Survivor: Russell Time

Ή μήπως πρέπει να τον πούμε Ressel; Ralph, για πες μας. Ή μάλλον, Ralph, άστο, καλύτερα μη λες τίποτα.

Spoilers μετά το άλμα.

Η εισαγωγή του στοιχείου του Redemption Island ενώ προσδίδει κάτι έξτρα δραματικό στις καταστάσεις, ήταν αναμενόμενο ότι θα είχε κάποιες φορές ως αποτέλεσμα ένα εντελώς άνισο επεισόδιο σαν αυτό εδώ. Όπου το πρώτο μισό ήταν αξέχαστη, instant classic, τέρμα αγωνιώδης τηλεόραση γεμάτη συγκινήσεις και ανατροπές, και το υπόλοιπο ήταν απλά κάτι απολύτως ξεχάσιμο και παντελώς προβλέψιμο.

Σε αυτό το β' μισό, η Team Rob έχασε και πάλι στη δοκιμασία και έδιωξε την Kristina. Επίσης, ο Phillip ήταν εναλλάξ αστείος και αηδιαστικός.

ΟΚ. Δε μας νοιάζει. Γιατί στο πρώτο μέρος, παρακολουθήσαμε μια από τις κορυφαίες στιγμές που έχει δώσει το παιχνίδι. Πώς θα μπορούσε η πρώτη ήττα του Russell να μην είναι μια από αυτές;

Δε θα κάτσουμε τώρα να πούμε πολλά για τον Russell, γιατί τα έχουμε πει πολλές φορές - και εξάλλου με ψήνει να του αφιερώσω ένα ξεχωριστό ποστ.(*) Αλλά το ότι ήταν dead man walking ήταν εμφανές από τη στιγμή που πάτησε το πόδι του στο έδαφος. Ήταν προφανές ότι η φυλή του ήθελε να τον διώξει, παρά να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι δε θα μπορούσε ποτέ να τους κερδίσει. Ο Russell θα μπορεί για πάντα να λέει ότι κάθισαν να χάσουν προκειμένου να τον διώξουν.

(* Κορυφαίες στιγμές Russell. Go.)

Στο Redemption Island, ο Russ έχασε από τον Matt και είδε για πρώτη φορά το χρόνο του στο 'νησί' να τελειώνει πριν τον τελικό. Αλλά λες κι αυτό από μόνο του δε θα ήταν event, αυτό που ακολούθησε έκανε τη στιγμή instant classic. Ο Russell, ο μεγαλύτερος, τρομερότερος, σκληρότερος και αντιπαθητικότερος villain στην ιστορία του Survivor, έβαλε τα κλάμματα. Όχι βουρκώματα και αηδίες. Κλάματα γοερά. Δεν ήταν reality TV κλάματα του αποχωρισμού και "awww στεναχωριέμαι τόσο πολύ που φεύγει η Quendrah αλλά αυτή είναι μόνο η αρχή", αυτό ήταν αληθινό κλάμα "γαμώ την τύχη μου γαμώ, δε θα κερδίσω ποτέ αυτό το πράγμα στο οποίο είμαι ο καλύτερος που έχει υπάρξει γιατί θεέ μου γιατί".

Και πάνω σε αυτή τη στιγμή όπου φανατικοί και haters του Russell απολάμβαναν εξίσου, ο villain βρήκε ξανά τον χαρακτήρα του, και σε ένα εντυπωσιακό snap, μάζεψε τα κομμάτια του, και δήλωσε: "Σέβομαι υπερβολικά αυτό το παιχνίδι για να φύγω με αυτό τον τρόπο." Και συνέχισε με το να δώσει στους αντιπρόσωπους της Team Rob ό,τι στοιχείο ήξερε για αυτούς που ενορχήστρωσαν την έξοδό του. Και όχι μόνο ό,τι ήξερε! Εκεί ήταν το πιο απολαυστικό: Στη διαδικασία του κοντραρίσματος με τον Ralph, υποχρέωσε αυτή τη μπάλα από τρίχες να αποκαλύψει άτσαλα το ότι έχει το immunity idol στην κατοχή του. Η ντροπιαστικά μη-πειστική προσπάθειά του να τα μπαλώσει, έκανε το όλο σκηνικό ακόμα πιο απολαυστικό.

Ο Russell λοιπόν έφυγε από το παιχνίδι (το βλέπαμε να έρχεται, αλλά και πάλι: απίστευτο) αλλά τα κύματα που δημιούργησε θα συνεχίσουν να το επηρεάζουν. Γιατί όχι μόνο έδωσε ένα σημαντικό πλεονέκτημα στην αντίπαλη φυλή, αλλά πίσω στη δική του έχει ακόμα τις δύο ακολούθους του να παραμένουν μέσα στο κόλπο. Και πρόσεξε: η Team Russell δε νομίζω ότι θα κάτσει να χάσει κι άλλη δοκιμασία, για να ξεφορτωθεί κι αυτές. Όσο μένουν μες στο παιχνίδι, τίποτα δεν είναι δεδομένο για την κλίκα του Ralph και της Sarita.

Όλοι οι μεγάλοι παίχτες που έχουν παίξει αυτό το παιχνίδι, αργά ή γρήγορα έχουν παίξει εκείνη τη σεζόν όπου τρώνε τα μούτρα τους. (Εξαίρεση, για όνομα του θεού και της Παναγίας, η Sandra.) Αλλά είτε μιλάμε για τον Boston Rob, είτε για τον Rob C, την Parvati, τον Johnny Fairplay, την Amanda, τον οποιονδήποτε, ακόμα και τον ίδιο τον θρύλο τον Richard Hatch, κανείς τους δεν είχε έξοδο τόσο θεαματική όσο ο Russell. Για το αν οι συνέπειές της θα στιγματίσουν και την υπόλοιπη σεζόν, εδώ θα ειμαστε να το δούμε.


.

12 σχόλια:

  1. Κρίμα αλλά νομίζω όλοι το περίμεναμε. Ακόμα και με το Redemption, ακόμα κ με τις προκλητικά άνισες φυλές ο μόνος τρόπος που θα μπορούσα να φαντάστω τον Ράσελ να φτάνει merge ήταν να μην πάει καθόλου η φυλή του σε συμβούλιο. Είναι άκριβως ίδια φάση με Rob C και Hatch στο all-stars όπου ένας παίκτης είναι τόσο infamous λόγω προηγούμενων σεζόν που όλοι θέλουν να τον βγάλουν no matter what. Προσωπικά καθόλου δεν απογοητεύομαι η σέζον φαίνεται να έχει πολλά να δώσει ακόμα και χωρίς Ράσελ, εφόσον ο Ρομπ και η Στέφανι συνεχίσουν κανονικά.

    Ζούμε για τη στιγμή που η τριχωτή μπάλα βλακείας θα φάει τα μούτρα της. Πιο αντιπαθητικός παίκτης όλων των σεζόν outside of Rupert για μένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τρελό pet hate ο Rupert. Τρελό.

    Έχει ενδιαφέρον πάντως. Θα ορκιζόμουν ότι η σειρά μοιάζει να κοιτάζει τον Ralph και την κλίκα του ως villains, αλλά σε αυτό το σημείο μοιάζουν φαβορί. Είμαι πολύ περίεργος πώς θα εξελιχθεί η σεζόν, το οποίο μπορεί μόνο να σημαίνει ότι είναι πολύ καλή ανεξαρτήτως του αποτυχημένου all-star/versus στοιχείου που εισήγαγαν οι παραγωγοί.

    Στην πραγματικότητα θέλω να φύγει κι ο Rob για να αρχίσει πραγματικά η σεζόν. Τον έχει ψιλο-βαρεθεί η ψυχή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το παιχνίδι του Russell στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στα είδωλα. Φυσιολογικά έφαγε τα μούτρα του. Τα χρειάζεται για να ανατρέψει τη κατάσταση -αφού βάζει τον εαυτό του πάντα σε θέση μειοψηφίας- και να πάρει τον έλεγχο στα χέρια του. Όμως, δεν είναι σωστό για μένα το παιχνίδι σου να στηρίζεται σε τέτοιο βαθμό σε ένα απρόβλεπτο παράγοντα. Ακόμα κι έτσι, τον παραδέχομαι γιατί εν τέλει αυτός βρήκε το clue και αν οι παραγωγοί είχαν λίγο μυαλό να κρύψουν καλύτερα το είδωλο, είναι βέβαιο πως θα είχε κι άλλο χρόνο στο παιχνίδι. Ο πραγματικά μεγάλος παίχτης είναι ο Boston Rob, πιστεύω πως αυτό θα φανεί και σε αυτή τη σεζόν. :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παίζεις με τα δεδομένα του παιχνιδιού. Αφού ο Russell θεωρεί ότι τα είδωλα του αρκούν (όπως του είχαν αρκέσει so far), ορθώς έπραττε. Είχε τη στρτηγική του. Στη θεωρία ήταν σωστή η τακτική του: Μικρότερη συμμαχία σημαίνει και πιο σφιχτή συμμαχία, λιγότερες προδοσίες, λιγότερες πιθανότητες να σε μαχαιρώσει κάποιος πισώπλατα, και φυσικά λιγότεροι άνθρωποι στο συμβούλιο τους οποίους έχεις προδόσει. Στη θεωρία είναι τέλειο, απλά ο Russell ως Russell τους είχε όλους να τον μισούν no matter what.

    Ο Rob έπρεπε να έχει κερδίσει το πρώτο all-star, τα έχουμε πει αυτά. Στο περσινό έχασε στα ίσα. He's had his time, δεν θέλω άλλο. Φέτος και τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν συμφωνώ και τόσο μαζί σου όσο αφορά την τέλεια στρατηγική του Rus. Το μόνο που αποδέχομαι (και με το παραπάνω) είναι ότι με μικρή συμμαχία δεν σε προδίδει κανείς. Όμως, το να έχεις μικρή συμμαχία από τη πρώτη μέρα και μάλιστα να είσαι προκλητικά απέναντι στους πολλούς παραπάνω αριθμούς, δεν μπορεί να σε σώζει για πάντα (στη pro-merge φάση). Θα σε σώσει μόνο όταν δεν γνωρίζει κανείς το παιχνίδι σου, αλλά αντίθετα γνωρίζουν όλοι τον Rob. Επίσης ο Russell κάποια στιγμή με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την έσπαγε τη συμμαχία του, ενώ ήταν τόσο άξεστος που κατάφερνε να έχει μόνο αντιπάθειες στο jury, άσχετα που δεν είχε προδώσει άσχημα σχεδόν κανένα. Διάφορες αχρείαστες υποσχέσεις έδινε σε όλο τον κόσμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βρε ναι, τέλεια προφανώς δεν ήταν, αφού έχανε συνέχεια. Έχεις δίκιο σε όλα αυτά που λες. Εγώ απλά εξηγώ τα θετικά που έχει μια τέτοια στρατηγική, αν την παίξεις τέλεια. (Που ο Russell δεν την έπαιξε τέλεια, για τους λόγους που λες - κυρίως ότι δημιουργούσε αντιπάθειες στους αντιπάλους ενώ δεν υπήρχε λόγος.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για μένα ο Russell (μετά μόνο την Parvati ίσως) είναι ο καλύτερος "σύγχρονος" παίκτης για να φτάνει τελικό. Απίστευτα καλή χρήση των idols και από τη στιγμή που πάρει τον έλεγχο ξέρει να κρατάει συνεχώς την φυλή του στην τσίτα και να φτάνει στον τελικό. Εδώ όμως ήταν νομίζω φανερό ότι δεν θα άντεχε, κυρίως λόγω του ονόματος που έχει χτίσει, οι άλλοι ήθελαν να τον βγάλουν μόνο και μόνο για να μείνουν ως οι παίκτες που έβγαλαν τον Russell. Πάντως αν ήταν στην άλλη φυλή νομίζω θα έφτανε αρκετά μακριά. Τώρα για Rob, ενώ ούτε εμένα μου είναι τρομερά συμπαθής, στη φετινή σεζόν πραγματικά τον απολαμβάνω. Στο Heroes vs Villains έφαγε τα μούτρα του, αλλά εδώ α) το έχει πάρει απόφαση να παίξει με τους νέους κανόνες και β) έχει χτίσει πάνω στην φήμη του ήρωα που είχε στην 20η σεζόν και έχει κάνει τους παίκτες να τον ακολουθούν. Αν δεν ήταν ο.Boston.Rob θα τον είχα ίσως πρώτο φαβορί. Τώρα ρεαλιστικά βλέπω να το παίρνει κάποιος από τη συμμαχία του, μια από τις 2 ξανθιές ή ο άλλος που είναι σαν σωματοφύλακάς του. Η συμμαχία στην άλλη φυλή είναι όντως μεγαλύτερη αλλά νομίζω ότι δεν είναι και τόσο καλοί παίκτες τελικά (+το ότι έχουν Stephanie, Krista που όταν/αν φτάσουν στον merge θα αλλάξουν πλεύρα).

    Τώρα για αγαπημένες στιγμές Russell που λες
    - η εισαγωγή στο 1ο επεισόδιο που αρχικά τον πέρασα για κλασσικό βλάκα redneck, το σχόλιο για "dumb girls" και γενικά το πόσο Russell-heavy ήταν αυτό το επεισόδιο, τη Marissa πρέπει να την έδειξε ελάχιστα
    - το κάψιμο καλτσών. Epic. Άσχετα αν δεν είχε και πολύ νόημα pre-merge
    - το tribal που παίζει το 2ο immunity idol και στέλνει εκτός την φίλη της Laura. Η φάτσα του Dave Ball τη στιγμή που παίζει τον Idol είναι από τις μεγάλες survivor στιγμές
    - το challenge που κερδίζει τον Brett. Πραγματικά αν έχανε θα ήταν game over.
    - το σημείο στο τελικό tribal που διακόπτει τον Mick και πραγματικά τον εκμηδενίζει. Θυμάμαι διάβαζα σε συνέντευξη μετά ότι αρχικά σκέφτονταν να ψηφίσουν Mick αλλά μετά απ'αυτό το άλλαξαν σε Natalie
    - το Samoa Reunion Show που ήταν βουρκωμένος όλη την ώρα. Εντωμεταξύ αυτό ήταν από τις πιο WTF τηλεοπτικές στιγμές μου (άνετα το συγκρίνω με το we have to go back) γιατί η Samoa ήταν η πρώτη σεζόν (από το μπλογκ εδώ το έμαθα) και μετά για κάποιο λόγο είχα την εντύπωση ότι στο Heroes vs Villains συμμετείχαν μόνο νικητές, οπότε αφού ήξερα ότι ο Russell συμμετείχε θεωρούσα σίγουρο ότι κερδίζει.
    - το tribal με τον Tyson.-
    - η φάτσα του Russell όταν κοιτάει τον Probst ακριβώς μετά.
    - η πρόταση στον Rob να διώξουν Courtney/Sandra. Μπροστά τους.
    - το troll impression της Courtney
    - το tribal με τον Boston Rob.
    - η φάτσα του όταν η Parvati παίζει τα 2 idols.
    - το tribal με την Danielle.


    Οκ πρέπει να βγήκε λίγο μεγάλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αχ η φάτσα του Dave Ball. Και μόνο για αυτή τη φάτσα άξιζε η όλη ύπαρξη του Russell.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. θα λείψει αναμφισβήτητα... Αν και ακόμα ελπίζω να βρουν οι παραγωγοί ένα τρόπο να τον μπάσουν στο παιχνίδι, ειδικά αν πέσουν τα νούμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι λίγες στιγμές πριν φύγει ο Russel, ο Probst θα άνοιγε το στόμα του και θα έλεγε "...and now for another twist!!!"

    etc etc

    ΑπάντησηΔιαγραφή