The Vampire Diaries: Smells Like Teen Spirit

Λοιπόν, στο προηγούμενος επεισόδιο έγινε πανικός, το αναλύσαμε. Το επόμενο λέγεται 'Ghost World'. Χαμός δηλαδή. Άρα ότι τι; Ότι αυτό το επεισόδιο είναι η ιδέα που έχει το Vampire Diaries για το 'ήρεμο, ενδιάμεσο επεισόδιο';

Amazing. Spoilers μετά το άλμα.

Ε ναι, δεν έγινε και τίποτα. Απλά η Vicky το ξέσκισε στα κολλητηλήκια με τον Matt και άρχισε να του ρίχνει κάτι σπόντες ότι έχει τρόπο να έρθει κοντά του ξανά κλπ κλπ, που δηλαδή σε άλλη σειρά αυτό θα μεταφραζόταν σε arc 5-6 επεισοδίων με κορύφωση στη διάρκεια των sweeps του Νοεμβρίου. Τα γνωστά. Ε, και φυσικά στο Vampire Diaries ό,τι ήταν να γίνει έγινε μέσα σε 5-6 σκηνές ενός επεισοδίου. Όπου η Vicky ήλθε, άγγιξε και απήλθε.

Αλλά στην πορεία μάθαμε ότι κάποιος/κάποια στην Άλλη Πλευρά θέλει να ξαναφέρει την κοσμική δύναμη στα ίσα της, ξεκόβωντας τις εξυπνάδες του Klaus από πριν πάρει και πολλά θάρρητα. Που θα πει, σφαγιάζουμε την Elena και λύνουμε το πρόβλημα στη ρίζα του. Βγάζει νόημα.

Η πλάκα είναι ότι το Καλό Φάντασμα δεν πολυέχει καλά κονέ στην από κει πλευρά και τώρα την ψάχνει την κατάσταση, αλλά μέχρι να δει τι και πώς απλά περνάει την ώρα της pulling a Denny παρέα με τον μικρό Jeremy. Εντάξει, αντοχές έχουμε, εξάλλου η Malese Jow είναι μεγάλη αγάπη, μην κοροϊδευόμαστε.

(Πόσο φανταστική σειρά, ας το ξαναπούμε λίγο για την εμπέδωση. Βλέπεις εκεί κάτι χαρακτήρες περιθωριακούς να χτυπιούνται σε ένα κάπως περίεργο storyline και 2 επεισόδια μετά έχει γίνει βασική πλοκή της σεζόν. Μάγισσα της μπάλας Julie Plec.)

Στην υπόλοιπη δράση του Σαββατοκύριακου, είχαμε μια σειρά από ομολογουμένως κωμικά τεχνάσματα, με βασικά όλο το καστ να συγκεντώνεται στο λύκειο - καλά που δεν ήρθε κι ο Klaus ως καθηγητής γεωγραφίας. Αλλά δεν χάνουμε χρόνο, κατευθείαν παρτάκι το βράδι, με το γνωστό amazing τρίγωνο των Elena-Damon-Alaric να σχεδιάζουν την αχρήστευση του Stefan που στο μεταξύ έχει εξελιχθεί σε πρώτου μεγέθους douchebag stalker. (Τι έγινε Elena, τώρα δε μας αρέσει που ο τετράγωνος μελαχρινός μυστηριώδης τύπος είναι εκεί και stalkάρει σε κάθε γωνία;)

Στο πάρτι λοιπόν το σχέδιο ήταν ο Damon να απασχολήσει τη Rebecca (από όπου και το screencap του post, και τι εννοείς δεν ήταν αρκετά σημαντική η σκηνή, μην ακούω χαζά τώρα) όσο η Elena το έπαιζε τύφλα για να παρασύρει τον Stefan σε μια γωνιά κάτω από τα bleachers όχι για hubba hubba αλλά για να τον κανονίσει ο Rick. By the way, η Elena ας πούμε ότι δεν είναι καθόλου πειστική όταν γελάει ή/και μεθάει.

Τελικά το σκάνε όλοι μαζί από το φλεγόμενο αυτοκίνητο που παγίδευσε η Σχεδόν Φάντασμα Vicky που λέγαμε πιο πριν, προτού ο Matt παρέα με τη Bonnie την ξαναστείλουν από όπου ήρθε. (Και από πού ήρθε; Ιδού η απορία.) Τέλος καλό, όλα χάλια.

ΑΛΛΑ. Η κάμερα κόβει στην Katherine η οποία προσπαθεί να ξυπνήσει τον Michael, δεν πιστεύω να είχες ξεχάσει τον Michael, που έκανε τον Klaus να τρέχει πιο γρήγορα κι από βαμπίρ on fire. Ε, ο Michael ξύπνησε. Και φυσικά, φυσικά επειδεί είναι uber-vamp, με τι τρέφεται; Με σκέτα-vamp. Τόσο προφανές. Επίσης, τόσο σοκαριστικό. Παίζει να είναι όντως νεκρή η Katherine;

Ελπίζω όχι, αλλά από την άλλη, υπάρχει κάτι που θα μας εκπληξει όντως σε αυτή τη σειρά;


.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου