Ο Kobe είναι ο Black Mamba



Δεν είναι σπάνιο να ποστάρω πράγματα που δεν έχουν άμεση σχέση με σειρές, αλλά αυτό εδώ το κλιπάκι (εκτός του ότι είναι τηλεοπτική διαφήμιση, άρα τυπικά είναι εντός θέματος) συνδυάζει τρία πράγματα που αγαπώ πολύ: To NBA, την pulp αισθητική του Robert Rodriguez και τον Kanye West.

Ο Rodriguez είναι από τους αγαπημένους μου σκηνοθέτες, γιατί ακόμα κι αν 1/3 ταινίες του είναι σαχλαμάρες, όταν πηγαίνει για αυτό ακριβώς το grindhouse στυλ που κυριαρχεί στη φιλμογραφία του από το 'From Dusk Till Dawn' μέχρι φυσικά το 'Planet Terror', είναι μια αποθέωση σκέτη. (O Tarantino είναι ένα από τους 3-4 καλύτερους σκηνοθέτες εν ζωή, αλλά ο Rodriguez τον κέρδισε στα ίσα στον Grindhouse γύρο. Μην τα ξεχνάμε αυτά.)

Τώρα, οι Lakers μου είναι αχώνευτοι, αλλά τον Kobe στο παρκέ δε χορταίνω να τον βλέπω. Οπότε δε δυσκολεύομαι καθόλου να τον δεχτώ ως ήρωα αυτού του short film, το οποίο έχει απολαυστικά cameos ωραία δράση, γαμάτη αισθητική, κι έναν meta σχολιάσμο να τρέχει παράλληλα (στη μορφή pitch meeting μεταξύ του RR και του Kobe).

Η απολαυστικά grindhouse λεπτομέρεια είναι στους τίτλους τέλους, που αντί να όντως να γραφτεί, ακούμε τον Rodriguez να λέει, “Black Mamba will return in Black Mamba 2. And 3 and 4.” Ναι αμέ, γαμώ θα ήταν. Και μπορεί σε κάποιο από αυτά να ξεφτιλίζει τον LeBron James.

.

13 σχόλια:

  1. Βασικά και στο Grindhouse έχασε imho. Αλλά το Sin City του είναι ισάξιο με τις ταινίες του QT.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωχ όχι είσαι από αυτούς που τους αρέσει το Death Proof aka Η Μόνη Μέτρια Ταινία Που Έχει Κάνει Ο QT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μου αρέσει, λιγότερο από όλες τις άλλες του με μόνη εξαίρεση το Four Rooms αλλά στην τελική περισσότερο από το Planet Terror του RR.

    "I'm okay!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάει η χαρά μου ότι είχαμε μια ταινία για την οποία συμφωνούσαμε όλοι ότι είναι γαμάτη. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ, δηλαδή, χεμ χεμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το Death Proof ήταν απλά γαμάτο. Χειρότερo απ τα περισσότερα του QT αλλά πάνω απ το Terror.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χάνω εντός έδρας. Βρε τι πάθαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νικάει στην άτυπη μάχη το Planet terror μόνο που είναι η δευτερη καλύτερη ταινία του rodriguez vs η χειρότερη του tarantino.

    (Λάτρεψα αυτό που έκανε ... λείπει η μπομπίνα... πάνω στο ζενιθ της δράσης. ΘΕΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό είναι όμως το θέμα. Ο Tarantino παρασύρθηκε τόσο πολύ σε αυτό το παιχνίδι μετα-σχολιασμού της ταινίας του, που κόστισε τρομερά στην ίδια την ταινία. Κάτι που δεν συνέβη σε καμία άλλη ταινία της φιλμογραφίας του - και που σαφέστατα δε συνέβη στο Planet Terror, που ήταν ένα αυθεντικό grindhouse όργιο non-stop απόλαυσης.

    Μόνο με τη μία από αυτές τις δύο ταινίες μπορούσες να περάσεις καλά. Η άλλη ήταν απλά για να την κουβεντιάζουμε ακαδημαϊκά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πως δεν συνέβη στο Planet Terror; Και όχι μόνο συνέβη αλλά δεν είδαμε, οι θεατές, ποτέ το χαμένο reel σε αντίθεση με το Death Proof. Γενικά από το Planet Terror κρατώ μόνο τον γιατρό και την λεσβία γυναίκα του, από το άλλο δεν μπορώ να ξεχάσω στιγμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όχι και χειρότερος Tarantino το Death Proof ρε συ. To Jackie Brown που το βάζεις;

    Καλά το respect στο video. Σε πέντε χρόνια θα έχουμε και ελληνικές διαφημίσεις σε σκηνοθεσία Λάνθιμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και γω μένω εκπληκτος απο την αγάπη προς το Death proof, ειδικά έναντι του Planet terror.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εγώ πάντως θα προτιμώ πάντα, Jordan ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πολύ καλύτερο το Planet terror, βασικά όλες οι ταινίες του rodriguez είναι καλύτερες απ'του Tarantino. Εκτός απο τα spy kids που δεν τα έχω δει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή