PilotWatch: Suburgatory


Όχι pilot ακριβώς γιατί έχω δει και τα δύο επεισόδια, ύστερα από έντοντες πιέσεις που δέχτηκα στα τουίτερς(*). Μου άρεσε πολύ.

(*Και δε μπορώ να θυμηθώ κάποια άλλη περίπτωση μιας τόσο ξεκάθαρα καλής σειράς με τόσο ξεκάθαρα μηδενική διαφήμιση, μηδενικό σπρώξιμο, μηδενικό hype. Τι σκατά, ABC; Ευτυχώς τα πάει πολύ καλά.)

Βασικά για την ακρίβεια με ενθουσίασε, αντίθετα στην κοινή λογική που μου έλεγε ότι όλα αυτά τα έχουμε ξαναδεί, ότι την συνταγή '2 φλυτζάνια 'Mean Girls' και μια κουταλιά 'Easy A' και ανακατεύετε με λίγο Stepford Wives' και μια σταγόνα Scrubs για το επιτυχημένα σαχλό του πράγματος' την βρίσκω προβλέψιμη. Αλλά τι να κάνω. Can't help myself, όπως ακριβώς η Tessa στο δεύτερο επεισόδιο.

-Have you ever seen a foreign film?
-Avatar?
-That's... not a foreign film.
-Takes place on foreign planet...?

Η Tessa της Jane Levy, μια ξεκάθαρη προσπάθεια των παραγωγών να πιάσουν λίγη από τη μαγεία της Emma Stone (και, περιέργως, να τα καταφέρνουν) είναι σκέτη απόλαυση να τη βλέπεις να προσπαθεί να προσαρμοστεί σε αυτή την επίγεια Stepford κόλαση των bimbo ξανθιών και των υποχρεωτικών Κυριακάτιων μπάρμπεκιου. Η σειρά βασικά πιάνει αυτό που κοροϊδεύει και του αλλάζει τα φώτα. Θα μου πεις, κάπως εύκολο ίσως, αλλά από την άλλη τα σενάρια είναι γεμάτα πανέξυπνους διαλόγους, η χημεία της Levy με τον single dad Jeremy Sisto είναι φανταστική, σαν κάτι που βγήκε κατευθείαν από κάποια Gilmore-esque τηλεοπτική φαντασίωση, και τόσο σε επίπεδο οπτικό, όσο και σε επίπεδο χιούμορ, η σειρά είναι απλά έξυπνη και διαρκώς εφευρετική.

Κοινώς, νιώθεις πολλά πράγματα πως τα έχεις ξαναδεί, αλλά σου αρέσει που τα βλέπεις και πάλι. Με αυτά τα αστεία, με αυτό το καστ, με αυτούς τους χαρακτήρες.

Είναι αναμενόμενο ότι η σειρά σταδιακά θα επιχειρήσει να εξανθρωπίσει τους χαρακτήρες που εκπροσωπούν αυτό που βασικά κοροϊδεύει (με κύριους εκπροσώπους την Cheryl Hines και τον Alan Tudyk ως χαρακτηριστικά δείγματα ανθρώπων που θα έβρισκες σε ένα τέτοιο suburban σκηνικό) κι εκεί θα κριθεί σε δεύτερο επίπεδο. Αλλά σε πρώτη φάση, το να ακολουθούμε την αγωνία της Tessa και τους καθαρά Νεοϋορκέζικους τρόπους αντιμετώπισης παντελώς ξένων προς αυτήν σκηνικών, είναι σκέτη απόλαυση.

-Okay, THIS was voted the 5th best place in the country to raise kids!
-I don't have kids.

Η σειρά είναι έξυπνη, είναι σπιρτόζικη, φοβερά χαριτωμένη, και πάνω απ'όλα αστεία. Όχι με χαζομάρες, αλλά με έναν ιδανικό συνδυασμό νευρωτικά νεοϋορκέζικου χιούμορ και highschool survival παρατηρήσης, δίχως να αρνείται τη σαχλή διάσταση αυτού που σου παρουσιάζει.

Η μόνη κωμωδία φέτος που μετά τον πιλότο τσακίστηκα να δω και δεύτερο επεισόδιο.

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου