Spartacus: Gods of the Arena


Σύντομο background: Ο κανονικός ο Σπάρτακος, με το αίμα και την άμμο, ήταν η επιτυχία που έβαλε το κανάλι Starz στον τηλεοπτικό χάρτη. Πολυσυζητημένο, με μεγάλα νούμερα, και τόσο τέλειο σε αυτό που έκανε που δε γινόταν να μη το λατρέψεις. Όμως ο πρωταγωνιστής Andy Whitfield διαγνώστηκε δυστυχώς με καρκίνο που τον ανάγκασε αρχικά καθυστερήσει την επιστροφή του στο σετ και τελικά, να αποχωρήσει εντελώς από τη σειρά.

Το Starz, περιμένοντας αρχικά να δει πώς θα εξελιχθεί η υγεία του πρωταγωνιστή, προχώρησε σε μια μέση λύση: Ένα prequel mini-series που θα γέμιζε το κενό ανάμεσα στις δύο σεζόν, και το οποίο δε θα χρειαζόταν τον Whitfield για να γυριστεί. Θα λάμβανε χώρα κάποια χρόνια πριν την πρώτη σεζόν, όταν ακόμα ο Batiatus προσπαθούσε να ανέλθει στη θέση ισχύος όπου εμείς τον γνωρίσαμε.

Όπερ και εγένετο, Spartacus: Gods of the Arena. Δε θα έπρεπε να λειτουργεί καθόλου, αλλά είναι τέλειο. Μετά το άλμα με spoilers.

Είναι prequel, που θα πει ότι ξέρεις τι γίνεται. Δεν έχει αληθινό πρωταγωνιστή, που θα πει ότι δε θα έπρεπε να μας νοιάζει. Όμως αυτό το mini-series είναι ο Spartacus gone up to eleven, ένα ασταμάτητο όργιο αίματος και σεξ και cheesy εφέ και ατελείωτης σφαγής.

Σε αυτό το πρώτο (από 6) μέρος γινόμαστε μάρτυρες ενός τρίου, ενός λεσβιακού μετά οπίου, μιας μάχης στη μέση της αγοράς με τον έναν μονομάχο να έχει δεμένα τα μάτια του, ενός ημιαποκεφαλισμού και αμέτρητων casual γυμνών οπισθίων και άγριων μαχαιρωμάτων κατευθείαν στους κοιλιακούς. Πρόκειται για μια ασταμάτητη απόλαυση, λες και οι DeKnight & Co. θέλησαν να μας αποζημιώσουν για την απουσία του Σπάρτακου και για την γνώση μας όσων έρχονται, με ακόμα περισσότερο αίμα, περισσότερη βία, περισσότερο camp.

ΟΚ, γιατί όχι;

Στο μεταξύ, ακριβώς επειδή πρόκειται για μια σειρά που ξέρεις πως δεν θα σε απογοητεύσει όταν μιλάμε για θανάτους και ξεκαθαρίσματα, το γεγονός πως για πολλούς από τους χαρακτήρες ξέρουμε (ή υποπτευόμαστε) τη μοίρα τους καταλήγει να είναι προτέρημα. Πώς αχρηστεύτηκε ο ένας, πώς πέθανε η άλλη, τι συνέβη στον apparent πρωταγωνιστή αυτού του mini-series, ο οποίος δεν υπήρξε ποτέ στη διάρκεια της 1ης σεζόν;

Δεν ξέρω για εσάς (υποπτεύομαι, βέβαια) αλλά εγώ δε βλέπω την ώρα να τα δω όλα αυτά να απλώνονται στην οθόνη μου. Με τον πιο ξεδιάντροπα πορνογραφικό τρόπο που γίνεται, φυσικά.


.

9 σχόλια:

  1. To setting και concept της σειράς είναι τόσο γαμάτο που δεν κατάλαβα οτι εβλεπα την σειρά χωρις τον Spartacus.

    Eκει που σκεφτόμουν να μην δω την 2η σεζόν λόγω της αλλαγης του πρωταγωνιστη (μακάρι να γίνει κάλα ο άνθρωπος και να τον ξαναδούμε σε σειρα) μετά απο αυτό θα της δώσω μια ευκαιρια γιατι μου έδωσε να καταλάβω οτι δεν ειναι ο Spartacus που κάνει την διαφορά στη σειρά αλλα το πόσο καλά ειναι στημένη είναι αυτη απο μόνη της.

    Στα plus το πολυ ψηφιακό αίμα που πλέον το συνηθίσαμε και γουστάρουμε και τα βυζιά που εμφανίζονται στην οθόνη (αυτά τα γουστάρουμε περισσότερο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έσπειρε και πάλι η σειρά, αν και δεν το περίμενα το prequel να είναι τόσο καλό! Βέβαια όσο έβλεπα το πρώτο επεισόδιο ήμουν σε διαρκές distraction σκεπτόμενος πως θα πεθάνει ο κάθε χαρακτήρας που δεν είδαμε στην πρώτη σεζόν, αλλά οκ ξεπερνιέται αυτό, περιμένω απο τη σειρά να κάνει σωστό over the top delivering στους θανάτους που είναι προκαθορισμένοι.

    Λολ δώσανε και γκόμενο-μονομάχο στον Barca! That's gonna end well. :P

    Επίσης περιμένω αδημονώντας να δω και το πλάνο-signature της σειράς, δηλαδή αίμα απο την αρένα να εκτοξεύεται πάνω σε σεινάμενα βυζιά στην εξέδρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπώ αγαπώ αγαπώ! Αρνούμαι να του δώσω τη ρετσινιά "guilty pleasure", ο Spartacus βλέπεται με θάρρος και θράσος.

    PS: Περισσότερη Lucy Lawless, γιατί να το αρνηθεί κανείς; Και κάνει και λεσβιακά με την καυτή πρώην γκόμενα του Dexter! (Και είμαι γκέι for fuck's sake!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. tyler αμα δω το prequel και μετα τη 1η σεζον , θα εχω κανενα προβλημα να καταλαβω τι γινεται ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κοιτα, ξεκιναει με μια σκηνη-spoiler αλλα απο εκει και μετα δε νομιζω οτι παιζει προβλημα. Οπως νομιζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αν και τρελος φαν της 1ης σεζον, δεν ξετρελαθηκα με το 1ο επεισοδειο, μου φανηκε σαν πολυ βιαστικη προσπαθεια να προσφερουν πολυ σεξ και βια...δεν εχω κανενα προβλημα με το σεξ και τη βια, απλα οπως ειπα, δλδ μου δινουν την αισθηση οτι απευθυνονται σε νηστικους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. H αλήθεια είναι ότι δεν διέθετε τη λεπτότητα της πρώτης σεζόν. (LOL)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Απλά επικό.
    Ναι οκ ξέρεις την κατάληξη αλλά δεν ξέρεις τις λεπτομέρειες.
    Πείτε μου ότι πανηγυρίσατε μόλις είδατε τον Σολόνιους! ^_^

    ΑπάντησηΔιαγραφή