Top Gear: To rob a bank (in Albania)



'Αλβανός μαφιόζος' αναρωτιέται ποιο θα ήταν το καλύτερο αυτοκίνητο για την δουλειά του, ανάμεσα σε μια Mercedes, μια Rolls Royce και μια Bentley. (Δεν είναι αρχή ανέκδοτου με Πόντιους, μη φεύγεις.) Ξεκινάνε λοιπόν οι τρεις τρελοί του Top Gear και πάνε ταξιδάκι στην μαγευτική Αλβανία για το απόλυτο τεστ, παρέα φυσικά με μια Mercedes, μια Rolls Royce και special guest star ένα Yugo στον ρόλο της Bentley.

Μη στα πολυλογώ, αλλά η τελευταία δοκιμασία που θέτουν στις τρεις (*) αμαξάρες τους, είναι ποιο από τα τρία θα ήταν καλύτερο αμάξι διαφυγής μετά από ληστεία σε τράπεζα. Εξάλλου, κάτι τέτοιο θα ενδιέφερε πραγματικά τον 'Αλβανό μαφιόζο'. Οπότε ξυπνάνε το πρωί, φοράνε από ένα καλτσόν στο κεφάλι, και πάνε και 'ληστεύουν' μια Alpha Bank (!) πριν τρέξουν να ξεφύγουν από την 'αλβανική αστυνομία' μέχρι το υπερσύγχρονο φέρι που θα τους μετέφερε στη σωτηρία.

(* Δύο.)

Το όλο σκηνικό είναι παντελώς παλαβό και πολύ αστείο, ως φινάλε ενός γενικότερα επικού επεισοδίου. (Το drag race με τον Jeremy Clarkson να τρώει τη μπανανίτσα του όσο οδηγούσε την Bentley το Yugo με είχε γονατίσει από τα γέλια.) Το φοβερό είναι πως κάθε φορά που το Top Gear κάνει απολαυστικά επεισόδια σαν αυτό, αναρωτιέμαι πόσους πιθανούς τρόπους θα είχαν βρει οι διάφορες πολιτικά-ορθές-μας-τα-κάνατε-κουραμπιέδες οργανώσεις για να μας ξενερώσουν το αστείο στην αντίστοιχη αμερικάνικη βερσιόν.

Όπως και νά'χει, κάθε φορά που κάθομαι να δω Top Gear χαίρομαι ξανά απ'την αρχή για τη συνεχιζόμενη ύπαρξή του. Amazing.

.

9 σχόλια:

  1. βέβαια για να λέμε κ του .. αντι-ρατσιστή το δίκιο ο Jeremy είναι γνωστός για τις ρατσιστικές του απόψεις (ανθελληνικά σχόλια σε παλιότερη εκπομπή του αλλά κυρίως τα πρόσφατα σχόλια για το Μεξικό).. Φυσικά δε χάνουμε εκπομπή αλλά να τα λέμε όλα ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι τύποι can do no wrong λέμε, κάθε επεισόδιο σκέτη απόλαυση. Η Αλβανία btw δείχνει πανέμορφη, μπαίνει στο bucket list μαζί με το Vietnam.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια τράπεζα που είχε λεφτά, μια ελληνική τράπεζα προφανώς.

    Κάποιος πρέπει να στείλει στο BBC email και να τους προτείνει ως race το Αθήνα-Πάτρα με τρένο (ναι ξέρω το γράφω) και αυτοκίνητο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι γνωστό πως ο Clarkson είναι μέγας κόπανος. Το winning point είναι ότι ποτέ δεν το αρνήθηκε όμως... Για αυτό και το Top Gear είναι η απόλυτη τηλεοπτική απόλαυση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρατσιστικες αποψεις; Για ονομα του θεου, επειδη ειπε τους Μεξικανους τεμπεληδες;

    Κυριε σκηνοθετη, να πεσει το βιντεο! 9gag.com/gag/76186/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. http://www.youtube.com/watch?v=w0i0RXMvzMs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μόνο η Alpha Bank είναι; Ο Clarkson σταματάει και ζητάει οδηγίες για τους (Άγιους) Σαράντα, και το ferry ονομάζεται Καλλιόπη.
    Φυσικά, θυμήθηκα και το (παλιό, άρα ίσως παρωχημένο) ρατσιστικό μεν αλλά καταπληκτικό δε αστείο, που δεν το ξέρουν στο Top Gear αλλιώς θα το εκμεταλλεύονταν:

    –Ποιο είναι το πιο δύσκολο ράλι;
    –Ο γύρος της Αλβανίας με καντίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή