TV shows: Οι μεταλλάξεις

Διάβαζα ένα πολύ ενδιαφέρον αφιέρωμα του AV Club σε σειρές που έχουν αλλάξει δραματικά στη διάρκεια του run τους, είτε από σεζόν σε σεζόν, είτε κατόπιν ενός σερί επεισοδίων με προβλήματα στην παραγωγή ή/και χαμηλή τηλεθέαση. Αξίζει να το διαβάσεις όλο, αλλά αυτό το παράδειγμα που ξεχώρισα γιατί απλά μου φάνηκε εξωφρενικά αστείο, είναι το Doris Day Show.

Δε θέλω να πω πολλά λόγια, απλά τσέκαρε τους τίτλους αρχής της σειράς στην πρώτη σεζόν και στην πέμπτη και τελευταία, και σύγκρινε ό,τι κατλαβαίνεις:

Στην πρώτη σεζόν, η Doris ζει σε ένα ράντσο, περήφανος Νότος φάση, έχουμε τον γραφικό γέρο, τα δύο ξεδοντιάρικα πιτσιρίκια, τον καουμπόη-Marlboro, την μαύρη υπηρέτρια και τον σκύλο που παίρνει και billing στο καστ, γαμώ τις αμερικανιές μου γαμώ. Τό'χουμε;



Στην πέμπτη σεζόν, η Doris είναι μια fabulous single gal που ζει στο San Fransisco, φοράει fabulous ρούχα, κάνει παρέα με fabulous hipsters, πίνει fabulous κοκτέιλ, περπατάει σε fabulous επιδείξεις μόδας. Ούτε παιδιά, ούτε γραφικοί γέροι, ούτε καουμπόηδες, και σίγουρα ούτε ράντσο. Απίθανο;



Σχεδόν θα έμπαινα στον κόπο να δω όλη τη σειρά μόνο και μόνο για να δω πώς στα κομμάτια δικαιολογείται αυτός ο διχασμός, αλλά από την άλλη όχι.

[Διάβασε όλο το αφιέρωμα του AV Club.]

.

4 σχόλια:

  1. Το "Καλημέρα Ζωή" ξεκίνησε ιατρικό με την Κούρκουλα γιατρό σε ένα νοσοκομείο και κατέληξε με τον αστυνομικό με τον "Θεοχάρη" και άλλους συναδέλφους του. Και οι δυο προαναφερόμενοι έγιναν βουλευτές, στ'αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό ειλικρινά δεν το θυμόμουν που να με βασάνιζες.

    (Όχι ότι γίναν βουλευτές, τη μετάλλαξη :p)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι το μόνο που θυμάμαι από αυτήν την σειρά. Αλλά μου έχει χαραχτεί. Επίσης όπου "κατέληξε με τον αστυνομικό με τον" "κατέληξε αστυνομικό με τον"... Άι Φέιλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή