Fringe: Immortality

Ειρωνικός τίτλος για τη σειρά που μοιάζει κάθε άλλο παρά immortal αυτή τη στιγμή, αλλά ας μην ξεφεύγουμε.

Πάντα μου αρέσει όταν γίνεται πάσα στο παράλληλο σύμπαν γιατί ακόμα και μια υπόθεση της βδομάδας μπορεί να μοιάζει ως κάτι το ξεχωριστό. Ασχέτως, that is, του αν στο τέλος θα προκύψει όντως κάποια σημαντική εξέλιξη από αυτήν - όπως εδώ η γέννηση της Μητέρας Σκαθαριού (ή ό,τι ήταν αυτά τα πράγματα) που μπορεί ή μπορεί να μην παίξει κάποιο ρόλο στη συνέχεια.

Πάντως, στη συγκεκριμένη περίπτωση, πέραν της χαράς που είδα τον Charlie Lincoln να γίνεται αφεντικό στη θέση του ξεσκισμένου Broyles, δεν ενθουσιάστηκα από το επεισόδιο. Η βασική πλοκή παραήταν απλή και ισχνή για να αρκέσει για ολόκληρη την procedural ώρα. Δεδομένου πως τα αισθηματικά της Fauxlivia δεν είναι ακριβώς και το αγαπημένο μου πράγμα στη σειρά, βρήκα πως σε κάποιες στιγμές του επεισοδίου έκανα προσπάθεια για να διατηρήσω το ενδιαφέρον μου. Ήταν πασιφανές ότι υπήρχαν ζόρια με το παλιό της αίσθημα, και όταν έσκασε και η πρόταση γάμου σχεδόν τραάβαγα τα μαλλιά μου: ΟΚ, δε χρειάζεται να το τεντώσουμε τόσο πολύ το ζήτημα. Είναι εμφανές ότι στο μέλλον τους δεν διαγράφεται happy end, ας το μαζεύουμε χωρίς πολλές υπερβολές.

Και κάπου εκεί ήρθε το τελευταίο χτύπημα, το οριστικό χτύπημα, μια σεναριακή εξέλιξη που θα έκανε την Shonda Rhimes να γελάσει κοροϊδευτικά: Η εγκυμοσύνη από την κόλαση - ή, για την ακρίβεια, από την άλλη διάσταση. Ερμ, ΟΚ. Από ό,τι φαίνεται δεν την γλιτώνουμε την κορύφωση με το ερωτικό τρίγωνο του Peter και των δύο Olivias.

Τι μου άρεσε, από την άλλη; Η άρνηση του Walternate να χρησιμοποιήσει παιδιά για τα πειράματα. Και η cute-while-awkward σκηνή του Charlie με την κοπελίτσα που του την έπεφτε.

Ε, και το πλάνο που άνοιξε το επεισόδιο.




.

18 σχόλια:

  1. Ρε, αφεντικό έγινε ο Lincoln και όχι ο Charlie! Η εγκυμοσύνη είναι αυτό που θα επιταχύνει της εξελίξεις όσον αφορά αυτό το παράξενο τρίο οπότε ταιριάζει. Όσον αφορά τον Walternate και την άρνησή του να κάνει πειράματα σε παιδιά; Να τι γίνεται για να μην έχει τον Bell μαζί όπως ο κανονικός Walter.

    ΥΓ
    Bug Lady hot, Joan Chen - που την θυμήθηκαν; - also hot.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εγώ απογοητεύτηκα πολύ λιγότερο με αυτό το επεισόδια από ότι με το προηγούμενο. Και το μωρό μπορεί πολύ άνετα να εξελιχθεί σε κάτι αρκετά ωραίο στην πλοκή και όχι μόνο ένα επιπλέον δίλημμα για τον peter. ως τώρα πάντως κερδίζει η fauxOlivia. Εμένα δεν με πειράζει να κερδίσουν οι από εκεί γιατί στο κάτω κάτω δεν υπάρχουν καλοί και κακοί ουσιαστικά. απλά αγαθοί και πεισματάρηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια ακόμα λεπτομέρεια που μου άρεσε: Τα πρόβατα! (Εκτός αν είχε αναφερθεί ξανά και δεν το είχα συγκρατήσει.)

    αφεντικό έγινε ο Lincoln και όχι ο Charlie
    Fixed.

    Να τι γίνεται για να μην έχει τον Bell μαζί όπως ο κανονικός Walter.
    Ενδιαφέρουσα παρατήρηση. Χωρίς τον Bell ούτε ο κανονικός Walter πιστεύεις πως θα ξεπερνούσε τα άκρα; Μην ξεχνάμε πως η τωρινή του περσόνα οφείλεται σε δεκαετίες απομόνωσης και μεταμέλειας - προηγουμένως ήταν το είδος του ανθρώπου που δεν δίστασε να βουτήξει τον Peter από την άλλη διάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι πολύ πιθανόν. Εξάλλου ο Walternate έγινε έτσι γιατί κάποιος απήγαγε τον γιο του και έχει να αντιμετωπίσει μεγάλες καταστροφές. Παρ'όλα αυτά βάζει μια κόκκινη γραμμή. Ο Walter όμως μαζί με τον Bell έδιναν Κορτέξιφαν σε ένα τσούρμο παιδιά ίσως και πριν την όλη ιστορία με τον Πήτερ, αυτό δεν μπορώ να το θυμηθώ τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά, μαζί ήταν δίδυμο αχτύπητο, δεν το συζητώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνώ με elasticrash ότι αυτό ήταν καλύτερο συγκριτικά με το προηγούμενο.

    Και φυσικά με το ότι το παιδί της Fauxlivia μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στη συνέχεια και στο δίλημμα του Peter (λετε να γυρίσει εκεί ο peter να γίνει οικογενειάρχης και να μην καταστραφεί κανένα σύμπαν;).

    Ο Walternate κάνει ό,τι κάνει από αντίδραση και με υπερβολή σε κάποιες φάσεις, αλλά δεν θα γίνει χειρότερος από τον Walter, που δεν είχε όρια.

    @Hellboy (με 0 και όχι με ο) agree και για τη bug lady. weird and hot.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μετριο, για μενα, το επεισοδιο αν και το περιμενα πως και πως μιας και ηξερα πως θα ηταν της απο 'κει πλευρας που μου ειναι πολυ ενδιαφερουσα, αλλα...

    Οντως αρκετα αδιαφορη η ολη αυτη ενασχοληση τους με το ερωτικο τριγωνο και φαινεται να την τραβανε και για πολυ ακομα, frak! Give us more First People, Sam και Μηχανη!

    Πιθανη εξελιξη(;), το μωρο της fauxOlivia θα ειναι λιγο special και θα του δωσουν και λιγο Κορτεξιφιν της απο 'κει πλευρας και... Αλλα οχι, μεχρι να μεγαλωσει... Δε βγαινει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θέλω να πιστεύω ότι ξέρουν που το πηγαίνουν το ζήτημα γιατί απο ότι φαίνεται δεν θα υπάρξει 4η σεζόν... :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μια ένσταση: είχαν DNA για να κλωνοποιήσουν ένα σπάνιο είδος σκαθαριού και οχι για να κλωνοποιήσουν κανα πρόβατο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ε δεν ξέρεις, μπορεί να το βρήκαν καθαρίζοντας κάτω από κανάν νεροχύτη :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αν και θα περίμενα μέχρι το επόμενο επεισόδιο για να δω αν όντως θα κοπεί γιατί αυτήν την βδομάδα έπεσαν στα νουμερα ΠΑΡΑ πολλές σειρές. Βλέπε TVD, Nikita, Community, Grey's κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εμένα ένα μου έχει κολλήσει στο μυαλό: Πως λένε ένα παιδί που οι γονείς του είναι από διαφορετικά σύμπαντα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γιατί κουράζουμε τα μυαλά μας με τέτοιες ερωτήσεις; Και οι δυο γονείς του παιδιού από το ίδιο σύμπαν κατάγονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η μαλακία και το κρίμα είναι το παιδί δε θα του είναι τίποτα του Walter αν το σκεφτείς :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. κι αν το δραματοποιήσουμε κι άλλο, εκτός του ότι δεν του είναι τίποτα του walter, επειδή για να το δει ο Peter θα πρέπει να πάει απ' την άλλη μεριά, μπορεί να χάσει τα πάντα χωρίς να καταστραφεί το δικό του σύμπαν.

    αυτό θα είναι χειρότερο γιατί μετά θα ζήσει με την απουσία, που έπρεπε φυσικά να ζει εδώ και χρόνια.

    για επιστροφή στο ίδρυμα πάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φαντάζεσαι να το τελειώσουν έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. νταξ, θα κλάψω (και για τη σειρά και για τον walter)

    ΑπάντησηΔιαγραφή