Fringe: The Firefly

To Fringe κάνει την πρεμιέρα του στις Παρασκευές με ένα επεισόδιο που λέγεται 'Firefly'. Ominous much; Ευτυχώς το ίδιο το επεισόδιο είναι φοβερό. Spoilers μετά το άλμα.

Ξέρεις ότι θα πάει καλά ένα επεισόδιο Fringe όταν ξεκινάει με τον Walter στα εσώρουχά του και με τους Observers να μηχανορραφούν. (Όχι, τα δύο δεν συνδέονται.) (Αν και, φαντάζεσαι;)

Το κλου ήταν τελικά πως όλο το επεισόδιο ήταν ένα καλοστημένο τεστ από τον Observer τον δικό μας, ο οποίος ήθελε να τσεκάρει κατά πόσον ο Walter θα ήταν διατεθειμένος να αφήσει τον Peter να πεθάνει. Γιατί όλο αυτό; Μπορούμε απλά να εικάζουμε, αλλά υποθέτω πως πάει κάπως έτσι: Οι Observers ξέρουν πως όταν ο δικός μας έσωσε τους Bishops, αλλοίωσε το μέλλον με τρόπο που 'να κάνει διαφορά'. Που θα πει, υποθέτω, ότι τώρα που ο Peter είναι ζωντανός, το ένα από τα δύο σύμπαντα κινδυνεύει να αφανιστεί, κάτι που δε θα συνέβαινε αν ο Peter είχε πνιγεί εκείνο βράδυ. Άρα τώρα οι Observers πρέπει να διορθώσουν τη μαλακία του δικού μας, να σώσουν το σύμπαν, διορθώνοντας ένα λάθος με ένα άλλο. Και, αν βγάλαμε σήμερα κάποιο συμπέρασμα, είναι ότι ο Walter θα τους το επιτρέψει.

Πολύ ωραία πάει να κορυφωθεί η σεζόν, δε βλέπω την ώρα να παίξουν όντως μπάλα όλα αυτά τα σκόρπια στοιχεία που συναντάμε από την αρχή κιόλας της χρονιάς.

Όμως ακόμα κι ένα καλοφτιαγμένο και αγωνιώδες επεισόδιο σαν κι αυτό, δε θα είχε κανενός είδους impact αν στο κέντρο του δεν υπήρχε τόσο δυνατό δράμα. Το Fringe έχει γίνει κάτι σαν αυθεντία σε αυτή την ισορροπία, του self-contained, του over-arching και του αληθινού δράματος. Λάτρεψα τον Walter που συνάντησε τον μουσικό που λάτρευε μόνο για να μάθει πως ήταν οι δικές του επιλογές που ξεκίνησαν τη διαδικασία που τον άφησε χωρίς τον γιο του. Ο Christopher Lloyd ήταν φανταστικός στον ρόλο - οι δυο τους έπαιζαν ένα εκπληκτικό 1-2. Θα μπορούσα να χαζεύω επεισόδια ολόκληρα με τους δυο τους να παραληρούν δίχως αρχή ή τέλος για τα ένδοξα παρελθόντα τους.

Very good stuff γενικώς. Το Fringe μπαίνει με πολλή φόρα στο δεύτερο μισό της σεζόν του.


.

8 σχόλια:

  1. Και με το που πάτησα publish, έσκασαν τα ευχάριστα νέα ότι η σειρά όχι μόνο διατήρησε, αλλά ψιλοαύξησε κιόλας το κοινό της την Παρασκευή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό πήγαινα να γράψω. Επιπλέον μιλάμε για Παρασκευή! Φαντάσου δηλαδή τι νούμερα μπορεί και να έκανε αν το Fox την είχε κρατήσει στην slot της πρώτης σεζόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι ρε γαμώτο, το σκοτώσανε την Πέμπτη. Αλλά τουλάχιστον φαίνεται πως όσοι του είχαν απομείνει είναι αρκετά πιστοί για να το κρατήσουν ζωντανό την Παρασκευή. Πάλι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μόνο η παρουσία του Christopher Lloyd στο Fringe μου φαίνεται ευχάριστα ειρωνική. Ο Lloyd ήταν στο κάτω κάτω ο Walter των 80s.

    Η εκστρατεία Save Fringe πάει καλά ε; Περιμένω πως και πως την τελική απόφαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αρκετά καλό επεισόδιο.

    Όλα τα λεφτά το Twin Peaks reference (τα κοκκινομπλε γυαλιά ηλίου του Dr. Jacoby, ο οποίος apparently είναι φίλος του Walter!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μετά από τα νούμερα (θέλω να) πιστεύω ότι δεν θα κοπεί. Αλλά ας περιμένουμε και την επόμενη Παρασκευή να είμαστε σίγουροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με δεδομένα ότι είμαστε στο e10 και περιμένουμε άλλα 12 (ή κάνω λάθος;) νομίζω ότι θα ήταν καλύτερο να τελειώσει φέτος η σειρά με τον τρόπο, που φαίνεται ότι θα τελειώσει.

    O Lloyd ήταν σοφή επιλογή, με ό,τι μας φέρνει στο μυαλό από το παρελθόν, αλλά ήταν πολύ δυναμικόσ χαρακτήρας.

    nice ep all around.

    προς FOX: http://youtu.be/s_6mZZPUSGY

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ποπο, οπως το 'πες, αυτο το "super δραμα στο κεντρο και science fiction τριγυρω" ειναι τρομερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή