Survivor: I'll be back


To είδατε το τελευταίο Survivor;

Το ξέραμε όλοι ότι θα ερχόταν αυτή η στιγμή. Δεν έχει σημασία αν ο Russell είναι ο παίκτης που θες μαζί σου στον τελικό επειδή ξέρεις πως δε θα κερδίσει ποτέ. Σημασία έχει ότι αυτή η φυλή ήταν τόσο αποφασισμένη να είναι εκείνη που θα διώξει τον Russell από το παιχνίδι, που αποφάσισε στα καλά καθούμενα να χάσει μια δοκιμασία απλώς και μόνο για να τον ξεφορτωθεί.

(Αυτό θα έχει να το λέει ο Russell. “Ήμουν τόσο καλός που η ομάδα μου έχασε επίτηδες για να καταφέρει να με πετάξει έξω.”)

Το θέμα είναι ότι εγώ κάπως απεχθάνομαι αυτή την τακτική στο παιχνίδι. Θα την σιχαινόμουν ακόμα κι αν δεν είχε αποβεί μοιραία για όποιον την είχεακολουθήσει ως σήμερα. Είναι απλά λάθος, πώς το λένε. Αν είσαι καλύτερος, παίζεις για να κερδίσεις. Το να θες να ξεφορτωθείς κάποιον είναι θεμιτό (έστω και ανόητο, όπως προείπαμε, στην συγκεκριμένη περίπτωση), αλλά ακόμα κι έτσι, τόσο νωρίς; Όταν θα είσαι μόλις ένα παίκτη πάνω από τον αντίπαλό σου; Η ομάδα του Russell ρισκάρει -αχρείαστα, βλακωδώς- πάρα πολλά εδώ, και ελπίζω να το πληρώσει.

(Όχι επειδή έβγαλαν έξω τον Russell, αλλά επειδή είπαμε: Παίζεις για να κερδίσεις. Το μόνο χειρότερο από τους losers είναι οι winners που επιλέγουν να γίνουν losers.)

Μου φάνηκε απίστευτα διασκεδαστικό/εξοργιστικό το πώς όμως αρνούνταν ότι έκατσαν να χάσουν! Στο συμβούλιο ο Russell τους είχε καταλάβει, και η Stephanie έλεγε μόνο σωστά πράγματα: Παίζουν Survivor, και φυσικά κάποια στιγμή κάποιος θα προδώσει κάποιον άλλον. Αυτό είναι το παιχνίδι. Όμως οι υπόλοιποι 6 ήταν ανένδοτοι, και η επιχείρηση "αρπάξτε την ψήφο της γηραιάς κυρίας" δεν στέφθηκε με επιτυχία, οπότε ο Russell μας αποχαιρέτησε. Ίσως.

By the way όμως, πολύ καλά κομμένο το επεισόδιο. Πραγματικά πίστεψα ότι θα τη γλίτωνε για άλλη μία φορά το παλιοtroll, πως η Julie θα πήγαινε μαζί του. Που, μη λέμε συνέχεια πράγματα προφανή, φυσικά και την συνέφερε να κάνει. Καλύτερα 4ος σε συμμαχία 4 του Russell, παρά 6ος σε μια συμμαχία 6. Δεν έχουν ξαναδεί ποτέ το show όλοι αυτοί; Τι διάολο;

Τώρα φυσικά έχω πολύ μεγάλη περιέργεια για ένα σωρό πράγματα. Πρώτον, πόσο πάρα μα πάρα πολύ χαρούμενοι θα είναι η Team Rob μόλις δουν την Team Russell χωρίς τον Russell. Δεύτερον, πώς θα εξελιχθεί το παιχνίδι για την Stephanie. Έχει πάρει πολύ screen time, και είναι ξύπνια και δυναμική - την κόβω και για αδίστακτη. Δεν πιστεύω ούτε στιγμή ότι θα είναι η επόμενη που θα φύγει. Ύστερα, αναρωτιέμαι αν η στημένη ήττα της Team Russell θα αλλάξει καθόλου τη δυναμική μεταξύ των φυλών. Θα εκμεταλλευτεί το ατύχημα η Team Rob ή θα ξαναπιάσουν τις ήττες; Εξάλλου η μία φυλή είναι εμφανώς καλύτερη της άλλης, να τα λέμε αυτά.

Αλλά κυριότερα απ'όλα, μπορεί όντως αυτό να ήταν το τέλος για τον Russell; Μου φαίνεται σχεδόν αδιανόητο. Έχει ως τώρα αποδείξει βέβαια πως στις ατομικές δοκιμασίες είναι φοβερός όταν πρέπει να είναι. State of mind φάση. Το θέλει, το κερδίζει. Το έχει κάνει 3 φορές. Και θα το ξανακάνει. Το θέμα είναι, για πόσο; Μπορεί όντως να επιβιώσει μέχρι όσο θα τον υποχρεώσουν οι παραγωγοί να επιβιώσει; (Υποπτεύομαι merge.)

Θα είναι κρίμα όντως να αποχωρήσει, γιατί δε θα δούμε ποτέ αυτό για το οποίο φτιάχτηκε αυτή η σεζόν - δηλαδή τη ρεβάνς του Russell vs. Rob. Αλλά περισσότερο απ'όλα θα εκνευριστώ γιατί θα σημαίνει ένα πράγμα: Πως θα πρέπει να μάθω επιτέλους τα ονόματα των δύο φυλών.


.

8 σχόλια:

  1. Και τα 3 πρώτα επεισόδια ήταν εξαιρετικά.

    Την αγωνία μου την είχα σ αυτο.
    Και με τον αγαθούλη Ματ που συμπάθησα και νομιζα θα χάσει απο την αλλη (δε θυμάμαι name αλλα μου την έδινε).
    Και εννοειται και με αυτο που έγινε με τον russel και με την χαζη που οταν μείνει μόνο η κλίκα της στο παιχνίδι θα είναι απο τις πρώτες που θα διωξουν.

    Κατα τα άλλα ο Rob γεμάτος tigerblood σ αυτο, όλα πηγαν οπως ηθελε και απορώ που δεν βρήκε και το idol.

    και έλα ρε το ometepe σου μένει σαν όνομα. xD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. APOKLEIETAI na min ftasei merge o russell. den paizei.exoun xtisei oli ti sezon panw tou. pantws itan pragmatika to kalutero blindside stin istoria tou survivor. blindside gia tous theates!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όντως το στήσανε έξυπνα το έπεισοδιο. Όποιος έχει δει Ράσελ απόκλειεται να περίμενε να μην φλιπαρει η θείτσα έστω τελευταία στιγμή. Η όποια μαλακία έκανε αλλά λέμε τώρα.

    Κατά τ άλλα Στέφανι, λάτρεια. Για new Natalie τη λέγαμε στην αρχή αλλά φαίνεται ότι είναι για περισσότερα. Μακάρι να μη φύγει νωρίς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και έλα ρε το ometepe σου μένει σαν όνομα. xD

    Τα ονόματα τα θυμάμαι, απλά μπερδεύω ποιο πάει σε ποια φυλή :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χμ εγώ διαφωνώ με το σχόλιο του Μανώλη για το χτίσιμο της σεζόν, εμένα μου φαίνεται το εντελώς αντίθετο, ότι εν μέρει σ'αυτή τη σεζόν κοροϊδεύουν τον Russell. Μια με τα εξανθήματα, μια με το "they 'll see what happens when they mess with Russell Hantz" στο preview του επεισοδιού που η φυλή του τον ψηφίζει να φύγει κλπ. Ελπίζω να έχω άδικο αλλά δεν τον βλέπω να αντέχει πολύ.
    Στα άλλα, συμφωνούμε για τη φυλή, μετά απ'αυτό στηρίζουμε οποιονδήποτε από την άλλη. Stephanie όντως καλός χαρακτήρας αλλά φαίνεται να μιλάει πολύ και φοβάμαι ότι θα τις κοστίσει. Γενικά πάντως, νομίζω ότι πλέον η συμμαχία Rob έχει το προβάδισμα να φτάσει μέχρι το τέρμα, κυρίως γιατί έχει σαν "αρχηγό" κάποιον με εμπειριά του παιχνιδιού και όχι άτομα που απλά μπήκαν για screentime όπως ο Ralph (πιο αντιπαθής χαρακτήρας since Shambo).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Ανώνυμος έχει δίκιο, πιστεύω. Η κόντρα με τον Ralph στο δεύτερο επεισόδιο ήταν πολύ έντονη, και από τη στιγμή που δεν κατέληξε σε κάποιου τύπου νίκη/ανατροπή για τον Russell, σημαίνει πως εντάσσεται στην κατηγορία 'σπάμε πλάκα'.

    By the way o Ralph ναι, τρελή αντιπάθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. dark tyler, γεια! Ήθελα να ρωτήσω, ποια είναι η καλύτερη σεζόν Survivor για να ξεκινήσω να βλέπω?
    Δεν έχω δει ποτέ, λέω να του δώσω μια ευκαιρία αφού το βλέπεις, και σε εμπιστεύομαι πολύ γι'αυτά
    (με έκανες να δω Community, after all! - thanks! ) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή