Six seasons and a movie

Περίεργα τα φέρνει καμιά φορά. Λίγες μέρες μετά τη μη-ανακοίνωση που έβαζε το Community στον πάγκο και του έδινε αβέβαιο μέλλον, το Netflix έκλεισε συμφωνία με τον Mitch Hurwitz για παραγωγή νέων επεισοδίων Arrested Development. Το Netflix θέλει καιρό τώρα να γίνει σημαντικός παίχτης στο πεδίο του original content έχοντας πρόσφατα ξεκινήσει την παραγωγή του House of Cards ($100 μύρια, David Fincher, Kevin Spacey) και για το Arrested κέρδισε σε πόλεμο προσφορών το Showtime. Φέρνοντάς μας έτσι κατά τι πιο κοντά στην πραγματοποίηση του mantra του Abed, "Six seasons and a movie!"

Το Showtime θυμίζουμε πως είναι η 2η φορά που μένει το banana stand στα χέρια. Όταν το FOX είχε τηλεγραφήσει το κόψιμο της σειράς πίσω στο 2004, θεωρήθηκε η φυσιολογική κατεύθυνση για τον Hurwitz. Στο επεισόδιο 'S.O.B.s', ο Michael λέει πως 'την εταιρία' δε θα τη στηρίξει τελικά η Home Builders Organization και πως "I think it's showtime". Πράγματι, η προσφορά από το Showtime ήρθε, αλλά ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε για άγνωστους λόγους. Ποτέ δεν αποκλείστηκε το ενδεχόμενο ο Hurwitz να μην ήθελε τη δεδομένη περίοδο να συνεχίσει τη σειρά, ένα point που πράγματι κάναμε και πολλοί από τους φανς της σπουδαία κωμωδίας. Η μετακίνηση σε καλωδιακό θα έσβηνε τους εγγενείς περιορισμούς που έβαζε το FOX άρα θα αλλοίωνε τον βασικό κωμικό χαρακτήρα της σειράς. Και εξάλλου ο Hurwitz μπορεί απλά να σκέφτηκε πως δεν είχε κάτι άλλο να προσθέσει. Ή ίσως δε του έφταναν τα λεφτά ε. Ποιος ξέρει.

Η ουσία είναι πως τώρα αυτό έχει αλλάξει, πριν 2 μήνες προανήγγειλε σειρά 10 επεισοδίων και ταινία, αλλά χωρίς κανάλι και χωρίς στούντιο. Τώρα, για ταινία ακόμα δεν ξέρουμε τίποτα, αλλά το κανάλι βρέθηκε. Το Netflix κοιτάζει σε launch για το 2013, αν και δεν γνωρίζουμε ακόμα αν το καστ θα επιστρέψει σύσσωμο ή πόσα θα είναι τα επεισοδια. Αλλά αυτά είναι δευτερεύοντα. Η ουσία είναι πως το Arrested Development επιστρέφει, σε μια εξέλιξη δίχως κανένα απολύτως προηγούμενο στην TV business.

(Έχουν επιστρέψει ξανά σειρές μετά από χρόνια, όπως το Family Guy, αλλά ήταν animation. Άλλα τα δεδομένα.)

Ο Abed θα αισθάνεται περίεργα. Ο ίδιος είναι στον πάγο (αν και σταδιακά, όλο και περισσότερο, ανησυχώ όλο και λιγότερο για το απευκταίο), η αγαπημένη του σειρά επίσης (και με μειωμένα επεισόδια), αλλά μια άλλη σειρά που σίγουρα θα λάτρευε επίσης, επιστρέφει από τους νεκρούς, περνώντας στο δύσκολο δεύτερο μισό της διαδρομής προς τις six seasons and a movie.

Άργησε μερικά χρόνια, αλλά επιτέλους κάποιος σφύριξε στο Netflix πως υπάρχει λεφτά στο banana stand.

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου