Hipster dogs and family guys


To Wilfred είναι η σειρά που κάνει παρέα φέτος τα καλοκαίρια στο Louie, και φαντάζομαι ότι σε ένα μεγάλο βαθμό βγάζει νόημα στο πλαίσιο του δικτύου FX. Ο Elijah "Master Frodo" Wood πρωταγωνιστεί στο ρόλο ενός χιψτερικά γιούχου τύπου ο οποίος έχει τάσεις αυτοκτονίας, γουστάρει τη γειτόνισσα αλλά δεν της μιλάει, βλέπει έναν σκύλο σαν κολλητάρι που του μιλάει κτλ κτλ. Ο Ryab εν ολίγοις είναι (όπως όλοι οι άντρες ήρωες του καναλιού, από τον Vic Mackey μέχρι τον Louis C.K.) ένα είδος κυνικού αντι-ήρωα που ζει στο περιθώριο- το ενδιαφέρον έγκειται στο τι αποκομίζει από αυτή του την κατάσταση και το πώς την ερμηνεύει (μπροστά μας).

Δε θέλω να πολυλογήσω, για τον πολύ απλό λόγο ότι το Wilfred δε μου άρεσε καθόλου.

Τα προβλήματα ξεκινούν από αυτές τις έννοιες που ήδη ανέφερα στην παραπάνω παράγραφο, σε όλες αυτές τις εξίσου επιτηδευμένες όσο και παρωχημένες -πια- indie πινελιές, που συνθέτουν ένα σύνολο τόσο πολύ 'cool' που νιώθεις ότι και το ίδιο δε νοιάζεται για ό,τι σου λέει.

Βοηθάει ο δημιουργός David Zuckerman, ο άνθρωπος πίσω από το Family Guy, που ανέλαβε να μεταφέρει αυτό το κάπως δύστροπο concept από την αυστραλιανή τηλεόραση στην αμερικάνικη. Οι φανταστικοί φίλοι πάντοτε είναι ζόρικοι στον χειρισμό, ιδίως εκείνοι που έχουν μια ολόκληρη σειρά να στηρίξουν. (Σε διαφορετικό ύφος μεν, αλλά τόσο η Six του BSG όσο και πχ ο πατέρας του Dexter, δεν παίζουν κεντρικό ρόλο στις σειρές τους.) Αν υπήρχε κάτι το αιχμηρό ή το πρωτοποριακό στην πρωτότυπη σειρά δεν το ξέρω, αλλά ο εξυπνακισμός και η φτηνή ποπ αναφορικότητα που κουβαλάει μαζί του ο Zuckerman καταδικάζουν το αμερικάνικο Wilfred σε επιφανειακότητα που δεν αντέχεται.

Ο Elijah Wood ούτως ή άλλως με δυσκολεύει να τον παρακολουθήσω για ώρα σε οτιδήποτε, πόσο μάλλον αν πρόκειται για ένα είδος χαρακτήρα που έχω βαρεθεί να βλέπω. Ο quirky, χαριτωμένα κακομοιρούλης loner που κοιτάει αλλά δεν ακουμπάει, θέλει να αυτοκτονήσει (αλλά πάντα χαριτωμένα) και, γιατί όχι, καταλήγει τελικά να ανταλάσσει αμπελοφιλοσοφίες περί κοινωνικών συμπεριφορών με έναν τύπο ντυμένο σαν σκύλο.

[Τοποθέτησε εδώ κλείσιμο κειμένου με φράση για την οποία θα με έπαιρναν στο κυνήγι οι φιλόζωοι.]


.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου