Fringe: Concentrate and Ask Again


Στατιστικά να το πάρεις, κάποια στιγμή όλες η σειρές εκτός από το Community θα κάνουν κι ένα μέτριο επεισόδιο. Ήρθε και η ώρα του Fringe.

Χωρίς να επεκταθώ και πάρα πολύ, ενώ μου άρεσε η εισαγωγή στη μυθολογία ενός ακόμα θύματος των πειραμάτων του Walter και του William (των W&W, στο εξής), κι ενώ ήταν super-cool (και super-yuck) η ιδέα για το έγκλημα της εβδομάδας, πολλά περιφερειακά στοιχεία με ενόχλησαν.

Το βασικότερο όλων είναι ότι έχει αρχίσει να με ενοχλεί ο τρόπος που η σειρά αντιμετωπίζει το ερωτικό τρίγωνο του Peter με τις Oliviες. Γιατί από ό,τι φαίνεται ως τέτοιο πρέπει να το σκεφτόμαστε πλέον. Η ιδέα πως ο Peter δε μπορούσε να καταλάβει πως κοιμόταν με μια άλλη γυναίκα από αυτή που νόμιζε είναι παντελώς ανόητη, αλλά το αφήσαμε να περάσει γιατί τα πάντα στο υπόλοιπο run επεισοδίων ήταν γαμάτο. Αλλά τώρα το να επιστρέφουμε διαρκώς σε αυτό το γεγονός, να το αντιμετωπίζουμε με κάθε σοβαρότητα, να το κάνει θέμα η Olivia κάθε δεύτερο act, και εν τέλει να βασίζουμε σε αυτό την κορύφωση όλης της μυθολογίας τριών σεζόν; Πείτε μου ότι αστειεύεστε.

Το ίδιο το Fringe μου έχει μάθει να περιμένω περισσότερα από αυτό, αφού ακόμα κι όταν κάνει παλαβομάρες φροντίζει να τις παρουσιάζει με τρόπο που βγάζουν νόημα σε κάποιο Marvel-science επίπεδο. Εδώ αυτό το στοιχείο απουσίαζε παντελώς. Ο Peter έχει συχνότητες που καθορίζονται από το ποια γουστάρει; Εμ, αλήθεια; Και τα πειραματόζωα των W&W 'κάποιες φορές' δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις δυνάμεις τους το ένα στο άλλο;

Γενικά πολύ μέτριο γράψιμο σε αυτό το επεισόδιο, το οποίο κουβάλαγε βασικά η ενδιαφέρουσα υπόθεση της βδομάδας. Ο mind-reader δε θα με χάλαγε να επιστρέψει στο μέλλον. Αυτά που θα με χαλάσουν αν επιστρέψουν, είναι μια-δυο σαχλές ιδέες αυτού του επεισοδίου.


.

11 σχόλια:

  1. αυτό με τον σαμ και το ερωτικό τρίγωνο με χάλασε αρκετά. βέβαια ελπίζω να το διορθώσουν χτίζωντας κάτι γύρο από τον σαμ. γιατί ήταν λίγο ξεκάρφωτο το ότι αυτός έγραψε τα βιβλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό δεν το άγγιξα καν, γιατί θα περιμένω λίγο να δω αν θα εξηγηθεί/δικαιολογηθεί κάπως καλύτερα. Αλλά όντως κάπως ξεκάρφωτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ το πήρα πιο μεταφορικά πάντως, ότι δηλαδή "επιλέγοντας" ποια Olivia θέλει, θα επιλέξει ουσιαστικά και ποιο σύμπαν θα θελήσει να σώσει. (Αν και φυσικά είμαι σίγουρος ότι στο τέλος δεν θα καταστρέψει κανένα, και θα ζήσουν όλοι αγαπημένοι. :P) Και για το άλλο με τα πειραματόζωα που γκρινιάζεις, είναι τόσο κακό να μην μπορεί να εξηγήσει κάτι και ο Walter πια; :P Απλά το είχε παρατηρήσει κάποιες φορές, αλλά δεν έχει ιδέα γιατί γίνεται, γι' αυτό και δεν βάζει το χέρι του στη φωτιά για το αν συμβαίνει πάντα. Έτσι το "διάβασα" εγώ.

    Anw, εμένα μου άρεσε πολύ, το βρήκα σίγουρα πιο καλογραμμένο απ' το προηγούμενο, που ήταν τίγκα στις ευκολίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν και φυσικά είμαι σίγουρος ότι στο τέλος δεν θα καταστρέψει κανένα, και θα ζήσουν όλοι αγαπημένοι.
    Α ναι, κι εγώ. Απλό αυτό το σαχλό ερωτικό τρίγωνο με έχει κουράσει, είτε το εννοούν κυριολεκτικά είτε μεταφορικά :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είχε αρκετές χαζομαρούλες.
    Όπως το "η άλλη έβαζε και ένα φόρεμα που και που" και στο τέλος εμφανίζεται εντελώ τυχαία στη δεξίωση με φόρεμα.
    Ελπίζω να ήταν κάποια κακή συγγραφική στιγμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 'Ντάξει λίγο ψιλοπατάτα αλλά όπως και να το κάνουμε είναι Fringe... Τώρα αυτό που λες για την immunity της Olivia στον mindreader δεν με χάλασε τόσο όσο η ιδέα οτι το μέλλον του σύμπαντος κρίνεται από τις καύλες του Peter.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ πεζό το να καταστρέψει το σύμπαν αυτής που γουστάρει λιγότερο.

    αν το συνεχίσουν έτσι θα πρέπει για να μην καταστραφεί κανένα από τα δύο να κάνουν ένα 3some με τις oliviες (που θα ήταν awesome φυσικά, αλλά για το xxx version).

    anyway, μακάρι τα καλά τα παλικάρια να ξέρουν κι άλλα μονοπάτια, γιατί πολύ προχειρότητα, που δεν μας είχε συνηθίσει.

    τον mindreader θα ήθελα να του στρώσει τη ζωή ο walter κάποια στιγμή (ας του βάλει ένα κράνος κάτι τέλος πάντων) για να πάει να φάει μια κανονική χυλόπιτα από τη γκόμενα και να μάθει με κανονικό τρόπο τι σκέφτεται ένας άνθρωπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν κάτι με ενόχλησε σε αυτό το επεισόδιο ήταν που ξαφνικά ο Walter θυμήθηκε τον τηλεπαθητικό. Βέβαια, αυτό λειτούργησε και προχώρησε την πλοκή όχι μόνο του επεισοδίου αλλά και του τριγώνου. Τώρα περιμένω απλώς να εξηγηθεί επιτέλους τι ποιος πραγματικά είναι ο Σαμ.

    Δεν καταλαβαίνω πάντως το κόλλημα με το ό,τι δεν κατάλαβε ο Πήτερ ποια ήταν η Fauxlivia πραγματικά. Είχε καταλάβει την διαφορά αλλά δεν ήθελε να το πιστέψει, αυτό φάνηκε και στο επεισόδιο που έκανε ανάλογη συζήτηση με την Fauxlivia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. τον mindreader θα ήθελα να του στρώσει τη ζωή ο walter κάποια στιγμή (ας του βάλει ένα κράνος κάτι τέλος πάντων)

    Να δω χαρακτήρα να κυκλοφορεί σαν τον Magneto μόνο, κι άλλο τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εμένα αυτο το επεισόδιο μου φάνηκε οπως το 70% των επεισοδίων της σειράς.. Δηλαδή μέτριο προς καλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Απ'ότι φαίνεται μόνο σε μένα άρεσε το συγκεκριμένο επεισόδιο. Όπως επίσης και μόνο σε μένα φάνηκε προχειρογραμμένο το προηγούμενο. Ας είναι, δε με χαλάει καθόλου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή