανεβάσω κάτι. Αυτό το πράγμα είναι το Survivor, και σαν επεισόδιο το βρήκα φανταστικό. Μου θύμισε επεισόδια σαν το blindside του Ozzy στη Μικρονησία. Έβλεπες την ψήφο να έρχεται, αλλά έτρωγες τα νύχια σου επειδή, δε μπορεί, κάτι θα γινόταν τελευταία στιγμή και το uber-φαβορί θα σωζόταν.

Η βασική διαφορά είναι ότι τώρα εγώ ήμουν με την Brenda βέβαια, αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι η ψήφος, το πώς ήρθε, και το πόσο αποφασιστικά έλαβε χώρα, ήταν κάτι το συναρπαστικό. Πολλές φορές αναρωτιόμαστε βλέποντας Survivor γιατί όλοι οι παίχτες δεν αναγνωρίζουν την τεράστια απειλή που φέρνει ένας από τους παίχτες που βρίσκονται σαφέστατα στον έλεγχο του παιχνιδιού, και ενώνοντας τις δυνάμεις τους, να τον/την πετάξουν έξω.

Η απάντηση είναι, φυσικά, ότι περισσότερο από το endgame τους, φοβούνται για το άμεσο μέλλον τους. Φοβούνται την πλήρη κατάρρευση των συμμαχιών τους, φοβούνται να ξεκινήσουν ξανά ένα παιχνίδι από μηδενικής βάσης με 8 ή 10 μόλις παίχτες να απομένουν. Λογικό! Όμως αυτή ήταν η σπάνια φορά κάτι τέτοιο όντως έγινε.

Έπρεπε να συμβούν πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Έπρεπε η Brenda εκτός από αλαζόνας (κάτι όχι άσχημο στο Survivor, αν μπορείς να walk the talk α λα Russell ή Parvatti) να είναι και φοβερά υπερόπτης. Διαφορετικά πράγματα, και φάνηκε στο Συμβούλιο με ποιον τρόπο. Δε θες να τσακωθείς και να κάνεις κινήσεις της τελευταίας στιγμής; Τι μας λες; Έτσι σου είπα ότι παίζεται το παιχνίδι; Ξανά, θα αναφέρω τον Russell, γιατί δε γίνεται αλλιώς- είναι το απόλυτο δείγμα παίχτη που απέναντι σε κάθε λογική ή μέτρημα κουκιών, συνέχιζε να επιβιώνει, συμβούλιο μετά το συμβούλιο. Αλλά και κάποια σαν την Sandra. Υπάρχουν χιλιάδες τρόποι να μοχθήσεις για την επιβίωσή σου. Το να πεταρίζεις τα βλέφαρα στον Sash και μετά να το παίζεις αφ'υψηλού, σίγουρα δεν είναι ένας από αυτούς.

Έπρεπε ακόμα να συμπλεύσουν άνθρωποι δειλοί, που φοβούνται γενικώς τόσο πολύ, που το αβέβαιο αύριο δεν τους κάνει διαφορά- ο Chase πχ ζει σε αβέβαια τώρα και αβέβαιο χθες. Και φυσικά έπρεπε να υπάρχει κάποια σαν την Naonka, από τους πιο απρόβλεπτους και θεοπάλαβους παίχτες στην ιστορία του παιχνιδιού, άτομο που όχι μόνο δε θα εκπλησσόμουν, αλλά θα στοιχημάτιζα κιόλας ότι αργά ή γρήγορα θα έσπαγε τη συμμαχία της. Γιατί είναι ΤΡΕΛΗ.

Πέρα από την αγωνιώδη ψήφο, γουστάρω γιατί το φετινό Survivor εξελίσσεται σε μηχανή εκπλήξεων, σβήνοντας από το χάρτη τους παίχτες που προηγουμένως έχει πρακτικά κάνει set-up για τελικό. Υπέροχα πράγματα, που μας αφήνουν τώρα με δύο μεγάλες απορίες.

Πρώτον, where do we go from here; Η επόμενη ψήφος μπορεί να πάει οπουδήποτε! Με ακέφαλη φυλή, ποιος θα γίνει τώρα βασιλιάς; (Ίσως ο Sash, που είναι "more like a queen"; - προσκυνώ.)

Και δεύτερον, σοβαρά, τι τρέχει με την Purple Kelly; Όπως λέει κι ο φίλος μου ο Μανώλης, "η purlpe kelly σε ποιο παιχνίδι παίζει;"



(Α και μην ξεχάσω. Volcano-surfing; Awesome!)

.

8 σχόλια:

  1. μα γιατι να ψηφίσει Benry? ηταν στην ιδια συμμαχία!!!!

    γενικά όλη η παρουσία της στο tribal council ήταν... Brittany στην τάξη του Glee.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραίο επεισόδιο, δν τη περίμενα με τίποτα την ανατρόπη. Ακόμα κ όταν δν της έδωσε το idol έλεγα κάπως θα γυρίσει.

    Η Μπρέντα βασίστηκε υπερβολικά στο idol του Sash ενώ μπορούσε άνετα να το γυρίσει χωρίς καν να παρακαλάει για ψήφους. Είχε μια βάση αυτήν,τον Sash,τον Τσεις κ την Π.Κέλυ κ από εκεί δν ήταν καν δύσκολο να πείσει τον Φάμπιο κ τον Νταν να ψηφίσουν Ναόνκα την όποια μισούνε κ δν είναι κ παίκτες π σκέφτονται στρατηγικά. Γενικά το παράτησε χωρίς καν να προσπαθήσει, κ δν ήταν καν σε τόσο δύσκολη θέση. Εδώ η Παρβάτι κ ο Ράσελ πέρυσι ήταν 2 εναντίον 8 απ την πρώτη μέρα κ το γύρισαν for fuck's sake.
    Εξίσου χάζα φέρθηκε κ ο Sash. Αν έδινε το idol μετά θα ήταν και πάλι η ισχύρη alliance. Τώρα χωρίς την Μπρέντα πάει ο Τσεις πάει κ η Κέλι κ μένει μόνος του με το idol του π του εξάσφαλιζει ένα safe συμβούλιο κ μετά άντε γεια. Ήδη είναι στο στόχαστρο ως ο συναίτερος της Μπρέντα.

    ΥΓ: Δεν αντέχω την Χόλι, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο. Ελπίζω να είναι η επόμενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σπάζομαι φοβερά όταν παίχτες που έχουν κάνει σωστά πράγματα, κάνουν τόσο παιδαριώδη λάθη ξαφνικά. Ψέματα δεν θα πω, μου την έσπαγε η δεν-με-αγγίζει-τίποτα-εμένα συμπεριφορά της και χαίρομαι που μας αδειάζει τη γωνιά. Και -για να δανειστώ μια φράση από τους αγαπητούς Έλληνες sportscasters-, έχει πάρει τώρα μια άγρια ομορφιά το παιχνίδι. Και επιτέλους απολαμβάνουμε.

    Υ.Γ Είναι εντυπωσιακό που η Purple Kelly θα φτάσει ΣΙΓΟΥΡΑ final 3 έτσι όπως πάει (τόσος χαζούς και άβουλους παίκτες τους κρατάς, κανόνας Νο1 στο Survivor 101). Θα έχει φοβερό γέλιο μπροστά σε jury. :P

    Υ.Γ 2 WTF με τα μπαούλα. Δεν έκοψε σε κανέναν ότι ΤΟ ΞΥΛΟ ΠΑΙΡΝΕΙ ΦΩΤΙΑ!?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι παίκτες φέτος είναι διανοητικού επιπέδου Fabio όλοι τους. Τρανή απόδειξη η φωτιά. Και γω υποστηρικτής Brenda ήμουν (ατακάρα περί queen Sash) τώρα θέλω να το πάρει η σούπερ γιαγιά. Κλισέ, but whatevs.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΧΑΧΑΧΑ
    τι έγραφα πριν μερικά επεισόδια

    "η μπρέντα είναι κούκλα αλλά υπερτατα σίγουρη ως mastermind, θέλω να της έρθει από το πουθενά καμιά ανάποδη να της φυγει αυτο το smirky χαμογελακι"

    γιατί, μα γιατί δε ζήτησα καλύτερα να κερδίσω στο λαχείο? χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βλέπω ότι είχε μεγάλο κοινό είχε η wannabe Parvati! Για μένα η στιγμή ήταν τύπου ding dong the bitch is dead. Σιγά την καλή παίκτρια που μόνο και μόνο επειδή ήθελε να έχει τα πρωτεία έδιωξε το Marty που της πρόσφερε το σχέδιο στο πιάτο. Good riddance.

    Chase ο πιο χοντρομαλάκας παίκτης της σεζόν, ίσως και ever. Μα να θέλεις να παίξεις το παιχνίδι και να τρέχει από δω κι από κει και να φανερώνει όλα τα σχέδια; Βούλωσέ το! Και στο τέλος πήγε και ψήφισε Brenda! Τι να πεις.

    ΥΓ: Θέλω να δω τι μπορεί να έκανε αυτή τη φορά τη Neo. Θα το καταλάβει κανένα από τα ντουγάνια ότι είναι το καλύτερο άτομο να πάρεις μαζί σου στον τελικό;

    The End. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμφωνώ απόλυτα με oni. Θεωρώ ότι το φετινό survivor είναι η μεγαλύτερη συνάθροιση ηλίθιων ever.
    Εντάξει. Η μεγαλύτερη απόδειξη όλων, αυτό που έκαναν με τη φωτιά. ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ;;;
    Και στο καπάκι, ή άλλη νομίζει ότι δεν πρέπει να ασχοληθεί με το αν οι υπόλοιποι θέλουν να την διώξουν, γιατί έτσι λέει ότι θα δείξει σημάδια αδυναμίας. Πώς είπατε;
    Για τον Fabio νομίζω τα σχόλια είναι περιττά.
    Ή δεν ήταν ηλίθιο που η Naonka πρόδωσε την μεγαλύτερη σύμμαχό της στο παιχνίδι; Όπως και το ότι είχε ψηρίσει το φαγητό τους…Τί ήταν αυτό πάλι; Δε νομίζω ότι διεκδικεί βραβείο εξυπνάδας.
    Ας μείνουμε συντονισμένοι διότι νομίζω ότι θα θαυμάσουμε κι άλλες ομορφιές.
    Α, και κάτι ακόμα. Είναι ιδέα μου, ή και σεις έχετε την εντύπωση ότι εκτός από πιο ηλίθιοι είναι και οι πιο άχρηστοι στα challenges σε σχέση με προηγούμενες seasons;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Απίστευτο δεν είναι πόσοι ανόητοι έχουν μαζευτεί φέτος; Έχω αρχίσει να σκέφτομαι ότι το Russell v Rob season δε θα είναι τόσο κακή ιδέα, απλά και μόνο για να εξισορροπηθεί λίγο το IQ :p

    (Όχι, όχι, παραμένει κακή ιδέα, αλλά λέμε τώρα.)

    Αυτό με τα σεντούκια στη φωτιά ίσως είναι ό,τι πιο ηλίθιο έχει συμβεί σε 10 χρόνια Survivor. Κάνει τον Jason που έδωσε το Immunity του, να μοιάζει Richard Hatch.

    ΑπάντησηΔιαγραφή