PilotWatch: New Girl

Είναι ήδη ο μόνος από τους φετινούς πιλότους που έχει το παραμικρό hype, που κάπως συζητιέται (η σοδειά είναι τρομερά φτωχή), και καταλαβαίνω το γιατί.

Η 'indie princess' Zooey Deschanel πρωταγωνιστεί ως το νέο κορίτσι του τίτλου, μια κάπως κούκου κοπελίτσα που δεν έχει όλα τα καλώδιά της συνδεδεμένα με τον πλανήτη Γη, η οποία έχει την τάση να μπλέκεται σε άβολες καταστάσεις ή/και να τραγουδάει σε άκαιρες περιστάσεις, συμπεριλαμβανομένων των φορών εκείνων που τραγουδά το theme song που έχει γράψει για τον εαυτό της. Αν ακούγεται ενδεχομένως ενοχλητικό ή υπερβολικά βεβιασμένο, δεν είναι. Η Deschanel το αποδίδει χωρίς να μοιάζει ψεύτικη ή κλισεδιάρικα indie. Δηλαδή ναι, είναι μια περσόνα που έχει ξαναπείξει, που περιμένεις από αυτήν, αλλά μοιάζει φρέσκια και πραγματικά ευχάριστη.

Μετακομίζει λοιπόν σε διαμέρισμα με τρεις μαντράχαλους, με τους οποίους έχει άμεσα φοβερή χημεία. Στην πραγματικότητα δεν την πολυθέλουν κιόλας εκεί, είναι λίγο περίεργο, μπορείς να το κατανοήσεις, αλλά ανθρώπινη καρδιά έχουν, τη λυπούνται την κοπέλα. (Έχει μόλις χωρίσει με ντροπιαστικό τρόπο με τον γκόμενό της και είναι ένα ρετάλι, κάθεται και βλέπει το 'Dirty Dancing' όλη μέρα και κλαίει στον καναπέ, πού να στα λέω.) Γρήγορα όμως την αγκαλιάζουν ως μέλος της παρέας. Αυτή τους βοηθάει να γίνουν λιγότερο αγροίκοι, όπως ο coach που παίζει ο Damon Wayans (ο οποίος παρότι είχε μερικές από τις πιο αστείες σκηνές, δυστυχώς θα αντικατασταιθεί για το υπόλοιπο της σειράς) ή λιγότερο douchebags, όπως ο νάρκισσος ορισμός του douche που παίζει ο Max Greenfield (και για τον οποίον οι συγκατοικοί του έχουν θέσει σε ισχύ ένα σύστημα όπου πρέπει να ρίχνει λεφτά σε μια γυάλα κάθε φορά που λέει μεγάλη douche-ιά).

Γενικά αλληλοβοηθιούνται.

Και στην πορεία κάνουν αστεία τηλεόραση. Η αλήθεια είναι πως υπάρχει μια φοβία ότι το New Girl θα υποκύψει με ευκολία στα indie κλισέ χαριτωμενιάς, ώστε να μετατραπεί σε παρωδία του εαυτού του, αλλά για το πιλότο τουλάχιστον το αποφεύγει. Είναι αληθινά αστείο, έχει πολύ καλή χημεία ανάμεσα στους πρωταγωνιστές του, και το quirk-όμετρο της Zooey επιστρέφει όλες τις σωστές μετρήσεις. Είναι αμήχανη όταν πρέπει, cute όταν πρέπει, αστεία συνεχώς.

Ναι, τα έχουμε όλα ξαναδεί. Όχι, το New Girl δεν επανεφευρίσκει τίποτα. Αλλά είναι η μόνη φετινή κωμωδία που δε νιώθεις πως χαραμίζεις το 20λεπτό σου. Που, διάολε, γελάς.

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου